תגובה: מומחה להידראוליקה באתר?
קשה להעריך איזה לחץ מקסימלי תקבל מכיוון שאין לנו את נתוני המומנט. יש מצב שעדיין תקבל את הלחץ המקסימלי (לכל משאבה יש לחץ מקסימלי שמעליו הלחץ נפרק) אבל הספיקה תהיה נמוכה יותר.
איזה נתונים צריך? מומנט של המנוע ? ספיקה נמוכה, אפשר לחיות עם זה כל עוד לא נוראי. מה גם שתמיד אני יכול לקנות מנוע ייעודי. המטרה כרגע היא לחסוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אני מחזיר את השירשור מהאוב.
יש לי מנוע של שני כ"ס וארבעת אלפים rpm.
המשאבה צריכה שש כ"ס וארבעת אלפים rpm לביצועים מקסימליים של 22gpm ו3000psi.
להבנתי rpm זה כמות הליטרים פר דקה וכוח הסוס זה הלחץ המסופק.
נניח שאני יכול להסתפק בחצי מהכמות ליטר-דקה ועל המנוע יש פולי של 35ממ. איזה פולי אני צריך על המשאבה? 70ממ קוטר?
במקרה הזה יהיה לי 11gpm ו2000psi?
החישוב שלך נכון. תקבל שליש מסך היכולות של המשאבה.
לגבי הפולי. איני יודע באיזו רצועה תשתמש,(מניח טרפזית) אבל 35 מ"מ נראה לי קטן . הרצועה חובקת את הגלגל בפחות ממחצית ההיקף,(תלוי גם במרחק שבין הפולים) ונדרשת להעביר 2 כ"ס. מתח גדול על הרצועה אוליי יעביר את ההספק אבל ייצור מאמצים מיותרים על מיסבי המנוע ומיסבי המשאבה.
בנוסך רדיוס החביקה הקטן יגרום לבלאי מואץ של הרצועה.(אתה כאילו שובר אותה). פולים יותר גדולים - יותר טוב. לשיקולך.
בכל מקרה אם תישאר בקונפיגורציה הנוכחית, ישנו תרסיס מונע החלקה לרצועות. השתמש בו, ואל תמתח יותר מידי.
רצועה כמו של רכב. לא וי. מחר תמונה. פולי מקורי של ההליכון
רצועה משוננת כמו של טיימינג? או שטוחה עם כמה רכסים לרוחבה?
צריך לבדוק במשאבה-מה המומנט הנדרש בעומס מלא (לחץ מקסימלי) - אם המומנט של המנוע נמוך מהמונט הזה-לא תצליח להגיע ללחץ המקסימלי.
בד"כ יש גרף מומנט-לחץ\ספיקה. אם אין לך את נתוני המשאבה-כל ניחוש יכול להיות נכון.
זאת המשאבה.
http://www.baileyhydraulics.com/Two-...Rated-GPM-11_2
אבל אני לא רואה שום מידע מעבר למה שכתוב ושידוע לי.
שלחתי להם בקשה לעוד מידע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elitkh
צריך לבדוק במשאבה-מה המומנט הנדרש בעומס מלא (לחץ מקסימלי) - אם המומנט של המנוע נמוך מהמונט הזה-לא תצליח להגיע ללחץ המקסימלי.
בד"כ יש גרף מומנט-לחץ\ספיקה. אם אין לך את נתוני המשאבה-כל ניחוש יכול להיות נכון.
טורק המנוע מגולם כבר בנתון ההספק.
יש מקרים שטורק גדול נחוץ בזמן התנעה כמו למשל במדחסים ושם משתמשים במנועים מרובי קטבים - זה לא המקרה.
הבנתי אז אין מה לשאול אותם. גם אני חשבתי שנתון הטורק גלום בהספק.
חבל שאי אפשר לשרשר כמה מנועים למנוע גדול :p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
הבנתי אז אין מה לשאול אותם. גם אני חשבתי שנתון הטורק גלום בהספק.
חבל שאי אפשר לשרשר כמה מנועים למנוע גדול :p
אפשרי, בטח אפשרי.:cool:
קח דיפרנציאל (back axe) של רכב ובמקום 2 הגלגלים חבר שני מנועים, וציר הדרייבשפט הוא ציר היציאה שלך אל המשאבה. עם 3 דיפרנציאלים אתה יכול לשלב 4 מנועים...... ואז, פתח שירשור חדש איך בונים גלריה במסגריה כי נגמר המקום מרוב מנועים.....:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
אפשרי, בטח אפשרי.:cool:
קח דיפרנציאל (back axe) של רכב ובמקום 2 הגלגלים חבר שני מנועים, וציר הדרייבשפט הוא ציר היציאה שלך אל המשאבה. עם 3 דיפרנציאלים אתה יכול לשלב 4 מנועים...... ואז, פתח שירשור חדש איך בונים גלריה במסגריה כי נגמר המקום מרוב מנועים.....:D
באותה מידה יהיה לי קל יותר להביא מנוע של טוסטוס ולחבר את המשאבה אליו...