-
תגובה: זהירות! יבוא חלקים עצמאי
היי נדב,
ע"פ צו יבוא חופשי שהמכס כפוף לו, יבוא גריל גז חייב באישור מכון התקנים.
כאשר מגיע גריל ללא אישור כזה, עמיל המכס נדרש לפנות למכון התקנים ולהוציא את האישור.
יש לזה עלות כמובן.
מצ"ב קישור:
http://62.219.95.10/TaarifHistory/Mi...70323&helek=15
אורי
-
אורי, אתה באמת רוצה להכנס לזה בפורום פומבי, ובלי שבדקת את פרטי המקרה ?
אם עמיל המכס היה עושה את העבודה שלו, לא הייתי מצייץ.
במקום זה הוא שלח אותי להשיג אישור תקן למכשיר. מכיוון שזה לא מכשיר שנמכר בארץ, אז ברור שלא יכול להיות לו אישור תקן, ולא יוכל להיות עד שאקבל את המכשיר לידיי, סוג של ביצה ותרנגולת, ולא עזר לי לנסות להסביר את זה.
השקעתי בסוגייה כמה שעות של שיטוטים ברשת ואז גיליתי שאפשר לקבל פטור מתקינה אם מדובר בפריט אחד, פיסת מידע שהייתי מצפה שעמיל המכס ידע ויידע אותי. מרגע שמצאתי את ההליך הנכון זה גזל ממני רבע שעה של מילוי טופס מקוון והצהרת שימוש פרטי/שחרור מאחריות, ולמחרת הפטור חיכה לי בתיבת הדואר האלקטרוני. בלי קשרים, פרוטקציה או קומבינה.
עמיל המכס לא עשה את עבודתו, אלא העביר אותה אלי תוך בזבוז זמן יקר, ובכל זאת נאלצתי לשלם עמילות מכס. אתה לא יכול להאשים את המכס או את המדינה בכך - עמיל המכס הוא עובד/נציג החברה שלכם.
הזמן המבוזבז הזה גם עלה אח"כ בדמי אחסנה. למרות שהעיכוב היה שלכם אני שילמתי את המחיר (כי המכשיר היה , כאמור, בן ערובה שלכם). אתה לא יכול להאשים בזה את המכס או כל רשות אחרת. העיכובים היו בצד של יושופס לאורך כל הדרך, ולמרות שהצגתי את הדברים בצורה ברורה עדיין נאלצתי לשלם את המחיר.
וכמובן שכלל לא היה תשלום למכס, כי המכשיר עלה פחות מ- $75 ...
נציגת השירות היתה אמנם נחמדה ונעימה לאורך כל הדרך, אבל זה לא מנע את התחושה שמז***ים אותך בת*ת, ובחיוך גדול. כי הם יכולים.
אז שוב, אני ממש ממליץ לך לבדוק את הפרטים לפני שאתה כותב בפורום פומבי ...
נדב.
-
למכונאי שלי אין בעיה עקרונית בזה שאביא את החלקים שלי. והסיכום איתו הוא שהוא לא אחראי לחלקים או לתאימות שלהם לרכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אורי, אתה באמת רוצה להכנס לזה בפורום פומבי, ובלי שבדקת את פרטי המקרה ?
אם עמיל המכס היה עושה את העבודה שלו, לא הייתי מצייץ.
במקום זה הוא שלח אותי להשיג אישור תקן למכשיר. מכיוון שזה לא מכשיר שנמכר בארץ, אז ברור שלא יכול להיות לו אישור תקן, ולא יוכל להיות עד שאקבל את המכשיר לידיי, סוג של ביצה ותרנגולת, ולא עזר לי לנסות להסביר את זה.
השקעתי בסוגייה כמה שעות של שיטוטים ברשת ואז גיליתי שאפשר לקבל פטור מתקינה אם מדובר בפריט אחד, פיסת מידע שהייתי מצפה שעמיל המכס ידע ויידע אותי. מרגע שמצאתי את ההליך הנכון זה גזל ממני רבע שעה של מילוי טופס מקוון והצהרת שימוש פרטי/שחרור מאחריות, ולמחרת הפטור חיכה לי בתיבת הדואר האלקטרוני. בלי קשרים, פרוטקציה או קומבינה.
עמיל המכס לא עשה את עבודתו, אלא העביר אותה אלי תוך בזבוז זמן יקר, ובכל זאת נאלצתי לשלם עמילות מכס. אתה לא יכול להאשים את המכס או את המדינה בכך - עמיל המכס הוא עובד/נציג החברה שלכם.
הזמן המבוזבז הזה גם עלה אח"כ בדמי אחסנה. למרות שהעיכוב היה שלכם אני שילמתי את המחיר (כי המכשיר היה , כאמור, בן ערובה שלכם). אתה לא יכול להאשים בזה את המכס או כל רשות אחרת. העיכובים היו בצד של יושופס לאורך כל הדרך, ולמרות שהצגתי את הדברים בצורה ברורה עדיין נאלצתי לשלם את המחיר.
וכמובן שכלל לא היה תשלום למכס, כי המכשיר עלה פחות מ- $75 ...
נציגת השירות היתה אמנם נחמדה ונעימה לאורך כל הדרך, אבל זה לא מנע את התחושה שמז***ים אותך בת*ת, ובחיוך גדול. כי הם יכולים.
אז שוב, אני ממש ממליץ לך לבדוק את הפרטים לפני שאתה כותב בפורום פומבי ...
נדב.
מוזמן להעביר לי את הפרטים המלאים שלך בהודעה פרטית ואדאג שיבדק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
מוסכי מאזדה \ טויוטה \ לקסוס לא מאשרים כלל לבוא עם חלפים מהבית. ב.
יותר מפעם אחת באתי למוסך עם חלקים שאני רכשתי.
כשהמוסך היה שקט לגבי מקור החלף, אף פעם לא הייתה בעיה.
יתרה מכך, כשהזדמן לי פעם-פעמיים לקבל חלקי טויוטה מקוריים בהנחה גדולה יותר מאשר המוסך מוכר, הם גם הסכימו להרכיב.
מוסך שמחזיק מעצמי ובטוח באיכות השירות, לא מפחד מזה שתביא חלק, כל עוד הוא מקבל את איכותו.
-
דורון צודק (גם חנן לעיל), אבל זה תהליך, הרבה מאוד מוסכים עדיין יגידו לך שלא מסכימים (כמו שצויין כאן) כי הם מפסידים את הרווח שלהם על חלקים, שזה יכול להיות הרבה כסף.
זה אחד המפתחות לשינוי, ככל שיש יותר מוסכים שיסכימו לעניין, ישתפו פעולה וגם יחתמו על הניירת הדרושה ליבוא, ככה נוכל להילחם בעניין של הגזלנים בענף שהרבה שנים עשקו אותנו.
אמרתי לפני כמה עשרות תגובות כאן, זה שינוי שיקרה, כיוון שזה הרבה כסף שכולנו שילמנו / משלמים לחינם, אנחנו נמשיך לקנות חלקים ברשת, נמצא את הדרכים להביא לארץ ללא מיסי עננים ונמצא מוסכים ישרים והגונים שירכיבו את החלקים.
יש התנגדות והיא תימשך, אם על ידי משרדי הממשלה, יבואנים, משלחים מוסכים ועוד, הם יפסידו בסוף, כי כוחות השוק חזקים מכולם, גם מתקנות מושחתות.
-
דגש לגבי שיפיטו למי שלא הבין/מכיר : זהו שירות המשלוחים היחיד (ככל הידוע לי) שבו אתה הקונה מצהיר מה בחבילה, ודי לחכימא.
Sent from my A0001 using Tapatalk
-
שאלה לאורי בנימיני מנהל יושופס מוטורס
שלום אורי,
שלחתי בעבר המון חלקי רכב בפחות מ 75$ ללא עיכובים
תמיד קיבלתי את החלק בזמן ובבית
רציתי לברר מה המדיניות לגבי החזרת חלק לא תקין שהזמנתי בארצות הברית
על החלק שולם מכס כחוק
אם אני מחזיר את חלק הלא תקין למוכר והמוכר שולח לי בחזרה את החלק התקין לכתובת בארצות הברית
האם אני צריך לשלם שוב על המשלוח לישראל?
מה קורה עם המכס?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יותר מפעם אחת באתי למוסך עם חלקים שאני רכשתי.
כשהמוסך היה שקט לגבי מקור החלף, אף פעם לא הייתה בעיה.
יתרה מכך, כשהזדמן לי פעם-פעמיים לקבל חלקי טויוטה מקוריים בהנחה גדולה יותר מאשר המוסך מוכר, הם גם הסכימו להרכיב.
מוסך שמחזיק מעצמי ובטוח באיכות השירות, לא מפחד מזה שתביא חלק, כל עוד הוא מקבל את איכותו.
זה לא ממש קשור אמנם לשירשור המקורי..
אבל אתה קצת טועה - המוסכים מרוויחים גם על החלקים ולכן רובם לא מסכימים שתגיע עם חלקים מ"הבית".
היה לי מקרה שבו מוסכניק לא הסכים להרכיב אצלי חלק שאני הבאתי, כשהסכמתי שיביא חלק ויתקין - הלך לאותה חנות שבה אני קונה וקנה משם את אותו החלק בדיוק.. הכל מול העיניים שלי.
ההסבר שלו פשוט ומתחלק לשני דברים -
1. אחריות - במקרה של תקלה עם החלק על מי תחול עבודת ההחלפה?
2. הרווח שהמוסכניק מפסיד כשאתה מביא לו חלקים מהבית.
-
ממה שאני מכיר. ההצהרה של החלק החדש צריכה להיות 0 דולר מסיבת החלפה ולכן לא חלה עליך עלות.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
אין שום סיבה שחברת השילוח תספוג כאן עלויות, אלא אם כן המוצר נפגע במשלוח.
אם מישהו אמור לספוג כאן עלויות הרי זהו המוכר.
לגבי תשלום המכס, זו באמת שאלה מעניינת, נמתין לתשובה המוסמכת ...
-
זה רשום באתר המכס.
תיקון באחריות לא מחויב במכס.
החלפה לחדש באחריות, תשלום מכס מחדש.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
אם אתה שולח את החלק דרך שירות המשלוחים הגלובלי של eBay אתה מקבל החזר גם על המשלוח וגם על המכס
אז יש פה יתרון לשרות הגלובלי של eBay
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
זה לא ממש קשור אמנם לשירשור המקורי..
אבל אתה קצת טועה - המוסכים מרוויחים גם על החלקים ולכן רובם לא מסכימים שתגיע עם חלקים מ"הבית".
מה הטעות אם זה קורה בפועל?
המוסכים שאתה מגיע אליהם לא מוכנים.
המוסכים שאני מוכן שיגעו לי ברכב כן מוכנים, מבין את ההבדל?
-
לפני הרבה שנים הייתי צריך להחליף קלאצ לטרנו.
חבר שהחליף במוסך מסויים כמה שבועות לפני שילם
סכום מופרך.
הגעתי למוסך שאלתי אותו, אם אני מביא קיט כזה וכזה
כמה תעלה לי העבודה? נתן סכום (סביר), אבל אני לא
נותן אחריות על החלקים.
אז שאלתי אותו כמה יעלה לי הכל כולל הקיט הספציפי?
פתאום המחיר ירד בצורה משמעותית (ביחס לחבר)
והוא לקח בערך 10% רווח על הקיט (שווה את האחריות).
לכן, לפעמים זה שווה רק לצורך המו"מ.
בעל המוסך יבין שהוא הולך להפסיד עבודה ויוריד את
עלות החלפים (למרות שעם היבואנים בארץ, לא תמיד
הוא יכול בכלל להוריד למחיר סביר).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה הטעות אם זה קורה בפועל?
המוסכים שאתה מגיע אליהם לא מוכנים.
המוסכים שאני מוכן שיגעו לי ברכב כן מוכנים, מבין את ההבדל?
יכול להיות שנפלת על מוסכים מהבודדים שמוכנים לבצע את זה, אני אשמח לשמות של שניים כאלה, גם אני אלך לטפל שם..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
orib
שלום לכולם,
אני אורי בנימיני ואני מנהל את יושופס מוטורס בקבוצת יושופס.
חשוב לי לומר שאנחנו בצד שלכם וגם אנחנו כעובדי החברה מזמינים חלקי חילוף ונתקלים באותן בעיות.
המטרה שלנו היא שכל חלק שנשלח ישוחרר בצורה חלקה ומהירה, מזה אנחנו מתפרנסים.
אני אנסה להסביר את הדברים מהצד שלנו:
משרד התחבורה מבצע בדיקת מפקח באופן אקראי לחלק מהחבילות בהן יש חלקי חילוף.
עמיל המכס צריך להיות נוכח בבדיקה כזו וכשיש בדיקה כזו היא גורמת לכך שהחלק מאוחסן זמן רב יותר במחסני הנמל\ נתב"ג. כמובן שיש לזה עלויות (אנחנו לא מרוויחים מכך, אנחנו גובים מהלקוח את הסכום שגובים מאתנו).
אנחנו מבינים לגמרי את התסכול שלכם, אנחנו כחברת שילוח גם נפגעים מכך כי זה פוגע בלקוחות שלנו.
אנחנו פועלים בלי הפסקה מול משרד התחבורה, המכס ומול גורמים בכירים במשרד הכלכלה כדי להקל על התהליכים.
לדוגמא, עד לא מזמן פטור המע"מ שניתן לקניות עד 75$ בשילוחים אוויריים לא ניתן בשילוחים שנעשו דרך הים.
אחרי מאבק ממושך שלנו מול הרשויות, נעשה יישור קו ועכשיו פטור זה קיים גם בשילוחים ימיים.
בשבוע הקרוב הולך להתקיים מפגש נוסף לגבי הסרת חסמי יבוא בתחום חלקי החילוף ואנחנו בחזית מול כל הרשויות כי זה נושא הנוגע לליבנו כגוף מוביל בתחום המוטורי.
אנחנו נלחמים ונמשיך להילחם מול הרשויות בכל הקשור לתחום היבוא האישי בכדי להקל על התהליך ולהוזיל אותו.
בשורות טובות,
אורי
אורי היקר,
טענותיך לא עולות בקנה אחד עם העובדה שעבור חבילה המכילה כיסוי פלסטיק למפתח בעלות של 3 דולר, שרות הלקוחות שלכם ידע מראש, לא אקראי, שהחבילה תעבור מפקח ותחויב בעלות נוספת של 150 שקל.
כנראה שיש משהו בטענה על שינוי מדיניות מכוון מצידכם שעלתה בשרשור זה.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
-
אמיר ואחרים
אני לא בטוח שאורי קורא כאן דרך קבע אלא מקבל התראות בכל פעם שנרשם באינטרנט המילה יושופס או ushops.
לכם כל פעם שאתם רושמים משהו הקפידו לאזכר את השמות הללו בשביל שזה יקפוץ אצלם
-
1 קבצים מצורפים
קוריוז
הזמנתי נעילה דרך אמאזון עם משלוח שלהם. להלן פירוט עלויות:
קובץ מצורף 114557
ב16 באפריל הזמנתי, ב-24 קיבלתי הודעה שהנעילה נעצרה במכס וכבר התחלתי לפחד.. היום בבוקר היא הגיעה, בלי בעיות, בלי תשלום אקסטרה.
-
אמזון לומדים כרגע את כל נושא המשלוחים לישראל. זה כבר תקופה שהם שולחים מלא מוצרים בעלות מסובסדת של 8 דולר עד לישראל. השרשרת טיימינג שלי הגיעה לארץ בעלות כזו וכך גם מעל 10 חבילות אחרות. מאחורי הקלעים אתה לא יודע את מי חייבו...יש מצב שמישהו עושה על אמזון קופה.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
זהירות! יבוא חלקים עצמאי
אתם משעשעים.
המחירים שגופים מסחריים משלמים על הובלה ושרותי עמילות מכס לא מזכירים את המחירים שאנחנו משלמים כלקוח פרטי...
אם הם משלמים חצי דולר לקילו ניפחי אז הם משלמים יקר. על זה יש עוד קצת הטלי דלק וחרטוטים אחרים.
הדבר היחיד שהם משלמים כמו כולם זה מיסים
-
היום לכל אתר רציני יש את תוכנית המישלוחים שלן ואת החברת משלוחים שלו. אמזון זה ups, איביי נדמה לי פדאקס או ups ועלי אקספרס זה פדאקס אם אני זוכר נכון. העיקרון אני תמיד מעדיף לעבוד עם המשלוחים של האתר והתוכנית שילוח שלו. החברות משלוחים לא מתעסקות איתם ולא עושות להם תרגילים.
-
גם על אמזון עושים סיבוב כאן, הנה הסיפור:
הוזמן רסיבר לקולנוע ביתי, נשלח במשלוח הרגיל האיטי. נשלח על ידי אמזון ב UPS.
בגדול יש תקנה שכל מכשיר עם וויפיי צריך אישור משרד התקשורת, לא משנה שאותו דגם נמכר בארץ בפי שלוש מחיר כמובן.
הגיע המכשיר, ללא בדיקה, כמובן, כי אמזון לא היו משלמים ל ups מס עננים, המחיר פיקס.
אבל הגיע עם נזק, טלפון לאמזון, אדוני אין בעיה שולחים אחד דחוף עכשיו, הכל עלינו.
ומה אתם חושבים קרה? נשלח דחוף ב UPS, נעצר לשבועיים לאישור המפגר, כי UPS יכלו לעשות קופה על חשבון אמזון.
אז כן זו שחיתות, אם יש תקנה היא חלה על הכל, לא רק היכן שמישהו מרוויח.
-
זהירות! יבוא חלקים עצמאי
אילן , אתה באמת חושב שככה העסק עובד ?
חשבתי שאתה קצת יותר אינטיליגנט.
לפחות אתה לא חושב שרק משרד התחבורה מתנכל לך.
זה יקל על הרופא
-
נכון בועז זריקות כבר לא עוזרות גם, ככה זה שמחזיקים ג'יפ במדינתנו...
לא הבנתי מה מפריע לך בסיפור שלי שהוא עובדתי? תסביר בבקשה למה פעם כן יש צורך באישור ופעם לא, באותו מכשיר עם אותו משלח, אשמח להבין.
-
כי יש עמילי מכס דרג ג בחלק מהחברות במחלקות הפרטיות.
כעיקרון אין צורך באישורים לתקן wifi ביבוא פרטי
-
כן בועז בדיוק כמו העיקרון אנחנו גרים במדינה בא אין שחיתות.
תקרא (ארוך):
https://www.hometheater.co.il/vt244669.html
הם דורשים אישור על יבוא פרטי איך ומתי שבא להם, בעיקר אם אמזון משלמת להם.
ותסכים איתי שזה יבוא פרטי שני המקרים שלי.
אז אכן כעצתך אני פרנואיד, אבל לפחות תדייק בתשובות.
-
זהירות! יבוא חלקים עצמאי
אילן, לא יודע מה היו התקנות אז.
אתה כל הזמן מתעצבן שאתה נתקע כי אתה לא מכיר את הרגולציה בתחומים שאתה מיבא.
זה שאין צורך באישור לא אומר שזה נכנס חלק.
בחברות שעושות שחרור מרוכז על פי ניירת ( להבדיל מהדואר שאין לו מושג מה יש בחבילות והמכס בודק לכאורה הכול ובפועל רק מדגמית), עמילי המכס אחראיים על הדיווח למכס ולסדר אישורים או פטורים לציוד שמגיע.
לפי הסיווג מכס ( שהיצואן מצהיר עליו) רואים שהפריט מכיל רכיב אלחוטי ועכשיו צריך להמציא מפרט טכני של המכשיר למשרד התקשורת בשביל לקבל פטור מרשיון פרטני.
במקום כל הזמן לחשוב שאתה נרדף אולי עדאי שתשקיע קצת זמן בשביל להבין איך העסק עובד.
אולי זה יחסוך לך תיסכולים וכסף מיותר
-
קצת תאכלס...אני חושב לקנות בולמים אחוריים. למה לצפות?
טל.
-
צפה לטוב ותתכונן לרע.
כעיקרון בולמים ללא קפיצים צריכים לעבור בלי בלבולי שכל