-
-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
כאילו... עכשיו אני אמור להגיד לאסף "וואללה?!?!?"?
-
ואני מתכוון לזה (ההדגשות שלי):
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רק הערה לתגובה האחרונה ועוד כמה שהיו קודם בנושא זה.
הבוחן חד משמעית לא נדרש למדוד. לא את הגובה ולא את ההגבהה. הוא נדרש לבדוק אך ורק שהרשיון כולל הערה שהרכב מוגבה... במידה ונדמה לו שהוא מוגבה. ולכן אני כן צופה בעיה דווקא למי שלא מוגבה.
לגבי הפסימיות שלא יהיו אישורים לכלים מוגבהים בדיעבד - זה הכל ביזנס. הם ייתנו אישורים בשמחה כי על כל 10 ג׳יפים שייכנסו לקבל אישור, לפחות ל5 יחליפו בולמים נוזלים. וזה טוב פעמיים. גם לעסקי הבולמים וגם לבטיחות בדרכים.
והנה קיבלתם תשובה ממתקין / יבואן ועדיין ממשיכים לומר ״לא יהיה״ ו ״ אכלנו אותה״ ו״יעלה הון״... כשאספיר בעצמם אומרים שיעלה 200 שקל אם הכל תקין. גם זה לא טוב?
שורה תחתונה עוד חזון למועד ולא ברנרד... האבק עוד לא שקע אבל-
- משרד התחבורה מכיר בזכותם של בעלי רכב שטח להגביה אותו. זה שינוי דרמטי ביחס של הרשויות לנושא.
- יש נהלים שמסדירים איך עושים ואיך רושמים והפרקטיקה שלהם לא מסובכת ולא יקרה ליישום, אפילו למי שכבר התקין.
- מכוני הרישוי הונחו לבדוק רק את הרישום של המתקין ברשיון ולא להיכנס לציציות. ממש כמו בהתקנת כננת. לא ראיתי בוחן רישוי שולף דינמומטר ומודד כוח משיכה בכריכה ראשונה כדי להעביר טסט.
אז נכון שאולי עדיף היה שהכל יהיה מותר ונוכל לעשות מה שבא לנו. אבל אנחנו לא גרים במדינה ההיא.
במדינה הזו המעבר מ״הכל אסור וכולנו עבריינים״ ל״ככה מותר וגם את העבריינים הותיקים מזכים״ - המעבר הזה לדעתי הוא דרמטי. ומעודד.
ואני מזכיר לכם שהיו כאן כמה רואי שחורות סדרתיים שלפני כמה שנים הפצירו וכתבו וביקשו שמשרד התחבורה יעשה את השינוי הזה. אז הנה. אבל עדיין זה לא טוב.
אסף.
ורק להזכיר למה אני מתכוון:
"אלא אם מדובר בהגבהה חריגה ובלתי סבירה הנראית לעין..." ואת היתר אין לי כוח להעתיק..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ולפעמים... כל ההליך המסודר הזה, שפירטת אותו, לא שווה ערך לאינטואיציה בריאה...
ולשם שינוי, אני מסכים עם כל מילה של בועז...
ובלי אי הסכמה, הרי אי אפשר...
וזה אחרי שקראתי, חשבתי, גיבשתי ו.. ישנתי על זה איזה יום.. להירגע.
אני לגמרי לא מסכים עם הניתוח שלכם, אתם שם בג'יפולוג:rolleyes::
א) "ובכן, נראה שההיגיון ניצח, וברישיון הרכב תהיה רשומה הערת קוד חדשה, 2303, "מותקנת ערכת הגבהה עד 50 מ"מ". פשוט וברור."
ברור אבל לא פשוט בכלל.
נראה לי שפיספסתם קצת את הסעיף הרלוונטי בנוהל H-02-2016 - בנספח ב' יש מקום מפורש (= דרישה מפורשת) לרשום את מקט ההגבהה.
בנוהל H-01-2016, בסעיף 5.(הוראות כלליות), מצויין בפירוש שנדרש "תיק מוצר" (שכולל את כל הרכיבים) - זה אולי קצת יותר ממעניין למשתמש הקצה..
ב) בקיצור, לעניין זה.
אני לא יודע מה ציפיתם שירשם ברשיון ולא מבין איזה אהיון בדיוק ניצח אבל זה בכלל לא פשוט (ברור זה דווקא כן).
ברגע שיעלה הצורך (וזו עוד נקודה שכבר העלו פה, בערך..) "משתמש הקצה" יצטרך לספק את מק"ט ערכת ההגבהה שמותקנת אצלו ומתיק המוצר (שבטח גם כן יצטרך להביא העתק ממנו, שהרי חובת ההוכחה עליו וכבר דיברנו על זה..) ולהוכיח שלא שינה דבר וחצי דבר ממה שרשום שם.
אם הכל מתאים - אחלה לו. סתם טורטר.
אם לא - ...
ג) "להבנתנו, המשמעות היא שעד ה1.3.2018 מכון רישוי אמור לאפשר לכל רכב מוגבה (ותקין, כמובן...) לעבור טסט (!). כמו כן, יש כאן הכרה ברורה בצורך ובאפשרות להסדיר את מצבם של רכבים מוגבהים."
לא מובן לי, למה הגעתם להבנה שכזו.
אולי, בפועל, "לא יתעסקו איתמנו יותר מידי" אבל בהחלט אין פה כל אישור לנסוע עד 2018, כמו שבא לנו/במצב הקיים.
אין פה שום הבדל מהמצב כיום.. גם כיום אסור לבצע שינויים והכל נתון לשיקול דעתו של הבוחן או הבודק.
וגם אם "לא יתעסקו איתנו יותר מידי"... מדובר בהגבהה של עד 5 סמ'.. קצת פחות משני אינץ'... מי שעל פניו יש לו יותר (= הרבה מאיתנו), לא יוכל להגיד שיש לו עד 2018 לאשר את מה שקיים ברכב...
תחשבו על זה טיפה.. לפני שמבליטים בשחור את ה...שטות הזו.
ד) וזה מביא אותי (חזרה) לעניין שכמה העלו, ושעלה בשירשורים/פוסטים הקודמים.
איך ומאיפה מודדים 5 סמ' (מזכיר לי את יודל'ה, שהיה אחראי על הרישום ולו הסמכות הבלעדית איך למדוד..).
ואל תגידו שזה חשוב רק ליצרנים/מתקינים (ולא למשתמשי הקצה..), שתפקידם לספק חתימה...
בטסט, כשהבוחן יחליט ("לפי העין", משום שאין התייחסות בתקנות) שיש לך "גדול" יותר מהמותר, תתחיל מסכת האישורים הנדרשת.
ופה אין שום מקום לשיקול דעת או שיכנוע - יש מק"ט!
ואם מישהו חושב שינפנף לבוחן/בודק ברשיון "כתוב שיש אישור - סתום ת'פה!) וייצא עם טסט לרכב עם הגבהה של "3.5... בהצלחה.
ואני כבר רואה את הויכוחים המתוסכלים של "נשבע לך שלא נגעתי בהגבהה.. ככה התקינו לי", עם בוחן שאומר "נראה לי יותר מ-5 סמ').
ה) "בראבו. הדלת נשארת פתוחה להגבהה של יותר מ50 מ"מ בתהליך פרטני. מורכב, יקר, אבל מוגדר ואפשרי לביצוע. נקודת אור משמעותית לעתיד תחביב הג'יפאות בארץ."
באמת בראבו.. איזה חידוש - העשירים יוכלו לאשר איזו הגבהה שרוצים.
רגע - אנחנו לא עשירים!
ורגע נוסף - גם עכשיו אפשר!
וואללה.. איזה בראבו אני מפספס פה?
....
וכל זאת, נמרוד... לעניות דעתי הצולעת:rolleyes:
וכדי שאף אחד מהקוראים המכובדים לא יפספס חלילה ולא ישגה/ע באשליות, אני אדגיש פה.. שוב:
"ג) "להבנתנו, המשמעות היא שעד ה1.3.2018 מכון רישוי אמור לאפשר לכל רכב מוגבה (ותקין, כמובן...) לעבור טסט (!). כמו כן, יש כאן הכרה ברורה בצורך ובאפשרות להסדיר את מצבם של רכבים מוגבהים."
לא מובן לי, למה הגעתם להבנה שכזו.
אולי, בפועל, "לא יתעסקו איתמנו יותר מידי" אבל בהחלט אין פה כל אישור לנסוע עד 2018, כמו שבא לנו/במצב הקיים.
אין פה שום הבדל מהמצב כיום.. גם כיום אסור לבצע שינויים והכל נתון לשיקול דעתו של הבוחן או הבודק.
וגם אם "לא יתעסקו איתנו יותר מידי"... מדובר בהגבהה של עד 5 סמ'.. קצת פחות משני אינץ'... מי שעל פניו יש לו יותר (= הרבה מאיתנו), לא יוכל להגיד שיש לו עד 2018 לאשר את מה שקיים ברכב...
תחשבו על זה טיפה.. לפני שמבליטים בשחור את ה...שטות הזו."
-
תראה מה ההבדל בינינו. אני רואה שלמכון יש פתח לא לעבוד קשה ולהתחמק ממדידה. אתה רואה באותו דבר בדיוק פתח לבוחן במכון להוציא את המיקרומטר מהבויידעם.
שורה תחתונה מה שחשוב זה מה הבוחן במכון מבין מזה.... ולא מה אנחנו מקשקשים באינטרנט.
(וגם.. מזל שאתה לא עובד במכון רישוי)
אסף.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ברנרדד, אם לא היית שמאלני עוכר ישראל היית מפרש זאת כמו כל בר דעת וכמו כל בית משפט סביר.
אממה, האגו שלך כל כך גדול שאתה ממשיך לקשקש את עצמך באופן מגוכח במקום להגיד באופן מכובד שתי מילים שהיו מוציאות אותך מהמשך התפתלות מביכה.
״סליחה טעיתי״
תנסה, זה יקל עליך.
אני חושש שאם תמשיך ככה עוד נמצא אותך בשורות ה bds.
לעצם העניין הבעיה עכשיו בצד של המכון ומשרד התחבורה אם הם יכשילו רכב כלשהו.
1. עין היא אינה כלי מדידה מכוייל ומוכר על ידי בית משפט כלשהו.
2. משרד התחבורה נתן ארכה מפורשת להסדרת הנושא.
אם מישהו יכשל ויחליט ללכת ראש בראש מולם בבית משפט ( שיקח את ברנרד) די ברור שיש לו הרבה בשר לנקנק אותם..
-
איזה מיקרומטר? בעין, אסף... בעין.
ובועז.
ממתי בדיוק אתה יודע מה ואיך חושב בר דעת? והסנהדרין, כבר מזמן לא נחשב בית משפט סביר.
אבל אני עדיין רואה שיש לך אופציה של "גאולה", הנה, למדת לכתוב "סליחה, טעיתי".
גם אם אתה מכוון למישהו אחר... זו התקדמות.
איך אמרת המידה שלך? XXL? אני שולח לך מפה... אדום, עם פרח ורוד מקדימה... ואתה יכול גם ללכת, לא חייב לרוץ ☺
-
ברנרד, מכיר בית משפט שקיבל עין ככלי מדידה קביל?
שים לב:״ הגבהה חריגה ובלתי סבירה הנראית בעין״.
הם יצטרכו להגן על זה אם מישהו יתבע אותם.
תמשיך להתחפר...
בסוף רק גאולוג ימצא אותך בחפירות לבית המקדש השלישי
-
התרגיל הידוע של לערוך אחרי השליחה...
יא, קוקו.
בודקים בעין. לבית משפט אתה כבר צריך להוכיח, עם סרטי מדידה, משום שנטל ההוכחה עבר אליך, יא בת יענה, שכמותך.
תחזור לשירשורים ופוסטים קודמים ותנסה להבין, יא אוהב ישראל.
המכון כבר לא צריך להוכיח כלום. לא עם מיקרו-מטר ולא עם מאקרו-מטר... הוא צריך לראות בעין ו"להחליט" שזה גבוה ו/או לא בטיחותי ו... זהו.
כל היתר - עליך.
בערך כמו עם חנן אבל בלי יכולת "להסביר"...
והיום אתה מלא אותיות bds ו-ocd ו-cdo... הכל בסדר?
-
ונתן ארכה להסדרה...
מה לא הבנת, בסעיף האחרון, במכתב למכונים? היה ארוך מידי המכצב, התעייפת לפני הסוף? החול מכסה את המשקפיים?
ארכה למי? לא למי שראו "בעין" שהוא מוגבה באופן מוגזם... יענו יותר מ-5סמ'...
נו, טוף..
אני צריך לישון.. יום קשה מחר... מגיעה העוזרת ואני צריך לברוח מהבית, לחנות הספרים שלי...
בנתיים, תבקש ממישהו לקרוא לך את המכתב ההוא ואת יתר המסמכים... ואולי גם להסביר לך את העברית.. אולי תרגום לארמית, ייקל עליך. 😘
-
בשביל לשתף אנשים באותיות, יש לנו קבוצת ווטסאפ....
לקח שעה להסביר לברנרד את זה.
כולם הבינו חוץ ממנו. תשפטו בעצמכם [emoji4]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...be6a90ed69.jpg
-
סליחה על ההפרעה עם שאלה קשורה ..
אבל עד 50 מ'מ לא נדרשת הצגת אישור התקנה ?
הוחלט כבר 'מיהו מתקין' ?
יש כבר ערכות 'מאושרות' ?
לפני הטסט ... כי אני ניסיתי לקבל אישור ממי שמכר לי את הכחולים ולא הצלחתי. אין להם .. יש רק אישור מעבדה בגרמנית לקפיצים עצמם שהם מותאמים לאוטו ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
שקרן. לא הסבירו ולא הבנתי. ועדיין אני לא מבין מה מצחיק.
תעבוד על זה, אל תתייאש - בסוף יהיה לך חוש הומור.
-
אני צריך להוכיח שהממסד פעל שלא על פי אמות מידה קבילות.
כמו שעשו למשל למצלמות מהירות.
טוב, עזוב.
זה בטח לעורכי דין רציניים
-
נו, גיא...
תמיד מישהו חייב להרוס, עם שאלה שהיא אשכרה רלוונטית😊
-
בסדר ברנרד... אתה צודק וכולם טועים.
לכל השאר - קיבלתם שנה גרייס. אפשר לנשום ולראות מי יהיו המתקינים המורשים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני צריך להוכיח שהממסד פעל שלא על פי אמות מידה קבילות.
כמו שעשו למדל למצלמות מהירות.
טוב, עזוב.
זה בטח לעורכי דין רציניים
איך אתה מצליח לבלבל ולערב ולערבב הכל... רק אנשי מקצוע יכולים להבין...
מה בכלל הקשר?
ואם לא הבנת.. זו לא היתה שאלה - זו היתה תשובה.
אולי לשמיל או לשלמה יהיה כוח להסביר.
-
גיא, אל תפריע עכשיו[emoji1]
הנוהל הזה למכון רישוי.
אותך מעניין הנוהל בהתחלה.
יש לך עניין תכלס עם המתקין.
אל תיתן להם להתחמק.
או שיתנו לך אישור כחוק או שתהקש להחזיר את המוצר הלא חוקי שהתקינו לך
-
ואז אני שוב אחטוף במגן גחון ???
לא רוצה.
אני אקח את ברנרד בתור עו'ד שיוכיח שהמגן גחון דרש את הקפיצים וזה הומני .. להגן על המסכן.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בסדר ברנרד... אתה צודק וכולם טועים.
לכל השאר - קיבלתם שנה גרייס. אפשר לנשום ולראות מי יהיו המתקינים המורשים.
אסף.
לא הפסקנו לנשום לרגע.
למרות הכותרות הקודרות ונבואות הזעם של 2 שהיו בלחץ.
מבטיחך חגיגית שגם בעוד שנה השמש תזרח וכלום לא ישתנה.
דאציות פורסטרים וטנדרים של הרשויות יקבלו הערה וכל השאר ימשיכו כתמול שלשום
-
טוף. אחרי מנוחה של 3-4 שעות, אפשר להמשיך:).
אסף.
טקטיקה טובה, לנכס לעצמך את "הרוב" ולבודד אותי כ"יחיד שצודק בעיני עצמו".. טקטיקה.
אבל בהיבט האסטרטגי - אתה לא ממש מצליח להעלים את העובדה, שיש פה הוראה (במידה שהמסמך אוטנטי ואני לא מתכוון לבדוק אותו..אני יודע מה שאני יודע. לא מה שאני לא יודע) לטסטרים, כיצד לפעול.
ונתחיל בהגיון פשוט.. צעד צעד - רק עובדות:
- ההגבהה המותר, המקסימלית שאי פעם תאושר לאנשים רגילים - תהיה/הינה 5 סמ'.
- כל הגבהה מעבר לכך - לא תאושר = לא חוקית.
- לרכב שכבר מוגבה, תהיה שנה לאשר את ההגבהה.
- הגבהה שתאושר, בדיעבד, תהיה עד 5סמ' (ראה סעיף 1. + 2... לעיל).
- כל הגבהה מעבר לכך, ולא משנה מתי בוצעה, לא תאושר.
- אישור הגבהה בדיעבד, תעשה על ידי מתקינים מורשים (לפי התקנה הרלוונטית - מושא השירשור הזה).
- אישור הגבהה בדיעבד, תעשה על פי התקנה הרלוונטית - כמובן, בכפוף לשינויים הנדרשים = אין תיק מוצר ואישור מראש להתקנה.
- כל הגבהה אחרת (= ללא אישור) - לא תעבור טסט.
- במהלך תקופת החסד, בת השנה, חובה על הבוחן, לבחון כל הגבהה לא מאושרת (=אין רישום ברשיון) ולקבל החלטה בעניינה.
- במהלך תקופת החסד, כל הגבהה לא מאושרת (=לא ברשיון) שתראה לבוחן כמוגזמת (יענו, בהגדרה, יותר מ-5 סמ'.. משום שפחות זה חוקי ולכן לא מוגזם), דינה להיפסל=הכשלה בטסט.
- במהלך תקופת החסד, כל הגבהה שתראה לבוחן כפוגעת בביטיחות, דינה להיפסל = הכשלה בטסט.
- כל הגבהה לא מאושרת (מוגזמת או לא), שבוחן "העביר" (= יש טסט) = כאילו חתם שהיא לא פוגעת בבטיחות.
- כל בחינה של הגבהה לא מאושרת (=לא רשומה ברשיון), תעשה "בעין" ולשיקול דעתו הבלעדי של הבוחן (=הליך עירעור על החלטתו להכשיל בטסט... בדיוק כמו היום - לריב ולשכנע ולהמציא אישורים (?) ו..ללכת לבימ"ש).
עד כאן, אסף, העובדות בעיקר.
עכשיו תגיד לי למה אתה חושב שיש שנה לנשום?
איפה אתה רואה פה איזה "גרייס" למי שיש לו קצת יותר גדול מ-5 סמ'?
ולמה אתה חושב שאיזה בוחן (רציני, לא פחדן כמו ..ברנרד), יתן לך גושפנקה חוקית/בטיחותית למה שיש לך על האוטו?
אני, בראייה הסקפטית שלי, רואה פה הרבה יותר כוח לבוחנים ואפילו הטלת חובה לפסול (אם יש להם צל של חשד/חשש.. "בעין") ויותר מזה, הטלת אחריות מוחלטת, במידה והעבירו טסט.
לא יודע מה איתך, אבל מהכרותי את "עובדי המדינה", הייתי מהמר שיגלגלו את האחריות הלאה מהם...
אבל יכול להיות מאוד שאני טועה וכל השאר (אתה ובועז?) צודקים.. אולי.
נקווה שכן.
ובועז.
ברור שזה מעניין את גיא - המכתב הזה, לבוחנים, אומר להם בדיוק מה לעשות עם גיא ועם כל אחד מאיתנו. זו הצצה ל"מאחורי הקלעים" של איך לעשות.. מאוד מעניין. הרבה יותר מהנוהל הרשמי, שיש בו יותר חורים מאשר "חומר".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא הפסקנו לנשום לרגע.
למרות הכותרות הקודרות ונבואות הזעם של 2 שהיו בלחץ.
מבטיחך חגיגית שגם בעוד שנה השמש תזרח וכלום לא ישתנה.
דאציות פורסטרים וטנדרים של הרשויות יקבלו הערה וכל השאר ימשיכו כתמול שלשום
ושוב.. התאטרליות הלא רלוונטית.
בערך כמו "תראה כמה טוב פה - בתי הקפה מלאים"... הם מלאים גם בקובה.
ובאירן יש אפילו בתי קולנוע..
והביטחון בזריחת השמש, קשורה למצב הטסטים, בדיוק כמו שהעובדה שבסוף כולם מתים, קשורה לאיסור לרצוח...
שתיהן עובדות והן לא מבטלות זו את זו...
הנה - הדבקת אותי בהעלאת טיעונים הזויים:(
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ט
אני, בראייה הסקפטית שלי, רואה פה הרבה יותר כוח לבוחנים ואפילו הטלת חובה לפסול (אם יש להם צל של חשד/חשש.. "בעין") ויותר מזה, הטלת אחריות מוחלטת, במידה והעבירו טסט.
לא יודע מה איתך, אבל מהכרותי את "עובדי המדינה", הייתי מהמר שיגלגלו את האחריות הלאה מהם...
הכל מתמצה בזה. בדיוק מוחלט ונמרץ.
הנוהל נותן לבוחן את החופש המוחלט למדוד לפי העין ולהחליט מה שבא לו ויותר מזה - גם רומז לו רמז עבה, ומעניק לו את הגושפנקא, אם לא את החובה - להכשיל.
אבל בחיאת יעקב, מה אתה מנסה לבלבל את ההוזים כאן עם עובדות?
-
צודקים. כבר אמרתי.
עכשיו נראה בחיים האמיתיים מה קורה.
וכמו שכתבתי קודם וכמו שדרור כתב לפני כן - חשוב לזכור שלא משנה אם הבוחנים קיבלו פטור מלהכשיל על מה שלא גבוה באופן מגוכח - יש להם עוד הבה סעיפים אחרים להכשיל עליהם. מכוניות שהם לא ח״ל כמו רכבי ליסינג ולא משנה מה מצבם - צאו מנקודת הנחה שימצאו על מה להכשיל. אין מים בשפריצר או החלון נפתח קשה - סיבות לגיטימיות להכשלה מהזמן האחרון. אל תלכו לבד בכל מקרה, עם או בלי הגבהה.
אסף.
-
אני מהכ'פת לי. כל הדיונים האלה רק מעלים את המחירון של הרכב שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני מהכ'פת לי. כל הדיונים האלה רק מעלים את המחירון של הרכב שלי.
שלח לי חבר, באותה קבוצה שבועז הזכיר, מכירה פומבית של דיפנדר קצר, דיזל, פה בארה"ב - אתה חי בארץ הלא נכונה, איל..
מודל 1991 (דיזל מאפען.. דיזל!!! מנוע סידרה 200!!!) שנמכר ב-40K דולרים!!!
נכון, היו לו כיסויי עור למושבים (לבנים) ופירוט תחזוקה ברמה... לא ישראלית אבל עדיין - ארבעים אלף, פאקינג, דולר!!!
לגרוטאת אלומניום מטרטרת ודולפת...
והאמריקאים הדפוקים האלה, כשרואים את רשימת החלפים שהוחלפו/הותקנו, בטח חושבים "אה! החליפו/תיקנו - עכשיו יהיה לי שקט". לא מבינים שזה היה פירוט טיפול 10000 (קמ') סטנדרטי לקופסת הפח...:(
בועז.
תעלה את זה (תמונות) באיזה שירשור אוף-טופיק... "איך לעשות כסף באמריקה.. כן אפילו מלנדרובר.."
מי שירים את הכפפה של "מכירת עודפי מג"ב לארה"ב", יהיה מליונר... שלוש מאות מליון אנשים... תארו לכם כמה קוקיות יש, שקונים דיפנדרים... ועוד עם הילה (אוהבים את "הסיפור משאחורי המוצר") של "יוצא מג"ב ישראלי".. אפשר גם "לשתול" כמה כתמי דם על הפגוש האחורי (יותר מעניין) וגם קצת בחלקים הפנימיים של הכנפיים ולמכור סיפורי גבורה קרביים!
-
כן...
רק שאי אפשר להכניס חוקית דיפנדר לארהב.
אם היה אפשר המחיר שלו היה נמוך מ 500 דולר כמקובל שם לרכב דומה
-
-
מה שיפה באמריקה זה שאתה חכול להגביה רכב במטר והוא נחשב בטיחותי מדיפנדר...
במשרד התחבורה שלנו מעתיקים את החוקים הלא נכונים כנראה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
:mad: זה פשע !!!
-
WOW לא להאמין .
הדיפנדר הזה היה יפיופ .
אמריקאים הזויים .