-
תגובה: לנדקרוזר 75, פראדו 8 מקומות ודיפנדר 110 - שימו לב
השאלה היא מה זה אומר לגבינו, מתי נחוייב להתקין את זה? מה היא העלות הסופית אחרי סבסוד, כי כל אחד אומר אחרת והבין אחרת...
אני בעד פחות זיהום, אבל רק לי זה נראה מצחיק שאוטובוסים של אגד/דן/קווים/אפיקים וכו מזהמים( אולי שקנו אותם עמדו בתקן יורו חרטא) והם לא מחוייבים?
עזבו נגיד מהיום לא נכנסו לחיפה, הורדנו זיהום כלי רכב, אז תקעתם אסדה על החוף? אולי תסגרו את בזן או שתעבירו אותי ללב המדבר במקום לזהם את כל אזור המפרץ?
יש כל כך הרבה דברים לעשות כדי להקל על הזיהום אויר, מצחיק שמכל האפשרויות המדינית בחרו דווקא שהאזרח הקטן זה זה שישלם את המחיר והוא יגרום למהפך בזיהום בערים מרכזיות..
יש הרבה צעדים לפני, הם פשוט עולים כסף... כאן הם פשוט מרוויחים כסף..
וואלה לי רועדות הביצים מהחוק הזה, מספיק קשה עם היילקס בטסטים..
-
דא הם לא מחוייבים כי אסור להם להחזיק אוטובוס מעל 5 שנים, זה לא אומר שהוא לא מזהם.. כמות הפעמים שנסעתי מאחורי אוטובוסים שמעשנים עשן כבד בכל מיני צבעים היא מוגזמת...
אבל מי יגע בהם שאפשר לגעת באזרח הקטן...
-
לנדקרוזר 75, פראדו 8 מקומות ודיפנדר 110 - שימו לב
אני לא עורך דין אבל נשמע לי שיש פה פגיעה בכל מיני זכויות אזרחיות כמו זכות הקניין למשל.
לא נשמע הוגן שרכב שיובא כחוק, שולמו עליו מסים כחוק יום אחד המדינה מחליטה באופן שרירותי לשנות את כללי הבדיקה לגביו ולהורידו מהכביש.
הסבסוד הוא לא מקרי והוא בא לענות כנראה על הסוגיה של הפגיעה בקניין
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
תשמע, אני חקרתי את העניין של הממיר הנוסף הזה. אם הוא מטופל כמו שצריך הוא לא יעשה חיים קשים למנוע, אבל! בשביל לטפל בו כמו שצריך זה הרבה התעסקות. ברגע שלא מטפלים בו כמו שצריך הוא חונק את המנוע ואני משער שגם יעלה את החום מנוע/מערכת פליטה ועוד..
אני מוכן לשלם סכום סמלי( עד 1500 שקל) לשים את הממיר הזה ושיהיה לי קצת( רק קצת כי תמיד יעשו לנו את המוות..) שקט בטסט.
אבל 6000 שקל? מאיפה אני בתור סטודנט אמור למצוא את הכסף לזה? עזוב אותי, חלק מהאנשים שנכנסים לקטגוריה לא יכולים כלכלית להחזיק רכב שטח חדיש ב300+ אלף שקל. אתה צודק בפגיעה בקניין, לך תריב איתם... פשוט צריך להגיע לעמק השווה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
תשמע, אני חקרתי את העניין של הממיר הנוסף הזה. אם הוא מטופל כמו שצריך הוא לא יעשה חיים קשים למנוע, אבל! בשביל לטפל בו כמו שצריך זה הרבה התעסקות. ברגע שלא מטפלים בו כמו שצריך הוא חונק את המנוע ואני משער שגם יעלה את החום מנוע/מערכת פליטה ועוד..
אני מוכן לשלם סכום סמלי( עד 1500 שקל) לשים את הממיר הזה ושיהיה לי קצת( רק קצת כי תמיד יעשו לנו את המוות..) שקט בטסט.
אבל 6000 שקל? מאיפה אני בתור סטודנט אמור למצוא את הכסף לזה? עזוב אותי, חלק מהאנשים שנכנסים לקטגוריה לא יכולים כלכלית להחזיק רכב שטח חדיש ב300+ אלף שקל. אתה צודק בפגיעה בקניין, לך תריב איתם... פשוט צריך להגיע לעמק השווה..
היה לי מיצובישי פאג'רו 2008 עם מסנן DPF, וזה לא ממש גרם לי לבעיה כי הרכב נסע נסיעות ארוכות כמעט כל יום. מי שנוסע ברכב כזה בתוך העיר סובל ממנורת ביקורת שנדלקת ומחייבת אותו לצאת לנסיעה מחוץ לעיר, אם מתעלמים מכך, המסנן נסתם. הבנתי שבדגם היותר מאוחר משנת 2010 קרבו את המסנן ליציאת הסעפת כדי שהגזים במערכת יהיו בטמפרטורה גבוהה יותר וזה הועיל מאוד.
הבעיה שלמתקין המסנן המקומי והאוניברסלי לא תהיה את היכולת להתקין את המסנן קרוב לסעפת בתוך תא המנוע. הפתרון הפשוט והקל לשחרר את הרכב עם מסנן יהיה פשוט לתקוע את המסנן איפה שקל להתקין אותו, בקצה האחורי של הרכב. שם טמפרטורת הגזים נמוכה יותר ולכן המסנן ייסתם מהר מאוד. חבל על הכסף, זה סתם יגרום לצרות בלי סוף.
ניסיתי למצוא באינטרנט מסנן ייעודי לדיפנדר TDI300 בהנחה שגם בחו'ל יש בעיה כזו, אבל לא מצאתי וההנחה שלי שמסנן אוניברסלי פשוט ידפוק את הרכב.
-
1 קבצים מצורפים
אז קיבלתי את המכתב המהולל, פראדו ארוך (8 מקומות) שנת 2000 (M1).
כרגע אני מקבל מדבקת אות קלון על הרכב (מעניין לי את קצה הקרחון),
ואני לא יכול להכנס לאזורים מסויימים בחיפה (אין לי מה לעשות שם).
השאלה היא, מה יקרה אם יחליטו שאסור לי להכנס לאזור שאני גר בו (בעתיד)?
מה אני אמור לעשות? להחנות על איילון ולנסוע עם קורקינט חשמלי לאוטו
כל בוקר?
קובץ מצורף 120637
-
אין עמק שווה.
יש רגעים שבהם אזרחים צריכים לומר לשלטון "לא עוד".
-
כתבת שיש לך מטריס (600?) תחבר לו כיסא...
https://www.youtube.com/watch?v=CCR3JazXyt4
ביוטיוב זה פיזיקאלי אז אני לא רואה סיבה שלא יעבוד.
-
בגדול אני מסכים עם כל הטרוניות כאן,
אבל האמת העגומה היא (ויסלח לי דרור) שרוב האזרחים במדינה בעד ההגבלות הללו ומצידם שיזרקו את כולנו לים יחד עם הרכבים המזהמים שלנו.
אז גם אם המדינה מרוויחה מזה, אני בטוח שמי שיזם את המהלך הוא גופים ירוקים כאלו ואחרים, עם הלובי החזק שלהם (ויצא לי להתקל בפעילות שלהם בנושאים אחרים, נותר לנו רק לשבת ולהתקנא בהם).
מה שמניע שר כזה או אחר לחתום או לקדם תקנה זה דבר אחד בלבד, לנפנף בזה מול קהל היעד שלו בבחירות הבאות. הרבה הרבה לפני הרצון לעשוק את האזרח.
שורה תחתונה,
יש כאן מישהו עם דיפנדר שרוצה למכור לפני שהוא יהיה שווה את משקלו באלומיניום?
(אני מוכן לשלם מחיר ריאלי- שזה שליש ממה שאתם מבקשים היום 😋 ).
ו..
Opl וpageup,
ברחתם עם הרחפן שלכם מתחום ה-500 מטר שמותר לכם (בהפרדות מופחתות כמובן).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
ה 600 זה רחפן קטן לעומת מה שראיתי. יש איזה בחור שבונה לכל
מיני פרוייקטים דברים מטורפים. האחרון שראיתי אצלו 8 רוטורים
עם זרועות באורך 1.5 מטר. כשהוא פתוח אנחנו מדברים על 3.5
מטר ממנוע למנוע. זה כבר חיה שסוחבת.
מסתובבים לי פה 600 אבל הם של לקוחות. לנו קניתי 200.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בגדול אני מסכים עם כל הטרוניות כאן,
אבל האמת העגומה היא (ויסלח לי דרור) שרוב האזרחים במדינה בעד ההגבלות הללו ומצידם שיזרקו את כולנו לים יחד עם הרכבים המזהמים שלנו.
אז גם אם המדינה מרוויחה מזה, אני בטוח שמי שיזם את המהלך הוא גופים ירוקים כאלו ואחרים, עם הלובי החזק שלהם (ויצא לי להתקל בפעילות שלהם בנושאים אחרים, נותר לנו רק לשבת ולהתקנא בהם).
מה שמניע שר כזה או אחר לחתום או לקדם תקנה זה דבר אחד בלבד, לנפנף בזה מול קהל היעד שלו בבחירות הבאות. הרבה הרבה לפני הרצון לעשוק את האזרח.
שורה תחתונה,
יש כאן מישהו עם דיפנדר שרוצה למכור לפני שהוא יהיה שווה את משקלו באלומיניום?
(אני מוכן לשלם מחיר ריאלי- שזה שליש ממה שאתם מבקשים היום 😋 ).
הבעיה כאן היא לא רכבי הדיזל.
כי בעוד שנה-שנתיים-שלוש תקבל את אותן גזרות גם על על רכבי בנזין.
העניין הוא להצליח לשכנע מסה קריטית של בעלי רכב להכיר בעובדה שהמדינה שודדת אותם ושצריך לעשות מעשה.
והמשימה הגדולה עוד יותר - לשכנע אותם לצאת מהשטנץ של "ימני-פאשיסט" נגד "סמולני-בוגד", להפנים שזו מדינת ישראל נגד אזרחיה - ולהתחיל לחשוב על סדר יום אזרחי שבו האזרחים שמים סוף לשוד ולגזל ומלמדים את המדינה לקח שלא תשכח לעולם.
ובהחלט יש מה לקנא בקבוצות לחץ אחרות - אנחנו עם פוטנציאל להיות גדולים וחזקים הרבה יותר מהם, אבל אנחנו אדישים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
אז קיבלתי את המכתב המהולל, פראדו ארוך (8 מקומות) שנת 2000 (M1).
כרגע אני מקבל מדבקת אות קלון על הרכב (מעניין לי את קצה הקרחון),
במסמך המצורף כתוב לא לפנות למשרד הרישוי כי זה לא בסמכותו, אז מי ידביק את המדבקה?
זה שזה לא בסמכותו ומבחינתו זה לא תנאי לרישוי?
ואם הטסט לפני תאריך היעד, אז לפחות שנה אין מדבקה על הרכב..
משתמע שזה לא תנאי לרישוי אלא כלי עזר עירוני לאכיפה ולמי שרוצה להכנס לאותם אזורים מוגדרים.
ואם יש או אין את המדבקה, אז גם ככה תקבל דוח אם תיכנס לאזור הסגור לסוג רכבים זה.
-
קח דיסקברי שים לו גיר רגיל ויש לך דיפנדר 90 שהוארך ל100
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כן,
בעלי דיפנדרים,
כדאי לכם למכור ומהר....
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
כל מטרת הדיון הזה כפי שנדב פיענח, היא להוריד את מחירי הדיפנדרים והלנדקרוזר 75.
ההצעה האחרונה נדיבה מדי, אני גם נדיב אבל מציע 5000 שח ותשימו את הרכב אצלי עם טנק דלק מלא. מחיר סביר.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
יש איזשהי סנקציה אם לא מדביקים את המדבקה הזו?
בלי קשר שכל אחד יחליט אם הוא נכנס לחיפה או לא.
-
בדבר אחד דרור צודק, זה לא יגמר בדיזל ישנים.
בדבר השני הוא טועה, שום התאגדות ושום דבר.
העולם הולך להפחתת זיהום מכלי רכב, זו מגמה עולמית, שסופה יהיה ברכבים חשמליים/מימן אוטונומיים.
לא ארדן ולא שטייניץ יעצרו את זה.
אם זה נכון? פייר? האמת כרגיל איפשהו באמצע. אבל זו המגמה ואין דרך חזרה.
-
את ארדן/שטייניץ/כץ/נתניהו ושאר דרעקס, לא מעניינות מגמות בעולם. בטח לא זיהום אוויר.
מעניין אותם איך להישאר על הכיסא.
וכמובן איך לשדוד את הכסף מהציבור.
כמובן ששום דבר טוב לא יקרה ולא ישתנה, כי לציבור נוח יותר לשבת עם אצבע בתוך התחת ולקטר במקום לקום ולעשות דברים.
במדינה שבה כל חצי שעה יש פריצה של מבזק חדשות דרמטי בכיוון אחר, כולם ישכחו מהר מאוד מגזירות הדיזל.
גם זה אגב, חלק מהשיטה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
את ארדן/שטייניץ/כץ/נתניהו ושאר דרעקס, לא מעניינות מגמות בעולם. בטח לא זיהום אוויר.
מעניין אותם איך להישאר על הכיסא.
וכמובן איך לשדוד את הכסף מהציבור.
כמובן ששום דבר טוב לא יקרה ולא ישתנה, כי לציבור נוח יותר לשבת עם אצבע בתוך התחת ולקטר במקום לקום ולעשות דברים.
במדינה שבה כל חצי שעה יש פריצה של מבזק חדשות דרמטי בכיוון אחר, כולם ישכחו מהר מאוד מגזירות הדיזל.
גם זה אגב, חלק מהשיטה.
לא כ"כ רוצה להיכנס לפוליטיקה, אבל רק אומר שהשיטה גורמת לכל אחד להשתייך לאחד משני מחנות.
למה אין מפלגת להט"בים למשל?
מאותה סיבה לא תהיה מפלגת ג׳יפאים.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
המהלך הזה ועוד מהלכים נוספים שהתרחשו בשנה פלוס האחרונה הם חלק מרכזי מהסיבות שבגללן אני פורש מהתחביב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש הבדל בין לעודד אזרחים להיפטר מרכב ישן ומזהם יחסית, ולעבור למכוניות מודרניות ומזהמות פחות, או ממש לאלץ חברות וציי רכב גדולים לזהם פחות - לבין לאלץ את האזרח, את העוסק הקטן, את מי שמסיע מטיילים בשכר ולא חי מזה טוב מדי, או מי שהג'יפ הוא תחביב שלו - להחליף ל... מה החלופה בעצם?
לא סתם כתובים הכלים האלו בכותרת. הם אלו שייפגעו כי אצלם זה לא רק מדבקה. ובמקרה שהם רשומים על חברה (חברת טיולים למשל) - גם אין סיבסוד. ומה עושה חברה שמסיעה תיירים בדיפנדרים או 75ים, 8 לקוחות בכל סיבוב, כשפתאום צריך לקפוץ 10 שנים בשנתון של כל הרכבים, ולעבור למספר נוסעים קטן יותר ברכב מודרני ויקר לאחזקה?
זה שומט את הקרקע.
ומה עושה אזרח שהרכב עבורו הוא תחביב, ואז מדביקים לו על התחביב אות קלון של "רוצח" ? זה לא רק לא נעים. זה גם עולה הרבה. זה היה אחד מהשיקולים שלי לרדת מהנ.נ דיזל, וזה אחד מהשיקולים של אלירן לצאת מהשטח... ואני בטוח שיש עוד. זה לא לגיטימי בעיני. זה לא לעודד זה להכריח. וזה לא ציי רכב אלא השוליים של השוליים של המזהמים.
אסף.
פשוט מקומם
לחלק מהאנשים זה לא רק תחביב , אלה דרך חיים ! וזה עצוב איך שהעולם משתנה והופך להיות כמו אימת סרטי המדע בדיוני של לפני 20-30 שנה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ראיתם את התוכנית של הכט על חיים בארהב?
גן עדן כאן ביחס לכמה הממשל שם נכנס לך לחיים, מחליט עבורך, וכמה אתה משלם על כל שטות וחריגה מהכללים השרירותיים שקבעו לך.
הכט גם אמר בתוכנית שכמו כל מיני חוקים והמצאות קודמות , הכל מגיע אלינו מאמריקה בדיליי של 5 שנים ..
ושאלה : אם הבנתי נכון כל הג'יפים עד שנת 2004 כגון טויוטה, מיצובישי, טרופר , דיסקברי 2 וכו' הולכים לקבל את המדבקת הבושה ?
-
אז... מתי נפגשים בגן המנורה שמול הכנסת?
-
https://www.ynet.co.il/articles/0,73....html#autoplay
זה מרודד לרמה של קוראי YNET, אבל העיקרון ברור.
אני צריך להתבייש בזה שאני רוצה שלנינים שלי יהיה עולם סביר לחיות בו?
-
אני באמת מאמין שההתייחסות לסיווג המשנה ברשיון הרכב נעשתה בטעות או מתוך חוסר מודעות. ההגיון שלי אומר שזה מאוד בעייתי להנחית תקנה כזאת על אנשים ורכוש פרטי, ולכן גם רכבים שכתוב להם "פרטי" בסיווג המשנה לא מקבלים אות קלון. הסיבה השנייה היא שהנסועה של רכבים פרטיים נמוכה בהרבה מנסועה של רכבים מסחריים. הבעיה היא שאף אחד לא יודה בזה ובטח שלא יתקן את זה בלי שיופעל לחץ כלשהו.
רציתי לכתוב משהו על גורם הרבה יותר משמעותי לזיהום הסביבה, שהמשרד לאיכות הסביבה אפילו לא מזכיר. אבל זה מרגיש לי כל כך טאבו שאני לא מעז...
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
בכתבה מדברים על גזי חממה והתחממות. בנושא שלנו מדובר בעיקר DPM בריאות אבל לא זיהום אקולוגי/התחממות. לא רלוונטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
בכתבה מדברים על גזי חממה והתחממות. בנושא שלנו מדובר בעיקר DPM בריאות אבל לא זיהום אקולוגי/התחממות. לא רלוונטי.
אז בריאות ברמת הסרטן בעתיד הקרוב זה לא חשוב. רק התחממות גלובלית. הבנתי.
-
מישהו יודע כמה המסנן הזה יעיל? כלומר אם ננסה לכמת את פליטת המזהמים, בכמה אחוזים היא משתפרת עם המסנן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אז בריאות ברמת הסרטן בעתיד הקרוב זה לא חשוב. רק התחממות גלובלית. הבנתי.
זה חשוב, אבל הכתבה היא לא על זה.
כדי להגיע לסביבה בריאה יותר צריך לטפל בציי רכב, ברכבים עם נסועה גבוהה ובמנועים גדולים - למעשה מדובר על משאיות ואוטובוסים. בישראל ובעולם המתוקן בכלל, התקינה שמתייחסת לפליטת מזהמים (מכל הסוגים) הלכה והחמירה ולמעשה כבר לא מיצרים רכבים כמו שלנו ככה שאת התיקון הזה גם רואים באופן הדרגתי ובלי התערבות אגרסיבית. הרי כמה מהקילומטרים שרכבי דיזל מזהמים עוברים בשנה אפשר לזקוף לרכבים שלנו? אני מניח שהשיעור קטן מאוד ולכן לא מצדיק התערבות כל כך חודרנית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני צריך להתבייש בזה שאני רוצה שלנינים שלי יהיה עולם סביר לחיות בו?
לא, אתה לא צריך להתבייש, אבל אם זה באמת המניע ולא שיקולים כלכליים של מקורבי השלטון, אז יש דרכים יותר הגיוניות לעשות את זה.
כמובן שיש את כל התעשייה המזהמת למיניה, אבל אני בוחר להתייחס כרגע לתחום התחבורה בלבד, כאשר הקו המנחה הוא תמריצים במקומות המשמעותיים (כפי שכנראה ניסו לעשות). תמריצים יכולים לבוא גם כחיוביים (הורדת מיסים, סבסוד מסננים וכדומה) וגם כשליליים (אגרות למיניהן), כל עוד הם מידתיים ולא פוגעים ביכולת השימוש ברכב. נקודת המוצא היא לעודד כלכלית שימוש ברכבים שמזהמים פחות, למשל:
א. הגדרה של "קבוצות זיהום" ע"פ סוג הרכב (אפילו פרטני) וקיום אלמנטים "מנקים". לכל קבוצה יהיה רף זיהום שונה שייבדק בפועל בטסט.
רכב שנכשל בטסט על זיהום יוכל הבעלים לבחור אם לתקן או לשנות את קבוצת הזיהום של הרכב. רכב שמזהם בפועל פחות מהקבוצה אליה הוא רשום יוכל להרשם בקבוצה "נקייה" יותר בעת המבחן השנתי.
ב. אגרת גודש (לא איסור כניסה) לכניסה לערים בגובה משתנה ע"פ קבוצת הזיהום. עבור רכבי הסעת נוסעים בתשלום הפערים צריכים להיות אף גדולים יותר מרכבים פרטיים
ג. הוספת אלמנט של כמות הזיהום של סוג הרכב (אפילו פרטני) לתחשיב עלות האגרה השנתית
מודל כזה יעודד את ציי הרכב הגדולים והקטנים לעבור לרכבים "נקיים" יותר - למשל משאיות חלוקה בערים, רכבי הסעות למיניהם וכדומה, אבל עדיין ייאפשר למי שמסיבה זו או אחרת מעוניין להשאר עם רכב ישן (כמונו למשל), לשלם מחיר (סביר) עבור הבחירה ולשמור על חופש התנועה והבחירה.
אני למשל אעדיף לשלם עוד 1000 ש"ח בשנה ולהמשיך לנסוע בויטארה או בצ'רוקי שאני אוהב, וכנראה יהיו כאלו שבמצב כזה ילכו ויקנו דאסטר, וכך צריך להיות. מי שאין לו זיקה מיוחדת לרכב המיושן שלו יעשה את החשבון הכלכלי ויחליף למשהו חדש ונקי יותר, ומי שיש לו את הזיקה (ולא משנה מהי) ישלם קצת יותר ויוכל להמשיך בדרכו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
זה חשוב, אבל הכתבה היא לא על זה.
כדי להגיע לסביבה בריאה יותר צריך לטפל בציי רכב, ברכבים עם נסועה גבוהה ובמנועים גדולים - למעשה מדובר על משאיות ואוטובוסים. בישראל ובעולם המתוקן בכלל, התקינה שמתייחסת לפליטת מזהמים (מכל הסוגים) הלכה והחמירה ולמעשה כבר לא מיצרים רכבים כמו שלנו ככה שאת התיקון הזה גם רואים באופן הדרגתי ובלי התערבות אגרסיבית. הרי כמה מהקילומטרים שרכבי דיזל מזהמים עוברים בשנה אפשר לזקוף לרכבים שלנו? אני מניח שהשיעור קטן מאוד ולכן לא מצדיק התערבות כל כך חודרנית.
אני מסכים. עובדתית 99+% מכלי הרכב בישראל הם בני פחות מ-20. באופן טבעי רכבי דיזל מזהמים יעלמו. היה אפשר להסתפק בגזר של מענק גריטה באותו סדר גודל של סבסוד המסנן לרכבי דיזל מגיל מסויים (15, 18, 20 שנה נניח) שיעזור לבעלי עסקים קטנים להתגבר על הצורך להחליף.
לגבי לב הדיון הזה - הוא נובע בעצם מטעות, אם אני מבין, או חוסר תשומת לב - שיש קטגוריה שנקראת M1 מרכב-אחוד, שהיתה צריכה להחשב כM1 פרטי שאינו מונית, אבל היא לא. המאמץ צריך להיות מפוקס בעניין הזה, שהוא לדעתי פתיר, ולא באיזה מאבק כללי במציאות שבה אנו חיים - סוף עידן מנועי השריפה הפנימית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא.
אתה צריך להתבייש בזה שאתה רוצה שזה יקרה על חשבונם של מי שלא יכול להרשות לעצמו היילקס 2008.
מגוון רכבי השטח (=עם הילוך כוח) האופציונליים צונח בלי מצנח בשנים האחרונות, ביחס הפוך למחירם.
התקנה הזו, וחמורים ממנה - חוקי העזר הפופוליסטיים - יהפכו את התחביב הזה לפחות מושג מבחינה כספית אפילו ביחס להיום, והכי גרוע? לא ישיגו שינוי ממשי באויר שאני ואתה נושמים.
אגב, אני בוכה מאיפה שכואב לי, אבל בטוח שגם אם הייתי בעל עסק קטן שמנסה להשאיר את הראש מעל המים ומגלה שאני צריך להחליף את סוס העבודה המזדקן שלי ברכב יקר יותר לקניה ולאחזקה - החוק הזה היה מדכדך אותי.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
סיווגי המשנה של m1 הם טעות מצערת אחת.
הכללה של רכבי שטח רבים שהם n1 אבל למעשה הם רכב פרטי לכל דבר - כמו הטנדר שלך שגם נמצא בקטגוריה מזהמת - היא טעות נוספת.
הכללה של n2 משא אחוד מגורים היא טעות שלישית לדעתי.
כמו גם כלים דוגמת דיפנדר טיולים m2 למעשה מונית, אבל בחיים האמיתיים מונית מדברית שלא נכנסת לעיר.
כל השאר נכון וראוי.
אסף.