-
תגובה: שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
to make a very long story short -
אני מאתגר אותכם - אפשר לקבל רשימת קניות קצרה ועניינית ?
שלושה פאנלים איכותיים של 40W לפחות (שטח הפאנל לא יהווה בעיה) + בקר איכותי
המטרה - טעינת מצבר צרכנים במשך היום כדי להזין מקרר ותאורת לילה מינימלית לשלוש שעות.
תודה!
-
אבנר,
אחרי 4 פאנלים מסוגים שונים, אלו של elfeland היו הכי קרובים להספק המוצהר.
ממה שראיתי, הפאנל של 40w הוא כפול באורך מהפאנל של 20, ולדעתי זה ארוך מידי ויקשה על אחסנה והעמדה בשטח.
הייתי הולך על 2 של w50 מאותו יצרן
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F401504400921
בקר:
אני מרוצה מהדגם שהעלתי כאן בשרשור.
חיפשתי בקר mppt עם תצוגה שמראה את נתוני העבודה, ובקרי mppt שנראים אמיתיים יקרים מאד.
בצפייה וקריאה לא מעטה, לא חושב שבדרישות שלנו זה מצדיק.
הפאנלים מגיעים גולמי, כלומר בלי מסגרת.
המסגרת אצלי בנויה ממסגרת של לוח מחיק משומש שחתכתי למידות של הפאנל, וצירים פשוטים בינהם.
בלי מסגרת, קשה להעמיד אותם בשטח, אבל בנית אוהל גג.. אז מסגרת קטן עליך.
מחברים:
ממליץ לך להכין ביציאה מהפאנל מחבר, ולא להשאיר כבל ארוך מגולגל מחובר קבוע, זה מתקון לתלישה.
מה גם, שלמחבר אפשר לחבר כבלים שונים (תנינים, אנדרסן, מצית), או לשרשר כבל נוסף.
-
אבנר, תארגן רכישה קבוצתית.
זה ממילא מעל רף המכס ולדעתי יש פה אי אלו מתענינים
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זיו,
טועה במה?
פרטתי את המדידות בפועל, אלו המספרים.
אתה יכול לפרש את משמעות התוצאות, אבל לא הבנתי מה הטעות.
אותו בקר נמכר כ-mppt, pwm
כדי להגדיל את הצריכה חיברתי גם מקרר וגם טלפון וגם טאבלט, נראה שאם אני מגרד בשלב הזה את ה-3אמפ מלמטה אני צריך להיות מאד מרוצה בשביל פאנל עם הספק מוצהר של 3.3.
בהודעה #88 כתבת -
--------
"כניסה מצד הפאנל?
לא יכול להיות זהה כי המתח משתנה עם כמות האור והזוית.
יכול להיות בשיא גם 21v בכניסה לבקר, ויותר נפוץ באזור 18-19v.
ביציאה למצבר יש בהתאם לעומס.
במצב טעינה מול דרישה זה באזור 13.8v.
במצב ציפה זה בסביבות 13v~."
--------
שים לב להסבר שלי איך עובד בקר PWM, במקרה של עומס מכסימלי (אני מניח, שלאחר השימוש בלילה, אתה צריך להטעין את המצבר, ואז אתה כבר לא רק עם מקרר), הבקר יוציא מהפאנל את הזרם המכסימלי , עד שהמתח כניסה יגיע לערך של מתח היציאה ( באותם תנאי אור- ככל שצורכים מהפאנל יותר זרם, המתח שלו יורד).
כלומר, אם הפאנל מספיק עמוס, מתח הכניסה לבקר מצד הפאנל, לא יהיה בהתאם לכמות האור, אלא, קבוע כמו מתח היציאה.
שים לב להערה שלי על "עומס מכסימלי". עם אתה מתחת ליכולת המכסימלית של הפאנל (באותו רגע, לפי תנאי האור), אכן יהיו הבדלים בין המתח של הפאנל למתח היציאה מהבקר.
לכן אמרתי לך שע"מ לבדוק את הפאנל (ולא מה המקרר צריך) תדליק את האורות ברכב.
וזו בדיוק הבעיה של בקר PWM לעומת בקר MPPT. בפאנלים האלו, הנקודה האופטימלית, מבחינת הספק, היא באזור של 16.5-18.5V, הורדה שלהם לסביבות ה 12-13V פוגעת ביעילות של הפאנל.
עוד נקודות לסיבוך הדיון :-)
בד"כ היעילות \ אובדן האנרגיה , של בקר PWM אמורה להיות טובה יותר, אבל מצד שני, בקר MPPT מנצל את הפאנל טוב יותר, כך שיש איזה שהוא אלמנט של קיזוז. מה שאני מבין (לא הגעתי לרמה כזו של בדיקות בעצמי), בתנאים טובים, השורה התחתונה, לא שוני גדול. ככל שתנאי הסביבה \ אור יהיו פחות טובים, היתרון של ה MPPT יותר משמעותי.
לא פחות חשוב, ברגע שסוף, סוף (לקראת סוף היום), המצבר טעון, איך הבקר יודע להחזיק את המצבר במתח ציפה נכון?
מאחר ואני התחלתי את כל המסע הזה בכלל מהכיוון של שמירה על המצברים ביום יום....זה נתון שהיה לי מאוד חשוב.
בקרים זולים (PWM), לא מדייקים בנתון הזה.
לדעתי, בגלל שרובנו עם מגבלת מקום, ובגלל שאנחנו מדברים התקנה ופירוק של הפאנלים (כלומר, קטן יותר==פשוט יותר), שווה להשקיע בבקר MPPT טוב.
(תמיד תזכרו כמה עולה טיול עם הרכב. אם שבת אחת, במקום לטייל, התעסקתי עם התקנת ציוד, כל הוצאה מתחת 400-500ש"ח היא בעצם חיסכון. העברתי שבת בכייף, והוצאתי פחות כסף :-) ).
-
הבקר הזה עונה על הדרישות? -
Solar Charge Controller Sunware FOX-360
אם אצא מספיק לשטח, ההשקעה תחזיר את עצמה.
-
הפאנלים שלי מאותה סדרה כמו של דורון, אכן נראה שעומדים בהספק המוצהר בתנאים אופטימליים, וה- 40W מתחת לרף המכס.
וכמו שכבר כתבתי, הם פנויים להתנסות לפני קנייה ...
-
שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא פחות חשוב, ברגע שסוף, סוף (לקראת סוף היום), המצבר טעון, איך הבקר יודע להחזיק את המצבר במתח ציפה נכון?
מאחר ואני התחלתי את כל המסע הזה בכלל מהכיוון של שמירה על המצברים ביום יום....זה נתון שהיה לי מאוד חשוב.
בקרים זולים (PWM), לא מדייקים בנתון הזה.
.
מזה תקופה אני מחבר את המצבר הראשי של הרכב בחנייה (לא רכב יומיומי), לפאנל 20w ובקר באופן קבוע בשעות היום.
המצבר עומד יפה על 12.7-8 בערב אחרי שהפאנל מזמן לא טוען.
במצב הזה, ללא שום צרכן למעט הזליגות של הרכב(רדיו ואזעקה), במשך היום, רואים על הבקר מתח 12.8-13v וערך האמפר על אפס, או מעט מעל.
קראתי הרבה על ההבדלים בין סגי הבקרים, ובסוף מסיק שההבדל לא משמעותי לשימוש שלי בשביל להצדיק מחיר של בקר mppt אמיתי שהמחיר שלו יותר מכפול ביחס לבקר PWM סביר+.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
הקישור לא נפתח.
מוצר בשם זהה עולה מעל 700שקל, לזה התכוונת?
אם כן, מוגזם לגמרי.
כל אחד מדרגה אחת מעל הכי זולים יעשה את העבודה.
כמה עשרות שקלים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הקישור לא נפתח.
מוצר בשם זהה עולה מעל 700שקל, לזה התכוונת?
אם כן, מוגזם לגמרי.
כל אחד מדרגה אחת מעל הכי זולים יעשה את העבודה.
כמה עשרות שקלים.
בקישור של אבנר חסר נקודותיים לאחר https
קישור מתוקן https://m.ebay.com/itm/Solar-Charge-...06&_mwBanner=1
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
-
לא רק שהמחיר מוגזם, אני בכלל לא מבין מה הבקר הזה, MPPT? PWM?
מה הוא כל כך מיוחד?
-
1 קבצים מצורפים
אלו הפאנלים שלי:
קובץ מצורף 119483
דורון, שווה לנסות לבדוק בפועל את הבדלי התפוקה בין הבקרים, שלי הוא "MPPT" מהזולים, 20A
(https://www.ebay.com/itm/10A-30A-LED...item48ab356e53)
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בפאנלים האלו, הנקודה האופטימלית, מבחינת הספק, היא באזור של 16.5-18.5V, הורדה שלהם לסביבות ה 12-13V פוגעת ביעילות של הפאנל.
לא בהכרח, יש פאנלים שהאופטימום שלהם ב- 12V ... כל פאנל לגופו ...
-
האם יש דרך פרקטית לדעת מה מצב המצבר בכל קגע נתון כולל בזמן העבודה מול הפנל הסולארי מצד אחד ומצד שני הצרכנים.
משהו שידמה באחוזים את הקיבולת ביחס לקיבולת המרבית.
יש לי הרגשה שהטעינה הנמוכה ( באמפרים) ביחס לצריכת מקרר עשויה ליצור מצב שבו ההגנות של המקרר חשות 13.8 וולט שמשאיר את המקרר פועל בו בזמן שההספק של הלוחות לא מצליח למלא באותו הקצב דבר שגורם ( כמו דלי עם חור) לפריקת המצבר מתחת לרף המסוכן עבורו מבחינת שמירה על אורך חייו.
אני מחפש אביזר שיתריע און ליין שהמצבר במצב לא בריא
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מקרר קבוע ברכב.
אחרי שימוש, מנקה ומשאיר פתוח כמה זמן.
אחרי שמתייבש, אין בעיה לסגור.
הכי חשוב, להקפיד לנקות.
בדיוק מה שקורה אצלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
האם יש דרך פרקטית לדעת מה מצב המצבר בכל קגע נתון כולל בזמן העבודה מול הפנל הסולארי מצד אחד ומצד שני הצרכנים.
משהו שידמה באחוזים את הקיבולת ביחס לקיבולת המרבית.
יש לי הרגשה שהטעינה הנמוכה ( באמפרים) ביחס לצריכת מקרר עשויה ליצור מצב שבו ההגנות של המקרר חשות 13.8 וולט שמשאיר את המקרר פועל בו בזמן שההספק של הלוחות לא מצליח למלא באותו הקצב דבר שגורם ( כמו דלי עם חור) לפריקת המצבר מתחת לרף המסוכן עבורו מבחינת שמירה על אורך חייו.
אני מחפש אביזר שיתריע און ליין שהמצבר במצב לא בריא
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לא בטוח שזה תקף.
גם אם המתח 13+ בזמן עבודת הפאנל, הנעת המדחס דורשת הרבה מאד אמפרים לשבריר זמן, ומצבר מתחת לרף לא מניע את המדחס.
במשך היום, במידה והפאנל מסוגל, אז הוא נותן יותר ממה שהמקרר לוקח.
אני רואה את זה יפה כשהזרם קופץ ל-2.4~ כשיש עומס צרכנים, ויורד חזרה קצת זמן אחרי שהמקרר מתנתק, וזה רק שימור.
-
אם המתח על קטבי המצבר 13 וולט ומעלה, הוא בטוח לא נפרק בזמן הזה אלא נטען. (למעשה רף המתח נמוך יותר, אבל לא סגור על המספר המדוייק ...)
-
אם המצבר עומד על 10.5 וולט ( שזה מצבר ריק לכל הדיעות ובאזור המסוכן לו) ואתה מחבר את הפאנל שנותן למשל 13.8 וולט, כמה וולט ימדדו על קטבי המצבר לדעתך?
אם באזור ה 12 וצפונה וההספק מהפנל לא יכסה את הצריכה אז נשמע לי שהמצבר ימשיך להתרוקן.
אני כמובן לא מבין דבר בחשמל ומנחש...
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
המתח יעלה לאט לאט ככל שהמצבר נטען. ככה גם עם מטען ביתי.
עם טעינה מהאלטרנטור זה נראה אחרת למרות שהטעינה נשמעת לאותו חוק אוהם בסיסי. ההבדל בין האלטרנטור למטען ביתי או פאנלים היא היכולת לספק זרם טעינה גבוה - בויטארה מדדתי 50 אמפר טעינה כשהמצבר היה ריק לגמרי - נסעתי 5 דקות למצבריה הקרובה לביתי וביקשתי מהם למדוד (עם צבת). אני מניח שבדקות הראשונות הזרם היה אפילו יותר גבוה...
-
יש לי מערכת טעינה חכמה של IBS. מאוד אמינה, מדוייקת ומציינת מצב טעינה או מצב המצברים בכל רגע מתבקש. יש אזעקה שהמתח נופל מתחת ל10.5.
יש אפשרות גם לנצל את מצבר הצרכנים להתנעה בצורה מבוקרת. החסרון הוא המחיר.
הבקר ששיתפתי אתכם קודם ( fox 330)הוא בקר המאפשר טעינה סולארית לשני מצברים במקביל, כולל הגנת פריקה חכמה.
מוצר גרמני, איכותי אבל יקר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם המצבר עומד על 10.5 וולט ( שזה מצבר ריק לכל הדיעות ובאזור המסוכן לו) ואתה מחבר את הפאנל שנותן למשל 13.8 וולט, כמה וולט ימדדו על קטבי המצבר לדעתך?
אם באזור ה 12 וצפונה וההספק מהפנל לא יכסה את הצריכה אז נשמע לי שהמצבר ימשיך להתרוקן.
אני כמובן לא מבין דבר בחשמל ומנחש...
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אם המצבר על 10.8, הוא גבולי מאד להניע את את המדחס, והמקרר ייכנס ללופ של נסיונות הנעה ואי-עבודה גם אם הפאנל מחובר, כי הפאנל לא מסוגל לתמוך בהנעת המדחס.
הייתי שם..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
הבקר ששיתפתי אתכם קודם ( fox 330)הוא בקר המאפשר טעינה סולארית לשני מצברים במקביל, כולל הגנת פריקה חכמה.
מוצר גרמני, איכותי אבל יקר.
אתה צריך לשנות את צורת החשיבה.
מצבר בית מנותק ממצבר ההנעה לרכב.
בחנייה בטיול, רק מצבר הבית עובד.
ואז, אתה גם מטעין עם הפאנל רק את מצבר הבית.
אז אתה לא צריך בקר כזה.
אצלי הבקר מחובר לפאנל, אז אם מאיזו סיבה אני רוצה להטעין את מצבר הרכב, אני יכול לחבר את הפאנל אליו ישירות.
-
יש לי מחבר מהיר מבית סיטק למצבר.
על המחבר יש 3 לדים בצבעים אדום כתום ירוק שמסמנים את מצב המצבר.
ברגע שאני מחבר את המטען למחבר, אפילו כשהלד האדום דולק, הלד מיידית עובר לירוק.
לא יודע להסביר טכנית אבל משהו פה מריח לי לא נכון בחשבונות שלכם.
זה מצטרף לי לעובדה שבסיום המחנה של נדב בפארן המצבר התפגר.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
המצבר שלי התפגר עוד לפני שחיברתי את הפאנלים, עוד בערב הראשון נאלצתי להתניע כמה פעמים, וזה לא קורה לי בד"כ, גם עם כל התאורה ושימוש במקרר ... סתם צירוף מקרים ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם המצבר על 10.8, הוא גבולי מאד להניע את את המדחס, והמקרר ייכנס ללופ של נסיונות הנעה ואי-עבודה גם אם הפאנל מחובר, כי הפאנל לא מסוגל לתמוך בהנעת המדחס.
הייתי שם..
אני חושש שעשיתם קצת סלט.
לבקר סביר+ (למשל הבקר שנדב שם את הקישור) יש שלושה חיבורים -
1- למצבר
2- לפאנל
3- לעומס (צרכנים).
רוב האנשים פה, מתעלמים מזה ופשוט מחברים את העומס ישירות למצבר ולא דרך הבקר וזו טעות.
הדרך הנכונה, היא להשאיר את הבקר קבוע ברכב, ולחבר את הצרכנים דרך הבקר.
לא רק שזה פותר את כל השירשור והדאגות שלכם, זה גם יכול להחליף את הבקר של הדנפוס (המדחס) ולנתק אותו (ואת שאר הצרכנים, תאורה?), כאשר המצבר יורד מתחת למתח נתון.
ועדיין, אני לא מכיר בקר שיודע להגיד כמה המצבר טעון. הבקר יודע לנתק את הפאנל ולבדוק את המתח על המצבר, אבל אין מצב שהבקר ינתק גם את הצרכנים (כדי לתת למצבר לנוח, לפני שבודקים טעינה).
לדעתי, מה שהבקר יודע זה לתת למצבר מתח נתון (13.8-14.2V?) ולבדוק כמה זרם המצבר צורך. ברגע שהזרם טעינה יורד מתחת לערך מסויים, הבקר מניח שהמצבר טעון, ועובר למצב ציפה.
-
לא מדוייק.
יש לי מצבר צרכנים למקרר ומצבר ראשי להתנעה.
מסיבות מסויימות שלא אפרט כרגע, לפעמים מצבר ההתנעה מתרוקן מהר יותר מהמצבר הצרכנים.
טעינה במקביל יכולה רק לתרום.
כיום, ללא הבקר, אני יכול להחליט איזה מצבר ישמש להתנעה במקרה חירום.
שני המצברים שלי תקינים, אין לי זליגה חריגה או תקלת חשמל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושש שעשיתם קצת סלט.
זה שיש לך רעיון נוסף לחיווט לא אומר שעשינו סלט.
זה אומר שיש לך רעיון נוסף, ושיש דיון.
מבין למה אתה מתכוון אבל חייב להגיד שקראתי המון לפני סידור החשמל לצרכנים ברכב, ולא ראיתי מישהו שחיווט ככה ברכב.
בגינה, לתאורת חצר וכו כן, לא ברכב.
ולא מוצא באמת סיבה להעביר את כל הזרם דרך הבקר.
-
אני לא אמרתי \ המלצתי לעשות כך.
אני התייחסתי לשאלה של בועז (הודעה #102), וניסיתי להגיד ש -
1- לא מכיר בקר שמסוגל, תחת עומס, לתת אחוזי טעינה מדוייקים.
2- שאין בעיה אמיתית כמו שבועז מתאר.
3- שיש אפשרות להעזר בבקר להגן על המצבר בפני פריקת יתר של צרכנים נוספים לא רק של המקרר. כמוך, גם אני, נוסעים עם בוסטר, וההנחה היא שאם המצבר יגמר, בכל זאת נצליח להניע. אני חושב, שמי שבאמת עושה מתקן למחנה, צריך גם הגנה מפריקת יתר של צרכנים אחרים ולא רק על המקרר.
מפה, שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
דרך אגב, לחיבור של הצרכנים דרך הבקר יש יתרון נוסף (בחלק מהבקרים), הוא יכול לתת חיווי אמיתי כמה AH נצרכו מהמצבר מנקודת זמן ידועה.
לדעתי, זה נתון חשוב (שגם עונה חלקית על השאלה של בועז), גם ברמה של תיכנון הלילה (אולי כדאי לתת איזה התנעה קצרה לפני שינה?), וגם לאורך זמן , כמה אנחנו מרוקנים את המצבר כל פעם.
דרך אחרת לדעת את זה מתקשרת עם אשכול אחר של נדב לגבי ארדוינו, או פשוט לשים על הקו צרכנים מודד (מה שאני עשיתי בסופ"ש האחרון).
-
כדי שיהיה בסיס אחיד לחישובים ושפה משותפת קניתי את הבקר שזיו הציע:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בשעה 12:00 חובר כלאחר כבוד בין הפאנל 60w, דרך הבקר PWM , יח׳ המדידה, אל מצבר הצרכנים בשבת חמה במיוחד כניסוי.
טמפ׳ התחלתית של המקרר 28מ״צ, הוכנסו בקבוק קפוא, קרחום קטן, ועוד 4 בקבוקי מים בטמפ הברז לדימוי הרכב אופייני של אוכל בדרגות קור שונות.
מצבר נמדד טרם ההפעלה, 12.7v.
הפאנל חובר, ובקושי עבד לפי הבקר ויח המדידה, די צפוי כי המצבר היה מלא.
המקרר הופעל, כוון להגיע לטמפ 0מ״צ, ובבת אחת העסק התעורר.
הערה- יש הבדל של 0.2v בין מה שיחידת המדידה דוגמת לבין רב-מודד ישירות מהמצבר לגבי מתח המצבר, לא יודע כמה זה משנה להמשך, תגידו אתם.
מדידה בוצעה בין 12:00-18:00, עד שהוטל צל מלא על מיקום הרכב.
ועכשיו למספרים:
בקר הטעינה הציג ערכים שבין 2.8A בשיא הצהריים ועד לסביבות 16:00, ואז ירד ל-2.3A ובהדרגה ל1A לקראת 17:00, ב-18:00 זה היה כבר חצי אמפר, כל זה לפי הבקר של הפאנל.
מתח טעינה היה בטווח 13-13.5 עם תנודות.
חצי שעה לאחר ניתוק המקרר והפאנל, מתח מצבר עמד על 12.6v.
להזכיר שהמקרר עובד באינטרוולים, ולא רציף.
ועכשיו מה נספר ביח מדידה, ותנו את ההסברים שלכם.
בטווח שעות בין 12:00-16:00:
6.8Ah
12.24Vm
88.3wh
28.2wp
2.14Ap
בין השעות 16:00 ועד 18:00 הערכים עלו למספרים הבאים:
7.86Ah
12.24vm
104.4wh
28.2wp
2.14Ap
לא הבנתי למה יש הבדל גדול בין המספר שהבקר פאנל מציג של 2.8A בשיא הצהריים, לבין ערך טעינה של 2.14Aשיח’ המדידה מראה, יכול להיות שזה קשור להבדל שציינתי בהתחלה של 0.2v בקריאת מתח המצבר?
לדעתי זה נותן בסיס טוב להערכה גם מה צפוי משעות הבוקר המוקדמות עד סביבות 09:00, בהקבלה למה שהתקבל משעה 16:00 והלאה, ואחרי 09:00, זה כבר קרוב להספק המלא שנמדד בצהריים.
זיו,
יאללה להסביר.
-
אני מנסה להבין, ומשהו לא עושה לי שכל בנתונים - הזהות המושלמת של נתוני המכסימום (זרם, מתח, הספק) בין שתי הבדיקות.
יתרה מזאת, לגבי הבדיקה השניה שערכה שעתים, והזרם המכסימלי היה 2.14A, איך יכול להיות שהסה"כ הגיע ל 7.86AH? גם אם הזרם המכסימלי נשמר כל הזמן (ואתה עצמך כותב שבחמש כבר נצפתה ירידה בזרם) איך יכול להיות שזה הגיע ל 7.86AH?
יש מצב שלא ניתקת את המודד לחלוטין, והוא לא עבר ריסט (בין הבדיקות)?
ואז-
ערכי השיא בעצם מייצגים את הניסוי כולו (וזה היה לפני 16:00)? וה AH מייצג את המצטבר, כלומר 6.8AH עד 16:00 ו 7.86AH עד 18:00 (כלומר
בסה"כ 1.06AH בשעתיים האחרונות)?
ואז, 7.86AH בעצם ממספר את הכל -
מ12:00 ועד 18:00 הפאנל ייצר 7.86AH .
אחרי 16:00 התפוקה כמעט שולית.
קח את הניסוי ותניח ש 12 זה אמצע היום, ואם זה היה מחובר מהבוקר הייתה מקבל את אותו הספק שקיבל אחה"צ, מה שמביא אותך, לסדר גודל של 15-16AH ביום.
אני צודק לגבי קריאת הנתונים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני מנסה להבין, ומשהו לא עושה לי שכל בנתונים - הזהות המושלמת של נתוני המכסימום (זרם, מתח, הספק)
כפי שתיארתי, לא ניתקתי את המודד בין המדידות, אלא תיעדתי את הערכים המצטברים והמקסימלים שהמודד תיעד.
בגלל שיש הבדל ברור בקרינה, חשבתי לנכון לתעד את שעות המקסימום ואת שעות הביניים.
אלו ערכים מצטברים.
וכן,
15-16A זו הערכת החישוב שלי.
חשוב להבין גם שזו גם התפוקה מול דרישה ספציפית של מקרר בלבד.
הבוקר, אחרי לילה של התייצבות, המצבר עמד על 12.6v (המקרר לא עבד בלילה).
כלומר, הפאנל להבנתי ידע לגבות את כל דרישת המקרר במהלך שעות האור.
-
OK
מתקדמים, אנחנו מניחים שהפאנלים שלך מספקים 15-16AH, ליממה.
עכשיו תחבר את המקרר דרך המודד, ותמדוד כמה שעות \ שימוש, ותנסה לקחת קריאות ביניים ( כמו בניסוי הזה).
לזה, צריך להוסיף צרכנים נוספים כמו תאורה, טעינת טלפונים, משאבת מים......
דרך אגב, גם אם הפאנלים לא מכסים 100% מהצריכה, בהנחה שאתה עם שני מצברים של 70Ah, אני חושב שאתה יכול בקלות להניח שעומדים לרשותך לפחות עוד 20AH בלי בעיה.