-
תגובה: 7 מקומות "אמיתיים"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
מחזיר את הדיון רגע לדיסקברי 4.
שאלת מחירון ומחירים.
יודע את כל הבעיות של לוי יצחק ובכל זאת... דוגמה מייצגת.
דיסקו 4, שנת 2011, 150,000 ק"מ, HSE1.
מבקשים 210K.
אצל לויצחק - 119K.
אסמפלר שני - 2009, 315,000 ק"מ, HSE1.
מבקשים 130K.
אצל לויצחק - 73K.
זה חוזר על עצמו כמעט עם כל הרכבים שמוצעים ביד 2 - הפרשים עצומים, המחירון תמיד זול יותר.
גם במו"מ מול המוכר לא רואה איך מורידים 40%-50%.
הרכבים אלה באמת מקבלים הרבה מעל המחירון או שאנשים לא רוצים למכור? מחכים לפראייר?
אם כבר הזכרת אז אני יענה לך ממה שאני יודע.
חבר קרוב חיפש וקנה דיסקו 4, הייתי נוכח.
2 אקזמפלרים, הראשון 2010 , 230.000 קמ , רמת אבזור הכי גבוהה, אממה הגענו לבדוק את הרכב לא נראה משהו, מוזנח קצת, מכנית יש ליקויים, גגות סאן רוף סדוקים. ביקש 130 אלף.
השני 2009, 180k קמ, רמת איבזור בינונית, אין סאן רוף(יותר טוב שאין),
יד ראשונה, נראה פגז, מטופל עם היסטוריה, קיבל 130 באותו יום.
יש הרבה ביקוש ומעט היצע לרכבים האלה, ורובם אם שמורים ומטופלים מקבלים מה שמבקשים, ככה אני מבין.
הסבלנות משתלמת, יש לא מעט נבלות בשוק, המחיר של הרכבים יורד אבל התחזוקה יקרה והרוב מחפשים איך לחסוך, כדאי מאוד לחפור ולהבין מה לבדוק ואיפה לבדוק, החבר חיפש וחיכה בסבלנות עד שמצא מה שרצה.
-
מוציא את השרשור הזה לחיים חדשים...
בפעם הקודמת שזה העסיק אותנו זה נגמר עם רכב משפחתי הגיוני במקום ה- 4X4. קורה.
עכשיו הנושא עולה לדיון מחודש.
שתי שאלות מפוקסות -
איך לנדקרוזר 100 מהשנתונים שהגיעו לארץ (סביב 2004-2002~)?
ואיך ג'יפ קומנדר?
תזכורת למטרה - רכב לטיולים, עם מספיק מקום להרבה בני נוער על מטענם.
-
שניהם רכבי שטח ראויים, אבל לא ליותר מ 4 בני נוער ונהג על ציודם.
הרכבים היחידים בהם תוכל להכניס יותר (+ ציוד) הם האמריקאים הגדולים (ואז לקחת בחשבון שחייבים להגביה ועדין מרחק סרנים ארוך), דיפנדר או סופה ...
תלוי גם בסוג השטח - אפשר לטייל עם נגרר מתאים..
-
מה המצב JUV.
ראשית גילוי נאות: אני יכול לחוות דעה רק על רכבים שעליהם נסעתי. את הדעות שיש לי על רכבים שלא יצא לי לנסוע אני אשמור לעצמי, כי על סמך "שמעתי על חבר של חבר שהיה לו כזה" או "ראיתי באינטרנט", אי אפשר לתת לבן אדם עצה.
מבין כל הרכבים שאמרת- יש רכב אחד שאני בעצמי שקלתי לרכוש ולכן עשיתי סיבוב על מספר (יחסית) גדול של כלים. מדובר בג'יפ קומנדר, שלפני הקורונה היה לי איזה חלום קטן לקחת אחד כזה ולבנות, כי הג'יפ שלי מקסים אבל קטן. אתה מתייחס לשורת מושבים שלישית, שאצלי בכל מקרה היתה עפה לטובת ציוד- אבל אני יכול לומר מהתרשמות שלי שאלה מושבים לילדים, לא יותר. אם אתה רוצה להכניס שם ציוד- זה עיניין אחר. יש מלא מקום. איכות הגימור הכללית והנדסת האנוש, כמו של רכב מהאייטיז, עם תוספות כרום.
רכב נוסף שאם תמצא אז אשריך: טויוטה סקויה. היתה לי אחת כזו לפני שנתיים במשך שבועיים-לא בישראל-וזה הרכב היחיד שנסעתי בו שיש לו שורה שלישית אמיתית. כמובן- מהחברה הרכב הזה יכול פחות או יותר לנסוע על מצע של עלי סתיו ולהיתקע (אגב, נתקענו , ארה"ב) אבל יש מלא קיטים שמטפלים בזה. וכמובן- מן הסתם בישראל מדובר ברכב שמשויך בעיקר לערסים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
רכב נוסף שאם תמצא אז אשריך: טויוטה סקויה. היתה לי אחת כזו לפני שנתיים במשך שבועיים-לא בישראל-וזה הרכב היחיד שנסעתי בו שיש לו שורה שלישית אמיתית. כמובן- מהחברה הרכב הזה יכול פחות או יותר לנסוע על מצע של עלי סתיו ולהיתקע (אגב, נתקענו , ארה"ב) אבל יש מלא קיטים שמטפלים בזה. וכמובן- מן הסתם בישראל מדובר ברכב שמשויך בעיקר לערסים.
יש עכשיו אחת למכירה ... אגב , לא שלי ולא מכיר אבל נתקלתי במודעה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
איך לנדקרוזר 100 מהשנתונים שהגיעו לארץ (סביב 2004-2002~)?
ואיך ג'יפ קומנדר?
תזכורת למטרה - רכב לטיולים, עם מספיק מקום להרבה בני נוער על מטענם.
אני מנחש שאתה מתכוון ללנדקרוזר 200, שכונה בארץ לנדקרוזר V8. נמכרו בארץ 2008-2011 או משהו כזה. רכב גדול וכבד ומרשים מאד. אחד התגלגל לידי שכן לאחרונה ונראה שהוא מחזיק מעמד יפה. מבקשים עליהם מחירים הזויים.
-
ל-HADTOMER - סקויה דווקא יכול להיות אחלה אופציה. יש נסיון בארץ עם להגביה אותו ולהתאים לטיולים סבירים? (סבירים - שבילי נגב +המעלות הידועים, אין לי כוונה להיכנס לאתגרי עבירות לצורך האתגר). גם בהנחה שטכנית אפשר להזמין מארה"ב, לא רוצה להיות זה שמתגלח על לנסות להעביר בטסט הגבהה וצמיגים גדולים...
נמרוד - מכיר את ה-V8, אבל יש דווקא מדי פעם 100 "אמיתי" למכירה. כרגע אפילו יש אחד ביד2. ונכון, המחירים לא קשורים לכלום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
ל-HADTOMER - סקויה דווקא יכול להיות אחלה אופציה. יש נסיון בארץ עם להגביה אותו ולהתאים לטיולים סבירים? (סבירים - שבילי נגב +המעלות הידועים, אין לי כוונה להיכנס לאתגרי עבירות לצורך האתגר). גם בהנחה שטכנית אפשר להזמין מארה"ב, לא רוצה להיות זה שמתגלח על לנסות להעביר בטסט הגבהה וצמיגים גדולים...
.
כאמור-מה שנסעתי היה בארה"ב עם רכב סטנדרטי לחלוטין. אני לא יודע מה יש בישראל מבחינת היצע ושיפורים וכו
-
גם לי יצא לעשות סיבוב בסקוייה.
לא מיועדת אפילו להתקרב למעלות ״הידועים״
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
7 מקומות אמיתיים - לדעתי רק הדיסקברי 3/4 מתקרב להגדרה.
ומניסיון, יכולות השטח שלו גבוהות מאוד
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elephant man
7 מקומות אמיתיים - לדעתי רק הדיסקברי 3/4 מתקרב להגדרה.
ומניסיון, יכולות השטח שלו גבוהות מאוד
תקראי לי OLD SCHOOL, אבל מבחינתי היו שני דורות לדיסקברי.... 1 ו-2.
בחדשים יותר אני מפחד לגעת.
-
הסקויה זה הפולסייז של טויוטה. מיועד לשוק האמריקאי. מבוסס על טנדר טונדרה.
מבחינתך (עבירות, צריכת דלק וכו') זה כמו פולסייז אמריקאי, רק בנוי יותר טוב.
רכב ענקי, כבד, חזק מאוד, שתיין מאוד (V8 בנזין), מגושם ומסורבל. בטוח שאפשר לשפר, אבל זה לא באמת מיועד לשטח.
ומי שאיזכר דיפנדר 110 וסופה ארוכה (או לנדקרוזר 75)..... אז כן, יש כאלה שמורשים 1+7/1+8..... אבל אלה ספסלי אורך מאחור.... גם כסוג של הומור זה קצת.... מוזר?
לא כל רכב סמי-צבאי שמתאים לחברת טיולים לגיחות של שעתיים כדי לראות נוף וציפורים ולשתות תה צמחים, מתאים גם למשפחה שלכם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
תקראי לי OLD SCHOOL, אבל מבחינתי היו שני דורות לדיסקברי.... 1 ו-2.
בחדשים יותר אני מפחד לגעת.
יש לי 2.
עורג ל-4
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הסקויה זה הפולסייז של טויוטה. מיועד לשוק האמריקאי. מבוסס על טנדר טונדרה.
מבחינתך (עבירות, צריכת דלק וכו') זה כמו פולסייז אמריקאי, רק בנוי יותר טוב.
רכב ענקי, כבד, חזק מאוד, שתיין מאוד (V8 בנזין), מגושם ומסורבל. בטוח שאפשר לשפר, אבל זה לא באמת מיועד לשטח.
.
רק הפרונט והמנוע משותף לטנדר.
חסקויה יש מתלה נפרד מאחור, זויות מרכב בעיתיות בדגש על מרווח בטן מלכך רצפה.
-
לנדקרוזר 200 עם שורה שלישית סבירה ואין לו בעיה במדבר.
פורד אקספלורר עם שורה שלישית סבירה וקצת פחות מתאים למדבר אבל אפשר להסתדר איתו (צמיגים פגושים ומעט הגבהה, אי אפשר יותר מקצת ואין לו שוק שיפורים).
דיסקברי 4 כנראה נהדר אבל.. מחיר האחזקה גם...
לנדקרוזר 100 לא באמת מרווח יותר מ120 או 150.
וכמובן יש בהמות פולסייז אמריקאיות אמיתיות. לא יודע אם זה בשבילך, אבל אפשר בהחלט לטייל עם סאברבן. ושיפורים יש מפה ועד פסח.
כך או כך הגיע הזמן לחזור לשטח..
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
פורד אקספלורר עם שורה שלישית סבירה וקצת פחות מתאים למדבר אבל אפשר להסתדר איתו (צמיגים פגושים ומעט הגבהה, אי אפשר יותר מקצת ואין לו שוק שיפורים).
כמו הסקוייה, פורד אקספלורר ממש לא מיועד ל״מעלות״ הקלסים בנגב ולכן לא עונה להגדרה.
אגב, כרכב שבילים וכביש, רכב נהדר ואמין. לא סתם צי ניידות השיטור בארה״ב מבוסס על רכב זה.
-
אני מכיר אקספלורר 2010 של חבר האתר, מוגבה ועם צמיגים במידה כמו של לנדקרוזר. הוא מספיק גבוה ובנוי טוב, ועם שילדה משותפת לדיסקברי 3 - אני לא מצפה ממנו להמון אבל גם לא ארתע מלטייל איתו במדבר.
אסף.
-
2010 זה רכב שונה מ 2011 ומעלה, אני עם אקספלורר חדיש יותר, עם גלגלי 20" לא מסוגל לדמיין בכלל להכנס איתו למדבר, רק לשבילי קקל בהרי ירושלים.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
2010 זה רכב שונה מ 2011 ומעלה, אני עם אקספלורר חדיש יותר, עם גלגלי 20" לא מסוגל לדמיין בכלל להכנס איתו למדבר, רק לשבילי קקל בהרי ירושלים.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
לגמרי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
לגמרי
אני חבר הפורום עם האקספלורר שאסף מדבר עליו.
רכשנו לפני כחצי שנה פורד, עם 99000 ק"מ, מוגבהת וממוגנת. רכב 7 מקומות אמיתי מפנק ונוח מאוד. המחירים שלהם נמוכים, בין 40-60 תלוי ברכב. התמורה אדירה! אמנם צריכת דלק 1/6, אבל מנוע של מוסטנג. כיף לנהוג בו מאוד, גם בשבילים וגם בכביש.
בשטח טכני באמת עדיין לא הייתי איתו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6e9afe7feb.jpg
Sent from my MI PLAY using Tapatalk
-
שלום ישי
האקספלורר שלך הוא מהדגם הישן והקשוח (יחסית). למיטב זכרוני, שלדת סולם והילוך כוח.
האקספלורר שעליו רמי ואני מדברים הוא הדגם שהחליף אותו. אמריקאי שמנמן, שלדה אחודה, מהלכי מתלה קצרצרים ונועל נעלי בלט
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי
אני חבר הפורום עם האקספלורר שאסף מדבר עליו.
רכשנו לפני כחצי שנה פורד, עם 99000 ק"מ, מוגבהת וממוגנת. רכב 7 מקומות אמיתי מפנק ונוח מאוד. המחירים שלהם נמוכים, בין 40-60 תלוי ברכב. התמורה אדירה! אמנם צריכת דלק 1/6, אבל מנוע של מוסטנג. כיף לנהוג בו מאוד, גם בשבילים וגם בכביש.
בשטח טכני באמת עדיין לא הייתי איתו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6e9afe7feb.jpg
מאוד מעניין. אפשר כמה שאלות?
איזה הגבהה בדיוק יש לך?
גודל צמיגים?
הכל ברשיון באופן מסודר?
בדקת לגבי נעילות?
ולכל השאר - היה לנו שנתיים את האקספלורר החדש יותר (שלנו היה 2017)...אני צוחק רק מלחשוב עליו מריח שטח. אולי הוא מתאים להוריד את הג'ט סקי לים (אבל בשביל אני צריך קודם לקנות ג'ט סקי ולפני זה לרצות לקנות ג'ט סקי ולא נראה לי שאחד משני הדברים האלה יקרו בקרוב).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
שלום ישי
האקספלורר שלך הוא מהדגם הישן והקשוח (יחסית). למיטב זכרוני, שלדת סולם והילוך כוח.
האקספלורר שעליו רמי ואני מדברים הוא הדגם שהחליף אותו. אמריקאי שמנמן, שלדה אחודה, מהלכי מתלה קצרצרים ונועל נעלי בלט
כשכתבתי אקספלורר- זה הדגם שאליו התכוונתי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
מאוד מעניין. אפשר כמה שאלות?
איזה הגבהה בדיוק יש לך?
גודל צמיגים?
הכל ברשיון באופן מסודר?
בדקת לגבי נעילות?
ולכל השאר - היה לנו שנתיים את האקספלורר החדש יותר (שלנו היה 2017)...אני צוחק רק מלחשוב עליו מריח שטח. אולי הוא מתאים להוריד את הג'ט סקי לים (אבל בשביל אני צריך קודם לקנות ג'ט סקי ולפני זה לרצות לקנות ג'ט סקי ולא נראה לי שאחד משני הדברים האלה יקרו בקרוב).
ההגבהה היא ספיסרים של 2". זו ההגבהה הנפוצה. קניתי אותו ככה
גודל צמיג 265/65/17
הצמיג ברשיון ההגבהה לא.
יש נעילות חשמליות של איטון. לא בדקתי באמת התקנה.
אנחנו באמת מרוצים, הרכב מאוד מרווח ושקט בצורה הזויה. מאיץ כמו טיל (פחות מ9.5 שניות למאה)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מכיר אקספלורר 2010 של חבר האתר, מוגבה ועם צמיגים במידה כמו של לנדקרוזר. הוא מספיק גבוה ובנוי טוב, ועם שילדה משותפת לדיסקברי 3 - אני לא מצפה ממנו להמון אבל גם לא ארתע מלטייל איתו במדבר.
אסף.
האקספלורר מעולם לא חלק שלדה עם הדיסקברי 3. כן היא קצת דומה כי היה קל למהנדסי פורד להציץ מעל הכתף בתקופה שלנד רובר היתה שלהם, אבל זאת לא אותה שלדה.
-
טוב. הלכנו, ראינו קצת דברים... שאלה.
כמה קל להוציא מערכת גז מרכב?
בהרבה רכבים שיכולים להתאים לנו התקינו מערכת כזו ובשבילי החסרונות שלה גדולים מהיתרונות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
טויוטה סקויה 2009.
את זה ראית?
אפשר לעשות איתו משהו...
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
בהרבה רכבים שיכולים להתאים לנו התקינו מערכת כזו ובשבילי החסרונות שלה גדולים מהיתרונות.
אם אתה רוצה שבעל מקצוע יעשה לך את זה - רק ערן המסוקס. אתה צריך מישהו ממש פדנט כדי לחבר לך את חיווט המזרקים המקורי ברמה גבוהה ולא בליפוף חוטים כמו שנהוג במקומותינו.
אם הכוונה היא לבד, אז יש לך:
קודם כל, לרוקן לגמרי את הגז ..
פירוק מיכל הגז
פירוק צנרת ווסת הגז
חיבור של צנרת המים של הווסת ע"פ המקור
ניתוק והסרה של כל חיווט הגז והמחשב
הסרת מפסק הגז בדשבורד וטיוח אמנותי
חיבור בחזרה של חיווט המזרקים המקורי (לפעמים זה בסמוך למזרקים ולפעמים בעומק הצמה)
* קח בחשבון שעשוי להשאר לך קדח-כוס ברצפת הבגאז׳, תלוי בסוג המיכל שמותקן ברכב, וכנראה גם חור בחצאית/פח עבור פיית התדלוק.
מקווה שלא שכחתי כלום...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
אילו חסרונות, אם אפשר לשאול?
אני עם נסיון של מאות אלפי ק"מ עם גז כמה וכמה שנים ורכבים.
אשמח ללמוד או לנסות לשכנע...
-
1 קבצים מצורפים
איך זה נגמר בסוף?
בשביל הסדר הטוב וסגירת הדיון שהתחיל לפני יותר משנה וחצי...
קובץ מצורף 130417
נמצא אקזמפלר בציר 2007 עם מנוע HEMI ו QD2, נסע רק 102K... וכולם בכביש. העברת הבעלות המסודרת מחר.
יעבור בחודשים הקרובים יישור קו ומקצה שיפורים מינורי.
תודה לכל מי שענה ועזר לאורך כל התקופה הזו.
הכי חשוב - ניפגש בשטח.