אתה סגור על זה שאתה קרוב למאה מעלות?
לדעתי המים שיצו מישם יהיה גג חצי מזה
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
Printable View
אתה סגור על זה שאתה קרוב למאה מעלות?
לדעתי המים שיצו מישם יהיה גג חצי מזה
Honda TRX300EX
בדקתי עם מד חום ליזר, הטמפ' החיצונית על האגזוז באזור הזה בסביבות 110-120 מעלות.
אם מאיזה סיבה, כל שהיא, הסירקולציה תעצר, יש מצב שהמים בצינור נחושת שסביב האגזוז ירתחו.
אני מניח, שככל שהסירקולציה תהיה מהירה יותר, הטמפ' של המים תהיה נמוכה יותר, אבל תמיד צריך לקחת בחשבון מקרה קצה.
ממתין לשמוע על תוצאות הבדיקות שלך.
ממה שאני זוכר ממערכות דומות שלוריה יצר לפני הרבה שנים התובנות היו שונות.
הנחושת לא מחממת את המים כל כך מהר כמו שבהתחלה נדמה
Honda TRX300EX
שישי בצהרים "קפצתי" לסיבוב קצר ברמות מנשה, סה"כ פחות מ 3 שעות, ומתוך זה למעלה משעה הפסקת קפה.
בסוף הסיבוב הטמפ' של המחבר בין הנחושת לצינור שחוזר למיכל היתה 84 מעלות.
זה ניסוי קצר מדי (והפסקה באמצע), אבל כרגע נראה שבגלל כל הפיזיקה והמכניקה מסביב (הפרשי גבהים, רצון שזה יעבוד גם עם מיכל חצי מלא), הסירקולציה העצמית (כתוצאה מהחום), לא מספיק משמעותית.
זה היה צפוי, ולכן לפני כשבוע כבר הזמנתי משאבה כזו.
בינתיים אני אעביר את החשמל למשאבת סיכרור (צריך להיות מחובר על הסוויטץ' הראשי ולהפסיק שמכבים את המנוע) ואחבר את ההגשש של החום מים לתצוגה.
למיטב זכרוני לוריה הנדס משאבת סחרור ושסתום פריקה כמו של קומפרסורים על הקו החם
Honda TRX300EX
למה צריך שסתום פריקה על הקו החם?
כי כשיש בו מים רותחים ואין סירקולציה אז שיהיה לאדים מוצא של כבוד.
למיטב זכרוני ובאמת עברו המון שנים השסתום נותר ללא עבודה
Honda TRX300EX
הספיקה של המשאבה בקישור היא 8ל/ד, זה לא מהיר מידי בשביל חימום?
לא זוכר אם שלחתי לך, אבל בשביל לצמצם איבוד חום של הצנרת החמה, אפשר ללפף על הצינור את זה:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F152769344759
לא מבין איפה הבעיה.
מה זאת אומרת מים רותחים ואין סירוקלציה?
המים הרותחים יעשו את הסירקולציה.
נורא פשוט, יוצאים מתחתית המיכל, משאבת סיכרור, ליפוף על האגזוז, וחזרה לחלק העליון של המיכל.
בשביל מה צריך שסתום ואיפה? כל לחץ שיתפתח באזור החם, יכול תמיד להשתחרר "קדימה" לעבר המיכל.
בניגוד לדוד מים ביתי, המיכל הזה פתוח עם נשם, אין בו לחץ, מה הבעיה?
לא הצלחתי לגבש עמדה לגבי מה הנקודה האופטימלית ,והמשאבה הזו נראתה מיועדת ומתאימה למשימה.
חוץ מזה, במשאבות האלו, יש חשיבות גדולה ללחצים, זה משפיע מיד על הספיקה.
במקרה שלי, זה צריך לדחוף דרך שני צינורות 6 מ"מ באורך מטר וחצי (כל אחד), אני בספק אם הספיקה תגיע למספרים האלו?
יש מים חמים :)
אז אחרי כל מני עיכובים, המשאבה הותקנה
קובץ מצורף 118326
המשאבה אטומה (מיועדת גם לעבודה כמשאבת טבילה), זה יתרון גדול כי אין חשש לכניסת אבק, וניתן להתקין את המשאבה בכל מקום.
ניתן לראות בתמונה שכל הצנרת סביב הסיחרור והחיבור לחימום על האגזוז לקוחה מברזים ביתיים (זה כיוון שהוכיח את עצמו מבחינת זמינות, עלויות ונוחות עבודה).
הצנרת כולה עטופה בבידוד (מצנרת מזגנים).
תובנות מנסיעת מבחן ראשונה-
1- יצאתי לנסיעה בסביבות 12 בצהרים, טמפ' הסביבה 14-15 מעלות, הטמפ' של המים (מיכל מלא 30 ליטר, מאתמול אחה"צ) - 10 מעלות! נקודה ראשונה לזכות הבידוד של המיכל.
2- ברגע שהאגזוז מתחמם (10-15 דקות נסיעה), מיכל מלא (30 ליטר) מתחמם בערך בקצב של 1 מעלה כל 5 דקות (יום קר, 15 מעלות). זה קצב מעולה, שמבטיח ביום רגיל, מים ב 40 מעלות אחרי 2-2:30 של נסיעה. מעל לכל הציפיות.
3- צריך לזכור שהצינור נחושת שמלופף על האגזוז, חשוף לרוח, מה שבטוח "לא עוזר". אני מחכה לסיים עם הפרוייקט ושיגיע הסרט "אסבסט" (תראו את ההתכתבות עם דורון לפני 4 הודעות), ואז אני מקווה לשיפור בתוצאות.
השלב הבא-
כרגע, המשאבה מחוברת רק למיכל הפנימי, כלומר הטמפ' בברז שווה לטמפ' במיכל (מה שמגביל את החימום ל 42-45 מעלות). אני מחכה לברז ויסות אוטמטי, ואז אני רוצה לחבר גם את הג'ריקן החיצוני (מים קרים), ולקבל מים מעורבבים. אם הכל יעבוד כמתוכנן, זה אומר שאני אוכל לחמם את המיכל הפנימי לטמפ' גבוהה (60-80 מעלות), ולצרוך מים חמים בכמות גדולה יותר ( מים בטמפ' נוחה 40 מעלות ?). יתרון נוסף של חימום לטמפ' גבוהה (יחד עם העובדה שיש בידוד למיכל), זה אמור לספק מים חמים גם שעות לאחר העצירה.
באיזה ברז אתם משתמשים?
הזמנתי באיבי ברז כזה -
קובץ מצורף 118328
אבל הוא לא מצליח להחזיק את הלחץ של המשאבה (ודולף).
יש לי בבית, על הג'ריקנים, ברז דומה, שחור (כמו של מייחם), וגם הוא לא מחזיק את הלחץ של המשאבה.
למרות שאחד נקנה בארץ, ואחד באיבי, ולמרות שמבחוץ שניהם שונים, המנגנון הפנימי מאוד דומה.
אני מתחיל לחשוב שכל הברזים מהסוג הזה לא מחזיקים את הלחץ של המשאבה.
בהנחה, שלפחות בשלב הזה, אני לא רוצה לפתוח את המשאבה ולהחליש את הקפיץ של הווסת(נדמה לי, שדורון או מישהו אחר פה תאר תהליך כזה), האם יש המלצה לברז קפיצי נוח לשימוש?
פרט נוסף -לפי ההמלצות שעלו פה, לפני הברז עצמו, יש לי ברז כדורי נוסף שאיתו אפשר לכוון את הספיקה, אבל לשימוש אני רוצה ברז קפיצי.
אצלי ברז ניל איכותי אבל רגיל, לא קפיץ
שפריצר גינה מתכתי.
סוג הזרם (בין מפוזר לסילון) נקבע לפי מידת מהלך הידית.
זה אחרי מס׳ ברזי פלסטיק ו״בידה״ שלא עמדו בלחץ.
זה היה מישהו אחר שהציע לכוון את המשאבה מחדש, אני הלכתי על ברז מספיק טוב.
אין לי רעיון לברז קפיצי, אבל אני חושב שיש לו גם חסרונות. אתה חייב שיד אחת תמיד תהיה על הברז. לדעתי זה משמעותית פחות נוח (למרות היתרון במניעת בזבוב מים שעם משמעת נכונה אפשר למנוע).
אם בכל זאת תלך על ברז רגיל, אז ברז לחץ אוויר עם חיבורי בזק (כמו הצנרת שלך) יעשה עבודה מצויינת.
יונתן, לכל הברזים הקפיציים, יש מצב (בד"כ בכיוון ההפוך) שאפשר לנעול אותם פתוחים.
אם רק אני הייתי משתמש, אני לא דואג, אבל כל אחד משתמש, ואין לי חשק לחנך את כולם, אז אני רוצה משהו, שהמכסימום שלו מתכוונן (ולכם הוספתי ברז כדורי רגיל בטור, שמגביל את הספיקה) ועדיף שיסגר כמו שעוזבים.
הרעיון של דורון עושה שכל, אני אחפש שפריצר גינה כמה שיותר קטן.
דרך אגב, יש לי איזה רעיון בכלל לחבר את המשאבה דרך עין אלקטרונית או מפסק מגע וע"י זה לפתור את כל הסיפור, אבל זה נראה לי קצת Over kill ואין לי חשק להתעסק עם כל החיווט וכו'.
יש לי מפסק כזה -
https://www.ebay.com/itm/Waterproof-...53.m2749.l2649
סתם אין לי חשק להתעסק על כל החיווט שזה מצריך, גם כך בפרוייקט מים הזה יש יותר חשמל מפרוייקט המקרר :-(
קח ברז מיוחד לקראוון ( ניתן לרכוש בחנויות בארץ ) - הברז מכיל מיקרוסוויץ' מובנה .
ברגע שאתה פותח קצת את הברז הוא מחבר את המשאבה .
למקלחת הייתי ממליץ - לחצן אטום מים המופעל עם הרגל - נוח וחסכוני מאוד .
אילן
טיול (קצר) ראשון עם המערכת עובדת.
נתחיל מהסוף, גם ביום שנסעתי מעט (145 ק"מ, הרבה הפסקות ארוכות, ויום בסה"כ קריר), שחזרתי הביתה בארבע אחה"צ המים היו ב 40 מעלות.
קובץ מצורף 118377
בדקתי בהמשך הערב, שהרכב עומד המיכל מאבד בסביבות מעלה כל שעה (לקראת תשע היה 35).
מבחינתי, אלו מספרים מעודדים, ויותר מעומדים בציפיות.
באופקית וישרה (כביש 6 מהיר אופקי), המיכל מתחמם במעלה אחת כל 5-6 דקות. בנסיעת שטח שקצת מאמצת את הרכב, אפילו יותר טוב, ובנסיעת שטח רגועה (סלד נמוך), טיפה יותר לאט.
הצינור נחושת שעוטף את האגזוז, חשוף לרוח מתחת לרכב, וזה ממש לא עוזר, בעיקר לא במהירויות הגבוהות. אני מקווה "שהתחבושת" טיטניום (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F152769344759) תשפר את ההתנהגות הזו (בינתיים המשלוח הלך לאיבוד, והשבוע המוכר שלח חבילה שניה, אני ממתין).
נראה לי ש 80 מעלות שהזכרתי פה בעבר, זה קצת מחוץ לתחום ההגיוני, אבל 50+ מעלות בסוף יום טיול, נראה לי מספר הגיוני ביותר.
יחד עם ברז וויסות (לקירור המים :-) ), והנתון של אובדן \ התקררות במעלה כל שעה שהמנוע כבוי, נראה לי שאני בכיוון הנכון.
בבקשה.
טיול למעלה אדומים, מר-סבא, הורקניה, מצוק העתקים, מצוקי דרגות, עין קדם.
חמש אחה"צ, אחרי רחצה בעין קדם וים המלח, הטמפ' של המים במיכל היתה בסביבות 55 מעלות. עשיתי מקלחת, וחזרתי הביתה :D
שהגעתי הביתה, המים היו בסביבות 65-66.
עד סביבות ה 40-45 מעלות, מיכל מלא (30 ליטר) מתחמם בזמן נסיעה על הכביש, בקצב של בערך מעלה כל חמש דקות.
ברור שיש קשר ישיר בין צריכת הדלק והחימום, כלומר, בזמן נסיעה על כביש זה קצב אחד,עליה ארוכה (כמו ים המלח ירושלים), זם מתחמם מהר יותר, ובשטח זה תלוי מאוד באופי הנסיעה, אבל ברור שקצב החימום יורד.
בסביבות ה 55 מעלות, הקצב חימום על הכביש יורד ל 8-10 דקות לכל מעלה.
מעל 62-63 החימום מאיט וכמעט נעצר.
זה אומר שבטיול טיפוסי שמתחיל בנסיעה מנהלתית (ארוכה בד"כ), אין בעיה, עד הכניסה לשטח, המים כבר מספיק חמים למקלחת.
לעומת זאת, אם ישנים בשטח, ועושים רק שטח, יכול להיות שייקח כמעט יום שלם להגיע ל 40 מעלות.
בתמונה -
טמפ' מים -65.5, גיר -60.4, מקרר - 2.1, טעינה- 13.7
מה קורה אם יש במיכל ליטרים בודדים?
לא עשוי להגיע לרתיחה?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
תאורטית, אולי כן, אבל אני בספק.
למיכל יש שטח פנים גדול, מסה די גדולה (כ 15 ק"ג) והבידוד לא הכי משופר. מאחר וקצב החימום יורד, ולעומת זאת קצב הקירור עולה (ככל שהפרש הטמ' מהסביבה עולה), אז אני חושב שזה לא יכול להגיע לרתיחה (בוודאי לא בזמן סביר של יום נסיעה).
ה 65 מעלות שבתמונה, זה בגלל שעשיתי ניסוי. ביום יום, יש לי מספיק זמן לראות שהטמפ' עולה ולכבות את המשאבת סיכרור (אני לא רואה סיבה לעבור את ה 50 מעלות).
עדין, במקרה כזה (של משאבה כבויה) בצינור שחוזר מהאגזוז ניתן לצפות למים רותחים ואדים (אבל בלחץ נמוך).
לאחר הטיול הגדול בפסח ( חמישה ימים ) מיכל המים תפקד היטב .
ביום הרביעי בצהריים ( שעה ארבע בערך ) מילאתי את מיכל המים בתחנה במשאבי שדה וירדתי לעין יהב לפגוש חברים ומשפחה במרזבה .
הנסיעה - שעתיים לערך , הגעתי לחניון הלילה וישבנו לאכול , לאחר שעתיים בערך - מקלחות ,
שני גברים ושלוש נשים ( אחת הריונית ) התקלחו , המים ממש חמים , משאבה 7 ליטר/דקה .
הייתי בטוח שנגמרים המים , אולם נשארו מים להמשך היום ללא בעייה .
המיכל תפקד היטב והכמות הספיקה די והותר .
אילן
ישנתי בעזוז.
בבוקר עשיתי את 10 עד חריף ונכנסנו לשטח, בארבע אחה"צ שהגענו לפארן המים היו 52 מעלות (אפילו בועז הסקפטי ראה :-) ).
ב 23:00 בלילה עשיתי מקלחת חלומית :-)
ההפתעה היתה למחרת בשמונה בבוקר, המים היו עדיין ב 30-31 מעלות, כייף לשטוף פנים בבוקר במים חמים.
זיו,
בבוקר למחרת הוצאתי את הג׳ריקן 20 ליטר בצבע חום מדברי והנחתי על הריצפה בנחל פארן.
השעה היתה עשר בערך.
בשעות בין הערביים לקחתי אותו והלכנו להתקלח. 2 אנשים, עשרה ליטר לשתי מקלחות בטמפרטורה נהדרת.
אמנם לא משוכלל כמו שלך אבל היה חם במידה הנכונה [emoji56]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
עכשיו בEBAY - שני מיכלים של 43 ליטר כ"א ב100 ש"ח: https://www.ebay.com.au/itm/Modular-...AAAOSwg5VbWe12
מפרט טכני: https://rvpartsexpress.com.au/_instr...s/download.pdf
ZIVO - יש לך לשלוח קישור למשאבת מים?