+
ולמרות שלא קניתי מהם מקרר, מאיר עזר לי מרחוק בשיחה טלפונית סבלנית לנסות לאתר תקלת חשמל שהפריעה לתפקוד המקרר.
Printable View
צחוק, צחוק, אבל מאיר מגלים, הוא באמת אחד האנשים שמכירים מקררים לרכב הכי טוב בארץ, ומתעסק עם מקררים לרכב, הכי הרבה שנים.
שירות שמהשירות? ההודעה נוסחה כשקר גס. המחירים אגב- יקרים להחריד (לא נכנסתי דרך הקישור שהוסר, חיפשתי באינטרנט, שלא יקבלו פידבק חיובי על הרמאות).
דיברתי עם מאיר (הבעלים של חברת "גלים").
אכן מדובר בחברת קידום אתרים אשר פועלת בעבורם. מאיר לא ידע על אופן הפעולה הזה של חברת קידום האתרים, ובוודאי שלא אישר אותה, והוא נתן להם עכשיו הוראה מפורשת לא להשתמש בשיטות האלו באף אתר, לא רק בג׳יפולוג.
אני מקווה שעוד בעלי עסקים ינהגו כך ויגרמו לחברות קידום האתרים לחדול מהשיטה הקלוקלת הזו.
מהתנסות מאוד קצרה עם מאיר אכן מדובר בבעל מקצוע ישר והגון.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הי חברים,
אני מצטער מאד ומתנצל על האופן שבו בוצע פרסום בפורום על ידי חברת קידום אתרים אשר נשכרה על ידינו.
יצירת המשתמש בפורום ואופן השימוש בו נעשו ללא ידיעתי וכמובן שללא הסכמתי - אנו לא נוהגים כך וברגע שנודע לי מיד הוריתי לחדול מהשימוש בשיטה זו.
אנו לא מתכוונים לנצל את הפורום לפרסום ולא עשינו זאת מעולם (אנו 30 שנה בעסק זה).
מרגע זה המשתמש נמצא בידיים שלי ואדאג שהתקלה הזו לא תחזור.
מאחר ואני כבר כאן, אשמח לעזור ולסייע לחברי האתר בשאלות מקצועיות בנושאי קירור - בהודעות פרטיות, בטלפון/ווטסאפ 052-2440673, או בפומבי אם תפנו את תשומת לבי לשרשורים בהם מבוקש סיוע מקצועי בתחום
כפיצוי על התקלה וחוסר הנעימות הכללית, חשבנו על פיצוי הולם לחברי האתר: בדיקות חינם במעבדתנו לתקלות במקררים של חברי האתר (הטבה של 250 ש"ח + מע"מ) למשך השנה הקרובה, עד ליום העצמאות 2021. מומלץ להגיע (בתיאום כמובן) עם הרכב בו מותקן או משמש המקרר, מאחר ופעמים רבות התקלה היא בהזנת החשמל וכך נוכל לתת מענה מלא לתקלה בביקור אחד.
בברכת חזרה מהירה לטיולים בשטח,
מאיר
מקפיץ את השרשור עם השאלה הבאה:
הגיע השלב שבו אני צריך לבחור מתנה לחג מתוך מגוון מוצרים.
אין לי צורך בעוד מצעים/סירים/שואבי אבק.
מתלבט בין מקרן עלום שם למקרר לרכב.
האם מישהו נתקל במקרר הזה? האם הנתונים המוצהרים שלו טובים/סבירים?
בחנויות אינטרנט בישראל הוא מפורסם ב 1790 ש"ח.
שווי המתנה בארגון 800 ש"ח.
תודה.
https://sel.co.il/mqrr-vmqpia-niid-h...b-30-litr.html
מקרר ומקפיא נייד לרכב 30 ליטר SIRIUS LIVING דגם CREF-30
2 מצבי קירור ECO חסכוני באנרגיה או מהיר ועוצמתי בתוך דקות אחדות
- קיבולת גדולה יכול להכיל 42 פחיות, או 21 בקבוקי מים
- 500 מ"ל או 13 בקבוקי יין
- שליטה באפליקציה באמצעות הסמארטפון על הטמפרטורה מרחוק מבלי להיות צמודים אליו
- מדחס עוצמתי מאפשר טווח טמפרטורות רחב ויכולת
- קירור מ °20 עד °20-
- פעולה שקטה המקרר עובד ב-45 דציבלים, מספק סביבה שקטה ונוחה עבורכם ולסביבה
- מערכת הגנה חכמה מונעת עומס יתר של אספקת חשמל מהרכב ומונעת ממצבר הרכב להתרוקן, כך שלא תצטרכו לדאוג להתרוקנות המצבר בעת השימוש
- תצוגת LCD לחצני מגע להגדרת טמפרטורה בקלות והצגת הטמפרטורה בזמן אמת
- ידיות ארגונומיות שקועות מקלות על נשיאה והובלה לאורך זמן
- בולם זעזועים בנסיעות וטיולי שטח אגרסיביים, המדחס ימשיך לעבוד ולתפקד גם בתנאים קשים
- מידות המוצר: 37.2X36.5X60.8 ס"מ
אם זה מה שאתה צריך ( מקרר 30 ליטר), אז הייתי לוקח.
אני ממש לא חושש מהאין מותג.
השאלה אם זה מה שאתה צריך או יותר גדול (40 ליטר)?
וזו כבר שאלה של כמות מטיילים והרגלי אוכל.
תודה,
ברוב המקרים 3 מטיילים ברכב 2-3 ימים.
לא תיכננתי לקנות מקרר אך אם הייתי קונה זה היה מקרר ממותג מוכר ובנפח גדול יותר.
במקרה הזה אין לי אפשרות לבחור מקרר גדול יותר ולמען האמת אין ברשימת האפשרויות לבחירה משהו אחר שעשוי לשמש אותי.
חיפוש תמונה הוביל לאליאקספרס ונראה שמדובר במשהו שיצא ממפעלAlpicool. אני מבין שבכל מקרה לא אפטר מהצידנית אך נראה לי שאקח את ה"סיכון".
אני גם לא הייתי חושש מהמותג, לא בדקתי לעומק אבל מחברים ומפה ומשם אני מבין שגם הסיניים עושים את העבודה. לי יש מקרר פשוט אבל הוא חדש יחסית אז מבחינת אמינות אי אפשר להסיק מסקנות עדיין, אבל לעת עתה אני מבסוט ממנו לגמרי.
מה שחשבתי, אולי זה פתרון מעניין: שני מקררים קטנים במקום אחד גדול, שמאפשרים להשתמש באחד כמקפיא. זה נשמע לי תענוג לחניות ארוכות. ואז גם אפשר להוציא אחד כשלא צריך ולהישאר עם מקרר בודד קטן שמתאים ליומיום.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אבל מאוד נוח.
אני כבר כמה שנים עם מקרר קטן בקבינה ומקרר גדול יותר בתא המטען.
זה מאוד נוח.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
זורק רעיון, תבקש מצוות כוח האדם /הוועד (מי שמארגן את המתנות) את פרטי הספק, אולי תוכל לנצל את שווי המתנה ולשדרג למקרר בגודל המתאים לך אצל אותו ספק.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
פניתי לצוות התמיכה של הייטקזון וביקשתי לבדוק אפשרות לרכוש מקרר גדול יותר בתוספת תשלום אך לצערי זה לא אפשרי.
יש אפשרות לחבר את המקרר ל220 אך השנאי לא כלול וצריך לרכוש בנפרד.
תוכל לחדד כמה אתה צריך להוסיף? מה החלופות הרלוונטיות לך אם יש חוץ מהמקרן?
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
המקרר כלול ברשימת המתנות ללא עלות נוספת.
השווי המוצהר של המתנה הוא 800 ש"ח. ( אם לא אבחר מתנה יועבר הסכום לחשבון הבנק).
ברשימה יש סירים, סדינים, אוהל, וכו'.
אין ברשימה משהו שאני באמת צריך.
בכל מקרה אם מידי פעם אני בכל זאת צריך סיר או משהו שיש ברשימה אני מעיף לבחור אותו בעצמי.
בכל מקרה כבר הזמנתי את המקרר ואני מקווה להנות ממנו כבר בטיול פסח.
לדעתי בחרת נכון. מקררי אלפיקול נמכרים בארץ כבר תקופה תחת שמות שונים והביקורות בסה"כ טובות.
גם אני עם מקרר שלהם בנפח 50 ליטר (ממותג קולורדו), עושה את העבודה מצויין ואין לי רבע תלונה, בטח ביחס למחיר. יש גם אפליקציה נחמדה לשליטה.
איך פועל עניין החשמל?
נגיד יצאתי לטיול עם לילה\שתיים, אוטו סטוק, מצבר אחד, בתא מטען יש שקע טעינה...
האם המקרר מתחבר למצת או ישירות למצבר?
אם ישירות למצבר, אתם בדר"כ מושכים תשתית חוטים חדשה לטובת זה?
האם חובה מצבר נוסף?
זה נושא שנטחן רבות בפורום, ממליץ בחום לבצע חיפוש בנושא "מצבר צרכנים" / "מקרר" / LIFEPO4 וכו'...
תתחיל מרישום העובדות - איזה מצבר יש כיום (קיבולת, סוג (חומצת עופרת אני מניח)), מה צריכת החשמל של המקרר (למיטב זכרוני המספר המקובל בפורום הוא כ1.5-1.75 אמפר לשכל שעה בממוצע), כמה זמן המקרר צריך לעבוד על מצבר מבלי שהרכב עובד.
לאחר שיהיו הנתונים לפניך תוכל להבין מה המשמעות של עבודת המקרר לאורך זמן על המצבר הקיים (מצבר חומצת עופרת אינו "אוהב" להיות במצב של פריקה מעל אחוז מסויים).
עבור על השרשורים של חנן, דורון פ, המאמר של ZIVO ושרשורים דומים כדי ללמוד על בניית מצבר צרכנים עם תאי LIFOP4...
לגבי חיבור למצבר באמצעות השקע הקיים או סלילת קו ייעודי - עדיף לסלול קו יעודי עם כבלים עבים (תמצא בשרשורים הנ"ל טבלאות לחישוב עובי הכבל הנדרש) ולהשתמש במחברים אמינים יותר מאשר שקע/תקע מצית סטנדרטי.
מתעלק על הנושא :
איך אני מבין מה הצריכה של המקרר מהנתונים שלו
למשל מקרר שאני רוצה :
דרגת אנרגיה: A++ תקן ירוק.
מתח עבודה: DC12V / DC24V.
הספק: 60W.
צריכה ממוצעת: 0.2kWh/ל24 שעות.
המטרה להבין אם 8 שעות ללא נסיעה(טעינה) תפגע לי במצבר .
הנתונים האלו תיאורטיים וכל יצרן מודד בתנאים שלו אז זה אפילו לא בר השוואה.
הדבר שהכי משפיע על הצריכה של מקרר זה כמה פותחים אותו. צמד הגורמים הבאים הם חשיפה שלו לרוח/שמש/חום חיצוני, ואם מכניסים לתוכו מצרכים חמים.
פרקטית, גם ללא מצבר צרכנים, אם אתה מתניע את הרכב לרבע שעה לפני שאתה הולך לישון (ומחזיק את המנוע בסל"ד שמספק טעינה מלאה, ברוב הרכבים סל"ד הסרק הטבעי של התנעה קרה מספיק), והמקרר סגור בתוך הרכב למשך הלילה, לא אמורה להיות לך בעייה בבוקר.
6 שנים נסעתי ברכבי דיזל (שאמנם מצויידים במצבר עם קיבולת גדולה אבל גם דורשים הרבה מיץ בהתנעה) עם מצבר בודד.
הצרכנים שלי כללו שני מקררים שאת הקטן לרוב הייתי מכבה בלילה (שתיה בלבד), משאבת מים, טעינת סלולרים ופנסים ותאורת מחנה.
6 שנים ומעולם לא הייתה בעיית הנעה והמצברים החזיקו סדר גודל של 3 שנים.
אני עם נדב פה.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
לכן כתבתי להתניע לרבע שעה לפני השינה. כשהמצבר פרוק יחסית, זרם הטעינה הוא עשרות אמפרים, רבע שעה כזו תשלים את כל מה שצריך למשך הלילה (כי לא פותחים את המקרר ולא חם בחוץ) ויותר.
בעיני, למי שלא יוצא למחנה פעמים רבות בשנה, זה הפתרון הסביר במקום להתחיל להתעסק עם האופרציה של מצבר צרכנים.
מי שקמפינג זה דרך חיים עבורו - בהחלט נכון להתארגן על מערכת חשמל נפרדת.
למי שנכנס לבד לשטח,
לדעתי במקרה של מצבר בודד חובה להחזיק בוסטר התנעה חזק, אפילו שניים.
וכדאי שהמצבר יהיה מסוג שבנוי לפריקה מסוימת ללא נזק (אופטימה או agm כלשהו).
והכי טוב שני מצברים ואז אפשר לחסוך בוסטר אחד ולהרוויח שקט נפשי.
מי שלא משוטט כרכב בודד אף פעם, יכול לחסוך את עודף הגיבויים ולשרוד עם מצבר בודד, וגם אז עדיף שיהיה פריקה עמוקה. (ובוסטר אחד חזק לדעתי שווה להחזיק בכל מקרה).
Sent from my SM-J710F using Tapatalk