חיפשתי, או שחלק מהמקומות כבר לא קיימים או שחלק כבר לא מוכרים...
בגלל זה אני פונה אליכם;)
Printable View
מפעל ענביד שנמצא בקיבוץ קריעת ענבים מייצר חומרים מצויינים לשימוש הזה...
חבר עשה בהילקס, קנה גליל ב500 שח ונשאר עם עודף חומר...
נ.ב בשונה מהדיינמאט וכו, החומר הזה ללא צד דביק, אנחנו שמנו מתחת לשטיח של הרכב...
Sent from my iPhone using Tapatalk
חשוב להקפיד על שימוש בדבק איכותי ועמיד בטמפ' גבוהות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
טעימה קטנה ממה שקורה עכשיו, בשאיפה שיגמר עד הסופש
קובץ מצורף 116672
אמורים להגיע בולמי פוקס 2.0 בלי מכיל, בולם הגה מחכה להתקנה, חיזוק סרן אחורי, קיט צינורות ברקס מאורכים ושזורים וכמובן הצמיגים הגדולים והיפים שלי!
מחכה לעלות לכם תמונות שהכל גמור ועל הרצפה
אם כבר הלכת על חיזוק הסרן, יש חיזוק בסיסי הרבה יותר חשוב מהבונגילה הזו שהרכבת עליו.
פלח אנכי בין תושבת הקפיץ העליונה והתחתונה.
זה מגיע בקיט של ARB שהבינו מזמן שזו נק חלשה כשמחליפים קפיצים.
נק תורפה ברכב עם קפיצים גמישים שעובדים, מתישהו זה נתלש.
הרבה לפני שגוף הסרן יתעקם.
אם כבר חיזוק, אתה מחזק גם את החיבור של התפוחים בקצה? אחרת יצרת נק חולשה.
בתמונה חיזוק תושבת הקפיץ הם לא מופיעה.
זו תמונת ״באמצע העבודה״?
זה הולך להיות רכב עבירות?
התמונה היא באמצע עבודה והרכב לא עומד להיות רכב עבירות, הכיוון הוא מסעות ושטח בינוני קשה
זהו, אחרי שנה ארוכה ומייגעת אבל בעיקר כואבת בכיס, סיימתי את הפרוייקט שלי לכמה שנים הקרובות!
קניתי את המסכן ככה:
קובץ מצורף 116700
ויצאתי איתו ככה:
קובץ מצורף 116701
קובץ מצורף 116702
קובץ מצורף 116703
קובץ מצורף 116704
אז אחרי הרבה כאבי ראש, שגעונות שלי, הצקות, לילות ארוכים ושיחות ארוכות בשעות הקטנות של הלילה
אני רוצה להגיד תודה לקובי סרוסי ואסף הלוי ממוסך off road express שעזרו לי והיו איתי לארוך כל השנה הקשה הזאת ועזרו לי להגשים את החלום שלי.
יאללה חברים נתראה בשטח!
ומי יודע אולי אני אקפיץ את השרשור אם יהיה לי עוד איזה שגעון
אני שמח שהגעת לתוצאה שרצית.
ניפגש בשטח.
טיולים מהנים
יפה מאד!
מייעץ לך בחום להשלים את החיזוק הקטן בין התושבות של הקפיץ הקדמי.
כשזה נתלש זה עושה הרבה נזק.
לא עשית חיזוקי שלדה?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ברכות.
זה אף פעם לא נגמר...
הקפיצים שלך בתושבות המקוריות, למה ההנמכה הגדולה לבאמפסטופ? אתה מפסיד הרבה מהלך כניסה.
במיוחד אם כמו שאמרת זה מיועד להיות רכב טיולים\מסעות, שצפוי שיישא משקל, מאד מהר תגיע לסגירות מהלך בשטח, מה שמעביר עומס גבוה לשלדה וסיכון לשברים.
אם זה בגלל הבולמים, הרבה יותר יעיל להגביה את התושבות ולא להנמיך את הבאמפסטופ, הבולם אמור לשרת את הרכב, לא ההיפך.
דורון, נראה לי שזה בגלל ההיי סטיר.
יש שתי אפשרויות.
לקצר את הקרטר
להנמיך באמפ סטופ.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
דורון, נבדק העניין של המהלך מתלה והבאמפסטופ בדיוק בנקודה שהוא צריך.
יש מהלך יפה לאוטו אבל זה פחות מעניין אותי, איך אמרו לי כמה וכמה חברים יקרים ואנשים שמבינים:" מספיק גובה סביר ו2 נעילות ואתה עובר כל דבר בארץ"
אולי בעתיד נעבור ל 3 אינץ ואז המהלך ישתפר, כרגע אני אוהב את הבניה שעשיתי ועשו לי, מספק מאוד לנסוע ולהרגיש את הרכב
בארה"ב בהיי סטיר לא ראיתי שמנמיכים כ"כ הרבה את הבאמפסטופ.
מה גם שלפי הצילום, אבל קצת קשה לראות, מהלך הבולם נראה קצר לכניסה.
לדעתי היי-סטיר מיותר לרכב שלא משנים לו את מבנה המתלה הקדמי דראסטית עם שינוי תושבות ואורך הקפיץ, בטח ברכב שלא מיועד לעבירות קיצונית.
להיילקס עם סרן חי מקדימה יש בתצורה המקורית מהלך מתלה מצוין מקדימה, הרבה יותר טוב מרוב רכבי השטח בארץ, ואם לא משנים משמעותית את הגיאומטריה של המתלה זה שינוי חסר תוחלת, הוא פשוט לא משפר משהו ביחס למקור.
אפשר להשיג עוד קצת מהלך פתיחה (כ-10 ס"מ לפתיחה) אם מגביהים את תושבת הבולם ומאפשרים התקנה של בולם ארוך יותר, בלי להגביה את הרכב ובלי לוותר על מהלך כניסה שחשוב לנוחות בשטח.
ההנמכה של הבאמפ סטופ נראית קיצונית בתמונה, בוצעה הנמכה מינימלית כדי למנוע התפוצצות של הבולם.
מה שאתה רואה בתמונה זה בפנצריה שהרימו את הרכב שהוא בשיפוע כלפי החלק הדמי של הרכב ולכן כל המשקל על הקפיץ הקדמי אז זה נראה סגור. קיצר סתם תמונה גרועה שלא מראה את הנתונים הנכונים
הסיבה להיי סטיר היא שהיה מורכב משהו דמוי הי סטיר, קומבינה שכזו שלא עבדה כמו שצריך, אז כבר הוחלף מקומבינה נוראית לקיט נורמאלי.
בכל אופן נבדק מהלך המתלה והכל יצא כשורה.
עכשיו השאלה היא, מי בעד לעשות חוצה ישראל בסוכות?:p
עשית פרויקט מעניין, לדעתי אם כמה דברים לא נכונים ומיותרים או לא ברורים בתמונות. החיזוקים מעל הסרנים מעוד מיותרים לא ראיתי עוד מישהו בארץ שהצליח לכופף סרן באיזור זה הכוונה לרכב יחסית סטנדרטי כמו שלך. החיזוק בבית של הפעמונים נכון ("בכדורים").
כאשר מעברים את הרכב להייסטיר הכוחות משתנים בשילדה בחלקה הקדמי במיוחד בצד שמאל של תיבת ההגה, לפי התמונות עשית חיזוק לשילדה רק מאחורי התייבת הגה שזה טעות לא לעשות אותו כולל האיזור של תושבות הבולמים וקצת אחרי איפה שהשילדה יותר רחבה, הסדקים יגיעו לשם דיי מהר, ובניית חיזוק חדש וארוך כולל התייבת הגה יהיה הרבה יותר מוסבך, ופרוק ובניה מחדש יהיו לא פשוטים שלא נדבר אל ההשקעה הכספית.
טל
תתפלא כמה הסרן שלי היה עקום שהבאתי את הרכב... אם כבר הבאתי סרן חדש,לשים עוד 500 שקל לחזק לו את הצורה זה לא סוף העולם...
יש חיזוקים להי סטיר לארוך כל השלדה של הרכב, 10 ממ בכל צד. אולי סתם לא רואים בתמונה.
וטל אל תשכח שפעם כל הבהמות שטח פעם היו סטנדרטיות, לאט לאט נגיד גם לזה!
אבל נכון לעכשיו, ומיכוון שזה רכב יום יומי אני לא מחפש לבנות מפלצת
טל היה עדין.
או שתשים תמונות של המוצר הסופי, או שתהיה מוכן לקבל שאלות.. כי בתמונות לא רואים את מה שאתה מתאר כי זה לא שם בתמונות שהעלת, או שלא חיזקו מה שאנחנו מתכוונים אליו.
למשל, החיזוק בין תושבות הקפיץ שהתייחסתי אליו לא קיים בצילום שלך, חד משמעית וזה חיזוק יותר משמעותי לאופי השימוש שלך, והרבה יותר זול ופשוט לביצוע.
אין חיזוק שילדה באזור שטל מדבר עליו..
סרן עקום זה אומר שמישהו בעבר קפץ באויר עם הרכב, זה סרן חזק מאד כבר במקור, ובשביל לעקם אותו צריך התעללות משמעותית.
זה לא אומר שצריך לחזק את הסרן החדש ככ הרבה.
(הפעמונים זה דווקא נקודה טובה).
בשביל הפרופורציות, בארהב נהוג להתחיל לחזק אותו פנימית וחיצונית רק מעל מידה 35, ומנוע חזק בהרבה מהמקור.
תשתמש בשאלות להבין מה אולי חסר במה שנעשה.
או לשאול לפני ביצוע.
קראתי את מה שכתבת, לגבי הסרן העקום שקנית את הרכב איתו אז כניראה שזה מתאונה של הרכב יש עוד סימן בולט למי שמבין ורואה את התמונות של הרכב הנ"ל עבר משהו לא טוב, מנסיעה רגילה בשטח וגם מעבירות קיצונית ואיטית הסרנים האלה לא מתעקמים ! מנסיון רב אני אומר לך את זה.
לגבי החיזוק, אז יש רק חיזוק אחד שרואים בתמונה והוא ניגמר כ10 ס"מ לפני המיגדל של תושבת הבולם או שיש לך תמונות של משהו חדש שלא ראינו, חיזוק בעובי 10 מ"מ מיותר וגם לא טוב הוא עוד יותר יגרום לנקודת שבר וסדקים מיד אחריו ! לחיזוק הנ"ל מספיק 5 או 6 מ"מ עובי, גם זה אני אומר לך מניסיון !
בכל מיקרה שיהיה לך בהצלחה.
טל
מחכים לעידכון גבע...