-
תגובה: סקר וחוות דעת - נשק אישי.
קשה לי לדמין מצב ששופט ירשיע אדם שירה בגנב שהיה בחדר השינה שלו , כאשר לא ברור אם הוא גנב או רוצח. במיוחד אם מדובר באזורים מועדים.
לגבי ענין אחוז המסתבכים לעומת המועילים - זה מזכיר סקר שנעשה בארה"ב שהוכיח שבקרב אנשים שיש להם נשק יש יותר תאונות נשק. אתה לא יכול לדעת כמה קרבנות היו ניצלים לו היה להם נשק.
ההנחה שנשק גלוי זו טעות תקטית לא לגמרי חד משמעית. בהרבה מקרים המפגע מחפש חים קלים, ומחכה לקרבן קל או עד שהחמוש יסתלק. החשיבה של ניטרול האיום היותר רציני היא חשיבה ארגונית של כח מוסדר. מחבל פשוט מחפש לפגוע כמה שיותר, ותקיפה של אדם חמוש עלולה להסתבך ולקצר את משך הפיגוע. למעט תקיפת שוטרים שגם אז הם מחפשים את הקרבן היותר קל. כמו כן, לא חיבים לקנות תותח יד, גלוק 17 או משהו בגודל דומה , אפשר להסתפק באקדח פולימרי קטן שגם שוקל הרבה פחות וגם ימשוך פחות מבטים { באופן אישי לא מזיז לי } .
השארת נשק באוטו יותר משהיא פלילית היא מטומטמת. וזה חלק מהתרבות של חוסר יכולת לקחת אחריות על החלטות של עצמך. החלטת לשאת נשק? כנראה שלא תכנס לאולם קבלת הפנים בנתב"ג בלי להפקיד מראש את הנשק.
אגב, מזתומרת הפקדה פרטית? אם הנשק הוא מוסדי הם כן מקבלים?
-
דיוני האקדחים לעיתים קרובות מדי מקבלים אופי של דיוני פאג׳רו vs לנדקרוזר.. כנראה שאין אמת אחת והמציאות קצת מורכבת יותר.
לעניות דעתי, מספיק לראות בארוע האחרון בנוה צוף עם משפחת סלומון. כשהחייל רץ חזרה לבית כדי להוציא את הנשק מהכספת, מי יודע איך הארוע היה נגמר אם הנשק היה עליו מהרגע הראשון.
האקדח הכי טוב בעולם לא שווה כלום אם הוא לא עליך, לכן מבלי להתייחס ליצרן או מאפיינים אחרים של הנשק, האקדח הכי טוב הוא זה שיהיה לך מספיק נוח איתו ותלך איתו בוקר עד לילה.
באופן אישי, אני חבר כיתת כוננות ועם ובלי קשר האקדח צמוד אליי 24 שעות ביממה, בתקופות כשהייתי מוריד בבית, האקדח הפריע הרבה יותר. כשזה עליך כל הזמן מפסיקים להרגיש אותו.
הכספת קיימת בגלל הדרישה החוקית, אבל אין לה צורך אמיתי.
לעניות דעתי נשק בכספת מהווה נקודת תורפה בטיחותית/בטחונית ולא ההיפך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אפשר להפקיד במשטרה רק אקדח שרשיונו בוטל או פג תוקף.
לדעתי על סמך לא מעט אירועים מהתקופה האחרונה - המחבלים לא חוששים לתקוף אנשים חמושים ובפרט אנשי בטחון, הם אף רואים בהם מטרות איכות.
המחבלים החמושים בשרונה ובדיזנגוף, ביצעו תצפיות ואספו מל״מ, בנחת ובקור רוח, דקות לפני הביצוע.
בפעם האחרונה שבדקתי (אתמול) פגעתי כדור ראשון משליפה ב 1.15 שניות מינימום, מדובר בעמידה בהיכון עם אקדח גלוי שנמצא בנרתיק מירוץ לא נצור (זה ציוד ספורטיבי שאיננו מתאים לנשיאה יומיומית), מספיק זמן בכדי שמישהו יפתיע אותי עם כדור לראש מטווח 0.
ככה שבאופן אישי אני מעדיף להיטמע בעדר, כדי שיהיה לי סיכוי להגיב ביעילות אם חו״ח קורה משהו בסביבתי. ממליץ לא להבליט נשק, גם מחשש למעקב וגניבה, גם מחשש להיות מסומן כמטרת איכות, גם כדי לא לחטוף תלונת שווא משכן ממורמר ונקמן.
-
בסדרה שקבלתי לשלם רשום שהיא התוקף כחצי שנה האם זה אומר שיש לי אפשרות לרכוש אקדח עד חצי שנה? (את הרישיון עצמו שלחתי כ180 ש"ח לשלוש שנים) אבל על אקדח אני עוד לא סגור ו ממשיך בחיפושים מאמין שלקח לי עוד כחודש.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
בסדרה שקבלתי לשלם רשום שהיא התוקף כחצי שנה האם זה אומר שיש לי אפשרות לרכוש אקדח עד חצי שנה?
כן. בעבר זה היה 3 חודשים
-
תודה עמית. מקווה למצוא את הנשק המתאים בהקדם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
תודה עמית. מקווה למצוא את הנשק המתאים בהקדם
מצוין.
חשוב להדגיש, הנשק שמתאים לך!
אתה לא טייס טנק בשייטת מטכ"ל (או שאולי כן?), ומה שמתאים להם לא בהכרח מתאים לך.
-
לכן החיפושים קצת לוקחים זמן
ולא הלכתי לשלם על הנשק הכי יקר שראיתי שלא בהכרח הכי טוב או הכי מתאים לי
-
האם מוסתר או מוסלק זה דיון ארוך ומייגע, שאין לו תשובה נכונה. יש מקומות בהם אני הולך הכי גלוי שאפשר(נרתיק חיצוני עם מרווח מוקדם מהגוף כך שהאקדח "מרחף" במקביל לגוף) כדי למנוע מגורם פוטנציאלי להפוך להתקפי("למי יש את המקל הכי גדול") לעומת זאת יש מקומות בהם רק בעל עין מקצועית יזהה שאני חמוש. אין אמת אחת
לגבי איזה כלי, הכי נוח לך. גלוק 17/19 הם אקדחים מעולים מצטיינים בכל מדהימים ו... אני לא סובל אותם. זה לא הופך אותם לגרועים. זה גם לא הופך אותם לטובים. זה רק אומר שאני לא אוהב את התחושה של הכלי ביד. את ההדק הרגע ותחושת הירי שלו.
לגבי הגודל, במקרה הזה הכי קובע. קובע האם הנשק זרוק בכספת כי קניתי קולט גוורמנט 045" שמספיק כדור אחד והאובייקט מרוסק על הקיר ממול, אבל כבד כמו גלילון עם דורגלים אז לא נוח לי להסתובב עם המשקולת הזו ביום יום עליי. באותו מקום אקדח "גיבוי" 9mm עם 8 כדורים במחסנית ששוקל קצת יותר מחצי קילו ובערך בגודל של סמרטפון ממוצע יעשה את העבודה הרבה יותר טוב.
הכי חשוב. לא לקנות אקדח שלא ירית בו ירי ניסוי.
יכול להיות שיש לו המלצות מפה עד זנזיבר, אבל לך הוא לא יהיה נוח.
-
אז עדכון קטן מאז חודש 9,
רכשתי גלוק 17 במחיר טוב מחבר טוב
אני מרוצה.. להמשך האשכול במקום לפתוח אשכול חדש
ברצוני לשאול מספר שאלות על רישיון צייד
אני יודע שזה מכרז שנפתח ע"י הרשות להגנת הטבע כל תקופה לא מבוטלת.
אני יודע שבמקומות מוגבלים וכו וכו
אבל המידע ברשת מאוד מצומצם ולא מסביר את ההליך
מה צריך?
לאן צריך?
מה עוד צריך חוץ מהתר של רשות הטבע והגנים?
אשמח לקישור מפרט או לפרוט של אדם מהאתר טוב יטתר
אגב יש פה ציידים?
-
תתחדש, אקדח מצויין (לי הוא גדול מדי ביד). שים לב שכדי לשמור על מיומנות אתה צריך לירות די הרבה, ולא להסתמך על הירי בחידושים. (הדק ארוך וקשה, יורים לא מיומנים נוטים להפיל איתו קנה).
לגבי הצייד, נראה לי שזה ישרת יותר טוב אותך ואת השרשור אם תפתח על זה נושא חדש.
-
נראה לי שפספסת בחודש...
ב+/- 20 שנה האחרונות לא היו רישיונות חדשים.
באוקטובר נפתחה הרשמה להגרלה למשך משהו כמו 30 יום (אח"כ צריך לעבור מבחן, לשלם אגרה וכ'ו).
סה"כ נוספו משהו כמו 1000 רישיונות לתקופה של 3 שנים. אחרי 3 שנים משהו כמו שליש מבעלי הרישיון יאבדו אותו לטובת כמה מאות בעלי רישיון ציד חדש.
קח בחשבון שזה תחביב יקר: 1200₪ אגרה לשנה, תחמושת כמה שקלים לכדור, רובה סביב 4-5k עם סיכוי של 1:3 לאבד את הכל אחרי 3 שנים.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
אך אם ב20 שנה האחרונות לא היו רישיונות חדשים איך החליפו כל שלוש שנים.?
אגב אייל אכן נשק לא קטן אבל אני יש לי יד של שרק אז הוא לא מפריע לי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
אך אם ב20 שנה האחרונות לא היו רישיונות חדשים איך החליפו כל שלוש שנים.?
אגב אייל אכן נשק לא קטן אבל אני יש לי יד של שרק אז הוא לא מפריע לי
ב20 שנה האחרונות לא היו רישיונות חדשים בכלל.
השנה החליטו לאפשר רישיונות חדשים.
אתה מוזמן לקרוא פרטים נוספים כאן: http://www.parks.org.il/News/Pages/Hunt17.aspx
-
חברים!
עברתי ברפרוף על האשכול הזה (שכמותו אני חי ונושם כבר כמעט 3 עשורים בכל פלטפורמות הרשתות החברתיות).
אני חייב להעיר משהו:
לעיתים אדם כותב בפסקנות, ב"ידענות", בשפה ברורה ורהוטה דברים שנשמעים כ"תורת משה מסיני" למרות שהדברים מבוססים במקרה הטוב על ההגיון שלו ובמקרה הפחות טוב - על הרצונות שלו, ובשני המקרים - מדובר בטעות שעוברת דרכו לקורא התמים שמתרשם מהיכולת הוורבאלית וה"ידענות".
נושא הנשק הוא נושא רציני מכדי להעזר ביועצים שאינם מוסמכים משתי סיבות:
א. כי שימוש לא נכון בנשק יכול להרוג או לפצוע.
ב. כי שימוש לא נכון בנשק יכול להכניס לכלא או להכתים בתיק פלילי.
אנא. אל תייעצו בתחום בו אין לכם אחריות מקצועית כי אתם אמנם, כנראה תצאו "נקיים" מהיעוץ הזה, אבל יכול להיות שתסבכו למישהו אחר את החיים.
אמיר שושני
מנהל מטווח, מדריך ירי ובעלים של מטווח הכשרה ובית מסחר לנשק ותחמושת
-
סתם תוהה במה זה היה שונה אם היית מחליף את המילה נשק למילה רכב.
מחזיק כלי ירייה יותר שנים מכלי רכב והאחרון מסוכן לטעמי יותר, בכל היבט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
ההשוואה בין רכב לנשק היא השוואה שחוזרת בד"כ בדיונים על זמינות נשק/רישיונות/תבחינים.
ההבדל הוא המטרה:
רכב נועד להעביר מאסה ממקום למקום. הוא יכול לעשות עוד דברים - מקום לינה, מסעדה, פינוי אשפה ובשימוש רשלני אז כן, גם להרוג.
נשק נועד להרוג. הוא יכול לעשות עוד דברים, כמו לדפוק מסמרים, אביזר בתחפושת ועוד, אבל המטרה שלו היא להרוג.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
-
בכלל לא משנה למה הוא נועד כשהמציאו אותו במקור. משנה למה הוא משמש.
מרבית הפיתוחים והאמצעים שמשמשים אותנו יומיום נולדו לצורך מלחמתי - אז הזדמנו המשאבים להמציא ולפתח אותם.
אבל כל זה לא שייך למה שכתבתי לאמיר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
מסכים!
-
לצערי נפלה לי העסקה על הגלוק...יום לפני בקנייה (שכתבתי) המוכר התקשר אלי בבוקר ואמר לי שאם ימכור אל הנשק רישיונו יילקח או שזה סתם תירוץ... הוצע לי אקדח יריחו פולימרי במחיר מצחיק.. האם הוא שווה את זה? האקדח במצב מצויין נבדק אצל נשק בעל האקדח רוצה להחזיר את הרישיון שלו לכן המחיר המצחיק.. האם הנשק שווה את זה?? שמעתי שיריחו רגיל כבד נורא.. אבל חיפשתי קצת נתונים יבשים עם הפולימרי ללא תוצאה מיוחדת שווה קריאה
-
בעיניי היריחו מעולה. אמין, אחיזה נוחה. חלוקת משקל נכונה. לי הברזל היה נוח מהפולימרי.
לבעלי כף יד גדולה הוא יותר יתאים.
בכללי אקדח בוחרים לאחר ניסוי ברטוב.
אין ספק שהוא לא קל. אבל יכול להעיד על עצמי שאני די מתגעגע אליו.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
כדאי לבצע רכישת אקדח בחנות עם מטווח שבהם ניתן להתנסות במספר כלי נשק.
היריחו אקדח מצויין אך תמיד כדאי שנשק או מדריך ירי ייבדוק את תקינות הכלי הספציפי שמעניין אותך.
אשמח לסייע גם בטלפון 0502561000
אמיר
-
יריחו (לדעתי הלא מלומדת), אקדח הרבה יותר נכון למי שיורה מעט. הדק הרבה יותר קל. אקדח מצויין.
הבעייתיות העיקרית שלו בעיני היא הגודל של ידית האחיזה המקשה על הסלקה על הגוף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
לצערי נפלה לי העסקה על הגלוק...יום לפני בקנייה (שכתבתי) המוכר התקשר אלי בבוקר ואמר לי שאם ימכור אל הנשק רישיונו יילקח או שזה סתם תירוץ... הוצע לי אקדח יריחו פולימרי במחיר מצחיק.. האם הוא שווה את זה? האקדח במצב מצויין נבדק אצל נשק בעל האקדח רוצה להחזיר את הרישיון שלו לכן המחיר המצחיק.. האם הנשק שווה את זה?? שמעתי שיריחו רגיל כבד נורא.. אבל חיפשתי קצת נתונים יבשים עם הפולימרי ללא תוצאה מיוחדת שווה קריאה
אבי,
פשוט תלך לחנות שיש לה מטווח.
תבקש לראות מספר אקדחים אשר עומדים בתקציב שיש ברשותך תבקש לירות בכמה מהם ואז תבחר אחד.
כמו כן יד2 מלא במודעות על אקדחים למכירה. חלקם עומדים בתקציב שלך וחלקם לא.
מוצעים שם למכירה אקדחים (בעיקר בגזרת הסמית) שנקנו לפני שנה-שנה וחצי בסביבות 4K עם כל התוספות ונמכרים כיד 2 ב2.4-2.7 עם כל אותן תוספות.
הכי חשוב תקנה אדח שמתאים לך! שנוח לך! בנשיאה ובירי. אקדח שלא נוח לנשיאה ישאר בכספת, ואז הוא לא יעזור לך גם אם יש אותו בשייטת מטכ"ל.
-
קודם כל תודה רבה חברים.
גילוי נאות ההחלפה ורק יהיה הייתה צריכה להתבצע אצל חברנו לאתר אמיר שושני
לצערי נפלה העסקה נפלה באותו בוקר שהיינו צריכים לעלות לקצרין.
הידיים שלי גדולות.. אני (בניגוד לאבא שלי אמיר..) בגובה 182 ושוקל 92 ידיים של מושבניקים חח.. הבנתי שזה מאוד משנה גודל האדם לעומת החזקת הנשק.. אני מאמין שהיום או מחר אלך לעשות איתו מטווח בתקווה שיסכים לעלות איתי לקצרין שהיא קצת רחוקה אבל מקום שאני סומך עליו מאוד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
קודם כל תודה רבה חברים.
גילוי נאות ההחלפה ורק יהיה הייתה צריכה להתבצע אצל חברנו לאתר אמיר שושני
לצערי נפלה העסקה נפלה באותו בוקר שהיינו צריכים לעלות לקצרין.
הידיים שלי גדולות.. אני (בניגוד לאבא שלי אמיר..) בגובה 182 ושוקל 92 ידיים של מושבניקים חח.. הבנתי שזה מאוד משנה גודל האדם לעומת החזקת הנשק.. אני מאמין שהיום או מחר אלך לעשות איתו מטווח בתקווה שיסכים לעלות איתי לקצרין שהיא קצת רחוקה אבל מקום שאני סומך עליו מאוד
אם יש לך ידים גדולות יש סיכוי טוב שהיריחו הפולימרי יהיה נוח .
בכל מקרה הנסיעה לקצרין שווה את השקט הנפשי.
Sent from my SM-J530F using Tapatalk
-
אקדחי ברזל כבדים בגודל מלא יש בשפע, אם סבבה לך לשאת כזו משקולת אז יש מבחר לא רע של אקדחים מעולים וזולים.
סתם דוגמה מלוח יד2 וגם קרוב לקצרין - אקדח בול סטורם ב 300 ₪ ...
-
סליחה ומחילה מהמקצוענים שאמרו לך שיש קשר בין גודל האקדח לגודל האדם. אין קשר.
קח לדוגמה את הCZ שלי שהוא אקדח קטן אבל הקת שלו מתאימה ליד גדולה ואז יש לך אקדח קטן שיושב לך טוב ביד וניתן להסליק אותו ביתר קלות { אני לא ממליץ על לך על ה CZ אלא רק מצין עובדה } . אני מאמין שיש עוד כאלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
אם יש לך ידים גדולות יש סיכוי טוב שהיריחו הפולימרי יהיה נוח .
בכל מקרה הנסיעה לקצרין שווה את השקט הנפשי.
אני מאוד רוצה.. אבל יש עוד אדם מצד שני..
בקשר לגודל של האקדח.. זה לא ברזל מלא.. חלק ממנו פלסטיק קשיח..
אני מתכוון לעשות בו מטווח היום או מחר אחהצ בתקווה שייצא בקצרין.
חשוב לי מאוד שגם אדם מנוסה שאפשר לסמוך עליו ייראה אותו שוב...
אעדכן בהמשך לגבי התפתחות הקנייה..
אני מאמיו שלרוב אלך עם האקדח חיצוני ולא פנימי.. למה? פשוט נראה לי נוח יותר שהוא לא צמוד עליי.. אבל אני אנסה מבחינתי אין חשיבות לחבוי או גלוי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
בקשר לגודל של האקדח.. זה לא ברזל מלא.. חלק ממנו פלסטיק קשיח.. Tapatalk
זו בדיוק הנקודה
הפלסטיק פחות עמיד מהברזל ולכן הוא עבה יותר......