א. מחוץ לשמורה אתה עושה מה שאתה רוצה, (אתה אגב מבחינתי דוגמא קלאסית ל"מטייל הנורמטיבי" ולא הערס/הבבון.. וגם לך יש חלק בסיבה להתנהלות שאתה מלין עליה, אם תרצה שאפרט .. אשמח להציג דוגמא)
ב. אם אעכב אותך נוסע על שטח טבעי מחוץ לשביל (לא מסומן בצבע ולא במפה, לא שמורה ולא גן לאומי) חשד לפגיעה בערך טבע מוגן זו תהייה עילה מוצדקת.
ואם לדעתך העיכוב לא מוצדק אתה מוזמן לערער על כך למבקר המדינה/למנהלים שלי וכו'... אבל לברוח או להתלהם רק יסבך אותך יותר, ויותר מאשמח להסביר זאת לשופט או למי שיעמיד אותי למבחן, אני יודע להעיד על עצמי כשולט במקצועי ובתחום אכיפת החוק, להבדיל ממה שחלקכם חושבים על שוטרים או על פקחים)
ג. אף אחד לא טען פה שעיכוב זה עונש או נזיפה...
אבל העיכוב יכול להסתיים באזהרה או בקנס או בחקירה בחדר סגור....וגם ללא אף אחד מהנ"ל תלוי בעובדות שבשטח , בהתנהלות החשוד ובשיקול דעת הפקח.
א. אין לך מושג את כמות המשאבים שמושקעים והיכן.
ב. אתה יכול לכתוב את דעתך כאן... לא יעזור לאף אחד לטעמי.. ולהמשיך להיות אנטי...
אתה יכול לכתוב מכתב רציני למנכ"ל הרשות, יש לו אוזן קשבת לטענות מוצדקות לדעתי.
ג. בשנים האחרונות יש נפתחו המון מסלולים חדשים לטיול...
הם פשוט לא מדברים אליך כי הם לא מיועדים לכלי רכב.
ד. בתפקידי הרשות לא מופיע פתיחת צירים לגיפאים.
וזה שיש כאלו מדי יום ביומו אינם סימן של צורך אמיתי שהרשות באה לענות עליו.
אם אנסה לרגע לצאת מהעובדה שאני עובד בגוף שאתה מתעב כל כך... אגיד שאתה מדבר שטויות ומנותק מהמציאות ורואה את עצמך...
הצירים הללו נפתחים מכל בר דעת שקונה rzr/גיפ או כל כלי אחר וחושב שבשטח מותר לנסוע בכל מקום.
וגם מהמוני כאלו שיודעים שזה אסור ועדיין חושבים שלהם מותר כי הטבע זה בשבילם ומי אנחנו שנרחיק אותם.
אמממ.. הלוואי וזה היה נכון.
הרשות בשנים האחרונות קשובה למטייל הרבה יותר מפעם.
הרבה יותר שירותית והטבע ברובו יותר נגיש... פשוט פחות ופחות לגיפים, זהו.
והטעות המרכזית ולכן גישת הרשות לא תשתנה כי רוב הציבור לא עשה תואר באקולוגייה...וגם לא ממש מעניין אותו מעבר לקפה בשקיעה... הטבע (יופי זה עניין של טעם... פגיעה של צבאים בכרמים או ביבול או עופות במטוסים אין להם קשר ליופי...)
הטבע הוא לא שלי ולא שלך, הוא בזכות עצמו. ובשמורה אתה בסהכ אורח ותו לא. תשתדל לשמור ולטייל באחריות. תוך כדי הבנה שהטבע הולך ונעלם.
אם תרצה שצאצייך ישרדו על הפלנטה.... אתה זקוק לו לא פחות משהוא זקוק לך.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk