-
תגובה: בטיחות פאסיבית של suv ישן מול פרייבט מודרני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בטיחות פסיבית היא הנושא של השרשור הזה, ויש עוד אספקטים של בטיחות שאינם נושא השרשור הזה. זה לא שהם לא קיימים, הם פשוט לא הנושא בדיון הספציפי הזה.
למה?
פות"ש בפירוש שאל שאלה פתוחה לגמרי על בטיחות SUV מול פרייבט, ולא הגביל את הדיון להיבטים מסויימים:
אנחנו לא נהנים מהיתרון של רכב עבודה שלה ( הוצאות דלק וצבירת קילומטראז׳ ובלאי) כיון שאני מתעקש לעשות את הנסיעות המשפחתיות עם הלנדקרוזר שנותן לי תחושה ( לא מבוססת על כלום) שהוא יהיה יותר בטוח למשפחה במקרה של תאונה..
יש באמת יתרון לגודל לעומת המשפחתית הנמוכה , או שדווקא משפחתית מודרנית משופעת כריות אויר בטוחה יותר?
-
נקודה חשובה שלא עלתה.
ריבוי המכוניות המודרניות מסביב ל SUV הישן מעלה את בטיחות הנסיעה בו, AS IS.
כל המערכות המשוכללות והאקטיביות למניעת תאונה שמותקנות בהן מקטינות את הסיכוי שהוא יהיה מעורב בתאונה.
אם מאזדה 323 של לפני 20 שנה היתה מתנגשת ב דיסקברי 2 שלי, בגלל טעות של הנהג שלה, היום אחותה הצעירה, מאזדה 3, תסייע למנוע את התאונה ומכך יהנה גם ה SUV.
זה קצת דומה לויכוח בין מתנגדי ותומכי החיסונים לילדים.
מעבר לכך, אם כבר תתרחש התאונה, האנרגיה שנספגת באיזורי הקריסה של המאזדה מקטינה את התאוטות ששני הרכבים מרגישים ולכן ל SUV ישן עדיף להתנגש במאזדה 3 חדשה ולא במאזדה 323 בת עשרים.
לכן הסיכוי לתאונה באשמת הצד השני יורד, ואם היא תתרחש, בתנאים זהים, היא תהיה פחות קטלנית ליושבי ה SUV.
סטטיסטיקת חדרי מיון היא מטעה מאוד.
אתה פוגש רק את הניצולים.
אם תראה פצועים קשה מתאונה חזיתית, שנסעו ב SUV ישן, תתרשם לרעה מבטיחותו.
את ההרוגים שנסעו ברכב הפרטי המודרני לא תפגוש, ולכן תקבל תמונה שגויה.
-
תודה על המידע והדעות.
אני חייב להגיד שזה לא ברור כמו שחשבתי שיהיה.
להבנתי עד עכשיו, כולם מסכימים שבתאונה ברת מניעה ( תמרון מהיר מול בע״ח מתפרץ, החלקה בסיבוב וכו) עדיף לנו לשבת באיוניק.
למרות שאי אפשר לתרחש כל סוג תאונה, אותי יותר מטריד התסריט של איוניק שיוצאת מולי בכביש 40 ב 100 קמ״ש ואין זמן לתמרן. האם אני רוצה לפגוש אותה חזיתית ( או פינה שמאל מול פינה שמאל) כשהמשפחה שלי יושבת באיוניק זהה, מרובת כריות אויר ואיזורי קריסה או בלנדקרוזר המאסיבי. וכאן נשארתי מבולבל מהדיון.
אז ספציפית לתרחיש הזה: איוניק שיוצאת מולכם ההתנגשות בלתי נמנעת.
איפה תרצו שהמשפחה שלכם תשב? באיוניק זהה או בלנדקרוזר 2007 ארוך.
-
בטיחות פאסיבית של suv ישן מול פרייבט מודרני
דרור,
אני נוסע ביום-יום בפרייבט.
פשרה של הוצאות אחזקה והבנה שטוב לגמל המזדקן בבית או בשטח, אבל פחות בנסועה יומיומית רבה.
פרייבט בכביש זה לא כייף, ומרגיש חצי מלחמה, ודווקא בגלל שאני נוסע רגוע- אנשים מתייחסים לזה כחולשה בכביש.
מרגיש יפה מאד את מה ששלמה מתאר לגבי המוטיבציה או יותר נכון חוסר המוטיבציה של משפחתומטיות לסכן אותך בכביש כשאתה ברכב גדול.
כמות הפעמים שנאלצתי לבלום/להסיט כיוון עם הפרייבט בגלל מטומטמים סביב גדולה משמעותית מאשר עם הגמל.
כן,
חד-משמעית הוא מצריך תשומת לב בגלל המימדים והיכולת הדינמיות הפחותה שמחייבת הכרה, אבל ההתנהלות הכללית רגועה יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
אז ספציפית לתרחיש הזה: איוניק שיוצאת מולכם ההתנגשות בלתי נמנעת.
איפה תרצו שהמשפחה שלכם תשב? באיוניק זהה או בלנדקרוזר 2007 ארוך.
להבנתי את התגובות כולל התגובות של דרור בתרחיש כזה אין מחלוקת שעדיף למשפחה להיות בלנדקרוזר - הרכב עם המסה הגדולה יותר והגבוהה יותר.
-
שוב +1 לדורון ושלמה.
כנסו לאפליקציות החדשות וצפו בפרייבטים המשוכללים שיודעים להימנע מתאונות מרוסקות, יש פצועים קשה ואחת הרוגה(כביש 40), עצוב מאוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
אני נוסע ביום-יום בפרייבט.
פשרה של הוצאות אחזקה והבנה שטוב לגמל המזדקן בבית או בשטח, אבל פחות בנסועה יומיומית רבה.
זה נכון. רכב שטח נועד לשטח. בשאר הזמן שינמנם לו בחנייה. אין שום טעם לבזבז אותו ולשחוק אותו בכביש ובעיר.
פרייבט בכביש זה לא כייף, ומרגיש חצי מלחמה, ודווקא בגלל שאני נוסע רגוע- אנשים מתייחסים לזה כחולשה בכביש.
מרגיש יפה מאד את מה ששלמה מתאר לגבי המוטיבציה או יותר נכון חוסר המוטיבציה של משפחתומטיות לסכן אותך בכביש כשאתה ברכב גדול.
כמות הפעמים שנאלצתי לבלום/להסיט כיוון עם הפרייבט בגלל מטומטמים סביב גדולה משמעותית מאשר עם הגמל.
וזה כבר שטות. יודע למה? קודם כל כי "כיף" או "לא כיף" זה עניין פרטי שלך. גם לי הרבה יותר כיף לנהוג בג'יפ. גם על הכביש. אבל זה כיף אחר. רכב השטח הגבוה ומגושם והגס מעייף לנהיגה ולא רק כי חם ויש רוח בפנים, אלא כי אתה כנהג נדרש לרמות עירנות גבוהות בהרבה. מרחק הבלימה ארוך יותר, אחיזת הכביש כמעט לא קיימת, יכולת התמרון המיידית מוגבלת, הסיכון לתאונה עצמית גבוה בסדרי גודל...
הערב-רב של מטומטמים שמסביב הוא נתון קבוע. הם יהיו שם ויעשו שטויות קטלניות בין אם תנהג בקורולה ובין אם בהיילקס.
אבל עם הקורולה יש לך את האופציה לתמרן ולחמוק מהדביל התורן. עם ההיילקס ממש לא.
כן,
חד-משמעית הוא מצריך תשומת לב בגלל המימדים והיכולת הדינמיות הפחותה שמחייבת הכרה, אבל ההתנהלות הכללית רגועה יותר.
גם אני חי ביומיום עם פרייבט ואני הרבה יותר רגוע איתו מאשר עם הג'יפ. הוא נוח יותר, אחיזת הכביש שלו גבוהה, ההיגוי שלו ישיר, חד ומדויק, מרחק הבלימה שלו קצר. במקרה הפרטי שלי (פוקוס 1.6 אוט' 2002) הוא לא יכול להשתוות לסופה בהאצה ובסחיבה, אבל מנקודה לנקודה הוא תמיד יותר מהיר ואני יורד ממנו רענן ורגוע. מרכב שטח אני יורד עייף ולא רק מהסופה הפתוחה - עוברים אצלי בתדירות גבוהה גם SUV חדשים. החל מג'ימני דרך רנגלר ועד ללנדקרוזר, פאג'רו, טריטון. הם נחותים דינמית מפוקוס בת 16 בפער בלתי ייאמן. אז להשוות לפרייבט חדיש?............
מצד שני ברור לי שבפגיעה חזיתית מוטב לי לשבת ברכב גדול וחזק.
מצד שלישי מי מבטיח לי (שלא לדבר על ערב לי) שכשאנהג בלנדקרוזר, דווקא איוניק תצא מולי לעקיפה קטלנית? ואם תגיח משאית?....
אז למה אתם לא מטיפים לנהוג רק במשאיות?... לפי התאוריות שלכם זה הכי מרתיע, הכי בטוח.....
מצד רביעי הסיכוי של רכב ישן, גדול וחזק וגם נחות דינמית, להיות מעורב בהתנגשות כזו, מבלי יכולת לנסות לחמוק ממנה, הוא גדול משמעותית. זה למה אני משוכנע שהפרייבט המודרני בסופו של דבר גם בטוח יותר. כל תעשית הרכב חושבת כמוני אז אולי אני לא טועה.
וזה אגב למה עולם רכבי השטח האמיתיים הולך לכיוון של SBSים. אני לא בעד או נגד, רק מציין עובדה.
...
-
לאור תקנות זיהום האוויר החדשות - אפשר לקחת את הפוסט הזה כמה צעדים קדימה ולשסע בפועל שלל suv שבקרוב יעלו כמשקל הברזל בשלל פרייבטים צעירים בעשור שכבר עולים כמשקל הברזל. סתם רעיון למפגש ג׳יפולוג הקרוב.
-
הקטע הוא שהאיוניק ודומיו נועדו לחפות על חוסר היכולת של הנהג. במקום לנהוג הראש בתחת. עכשיו מול עיני ההוזות והלא מאמינות. גברת מדושנת מאד באיוניק. מהמסלול הכי שמאלי שמיועד רק לפניה שמאלה חתכה בלי להניד עפעף 5 מסלולים ימינה בין המכוניות. למסלול הכי ימני שמיועד רק לפניה ימינה ...
אם היא לא היתה באיוניק. היתה מתה מזמן והברירה הטיבעית היתה יכולה לעבוד ...
האיוניק אגב לא התערבה .. למיטב הבנתי.
ללמד נהיגה. קשה יותר מלמכור אוטו חשמלי אוטומטי אוטונומי ...
Duster.
-
דרור, הרוב לא קשור לדיון פה בכלל ולא לשאלה הפשוטה שנישאלה.
אף אחד לא ערב לך במי תתנגש ובמי לא.
בטח שעם ג׳יפ פתוח, בלי מיזוג, ועם כל המגבלות שיש לו כרכב בן 30 זה מה שתרגיש, זה מה שכמעט כל מי שינהג בו ירגיש(ויש לי חיבה גדולה לסופה, והיתה אחת בעברי)
קצת הגזמת עם הפוקוס בת 16 לדעתי, גם לי היתה פוקוס 2007 בתולה(מדובר על לפני עשור כן), עדיין בזמנו העדפתי את ה suv שהיה לי דאז והיה גם ישן בכמה שנים ממנה.
לא יודע איפה ובאיזה כביש אפשר לנהוג ולתמרן כשנניח ומגיע מולך רכב, לאן תיברח? ברוב הכבישים שאני מכיר ונוהג בהם יש מעקה בטיחות מצד אחד לפחות ואין אפילו שוליים וזה עוד במקרה הטוב, שלא לדבר על כביש משובשים.
צאו מהסרט שאתם שומאכר ובורחים מהיתנגשות, אתם לא, ואין לכם לאן גם.
למנוע תאונה של חזית-אחור אפשר.
למנוע תאונה בתוך צומת-עדיין אפשרי איכשהו כנראה.
להיות עירני בכביש, במיוחד עם מספר נתיבים, בוודאי.
לשייט במהירות המותרת ואפילו 10 קמ"ש פחות מבורך.
-
מאוד מעניין.
כל תעשיית הרכב חושבת הפוך, ואתם בשלכם.
-
זה מצויין שתעשיית הרכב חושבת אחרת, שיקנו כווולם רכבים כאלו, אין לי שום בעייה עם זה. אני ברשותכם, מעדיף את המסה (אם רק היתה למסה הזו גם שלדה, זה בכלל היה נהדר ...)
-
יפה.
כל אחד יכול לבחור מה שהוא רוצה.
גם אני מעדיף את הג'יפ. הפחות בטוח, המזהם.
וכשאני מקטר על "המדינה" על כל מיני תקנות - זה כי אני לא רוצה שיכתיבו לבנאדם במה לנסוע.
אבל זה לא אומר שזה נכון מבחינת בטיחות.
-
זה בטוח דרור זה שכותב? :-)
אולי כל התעשייה ואמא שלה רוצים שנחשוב ככה כדי שנקנה את הפחנועים שלהם?
לוקחים את הפלסטיק והברזל למיחזור... מייצרים ממנו מכוניות מפלסטיק ופח בעובי רבע מילימטר שעאלק קורס בתאונה, יותר נכון הופך לקופסת מוות.
-
נדב, ואולי יש ארגון על ששולט בכל הממשלות בעולם?
מצד אחד שברולט בלאיר 1959, פח עבה, חסון, חזק
מצד שני שברולט מאליבו 2009, פח דק, קופסת מוות. כנראה מורכב ממחזור של בלאיר דומה.
https://www.youtube.com/watch?v=fPF4fBGNK0U
המנצחת? קופסת המוות. בלי ספק בכלל.
דוגמא נוספת-
https://www.youtube.com/watch?v=L7o2MB6DuKk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
עוןד דוגמא לא רלוונטית לנושא הדיון.
ואם כבר, אז היא ממחישה יפה את סוגיית ההשוואה בתוך הקטגוריה.
שילדות בפרייבטים של היום קשיחות יותר מהשילדות של הפרייבטים האלו, בטח אלו עם הקורות C הפתוחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
לא תמיד זה תלוי בך, ועבור נהג מיומן זה כמעט תמיד לא באשמתו. השאלה מה קורה שזה לא באשמתו כמו הבחור עם הסופה והאימפרזה.
גם אם הוא היה שומאכר הוא לא היה מתחמק מהתאונה הזאת בסופה, אבל ברכב נמוך עם התנהגות נורמלית? הסיכוי עולה מהותית.
אז אתה מסכים כאן שרכב מאסיבי SUV ושות' עדיפים יותר במקרה תאונה...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
דוגמאות יפות. אבל לא רלוונטיות אלי... וכנראה לא קשורות לפה.
עכשיו תתאר לך מצב אחר, אחת מאלה שבסירטונים מתנגשת בדיסקו שלי.
אני יחסוך לך, אני טיפה יותר מבוגר ממך ומתאר לעצמי שראיתי קצת יותר תאונות(מקרוב) ממך(אלא אם כן אתה עובד/מתנדב במד"א אז אני מתנצל), אלה שראיתי עם מעורבות של suv כפי שציינתי קודם לכן, ה suv מנצח בכל פעם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם אני חי ביומיום עם פרייבט ואני הרבה יותר רגוע איתו מאשר עם הג'יפ. הוא נוח יותר, אחיזת הכביש שלו גבוהה, ההיגוי שלו ישיר, חד ומדויק, מרחק הבלימה שלו קצר. במקרה הפרטי שלי (פוקוס 1.6 אוט' 2002) הוא לא יכול להשתוות לסופה בהאצה ובסחיבה, אבל מנקודה לנקודה הוא תמיד יותר מהיר ואני יורד ממנו רענן ורגוע. ...
דרור,
מחשב הדרך של הפרייבט מציג לי ערך מהירות ממוצעת בין תדלוקים של כ-35קמ"ש, כמה לאט מזה יהיה הרכב שטח?
במציאות של חצי כביש פתוח וחצי פקק, המהירות של שניהם נמוכה, והפער בין יתרון הזריזות של הפרייבט לרכב שטח מצומצמת מאד.
למעשה לא קיימת בתנאים של מרכז הארץ/מרכזי האוכלוסיה.
כי גם סופה בלי פנהארד יכולה לבצע תמרון חירום במהירות כזו.
וכאן אתה נשאר עם היתרונות וחסרונות של כל אחד במעט זמן שנשאר לך אולי בכביש פתוח או מול האידיוטים הרדומים סביבך.
וכאן, גם אתה מסכים שהמאסה משחקת תפקיד.
אז אחרי שניקינו מהשולחן את סוגיית הזריזות והמהירות, מה נשאר לך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מצד שני ברור לי שבפגיעה חזיתית מוטב לי לשבת ברכב גדול וחזק....
וגם האידיוט שגנב רמזור ונכנס בך מהצד,
וזה שנכנס בך מאחור, איזה קטע, בעצם כל מפגש פיזי עם רכב אחר.
-
תרחיש רלבנטי לדיון כאן שנחקק במוחי...
לפני 12 שנה בערך...אז היה לי פרייבט ליום יום וסופה משופצת ברמת הבורג לטיולים. הסופה גם שימשה כרכב היום יומי של הבת שלי הבכורה שבדיוק אז קיבלה רישיון.
בעירנו נהוג טקס ה"רונדו" בסיום השמינית...הצעירים הפוחזים בסיום שמינית מקשטים את הרכבים ויוצאים לתהלוכה ממונעת ורועשת ברחבי העיר. הבת כמובן נהגה בסופה.
אני במשרד... מקבל שיחה מהבת שנשנקת מבכי ואומרת "אבא עברתי תאונה"...הלב שלי צנח לתחתונים...מה קרה לך אני שואל בחרדה.. היא עונה לי כלום לא קרה לי...מה קרה לסופה אני שואל...היא עונה גם לסופה לא קרה כלום... אז למה את בוכה אני שואל... היא עונה לי לא יודעת בדיוק מה קרה אני נוסעת לאט לפתע אני שומע ומרגישה בום חזק מאחורה... אני יורדת מהסופה ורואה רכב של חבר לכיתה כשחצי רכב שלו מעוך ואיננו מתחת לאחורי הסופה.... (הרכב האחר היה טויוטה לקסוס פרייבט...)
אז כן...אני בעד מסה כבדה וגבוהה...
-
אז לא למהר להתקין מסנן חלקיקים? אולי העשן יגרום לנהגים אחרים לשמור מרחק ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ytk
אז לא למהר להתקין מסנן חלקיקים? אולי העשן יגרום לנהגים אחרים לשמור מרחק ...
אולי מסנן למוחות של אנשים אינטיליגנטיים שמתעקשים לא להכיר בעליונות של הנדסה מודרנית?......
אוי דורון.... חישובי מהירות ממוצעת וכו' - מה הקשר?
אתה יכול מצידי לזחול שעות על שעות ב-5 קמ"ש, אבל אחר כך למצוא את עצמך נוסע עשר דקות על 100 קמ"ש ופתאום בא מולך איזה דביל בזמן שהוא מסמס.
אני אוהב ג'יפים ישנים ממש כמוכם וכנראה יותר.
אני גם לא אוהב את המכוניות המודרניות יותר ממכם. אבל יש עובדות.
תוצאות של תאונה נמדדות רק בדבר אחד - פגיעות פיזיות בבני אדם.
וכאן יש תוצאות חד משמעיות. כולל בריסוקים של פרייבט מודרני מול SUV ישן.
בדברים כאלה לא מודדים "איזה אוטו ניזוק יותר" וגם לא איזה אוטו שחור יותר מפחיד ומרתיע... אלא פגיעות פיזיות בנוסעים.
וזה מתייחס גם לילדים שיושבים מאחור - התקני איזופיקס למיניהם מול חיבור רגיל של מושב בטיחות וכו' וכו'
אז אתם יכולים להמשיך להאמין במה שאתם רוצים. יש עובדות.
בטיחות היא עניין רציני היום, לא משחקים בזה, אין כאן קונספירציות, יש מבחני ריסוק והתוצאות שלהם חד משמעיות וגם מחייבות.
ועדיין זכותכם גם להמשיך להאמין שבטיחותם של כלי רכב מודרניים היא רמאות וקונספירציה. ממש כמו אותו חרדי שמסביר למה לאישה בזמן מחזור אסור להשקות עציץ כי הצמחים ימותו.... (הסרטון רץ בפייסבוק, תחפשו) הוא נותן הסברים והוא אשכרה מאמין בזה, מישהו יכול לשכנע אותו אחרת?..... אין חוקים נגד אמונות.
תמשיכו, זה מתחיל להיות מצחיק.
-
-
דרור,
פיספסת את ההשוואה בין הדיסקו לרנו בתחילת השרשור.
זה מיניוואן, לא פרייבט.
הפתעת אותי קצת, כתבתי כבר שרוב הנסועה היא הממוצעת האיטית, והמעט בינעירוני מהיר.
הממוצע הזה מייצג טוב מאד עם מה את מתמודד רוב הזמן.
לא אני צריך להזכיר לך שזה לא כבישי אירופה/ארהב הפתוחים אלא בלבנט הצפוף.
ובכבישים כאלו, הבטיחות האקטיבית נועדה כמו שכתבת בעצמך, להגן על הנהג עצמו מטעויות עצמיות בעיקר.
אז היחס הוא התרומה הקטנה בסוג נסיעה זה, במהירות גבוהה, ולדעתי די מתבטל ביחסיות הכללית כמה אני שוהה בכל סוג נסיעה.
ואם ביחס הכללי אתה רוב הזמן לא מתחמק ממכוניות ב-100+קמ״ש, הסיכוי שלך יותר הוא לפגוש אותן חזיתית או צידית, ואז כבר הסכמנו שגדול ״מנצח״.
אז אתה חושב שהיחסיות נוטה ליותר נסיעה מהירה ואני יודע שלמעשה זה לא ככה.. לפחות כנהג ממוצע שנוסע כל בוקר בכבישי המרכז.
-
אם כולנו מסכימים שכאשר בכביש 40 יונדאי איוניק יוצאת פתאום מולך לתאונה בלתי נמנעת ( או נכנסת בך מאחור) עדיף לשבת במוביל טנקים ולא באיוניק זהה, אז לגודל ומאסה כנראה יש יתרון.. השאלה היא עמה גדול צריך להיות, כלומר באיזה שלב בין איוניק למוביל טנקים חיסרון הגודל והגובה הופך ליתרון . ל״ק שני טון? פורד f 350 הוי דיוטי? פיאט דוקאטו? משאית גרר קטנה? משאית חלוקה קטנה? משאית 15 טון? סמי טריילר? פול טריילר? מוביל משחנים ( או איך שקראו לדבר הזה שכמעט הפיל ממשלה..)?
-
דורון, קבל המלצה לחתימה מנוקדת:
רַק עַל עַצְמִי לְסַפֵּר יָדַעְתִּי.
צַר עוֹלָמִי כְּעוֹלַם נְמָלָה,
גַּם מַשָּׂאִי עָמַסְתִּי כָּמוֹהָ
רַב וְכָבֵד מִכְּתֵפִי הַדַּלָּה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דורון, קבל המלצה לחתימה מנוקדת:
רַק עַל עַצְמִי לְסַפֵּר יָדַעְתִּי.
צַר עוֹלָמִי כְּעוֹלַם נְמָלָה,
גַּם מַשָּׂאִי עָמַסְתִּי כָּמוֹהָ
רַב וְכָבֵד מִכְּתֵפִי הַדַּלָּה.
בנבכי הפורום יש לא מעט ציטוטים עצמיים שלך שמתאימים כהגדרה מילונית לציטוט.
לשם אתה רוצה ללכת?
לא ראוי, וראוי שהפעם תמחוק את התגובה של עצמך לשם שינוי.
אם תשקיע מעט בקריאת מה שכתבתי תבין שאני לא אומר שחור ולבן לגבי יתרון המסה, אלא בהתייחס קודם כל לשאלת השרשור, (שיש לאנשים נטייה להתעלם ממנה כשלא נוח), ואני לא מתעלם כלל מהיתרונות של פרייבט מודרני בסיטואציות הנכונות.
הפוסל, במומו פוסל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אני יחסוך לך, אני טיפה יותר מבוגר ממך ומתאר לעצמי שראיתי קצת יותר תאונות(מקרוב) ממך(אלא אם כן אתה עובד/מתנדב במד"א אז אני מתנצל), אלה שראיתי עם מעורבות של suv כפי שציינתי קודם לכן, ה suv מנצח בכל פעם.
ההיקש הלוגי הזה ממש הזכיר לי את הטיית ההשרדות.
https://www.hayadan.org.il/abraham-wald-0212147
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
לא יודע אם הבנתי נכון את הכוונה שלך אבל בוא ננסה...
יש יותר מכוניות פרטיות על הכביש מרכבי שטח?
כמה תאונות של מכוניות פרטיות עם פצועים/הרוגים יש?
כמה תאונות עם רכבי שטח יש?
כמה תאונות בין מכונית פרטית לרכב שטח יש? איזה פצועים (קל/בינוני/קשה/מוות)יש ברכב שטח שעשה תאונה?
-
לפעמים זה הרבה יותר פשוט.
כתבת שממרום גילך בכל התאונות שראית ה-suv ניצח ולכן אתה מעדיף להיות ב-suv.
לדעתי (ולכאן כיוונתי בתגובה הקודמת שלי) לא נתת משקל מתאים לכל הלא תאונות שראית וההשפעה שלהן על הניתוח הסטטיסטי.