עכשיו תעשה את אותו החשבון בקילומטרים...
Printable View
עכשיו תעשה את אותו החשבון בקילומטרים...
אסף,
עם כל הערכה, בא נדייק.
אם אתה רוצה להעזר בטיעון של "לכולם תקן. כולם חוקיים לכביש. כלומר יצרני הצמיגים נדרשו לעמוד באותם תקנים בדיוק. " אז למה אתה משווה רק ל AT??? לפי הכלל הזה, גם צמיג ספורט רחב וחתך נמוך בולם בדיוק אותו הדבר.......
יש מינימום, שגם הוא לדגם \ סוג, ויש כאלו שמעל למינימום, ולכן המשפט (מבלי לציין במדוייק את התקן) באמת לא אומר כלום.
אני אשמח לשמוע את דעתך, על האמירה של "דעיכה" מהירה יותר בביצועי הכביש של צמיג MT (אחיזה, רעידות).
בצפי לתשובה הזו בדיוק התכוונתי באמירהאתה לא הראשון שממציא פה שיטות מדידה רק בשביל הוויכוח.ולהיות קצת יותר רציני, אי אפשר לכתוב עם עו"ד צמוד, והתפלספות וההתחכמויות האלו פשוט מוציאות את החשק לנהל דיון, ולא משנה כמה הוא יהיה חשוב.
לפעמים נדמה לי (ואני אחסוך לך את הקישורים להערות של אחרים לגביך), שכל מה שאתה מחפש , זה להתווכח.
זה לגיטימי , וגם אני עושה את זה לא פעם, להציג דעה אחרת, ולהתעקש עליה, אבל חבל שמפריעים לדיון העניני עם התחכמויות ווכחנות לשמה.
שבת שלום
זה שכולם חוקיים לכביש, כן - גם צמיג סופר ספורט - זו עובדה. וואלה לא זוכר בעל פה מספרי תקנים, תיכף גם תרצה פרוטוקול ניסוי. כשתמצא צמיג ספורטיבי עם קוד מהירות גבוה שיש לו גם קוד עומס שמתאים לרכב מסחרי והוא במידה שמתאים לג'יפ.... אז נדבר. בינתיים ההבדל בביצועים בין צמיג ספורטיבי לצמיגי שטח הוא בעיקר בזכות זה שזה בחתך גבוה וזה בחתך נמוך.
ה'דעיכה' בביצועים - עובדה שצמיג אגרסיבי אנחנו מחליפים בערך במחצית הקילומטרים של צמיג M+S. אז כנראה יש סיבה טובה. אני מוכן לשלם את המחיר. לי זה יוצא כל שנתיים שלוש, ממילא אני לא משאיר צמיגים יותר מ3 שנים על רכב יומיומי.
תכלס... מי שמעניין אותו רק לחסוך שיתקין צמיגי M+S או צמיגים של מסחריות ויפסיק לדבר על זה. אחלה צמיגים, עמידים, של המסחריות עם דופן מחוזקת נגד אבני שפה, יחזיקו גם מאה אלף ק"מ ואין שום בעיה לטייל איתם. האמינו לי, רוב נסיעות השטח בעשור האחרון שלא היו ברכב קרבי, עשיתי על כאלה.
וגם זולים יותר מצמיגי שטח.
אני ממליץ.
מי שמעניין אותו שטח ומוכן לסבול ברכב שטח שכל מה שכתבתם על צמיגי שטח נכון לכל הרכב (פותח השרשור... שבינתיים כבר הרכיב צמיגי שטח, מחזיק ברנגלר), לא רואה סיבה להרכיב צמיגי AT. זה לא הטוב מכל העולמות זה הרע מכל העולמות. גם רועש, קשה וכבד, גם לא באמת אגרסיבי ואוחז. ההצדקה היחידה להתקין אותם היא כי במידה של הרכב שלך אין צמיגי שטח, דגש על רכבי פנאי שטח עם צמיגי חתך נמוך, או לחילופין רכבים עם קוד מהירות גבוה שאין בו צמיגי שטח (רנגלר חדש). אני מראש לא הייתי קונה כזה רכב או שהייתי דואג לרשום מידה מתאימה.
אסף.
אסף,
היה שווה לסבול את כל הקישקושים בשביל המידע הזה.
אתה יכול לקחת כמה מידות נפוצות (כמו 31X10.5R15 במקרה שלי) ולתת דוגמאות למה שאת מגדיר צמיג M+S של מסחריות?
מה זו החיה הזו?
נסיתי לעשות חיפוש קטן ברשת ולא מצאתי משהו בכיוון שאתה מדבר (דופן מחוזקת למסחריות).
דרך אגב, מצאתי את הסרטון המעניין הזה -
https://www.youtube.com/watch?v=9Kz8mmLkeks
פשוט מדהים לראות את ההשפעה של הלחץ אוויר על השרידות של הצמיג.
אתה מייחס לי צד בוויכוח שכלל לא נקטתי. כנראה שבאמת צריך כאן עו"ד צמוד...
אבל אם כבר נדמה שמי שמחפש לנהל וויכוח רק לשם הוויכוח הוא לא אני דווקא..
כולם די מסכימים (מזמן..) שהתנהגות הכביש של צמיג mt נחותה ביחס לצמיג at, וזה האחרון נחות ביחס לצמיג כביש טהור. מבחינת יכולת ביצועים בשטח, הסדר משתנה. זה ברור לכולם עוד מימי בראשית...וכמובן שכל אחד מבליט את היתרונות של מה שיש לו. זה גם ברור.
אני לא רואה כאן שום ויכוח, כולכם די מסכימים על 99% מההנחות המקדימות הנ"ל.
אתה רוצה להמשיך להתווכח על לא כלום...בבקשה..תהנה לך אבל בבקשה תשתדל לטעון טיעונים ענייניים. לא אישיים. זה כבר באמת לא רציני ולא מכבד.
שבת שלום גם לך.
טל .
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
מכיר את הסרטון הזה.
הוא נחמד, אבל לא רלוונטי.
המקרה שבו תחטוף פנצ'ר בסוליה ממשהו שדומה לספייק מהסרטון הוא אפסי.
מה שרלוונטי לנו זה מסמר/בורג בסוליה,
או קרע בדופן.
גילוי נאות,
פעם אשכרה חטפתי פנצ'ר מאבן חדה בסוליה. משהו שנראה כמו ראש חץ קטן, באורך של 3-5 ס"מ, על דרך כורכר. כנראה פשוטנחה לה שם במצב מאונך וחיכתה לי.
הסיכוי שזה יקרה (ועוד על צמיג mt בן שבועיים) הוא אפסי. אבל כשזה נוגע למזל, אני אלוף.
אני חושב שאסף התכוון לצמיגי מסחריים שמסומנים ב C ובעלי 8 פליי
אנחנו מרכיבים כאלה ברכבי מסעות גרוטאות למשל. הרבה יותר עמיד מצמיגי שטח...
צמיג כזה במידה 195/70/15 (לא מידה שאתה תחפש לג’יפ , זו פשוט המידה לרכב גרוטאה שחיפשתי בשבועות האחרונים) עם הרכבה עולה סדר גודל 240 שח בפנצריה. מהיבואן יש גם ב 170 שח. קובץ מצורף 122021
Sent from my iPhone using Tapatalk
נכון. צמיגים c הם צמיגי מסחריות. צמיגי חורף עם חריצים יותר עמוקים לפינוי מים מסומנים m+s
אסף.
אחרי כמה ימים של נסיעה בכביש + טיול שטפונות ונסיעה כל היום על כבישים רטובים, הגעתי לכמה מסקנות .
לפחות בכל מה שנוגע לבעלי הרנגלים ( רעשי רוח חזקים וסרן חי מקדימה ), ההבדי ברעש תוך כדי נסיעה עם חלון פתוח קמעט ולא קיים ועם חלון סגור כבר לא שמים לב להבדל. נוחות הנסיעה זהה בין שני הצמיגים ( בכל מקרה לא נסיעה מפנקת כמו ביפני גדול ). מי שקונה רגנלר בכל מקרה לא מחפש נסיעה שקטה וחלקה
לגבי הנושא היותר חשוב מבחינתי שהוא בטיחות הנסיעה. אז ככה, לשמחתי עדיין לא נקלעתי לאף מקרה חרום, אבל בנסיעה יומיומית במהירות של 120 קמ"ש לא שמתי לב לאף הבדל בין ה MT ל AT. היום עשיתי כמה נסיונות לבילימת חרום בכביש רטוב כולל בירידה במהיות של 80 קמ"ש, לדעתי אין הבדל בין סוגי הצמיגים. כמובן שהכל מבוסס רק על תחושה אישית שלי ולא על מכשירי מדידה, אבל לדעתי יש לי מספיק ניסיון בכביש בכדי להעריך זאת.
נסיעה בבוץ זה כבר עולם אחר :cool:. לעומת מצבים שבהם אני יודע בוודאות הייתי נתקע בעבר, כולל נסיעה בעיסה חרסיתית דביקה,היום כל מה שהיה צריך זה הרבה גז כשקשה והאוטו לא עוצר. הבדל מדהים לעומת צמיג AT
עם מה שאסף כתב למעלה אני מסכים חלקית . אחרי 200,000 קמ"מ לפחות על ה KO2 אני חושב שהוא צמיג מדהים גם לכביש וגם לשטח, כמובן שבבוץ קיים הבדל אבל השיקול בחיסכון למי שעושה 40,000 ק"מ בשנה יכול להיות משמעותי .ממוצע הוצאות של 2000 ש"ח בשנה לעומת 7-8000 ( בהנחה שכל מה שנרשם לגבי הבלאי של ה MT נכון . את זה אני אגלה בהמשך ).
בנסיעת שטח טכנית ובעבירות קשה ( לא אקסטרים כמו כמריר וכיו"ב ) ובממוצע של טיול כל שבועיים הוא נתן כל מה שאני צריך, וכל זה עם 0 פנצ'רים לאורך הדרך.
מה שאני רושם כאן מתיחס רק לגבי ה KM2 ( אין לי כמובן שום קשר עסקי עם BFG ), כל שאר צמיגי ה AT שיצא לי לנסות וזה די הרבה היו ערמת זבל בשטח.
הבחירה שעשיתי הפעם היא יותר אמוציונלית ופחות מהראש, אבל לדעתי להיות בעלים של רנגלר ולא להרכיב עליו צמיג שטח לפחות פעם אחת זה פספוס ענק. אולי בהמשך ההוצאות והמשפחה ישנו אותי קצת, נחכה ונראה :D
גם אני בכל מצב מעדיף km2.
כל פעם שניסיתי אחרת התחרטתי, כולל מקסיס ואכילס.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk