חיתוך פגושים לטובת זוויות גישה/נטישה משופרות
להיפטר ממדרגות צד אם ישנן
שים לב לספייר אם אתה מחליף צמיגים
לאיזה שטח אתה מכוון?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Printable View
חיתוך פגושים לטובת זוויות גישה/נטישה משופרות
להיפטר ממדרגות צד אם ישנן
שים לב לספייר אם אתה מחליף צמיגים
לאיזה שטח אתה מכוון?
תודה על התשובה.
אתחיל ללמוד ולהתנסות בהדרגה במטרה לצבור ביטחון וללמוד את גבולות הגזרה. מתכוון להרשם לקורס נהיגה. באופן כללי המטרה היא לטייל ולחוות את השטח ולא לבחון את גבולות עבירות הרכב/יכולות הנהג. אני מעונין לבצע שיפורים (במידה סבירה- אני לא מכונאי) שיאפשרו לי לנצל את המירב מהרכב עם מינימום נזקים.
לענין הספייר, כוונתך בענין שאחליף גם אותו לצמיג שטח? ראיתי שהתפוחים מקדימה נמצאים ממש קרוב לצמיג מקווה שלא תהיה בעיה להחליף למידה שהזמנתי 255/65 במקום 255/60. הזמנתי קופר at3 יותקנו מחר. מניסיונך תהיה בעיה עם מכון הרישוי?
לענין חיתוך הפגושים היכן אוכל לבצע?
נראה שבגחון האגזוז נותר חשוף, יתר הגחון ממוגן יחסית. נהוג למגן את אזור האגזוז? האם יש רכיבים נוספים (מוטות, מחברים, ברגים)המהווים חוליה חלשה שמומלץ להחליף?
ערב טוב
אמנם שאלת את העונה הקודם, אבל אם תרשה גם לי לענות -
מידות הצמיגים הן אחד הנושאים שמקפידים עליהם בטסט. אם המידה לא מופיעה ברישיון ולא מאושרת לרכב זה, בהחלט יש סיכוי גבוה מאד שלא תעבור עימם טסט.
הדבר היחיד שקצת יסייע לך הוא שלא מדובר ברכב שטח מוכר / בולט ואז אולי הבוחן לא יבדוק. קשה יהיה להסתמך על זה.
בודקים את זה גם ברכב פרטי (ראיתי כשהייתי בתור לטסט..), אל תבנה על זה. לא עובר.
סוגיית הצמיגים עשויה לעלות גם במקרה של תאונה שכן הרכב חייב להיות תקני ונעול צמיגים במידה חוקית כולל קוד עומס ומהירות שאם לא כן חברת הביטוח עשויה לנצל זאת כדי להתנער מאחריותה. אמנם אינני מכיר מקרה כזה אך 2 סוכני ביטוח שאין לי איתם עניין כספי הזהירו אותי בקשר לזה
בשנים האחרונות מרגישים שחלק ממכוני הרישוי מקפידים מאוד בנושא הזה למרות שבעבר לא הקפידו. יש עדיין מכונים שמחפפים
כאיש משפחה ולמרות הפיתוי לשים צמיג גדול יותר ממה שמותר אני לא משחק בדברים האלה ברכב שלי ומקפיד שהרכב יהיה חוקי ותקני
מאחר ובעצמך אתה מעיד שעבירות היא לא העניין מבחינתך אז בכלל אין לך מה לחפש עם צמיג גדול יותר. ברר מה המידה הכי גדולה שמותר ואיזה צמיג שטח במידה זו עומד בקוד עומס ומהירות המוגדר לרכב ותתקין את זה
גלגל הספייר מורכב מצמיג וג'אנט
ולגבי הצמיג, יש כל מיני דיעות - אישית אני ממליץ שהצמיג יהיה מאותו סוג בוודאי אותה מידה של יתר הגלגלים אך כאמור יש כל מיני דיעות בנושא.
אבל חשוב לוודא שהג'אנט איננו ג'אנט מוחלש (כזה שמוגבל ל-80 קמש ומיועד רק לנסוע לפנצ'ריה) כי עם זה בוודאי אין לך מה לעשות בשטח.
חיתוך פגושים ניתן לבצע בהרבה מוסכים שמתעסקים עם רכבי שטח לפעמים ללא עלות ולפעמים בעלות סמלית. אפשר גם לחפש ביוטיוב איך אחרים עשו אבל רצוי ללמוד את הנושא היטב כי חיתוך לא נכון יכול לפגוע בחיבור של בטנות הפלסטיק של בתי הגלגלים אל הרכב או לחשוף רכיבים שהפגוש מגן עליהם כמו מיכלים של נוזלים שונים.
שוב תודה.
חיפשתי היטב צמיגי שטח חצי חצי במידה התקנית. 255/60/r17 אך פשוט אין. ביררתי גם עם מכון רישוי ו umi אופציה לשינוי מידה וגם הם לא עזרו לי. המעבר למידה אחרת נובע מהסיבה שלא בנמצא ולא מהרצון להגדיל את גודל היקף הגלגל בשביל עבירות גבוהה יותר. יכולתי לבחור בין צמיגי שטח הקיימים במידות 245/65 ל 255/65. ההיקף הקרוב ביותר הוא 245/65 אך ההגיון שלי (לא בהכרח נכון) אמר שהכי נכון להיצמד למידת הרוחב וכמה שיותר לחתך. מבחינת קוד מהירות וקוד עומס אין בעיה. אמנם הזמנתי להתקנה מחר אך עדיין יכול לשנות אם לדעתכם אני טועה
מבאס...
אני כמוך לא חושב שיש בעיה בטיחותית עם זה. עובדה שבמדינות אחרות זה מאושר. סתם אטימות של משרד הרישוי וחוסר נכונות של היבואנים בארץ להתעסק בנושא הזה שדווקא יכול להניב להם הרבה כסף
אני נתתי את דעתי - יש פה אחרים עם דיעות אחרות
בהצלחה
שווה לבדוק לפני שאתה מרכיב את הסט שהזמנת, אולי זה יחסוך לך הרבה כסף. כל מכון רישוי ייתן לך את המידות המורשות.
בדקו לך באוטודטה או רק בהוראת הרישום ?
זה לא אוטודאטה .. התעצלו עליך ... ועוד גבו על זה כסף ... חוצפנים.
יש לי את מי לשאול, אבל לא בשעה כזו..
תעלה לכאן או שלח לי בפרטי צילום רשיון רכב (אפשר בטשטוש של מספר רישוי, שם/ת.ז וכתובת של הבעלים)
לא מופיע באוטודאטה Chevrolet Trailblazer, לכן לא הוציאו לך פלט ממנו
איזה אישור כן נתנו לך?
אמרת שאתה כבר מוגבה וממוגן, שים צמיגים טובים 50/50 וסע לשלום.
לא לחתוך, לא לרתך ולא כלום.
שאלתי במכון רישוי נוסף ואמרו לי שם שאוטודאטה כבר לא תופס. זה נכון ?
איפה משבר נפשי כשצריכים אותו ? [emoji1751]
אני לא יודע אם אי פעם זה "תפס" בכלל...
לפני הרבה שנים ובמשך שנים היה מסמך שמאשר באופן גורף לטנדרים ועוד דגמים צמיג 31" בתנאי שלא בולט ולא נעליים, עד לא מזמן לטרופרים מ 99' ומעלה לא היה באוטודאטא ייחוס לצמיג 31/10.5/15 , היית יוצר קשר עם שרות לקוחות umi והיו שולחים לך אישור יבואן על מידת צמיגים....
אוטודאטא לא תמיד מעודכן, המכון משלם כסף על תוכנה אם אני לא טועה.
אז...
מישהו(אסף?) אמר מה שרשום ברישיון זה מה שחשוב...
זה לא אני, זה החוק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
סליחה שאני מבאס,
נו ואם המסמך רלוונטי? 15" רלוונטי לטרייל בלייזר?
וזה לא ש31" יהפכו את לכלוכית לסינדרלה...
זה ג'מוס כבד ונמוך, בהגדרה לא מתאים לשטח קשוח.
הבחור מיצה.. (מוגבה וממוגן....).
או שהוא ינעל אחורה וישים צמיגים מעל המידה או שיפזול לרכב מתאים יותר.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
התשובות היו לנדב42 ששאל לגבי אוטודאטא אם "תופס".
לגבי הג'מוס טריילבלייזר, הדגם הקצר יותר סבבה, הגבהה ומיגון חייב, לגבי נעילה אחורית יש לו איטון g80 אם אני לא טועה....
טם הוא הרכיב צמיג המידה 265/65/17 זה כמעט 31".
המידה המקורית 265/60/17 מקבילה ל 29.5".
שלי דגם ארוך ואני לא נוסע איתו בשטח מעבר לשבילי כורכר... בשביל לטייל יש דיסקו.
1. תוכנת אוטודאטה עדיין חיה ונושמת(כ-3600 ש"ח מינוי שנתי) אך היא חסרה את רוב הדגמים האמריקאים.
2. רוב המכונים עובדים עם תוכנת קארדאטה(עליה הם משלמים פר כניסה) וגם ממנה לא תבוא הישועה לרכבים אמריקאים, מאחר והיא מאגדת את הרישומים שבאוטודאטה והרישום הראשוני.
3. הדף שהעלתי בזמנו עם המידות שמחליפות זו את זו(205R16, 235/75R15, 31/10.5R15) כבר אינו תקף שנים רבות, מאז שיצאה ההנחיה ששינוי מידות יתבצע רק ע"י התוכנות המאושרות, רישום ראשוני או אישור מהמח' הטכנית/שרות של היבואן.
4. אגב, ישנה תוכנה נוספת, אשר אין מכון אשר עשה לה מינוי או קנה אותה, ובה ישנם מידות לרכבים אמריקאים. תוכנה זו נקראת אול-דאטה.
5. גביית כסף עבור דף פלט של מידות מאושרות הנה יוזמה מקומית של מכון זה או אחר. איני בטוח שגבית הכסף הותרה ע"י משרד התחבורה(אם בכלל יש לו SAY בנושא). לא כל המכונים גובים כסף עבור המידע.
להבנתי שם של תוכנה כזו או אחרת הוא פחות רלוונטי, השאלה היא מהיכן היא שואבת את בסיס המידע שלה ומי מאשר את אותו בסיס מידע. במכון קומפיוטסט אמרו לי שקיימת מידה מאושרת אחת לטרייל בלייזר 255/60/17 וב umi סירבו לספק מידה אחרת מזו. לאור זאת האם סביר שקיימת מידה אחרת שאושרה ושאפשר לקבל עליה רישוי?