תגובה: מקרר ברכב השטח - מי צריך את זה?
מה קרה לכם? השתגעתם כולכם? כן מעניין, לא מעניין, כן לחסום-לא לחסום..... :confused:
שכחתם שפסח עכשיו? אין לכם אישה על הראש? לכו לנקות את המקרר..... או בעצם צידנית.... :.
או צאו לאיזה טיול זה כבר יותר עדיף....:cool:
אהה ובקשר למקרר.... היה פינוק כשהיה לי אחד לפני שנים...
זיו,
הבעיה היא לא מה אתה עושה או הדיון הטכני.
הבעיות הן שתיים:
יש כמה נושאים שדורסים כל שרשור (פעם זה היה הריב מה יותר טוב לנדרובר-ג'יפ-טויוטה, שמח שלפחות זה נגמר, אחר כך זה היה האם מותר לבעלי דאסטר לרדת משבילי קק"ל, וכן הלאה).
והשניה,
היא השלילה המוחלטת של דברים שלא מתאימים לך (לא ספציפית ל"זיו", אלא למי ששולל פתרונות של אחרים, ובטוח שהוא יודע יותר טוב).
זיו,
יש דברים בנושא המקררים שאני מסכים איתך לגביהם, ויש פחות.
יש דברים שמעניינים אותי ועוד 2-3 שרוטים ואני שמח שיש לדפיקות הזו במה כאן באתר ביכולת לרדת לפרטי פרטים, זה מה שמבדיל אותו מאתרים אחרים.
יש דברים שאני חושב שהם הגזמה בהתייחס להישג המבוקש בסוף הלילה-שהבירה תמשיך להיות קרה והאוטו יניע.
לכולם מקום, אבל לא בשרשור הנוכחי.
אני קורא מהצד והשיח מעניין אותי.
עזבו את הויכוחים-לשם-ויכוח, את ההתנגדויות המיותרות.
צריך להביא מספר סולמות שיאפשרו לאנשים לרדת מהעץ אליו טיפסו ולהמשיך לנהל דו שיח תרבותי בפורום.
יכול להבין את מי שלא מעוניין לשקוע בפרטים, את מי שמעוניין בשורה התחתונה, את מי שאוהב לאסוף עובדות רלוונטיות לפני קבלת החלטות, את מי שמתעייף כאשר יש יותר מפסקה אחת בתגובה ויותר משתי תגובות בשרשור וגם את מי שעובר וקורא את כל ההודעות בשקיקה.
אבל ממש אין סיבה לריב בגלל זה.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
זיו,
הבעיה היא לא מה אתה עושה או הדיון הטכני.
הבעיות הן שתיים:
יש כמה נושאים שדורסים כל שרשור (פעם זה היה הריב מה יותר טוב לנדרובר-ג'יפ-טויוטה, שמח שלפחות זה נגמר, אחר כך זה היה האם מותר לבעלי דאסטר לרדת משבילי קק"ל, וכן הלאה).
והשניה,
היא השלילה המוחלטת של דברים שלא מתאימים לך (לא ספציפית ל"זיו", אלא למי ששולל פתרונות של אחרים, ובטוח שהוא יודע יותר טוב).
1- מסכים , ומודה. למרות שאני מודע להתבדרות, שעולה נושא מסויים, ולא בשרשור הנכון, גם אני חוטא בתגובה .... וכן, זה חלק מהתרבות.
2- לגבי השלילה של מה שלא מתאים לי, אני חושב שאני ממש לא הכתובת להערה כזו.
ופה אני חושב שאתה (וגם אסף קודם), מפקששים. לאורך כל הדרך, ובכל הדיונים, אני מנסה להפריד בין העובדות והאמת הפיזיקלית, לבין ההתאמה וההעדפות האישיות.
שמנסים להגיד לי שהבטיחות נסיעה על כביש של צמיג MT היא כמו של AT, אני לא אקבל את זה. זו עובדה פיזיקלית, ומה שמעניין זה העובדות ולא התחושות וההעדפות של כל אחד. לעומת זאת, אם מישהו אומר שהוא מכיר את העובדות \ פיזיקה, והוא מעדיף אחד או שני, אני לא מתווכח.
אותו הדבר בתחום המקררים-
מי שרוצה לקחת את המצבר לקצה, ולשים מקרר על מצבר אחד, בהצלחה.
מי שרוצה לנתק את המצבר בעצירה, בהצלחה.
מי שרוצה לשים שני מצברים במקביל, בהצלחה, שניים עם הפרדה לצרכנים, בהצלחה.
אבל אני מקווה שכל מי שעושה את זה, עושה את זה מתוך הבנה, ושיקול דעת.
וללא שום קשר לבחירה האישית של כל אחד, מי שיעלה טענה טכנית (למשל, שאין שום בעיה לשים מקרר על מצבר יחיד), אם אני אחשוב שהטענה שגויה, אני אציג את הגישה שלי.
זה הבדל מהותי בין דעה, לבין עובדות, והרבה אנשים (אפילו ראש הממשלה שלנו...) נוטים לבלב ביניהם.
נחזור לפסים מעשיים.
(כולם גמרו להיעלב? יופי. עכשיו תיכנסו עוד פעם. יש כזו בדיחה, נעזוב).
אני מפתח הבנה לזה שאין כזה דבר מקרר בשטח לרכב סטנדרטי בלי הכנות מיוחדות (חשמל ומיתקון) ברכב ובלי הכנה מנטלית.
לכן אני אשאר עם צידנית. אני רוצה שהטנדר יישאר סטנדרטי.
לגבי הקמפר זה סיפור אחר ושם יש 'חשמל בית' מקורי, שאני בזהירות מסב לליתיום. אבל גם שם אני לא בטוח שמקרר הוא בסדר העדיפויות- פחחות למסגרת החלון הקדמי ולשתי נקודות חלודה נוספות בעדיפות. וגם אז - בשביל 3 גיחות קמפינג בשנה להשקיע במקרר...?? דווקא שם, אם כבר, אני חושב, וגם לא ברצינות, ברצינות על מקרר 'קוביה' משרדי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מקרר ברכב השטח - מי צריך את זה?
לדעתי ובלי שבדקתי, לך בדיזל יש לדעתי עודפים גדולים של אמפרים.
דווקא לטנדר זה נשמע סידור הכי פשוט
אתה יכול להעביר כבל דרך השנורקל. לפחות יהיה לו שימוש
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
איזה הכנות בטנדר צריך לעשות שמקשות עליך את המעבר? שקע אנדרסון ועריסה נשלפת?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
מקרר לא צורך יותר מ- 5 אמפר, כל שקע מצית סוחב את זה בלי בעייה.
אנחנו אוהבים למתקן כל דבר ולהוליך חוטים בצורה מסודרת, ואז החוטים נהיים ארוכים יותר וצריך חוטים עבים יותר, ואם המקרר יעבוד ימים רצופים אז צריך מחברים טובים יותר ... אתה מבין לאן זה הולך.
מעשית, שום דבר לא מונע ממך מלהניח מקרר במושב האחורי ולחבר אותו לשקע המצית. זה יעבוד בלי בעייה. אם אתה רוצה לזרוק אותו בארגז מאחורה ולהוליך חוט פרוביזורי זה גם יעבוד, רק תכוון את הגנת המצבר למתח נמוך יותר כי יש לך ירידת מתח על הקו.
את הגישה הקלילה אפשר ליישם גם עם מקרר, לא חייבים צידנית בשביל זה ...
טוף... נחזור לשאלה המקורית.
איך שאני רואה את זה מבחינת צריך או לא, אז ניתן להגדיר שמי שמרבה לטייל טיולים ממושכים של מעל לשלושה ימים באופן קבוע ובעיקר בעונה החמה, אז זה באמת עולה לדרגה של צורך נדרש.
אם זה היה המצב אצלי, אז בהחלט שהייתי מתארגן על קופסא עם מדחס שיודעת להזיז חום ממקום למקום ובלי לחשוב יותר מידי..אבל זה לא.
אני כל-כך לא שאם נניח הייתי מוצא מקרר זרוק שצריך שיפוץ בכמה גרושים, גם לא הייתי מתאמץ...כי אני פשוט לא צריך! בנוסף לכך נושא העומס של הצרכן השמנמן הזה על המצבר של האוטו זה בשבילי עוד דאגה על הראש, שממש לא בא לי עליה בלי סיבה ממש טובה..
ובסיכום שני תנאים:
1. טיולים ארוכים של שלושה ימים לפחות!!
2. תדירות טיולים גבוהה יחסית.
לא מקיים את התנאים ובכל זאת השכבת אלפי שקלים על מקרר?? אז או שאתה מפונק או שיש לך כסף מיותר או צירוף של שניהם יחד..
מקיים את התנאים ועדיין מסתובב עם צידנית?? אז או שאתה סגפן או שאתה חסכן..
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נחזור לפסים מעשיים.
(כולם גמרו להיעלב? יופי. עכשיו תיכנסו עוד פעם. יש כזו בדיחה, נעזוב).
אני מפתח הבנה לזה שאין כזה דבר מקרר בשטח לרכב סטנדרטי בלי הכנות מיוחדות (חשמל ומיתקון) ברכב ובלי הכנה מנטלית.
לכן אני אשאר עם צידנית. אני רוצה שהטנדר יישאר סטנדרטי.
לגבי הקמפר זה סיפור אחר ושם יש 'חשמל בית' מקורי, שאני בזהירות מסב לליתיום. אבל גם שם אני לא בטוח שמקרר הוא בסדר העדיפויות- פחחות למסגרת החלון הקדמי ולשתי נקודות חלודה נוספות בעדיפות. וגם אז - בשביל 3 גיחות קמפינג בשנה להשקיע במקרר...?? דווקא שם, אם כבר, אני חושב, וגם לא ברצינות, ברצינות על מקרר 'קוביה' משרדי.
אסף.
ואם זה מקרר משרדי, הוא לא צורך אנרגיה?
ובעיה נוספת, הסידור פנים, מקרר לשטח צריך להפתח מלמעלה ( או מגירה), תחשוב מה קרה לתכולה בזמן נסיעה בשטח.
אני אישית, לא אוהב 220 בשטח, נראה לי לא בטיחותי.
ברגע שנולדה תאורת לד, העפתי את ה PL והממיר.
רק שמקרר משרדי יש גם ב 300 שח...
אולי זה יכול להוות פיתרון ביניים לחסכנים :)
היה כאן שרשור על מקרר משרדי (400 שח) שעובד ברכב שטח כבר 10 שנים (אצל צביקה, sportage).
מוזמן לחפש את השרשור ולהתרשם
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
רק אני חושב על עסק להשכרת מקררים?
מאז אתמול אני קורא את השרשור כולו שוב ומנסה להבין מה בעצם אסף שאל פה ..
התשובה שנתנה והכי נראית לי נכונה היא "מי צריך את זה ? ... זה שרוצה את זה" ... לא פחות ולא יותר.
מפה זה נהיה קשקשת ( שכולם פה אוהבים מאד )
לשאלה שלך, למה שמישהו ישכור מקרר לאוטו ?
מה היתרון פה ?
אני חושב על הלוגיסטיקה של ללכת להביא ולהחזיר ואשתי תחשוב על הג'יפה ששמו פה השוכרים הקודמים .. ולא רואה את זה קורה.
אם הייתי רוצה, הייתי מציג מודל עסקי. מניח שיש לזה ביקוש רק לא בקהילה הזו.
גם אוהלים היו שהשכירו, ושם יש ג'יפה לא פחות נוראית...
אז אשתך לא קהל היעד, יש עוד :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מאז אתמול אני קורא את השרשור כולו שוב ומנסה להבין מה בעצם אסף שאל פה ..
התשובה שנתנה והכי נראית לי נכונה היא "מי צריך את זה ? ... זה שרוצה את זה" ... לא פחות ולא יותר.
אז אפשר להרחיב את הסיכום שלך גם בכלל לכל התחום שלנו, מי צריך רכב שטח ? ...זה שרוצה את זה...
לדעתי השאלה במקום מכמה סיבות..
א. להגדיר את הצורך...האם מקרר שטח הוא מאסט לכולם או יותר נייס טו הב...
ב. להכניס קצת פרופורציות.
ג. היכן זה נכנס בסדר העדיפות של מי שנכנס לשטח. מתגובות מסויימות כאן ושם, לא אתפלא אם יהיו כאלה שיכנסו לתחום וירכשו מקרר לפני מיגונים, צמיגים, ביטוח חובה...
ובקיצור לעשות קצת סדר..
טל.
בדיוק.
אסף.
Don't ask silly question if you don't want silly answer
גם זה נכון.....
אסף.
ברור שזה לא חובה, בשביל זה לא צריך שרשור לנושא. הערך של השרשור הוא בהצגת היתרונות והחסרונות, סוגי שימושים שאולי לא חשבנו עליהם, ומה צריך מסביב בשביל המקרר.
השרשור לגמרי במקומו. הברברת, כרגיל, סוטה ומתברברת, ומכיוון שלסטיות מהדיון הזה כבר יש כמה שרשורים ייעודיים (שבעקבותיהם הוא נפתח), אז בעיני במקרה הזה הברברת מיותרת.