-
תגובה: ארדואינו - ערכות בסיס מומלצות ורעיונות לפרוייקטים
כמה דברים ... מציע להעביר את התקשורת בין הבקרים השונים למשהו אמין יותר מ ble... נניח 485 בין כל הבקרים כאשר פקודות בקרה לסטטוס עוברים בינהם.
לגבי בקרת טמפ' רצוי שיהיה עקום היסטרזיס כלשהו מול טמפ' רצויה אבל נראה לי שזה ברור לך... אחרת המדחס יגטר כל הזמן.
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
-
לא בטוח שאני מבין את הדאגה מ BLE.
אין לי צורך בתיקשורת ברמה אינטרנט או איזה Real time.
זה מקרה "קלאסי" של IOT, יש לי אביזר (המקרר במקרה הזה), שעובד באופן עצמאי, וצריך לשדר טמפרטורה (וצריכת זרם מצטברת) פעם בכמה זמן ( עשרות שניות, דקה?).
לא יקרה כלום, אם יתפקשש שידור פעם בכמה זמן.
פעם בהרבה זמן (שעות, ימים) אני צריך להעביר פקודה חזרה, וגם זה לא ברמת Real Time, אם יתפקשש השידור של בפקודה (שינוי טמפ', הפעלה \ כיבוי), נשדר פעם שניה תוך 5 שניות.
דרך אגב, אם הייתי חושש מבעיות תיקשורת, הייתי מעביר שני חוטים דקים וסוגר עניין, כל העניין זה הפשטות.
לגבי התפעול של המדחס, כן זה ברור, כרגע, הבררת מחדל זה 2 מעלות, ובכל מקרה יש 120 שניות הגנה בין כיבוי להפעלה.
-
אם אתה סומך על ה ble אחלה... סתם לטובת אמינות החיבור והבטחה שתהיה שליטה בבקר השני ... בכל מקרה נשמע מעניין נשמח להמשיך לשמוע עדכונים על מהלך האינטגרציה...
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
-
נשמע אחלה פרוייקט.
יש פרוייקט open source שמפותח על ארדואינו וניקרא mysensors.
זה פרוייקט iot שכולל תיקשורות ודרייברים למודולי rf וסנסורים שונים.
אני ניתקלתי כשרציתי לעשות בית חכם, לא התעמקתי בו יותר מידי אבל ניראה לי שיש שם הרבה מודולים שיכולים לעזור לך
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
אם יש פה מישהו שמעוניין בפרוייקט מעניין עם פונטציאל עסקי כלשהו, אבל שבאמת מסוגל לפתח מערכת שתעבוד בצורה סבירה(לגרסת בטא) אז אשמח אם הוא יצור קשר.
מדובר על מערכת משלימה למחרטה קונבנציונלית.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
חנן,
זו הסכימה של הבקר של המקרר.
שים לב, המסך מגע והחישני לחץ צמיגים, מחוברים לבקר המרכזי (ולא למקרר).
קובץ מצורף 119900
-
בוודאי אתם כבר יודעים את זה. לי זה חדש, ומסעיר, ופותח אופציות רבות שלא חשבתי על קיומן.
לפני שתי דקות תכנתתי את הארדואינו הראשון שלי מהסמארט.
מסתבר שניתן לתכנת את הארדואינו מהסמארטפון ולהשתמש בסמארטפון כסריאל טרמינל של הארדואינו.
שזה אומר שיש לנו ביד מכשיר חזק שמסוגל לשנות פונקציות במערכות בשטח, אנחנו יכולים לקבל נתונים של מתח ממערכות שונות ללא צורך בתיווך או בתיווך מינימלי. אפילו בהיילקס שלי אני אוכל לקרוא טמפרטורה ומתחים מהמצברים על מסך הסמארט. אתם תוכלו לקרוא את הקאנבאס של הרכב שלכם בשטח ואפילו להציג איתו חיישני קראנק, קאמ ואחרים באוסילוסקופ על תוכנה ארדואינואית בטלפון, ומן הסתם זה רק קצה הקרחון של כל הישומים האפשריים.
מדליק.
-
יפה מאד.
האמת שלא נכנסתי לזה אפעם.
נראה לי שהשלב הראשון יהיה לקנות אנדרואיד או למצוא כבך לאייפון ... ;(
איך אתה מחבר את הלוח לטלפון ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
ארדואינו - ערכות בסיס מומלצות ורעיונות לפרוייקטים
ולהפתעתי מתברר שיש גם לאייפון
HIOTECH OTG Adapter Cable - Premium Lightning 8 pin to USB Female OTG Adapter Cable for iPad & iPhone (iPhone Must OVER IOS 9.2 System, Not Support iOS 10.3.1) https://www.amazon.com/dp/B00S9I7EPO..._-.ShBb8R6VV45
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בוודאי אתם כבר יודעים את זה. לי זה חדש, ומסעיר, ופותח אופציות רבות שלא חשבתי על קיומן.
לפני שתי דקות תכנתתי את הארדואינו הראשון שלי מהסמארט.
מסתבר שניתן לתכנת את הארדואינו מהסמארטפון ולהשתמש בסמארטפון כסריאל טרמינל של הארדואינו.
שזה אומר שיש לנו ביד מכשיר חזק שמסוגל לשנות פונקציות במערכות בשטח, אנחנו יכולים לקבל נתונים של מתח ממערכות שונות ללא צורך בתיווך או בתיווך מינימלי. אפילו בהיילקס שלי אני אוכל לקרוא טמפרטורה ומתחים מהמצברים על מסך הסמארט. אתם תוכלו לקרוא את הקאנבאס של הרכב שלכם בשטח ואפילו להציג איתו חיישני קראנק, קאמ ואחרים באוסילוסקופ על תוכנה ארדואינואית בטלפון, ומן הסתם זה רק קצה הקרחון של כל הישומים האפשריים.
מדליק.
Now you talking....
תחזור קצת אחורה, לפני כמה הודעות, שהיה לנו את הדיון על 433 לעומת BLE, החיבוריות לסמארטפון היתה השיקול מס' אחד שלי ללכת על LBE.
לדעתי (ואני עדין לא סגור לגמרי, אבל כבר די משוכנע), צריך לשים לב להבדל בין "סתם" לדחוף דאטה לתוך הסיריאל או ממש לממש BLE (כלומר GATT).
אני כמעט בטוח ששווה להתאמץ להגיע למימוש של GATT, זה עוזר בחיבוריות לטלפונים.
בפרוייקט המקרר שלי זה, זה בדיוק מה שאני עושה, ניהול גם מהרכב וגם מהטלפון :-)
-
ble זה נושא מעניין ללמידה בפני עצמו. עם זאת, אני עדיין שמח שגיליתי את החיבור המחווט לסמארטפון לצרכי תכנות של הארדואינו, וכן, גם לסריאל מוניטור. זה פשוט יותר ולפשטות יש ערך, לפעמים.
להיות מסוגל לגשת לארדואינויים בנקודת הפרויקט ולתכנת אותם מהטלפון בלי הסרבול של הלפטופ, או המחשב הנייח, זה יתרון אמיתי, שלא לדבר על לשבת בהרצאה או בשירותים ולשחק בתכנות ארדואינו (:
אשמח ללמוד על אופציה נוספת, אבל נדמה לי שאת זה אתה לא עושה בble.
-
נכון. בבוודאי לא כשיטה.
אני משתמש ביכולות כאלו רק שאני רוצה באמת לראות \ להשוות DATA שמגיע , אבל כשיטה, אני לא אוהב לפתח על סביבה כזו.
-
אני לא בטוח שהבנתי אותך. אתה אומר שאתה לא אוהב את זה כשיטה, אבל האם בכלל, עקרונית, אתה יודע לתכנת ארדואינו מהסמארטפון בble? אם כן, זה חידוש מעניין עבורי.
-
1 קבצים מצורפים
(אכן לא ברור), אני אבהיר.
אתה מדבר על התכנות עצמו (והעלאה של התוכנה למכשיר), אנ דיברתי על לקרוא דאטה ו DEBUG.
יש לי בקר ארדוינו (עם או בלי תצוגה), ומשהו לא עובד טוב, ואני רוצה להתחבר עם טרמינל ע"מ לקרוא את ההודאות (בהנחה שכתבתי קוד נכון, אני שולח הרבה דברים להדפסה לטרמינל (זה לא מפריע לי ביום יום ועוזר להבין בעיות שיש), אז אני יכול להתחבר לטרמינל עובר BLE ולקרוא את ה Serial.pinrt-
קובץ מצורף 119988
-
הגיוני.
מאז שגיליתי את האנדרואידואינו ניצלתי כבר לפחות עשר שעות של זמן אבוד, ביום גיבוש משעמם בעבודה, במופעי סיום של בית הספר וכו', בעבודה על תוכנה והעלאת תוכנה לארדואינו מהאנדרואיד ובדיקת התפקוד בשטח.
זה אדיר.
-
חנן,
האפליקציה של השלט המסתובב, איך התיקשורת בין הטלפון לארדוינו?
זה "סתם" סיריאל ו CONNECT או שזה ממש פרוטוקול \ יחסים של LBE כמו broadcast, Observer, Master, Slave ?
עם ה HM10, אני לא מצליח לממש Observer :-( שקורא סנסורים אחרים (לא HM-10).
-
-
1 קבצים מצורפים
מזל שיש חמסין :-)
קובץ מצורף 120016
מה שנשאר זה "לבנות" סט עם כל החלקים שמיועד לשימוש (ולא על לוח משחקים).
-
שאלה בעניין שונה - ממסרים.
אני מחפש ממסרים אמינים ונוחים להתקנה ופירוק, שיופעלו ב5V מהבקר וימתגו 12V, לא יותר מאמפר אחד לכמה שניות.
אולי יש לכם המלצה על רכיב ברמה יותר תעשייתית שבדקתם ועובד לאורך זמן ?
את כל השילדים מebay אני מכיר, הבעיה היא שבסוף הרכיבים עליהם הם ממקור לא ידוע וחלק נכבד מהם לא מצליחים לחיות אצלי מעל 150,000 מחזורים +- (המכונה עובדת בליין אריזה, כל פעם שמגיע מוצר יש מיתוג).
אני מחפש מוצר מוכן להתקנה, או נגיד במקסימום שילד שמוכן להלחמת MOSFET מקורי שאני אבחר.
אבל לא להתעסק בהלחמות ובניה של כזה דבר מאפס כי יש לי לא מעט כאלו (וכי בטוח יש כזה מוכן).
למשל לחברת שניידר יש כאלו מוכנים להתקנה על DIN
מישהו התנסה במוצר כזה ?
תודה.
-
קודם כל, מסכים ב 100% עם הכיוון של ( SSR( Solid State Relay, ולא ממסר מכני.
ואז, אני מקווה שבעיית האורך חיים, משתפרת.
אני לא יכול לתת תשובה "מקצועית מסחרית" (כמו הכמויות והניסיון שאתה מדבר), אבל יש לי שני ממסרים כאלו -
https://www.ebay.com/itm/3V-5V-Low-C...53.m2749.l2649
שעובדים כבר שנה בטרופר , בלי בעיות.
לאחרונה (לפרוייקטי ארדוינו) קניתי 5 כאלו -
https://www.ebay.com/itm/1PCS-G3MB-2...53.m2749.l2649
ואחד כזה-
https://www.ebay.com/itm/5V-1-2-4-8-...53.m2749.l2649
אבל עוד אין לי שום ניסיון מבצעי איתם.
שים לב שזו טכנולוגיה שונה, אבל על יצרן כמו OMRON אני סומך.
-
שים לב שהמימסרים של אומרון הם ל ac בלבד.
-
אמור להיות לאומרון או פניקס קונטק כל מתח שתרצו.
עובדים עם זה בתעשיה המון
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
-
הפיקוד במימסרים הספציפיים שעלו כאן הוא dc והעומס הוא ac
לא בדקתי ממסרים אחרים, התייחסתי רק לאלו שעלו כאן.
-
ארז,
התובנה שלי, AC הכונה גם AC ( לא רק AC).
DC זה מובן מאליו במוציכים למחצה
-
לא בהכרח. אם הרכיב הממתג הוא טרייק אז לא, טרייק מתחיל להוליך כשהוא מקבל טריגר ומפסיק כאשר הזרם יורד מתחת לסף מסויים, ב ac הפתיחה של המעגל קוראת בנקודת חציית האפס של הזרם, ב dc, אם הזרם גדול מהסף, הטרייק ימשיך להוליך גם בלי טריגר.
כדי למתג dc צריך ממסר שממתג עם mosfet
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
אמור להיות לאומרון או פניקס קונטק כל מתח שתרצו.
עובדים עם זה בתעשיה המון
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מי המפיצים?
את אומרון מפיצים אטקה ?
איש קשר?
מחיר +- ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אבל עוד אין לי שום ניסיון מבצעי איתם.
שים לב שזו טכנולוגיה שונה, אבל על יצרן כמו OMRON אני סומך.
העניין הוא שאתה לא באמת מקבל שם OMRON ואז אין לדעת מה יהיה, וזה תקף לכל שאר המודולים האלו.
אם תוסיף על זה את המציאות שגם החלקים שמסביב הם זבל (אופטוקאפלרים, קבלים וכדומה...) אז בכלל זה בעיה.
יש מידי פעם מציאות טובות -
אני יכול להגיד לך שהSSRים המזויפים של FOTEK (DC-AC קוביות לבנות 4 טרמינלים) עובדים במערכת שבניתי מעל שנתיים - כ30 מיתוגים ביום עבודה, אמפרז' אפסי (ברז חשמלי).
אבל אני צריך הרבה יותר מיתוגים מזה, אני לא באשליה שזה יחזיק במקרה עליו שאלתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
לא בהכרח. אם הרכיב הממתג הוא טרייק אז לא, טרייק מתחיל להוליך כשהוא מקבל טריגר ומפסיק כאשר הזרם יורד מתחת לסף מסויים, ב ac הפתיחה של המעגל קוראת בנקודת חציית האפס של הזרם, ב dc, אם הזרם גדול מהסף, הטרייק ימשיך להוליך גם בלי טריגר.
כדי למתג dc צריך ממסר שממתג עם mosfet
נכון, בגלל זה לאלו גם יש לפעמים אופציה לתת לך רק 50% הספק או הספק משתנה.
-
מכיוון שssr משמשים גם בפיקוד pwm נראה לי לא שייך בכלל למדוד אותם לפי מספר מיתוגים. הם ממתגים באופן נורמלי כמה מיליוני פעמים בשעה, במשך שנים.
כן צריך לדאוג לזרמים שעוברים בהם, למתחים, לטמפרטורה וכו'.
-
את האמת שאני מתקשה למצוא להם נתונים כאלו (בניגוד לממסרים מכניים), ונכון שבPWM הם יכולים למתג מאות פעמים בשנייה.
אבל באיזה נתון אחר אפשר להשתמש ?
רק מוניטין של החברה ?
בסוף לחלק צריך להיות MTBF שנגזר ממשהו.
-
מההיכרות הממש דלה שלי עם הנושא, מוליכים למחצה נמדדים בשעות עבודה. נתון אופייני נע בין כמה מאות אלפי שעות לכמה עשרות מיליונים.