-
תגובה: מישהו הדפיס חלקים לרכב ב petg ?
40 שעות הדפסה ! למנשא בקבוקים אחד.
המדפסת נבנתה על שולחן האוכל, ושם גם נשארה עד היום. צברה עד כה כ350 שעות של הדפסה, ונושא הרעש ממנה הפך למטריד, שלא לדבר על המקום שהיא תופסת, ושל כל הציוד הנלווה.
אז היא עוברת היום לממ"ד.
המנשא חוזק עם חמישה מוטות הברגה שעוברים דרך הקורות האנכיות. הכוונה היא שיהיה אפשרי למתקן על המנשא גם אוהל/שק"ש/מזרון/ביגוד חם.
https://imageshack.com/i/poRDhIz2j
https://imageshack.com/i/pm6coJZKj
המדפסת הזו פורצת את השמיים עבור כל חובב DIY.
- - - Updated - - -
40 שעות הדפסה ! למנשא בקבוקים אחד.
המדפסת נבנתה על שולחן האוכל, ושם גם נשארה עד היום. צברה עד כה כ350 שעות של הדפסה, ונושא הרעש ממנה הפך למטריד, שלא לדבר על המקום שהיא תופסת, ושל כל הציוד הנלווה.
אז היא עוברת היום לממ"ד.
המנשא חוזק עם חמישה מוטות הברגה שעוברים דרך הקורות האנכיות. הכוונה היא שיהיה אפשרי למתקן על המנשא גם אוהל/שק"ש/מזרון/ביגוד חם.
תוכנן בטינקר.
https://imageshack.com/i/poRDhIz2j
https://imageshack.com/i/pm6coJZKj
המדפסת הזו פורצת את השמיים עבור כל חובב DIY.
-
אלוף!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
יפה, מה הסיבה שלקחת החלטה להעמיס את המאסות הללו (בקבוקי קולה )על החלק הלא משוכך של המזלג ?
-
החסרון של זה: הגדלת משקל לא מוקפץ, ומכאן אובדן יכולת עקיבה של הגלגל על פני הקרקע. לא רלוונטי בסוג הרכיבות שאני עושה: ליליות, ארוכות, על שבילים לבנים וחלקים, בהכללה. פה ושם אני נכנס לשבילים שהם חריגים עבורי, וגם בהם מנסיוני היציבות לא הושפעה מהמשקל.
היתרון: לא מתנגש ברוכב בשום צורה, לא מחייב אותו לפשרות כמו כל פתרון אחר שראיתי, ולא מעמיס על השלדה.
זה לא עניין נסיוני עבורי. אני רוכב כך מעל לשנה, מעל ל5000 ק"מ, רק שזה היה עד עכשיו עם מנשא ברזל מרותך כבד ומכוער.
-
אכן ההדפסה התלת מימד הפכה את עולם ה DIY, עבורי לפחות, למשהו אחר. ועם החומרים שיוצאים לשוק בשנה האחרונה כמו petg או חומרים גמישים או שקופים (תחשבו פנסים... אופטיקה של לדים..) .... הגבול הוא בדמיון.
אני כן ממליץ למי שעדיין משחק בתוכנות תיבמ לילדים - לעבור ל onshape ולגלות עוד אפשרויות.
אסף.
-
רואה לנכון לצרף לכאן:
ערוץ יו טיוב של בחור נחמד ואינטיליגנט שפחות או יותר עושה דוקטורט על מדפסת ה ENDER 3 אבל לא רק.
מומלץ להירשם לכל מי שיש לו כזו מדפסת:
https://www.youtube.com/channel/UCsd...ikARFEn2dRDJhg
-
גם טירון בתחום ורוצה לקנות את האנדר 3 שהומלצה כאן. ראיתי שיש גם דגם פרו. מישהו יודע מה ההבדלים ואם שווה 60 דולר?
ברור שאני מעדיף לקנות את הזול אם ההבדל לא גדול...
בפרו ראיתי שכתוב שהיא יודעת להמשיך להדפיס מאותו המקום לאחר הפסקת החשמל... לא ברור לי אם גם הרגילה עושה את זה או שזה חלק מההבדלים
-
האנדר הרגילה גם יודעת להמשיך מאותה נקודה אחרי הפסקת חשמל.
יש לא מעט סרטונים ביו טיוב שמשווים בין האנדר3 לפרו. לעניות דעתי אין הצדקה לתוספת, השיפורים הם זניחים וניתן לבצע אותם לבד באנדר3 במידה ותרצה בעתיד
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תודה. הזמנתי את הרגילה :)
-
סיכות לדש החולצות למשתתפי הצגה במגמת תיאטרון של בתי. עיצוב מחודש בטינקרקאד על בסיס קבצי STL מSTLFINDER
:
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/MivhC2.jpg
מסתבר שזה נקרא: "חופש אמנותי".
-
איזו הצגה זו הייתה? [emoji45]
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה מה שאני חושב שזה ?
זה חופש אומנותי?!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1ef63b3621.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
לטענתן.
אני חשבתי שזה בולבול, או רד בולבול במקרה של זה עם הכנפיים.
-
מהפרויקטים היותר מיותרים שהדפסתי:
מתקן לנשיאת אופניים לאיי10:
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/E1CCEH.jpg
תכנון בטינקר, PLAFLEX.
-
1 קבצים מצורפים
כבר עבר זמן אבל אם כבר משתפים...
סביבונים אישיים עם שם לכל ילד בגן:
קובץ מצורף 122662
הודפס ב PLA בשני חלקים והודבק
-
מישהו הדפיס חלקים לרכב ב petg ?
חנן-
זה מספיק חזק?
חומר מלא ואם לא אז מה העובי קירות?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
החלקים המודפסים לא נושאים בעומס, אלא מיועדים להגנה. המסגרת מרותכת.
צפיפות המילוי כפונקציה הפוכה לרמת ההגנה הנדרשת.
בחלקים שמחזיקים את האופניים נדרשת רק הגנה על צבע השלדה, 100 אחוז מילוי.
היכן שנדרש להגן על הפח של הרכב, 40 אחוז מילוי.
היכן שנדרש להגן על הפנים שלי , 15 אחוז, מקסימום גמישות. מרגיש כמו כדור של מטקה.
1.5 מ"מ עובי דופן בכולם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
כבר עבר זמן אבל אם כבר משתפים...
סביבונים אישיים עם שם לכל ילד בגן:
קובץ מצורף 122662
הודפס ב PLA בשני חלקים והודבק
מעולה. איך אתה מדביק?
לגבי כיתובים, אני בד"כ עושה אותם בצבע אחר, אחרת קשה לראות אותם. במקרה שהמשטח לא שטוח ולא אופקי בהדפסה זה לא פשוט בלי ראש דו צבעי, אבל אולי להדפיס בנפרד ולהדביק, או ליצור משטח מיוחד בסביבון עבור זה? אולי לעשות את החלק העליון שטוח?
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...924/QKKuRC.jpg
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מעולה. איך אתה מדביק?
לגבי כיתובים, אני בד"כ עושה אותם בצבע אחר, אחרת קשה לראות אותם. במקרה שהמשטח לא שטוח ולא אופקי בהדפסה זה לא פשוט בלי ראש דו צבעי, אבל אולי להדפיס בנפרד ולהדביק, או ליצור משטח מיוחד בסביבון עבור זה? אולי לעשות את החלק העליון שטוח?
אני מדביק עם דבק CA בעזרת ספריי מקשה זה נוח להדבקות כאלה.
זה מה שיש לי:
קובץ מצורף 122663
לגבי הכיתוב, בגדול אתה צודק אבל זה היה יותר מדי התעסקות במקרה הזה (15 ילדים). למרות שקל לצבוע אפילו עם טוש שחור את האותיות מאחר והם תבליטים.
אם הייתי הולך לכיוון של הדבקה אז כן, הייתי במודל של גוף הסביבון עושה הטבעה של האותיות בעומק כלשהו עם טולרנס בהיקף האות ומדפיס בהתאם את האותיות בצבע אחר. לא מגביל אותי החוסר "מישוריות" של הגוף בו אני מטביע, בגלל שאני מדפיס זה בכלל לא שיקול. השיקול היחיד זה טכנית כמה מסובך או קל לבצע את הפיצ'ר הזה בתוכנת שירטוט. אני עובד ב SW ואין לי באמת מגבלה טכנית לבצע חיתוכים מורכבים באמצעות משטחים.
-
אסביר את הכוונה שלי בעניין הצבעים והמישוריות. יתכן שזה נובע מזה שאני חדש בתחום ואולי תלמד אותי משהו חדש.
כשאני רוצה כיתוב בצבעים, אני עושה את הכיתוב בולט כך שרק האותיות מופיעות למשל בשכבה 205 עד שכבה 210 ולא שום חלק אחר בהדפסה.
אני מגדיר שבסוף שכבה 204 המדפסת נעצרת, הולכת הצידה ומחכה שאחליף את הפילמנט לצבע שונה. משם זה מדפיס את הצבע החדש בשכבות 204-210
כך, רק האותיות נצבעות.
זה מאלץ שבשכבה ספציפית יהיה אך ורק צבע אחד.
אשמח לשמוע על טכניקות נוספות, אם יש.
בטכניקה הזו, אם החלק העליון של הסביבון קמור, הוא מודפס בשכבות שונות, ואז לא ניתן להדפיס את האותיות בצבע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אסביר את הכוונה שלי בעניין הצבעים והמישוריות. יתכן שזה נובע מזה שאני חדש בתחום ואולי תלמד אותי משהו חדש.
כשאני רוצה כיתוב בצבעים, אני עושה את הכיתוב בולט כך שרק האותיות מופיעות למשל בשכבה 205 עד שכבה 210 ולא שום חלק אחר בהדפסה.
אני מגדיר שבסוף שכבה 204 המדפסת נעצרת, הולכת הצידה ומחכה שאחליף את הפילמנט לצבע שונה. משם זה מדפיס את הצבע החדש בשכבות 204-210
כך, רק האותיות נצבעות.
זה מאלץ שבשכבה ספציפית יהיה אך ורק צבע אחד.
אשמח לשמוע על טכניקות נוספות, אם יש.
בטכניקה הזו, אם החלק העליון של הסביבון קמור, הוא מודפס בשכבות שונות, ואז לא ניתן להדפיס את האותיות בצבע.
לפי הפרקטיקה שאתה מתאר, אתה הרבה יותר מתקדם ממה שאתה מציג את עצמך...
לא כל מדפסת יודעת לעצור ולחזור ללא התערבות חיצונית ב G CODE ואם אתה יודע לעשות את זה אז אתה בהחלט ראוי לתואר מתקדם.
בקיצור, מה שאתה אומר זה אחלה אבל אז באמת אתה מוגבל במישורי תחילה וסוף של האותיות.
מה שאני הצעתי זה הרבה יותר LOW TECH כאשר אתה פיזית מדפיס את האותיות בנפרד בצבע אחר כאשר בגוף הסביבון (לצורך הדיון) אתה מייצר הכנה\בית\תחריט\שקע שיקבל את האותיות בהדבקה.
-
https://www.distechautomation.com/pr...metheus-system
יש עוד הרבה פתרונות, יש גם מדפסות שמגיעות עם מולטי אקסטרודרים. זה נראה לי פתרון אוניברסלי ויחסית פשוט, המעבר בG קוד פשוט, אני הולך לנסות את זה עם המדפסת הבאה - אלא אם אני קונה עוד Prusa, ואז אני קונה את הערכה שלהם (עד 5 צבעים שונים, הכל בנוי פנימה, תכנה שלהם... קל).
פתרון נוסף לעצירה בזמן עבור החלפה הוא raspberry pie עם Octoprint, אבל אני פחות מתחבר.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
המעבד בכרטיס המקורי של הa8 הגיע למיצוי יכולותיו אצלי אחרי השיפור האחרון, ABL.
99 אחוז.
ניסיתי אח"כ להכניס עוד שיפור אחד קטן: חיישן סוף פילמנט שיעשה pause , והמעבד כבר לא קיבל את זה, אז נשארתי עם אזעקה קולית לסוף פילמנט.
אצלי, כרגע, דו צבעי לא ייכנס מבחינת קושחה. אולי אחרי שדרוג בהמשך.
-
אם לא הוספת ארדואינו בשביל הABL, אתה יכול. יפנה לך טיפה ואם כבר יש ארדואינו...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
לידע כללי, כי אני מתחיל בתחום הזה אבל מכיוון קצת אחר, כשאתה אומר שמיצית את היכולות של המעבד למה אתה מתכוון? מבחינת כניסות/יציאות/חיישנים והדומה? נניח שיש לך 4/5 צירים ו3 ממסרים או פיקוד לממסרים וניצלת את כולם?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
למתחיל שיש לו נסיון עם סוליד אבל בלי נסיון בהדפסות תלת מימד מה עדיף?
Creality3D Ender או Anet A8?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
לידע כללי, כי אני מתחיל בתחום הזה אבל מכיוון קצת אחר, כשאתה אומר שמיצית את היכולות של המעבד למה אתה מתכוון? מבחינת כניסות/יציאות/חיישנים והדומה? נניח שיש לך 4/5 צירים ו3 ממסרים או פיקוד לממסרים וניצלת את כולם?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
מבחינת הזכרון שלו.
בתוכנה המשופרת של הכרטיס הזה, שנקראת marlin, יש המון אופציות שנמצאות בdisable. אפשרתי כמה מהן בשביל לקבל כיול אוטומטי וכשקימפלתי את התוכנה בשביל להוריד לכרטיס, הסתבר שזה תפס 99 אחוז מהזכרון. עד כאן הכול בסדר.
לאחר שניסיתי לאפשר עוד תכונה בתוכנה, זה כבר הגיע ל101 אחוז, ולא איפשר לטעון את התוכנה לכרטיס.
-
חנן אתה קורא לעצמך טירון.
אני עם המדפסת מעל שנה וחצי ולא נגעתי בשביב מהדברים האלו ..
כל הכבוד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
לא כל מדפסת יודעת לעצור ולחזור ללא התערבות חיצונית ב G CODE ואם אתה יודע לעשות את זה אז אתה בהחלט ראוי לתואר מתקדם.
.
מקבל את המחמאה בשמחה :) ואמנם, אני משחק גם בקוד הקושחה, וגם בgcode, אבל זה לצרכים אחרים, כמו שדרוג המדפסת או התחלת הדפסה מהאמצע, כי למשל ההדפסה נעצרה בהפסקת חשמל.
לנושא הספציפי של החלפת פילמנט דווקא אין צורך בכניסה לעומק הקוד. זה ברמת משתמש. אם אתה עם cura אז אתה בסה"כ צריך להוריד פלאגאין של החלפת פילמנט, ואז יש לך טבלה פשוטה למילוי שבה אתה מגדיר שכבה להחלפת פילמנט, או גובה, מקום חנייה לאקסטרודר וכו'.
בנוסף, רצוי מאוד, אבל לא חובה, שתהיה לך הזנה מרוחקת של bowden לפילמנט, ולא הזנה ישירה, כי אחרת בזמן החלפת הפילמנט אתה עלול להזיז בטעות את האקסטרודר ואז השכבה הבאה תודפס באופסט והלכה כל ההדפסה.