תותח!!
Printable View
תותח!!
שאלה בקשר לחוטים שהולכים למודול הצתה:
בסכימת חשמל לcj יש שני קונקטורים למודול:
קונקטור אחד של שני חוטים, אדום/לבן וכחול, וקונקטור שני עם 4 חוטים, סגול, כתום, אדום, ירוק.
החוט הכחול בקונקטור של שני החוטים הולך מהסוויץ' לסולונואיד סטארטר ולמודול. השאלה למה המודול צריך פלוס רגעי? אצלי החלפתי את הסטרטר לסטרטר סופה ככה שהצד השני של הסולונואיד גם ככה מבוטל. האם יהיה נכון לחבר רק את הסטארטר לחוט הכחול או גם את המודול?
מערכת ההצתה חייבת לקבל + גם בעת התנעה , כל שאר המערכות מופסקות בעת פעולת הסטארטר .
חוט הפיקוד של הסטארטר נותן גם מתח למערכת ההצתה .
מעבר לכך - הגיע זמן שתעבור למערכת הצתה GM - פשוט עולם אחר .
אילן
קובץ מצורף 129059קובץ מצורף 129060קובץ מצורף 129061
ככה נראה המודול הצתה אצלי...
מפתיע שהוא עוד עובד.
יש לי אחד כזה חדש
בוא תיקח
קובץ מצורף 129114קובץ מצורף 129115קובץ מצורף 129116קובץ מצורף 129117קובץ מצורף 129118קובץ מצורף 129119קובץ מצורף 129120
עבודות החשמל ייאלצו לחכות..
חזרתי לפחחות הכרחית. העמוד שיורד מהדשבורד לרצפה נרקב לגמרי. אחרי שחשפתי את הפח שהסתתר מתחת למרק פחחים הבנתי גם למה...
התחלתי בלקלף את הפח של הקיר עד הקיר אש, מה שממש לא רציתי לעשות, אבל לא נשארה לי ברירה. אח''כ באה התלבטות באים לשחזר הכל. הלכתי על עמוד עשוי פרופיל 40*20*2.6 מגלוון במקום הפח המעופף המקורי. את הקאנט דלת הכנתי מפח 1.5 ממ, כופפתי והדבקתי לפרופיל. את הדופן אני מכין מפח 1.5 מ''מ (בניגוד לרצפה, שם השתמשתי ב2 מ''מ, לדעתי הדופן לא צריכה להיות כל כך עבה).
הרעיון בעמוד, הוא כדי להחזיק קשת קדמית (לא התהפכות!!) עבור הברזנט.
מעניין. תמשיך לעדכן!
בהצלחה
קובץ מצורף 129290קובץ מצורף 129298קובץ מצורף 129297קובץ מצורף 129296קובץ מצורף 129295קובץ מצורף 129294קובץ מצורף 129293קובץ מצורף 129292קובץ מצורף 129291קובץ מצורף 129299
עדכון מהשבוע האחרון.
את הבודי סיימתי בצד נהג, ועברתי לשחזור הכנף.
את חיבור הפח החדש לקאנט המקורי עשיתי בעזרת חורים וריתוך נקודה, דומה לפונקצ'ווייס המקורי.את הפינה של ציר החלון הנחתי על חתיכת פח, העתקתי, חתכתי וכופפתי. אח''כ לאט לאט עם פלאפ השחזתי עד להתאמה מלאה.
בכנף לא השקעתי יותר מדי. הכנתי חתיכת פץ' במקום הגוש חלודה שהיה, קצת מכות פטיש מול צינור כדי לעגל קצת יותר את הרדיוס של הכיפוף במקום החיבור לכנף המקורית וזהו פחות או יותר. מתישהו כשיהיה זמן אחשוב על בניה מחדש של שתי הכנפיים.
לבינתיים זה מספק אותי.
חבל שלא פירקת את הכנפיים לגמרי - היית מגלה בחיבור לבודי עוד "קצת" ג'ינג'ים .
אני בניתי את כל הפח הכפול מהתחלה אך ללא חלודות או ריקבונות נסתרים - יום בהיר אחד זה פשוט יקפוץ לך מול העיניים אך זה יהיה כבר מאוחר מידי .
אתה יכול להתרשם מהשיפוץ שאני ערכתי לסיקס שלי באתר CJCLUB - סיפורי ג'יפים .
אילן
קובץ מצורף 129303קובץ מצורף 129302
אילן תודה, תהיה בטוח שהכנף היתה על השולחן כשחתכתי אותה. צירפתי תמונות של הבודי ללא הכנף, כולל שיחזור של הכיפוף המקורי.בתמונה השנייה רואים את הכנף החתוכה, ואם תסתכל טוב תראה זווית 40 מגלוונת מחוברת לבודי, אליה התחבר הפץ' שהכנתי.
תפסתי הכל בפיקים על הרכב הורדתי לריתוך על השולחן.
העבודה נראית יפה מאוד!
תמשיך לעדכן
תענוג לראות. אתה מחזיר לג'יפ הזה את כבודו.
הכנפיים הן רעה חולה בג'יפים. פח כפול = אינספור מקומות להתפתחות חלודה ורקבונות. מעבר לזה, הכנפיים עובדות ומתפתלות כל הזמן ומתישהו מתחילות להישבר.
כשכבר מחליטים לעשות שם עבודה כמו שצריך, לטעמי אין טעם לתקן כנף רקובה ושבורה ועייפה - עדיף החלפה קומפלט לכנף בריאה. זה מה שאני עשיתי אתמול.
https://www.youtube.com/watch?v=9QbP26XNS2M
הרבה מלל, אבל הבחור עושה עבודה יפה
מה רע בכנף התחליפית?
הפח דק יותר?
הג'יפים שלנו כבר לא נוסעים הרבה ביומיום ובכלל. המקוריות החזיקו 25 שנה ועברו אינספור התעללויות. טאיוואנית תחזיק 10-15 שנים? לא נראה לי בעייתי.
אצלי הכנפיים המקוריות על הפנים. רקובות ושבורות מכל הכיוונים.
אני והג'וניור החלפתנו כנף ימין רקובה ושבורה בשבת האחרונה, יצא לנו יפה מאוד אבל לפני זה השקעתי המון עבודת פחחות על הכנף הצבאית לשעבר שהרכבנו.
קובץ מצורף 129416קובץ מצורף 129417קובץ מצורף 129418קובץ מצורף 129419קובץ מצורף 129420
יש לי כנף שמאלית צבאית תאומה להחלפה, ללא חלודה בכלל, אבל רק מכמות שעות עבודת הפחחות שהיא דורשת אני מקבל דאון רציני. גם זמן שווה כסף, ואני תוהה אם לא משתלם לי יותר לקנות כנף תחליפית/חדשה אצל ינוביץ, לצבוע ולהרכיב וזהו.
קובץ מצורף 130764קובץ מצורף 130765
עבר המון זמן מהפעם האחרונה..
הכנף והבודי קיבלו תיקון צבע הורכבו חזרה. עבודת צביעה לא הכי מוצלחת שלי, מודה.
בנוסף, סיימתי את השחזור של הצמת חשמל, בתא המנוע וגם מתחת לדשבורד.
שאלה למומחים בחשמל - בדקתי בעזרת אמפרמטר את צריכת החשמל בזמן שהרכב כבוי וסוויץ' פתוח. בחוט הירוק שנכנס למודול הצתה יש צריכת זרם של 10 אמפר. האם תקין?
החוט הירוק מגיע מהכויל.
בסוויץ סגור אין משיכה של זרם למודול
העבודה נראית ממש טוב, כולל הצביעה.
לגבי שאלת החשמל, מצטער אין לי תשובה.
תשדרג ל-HEI והכל יסתדר לך. מבטיח!
מחפש קישור לבושינגים לקפיצים קדמיים. מה שמצאתי באמזון זמין רק בעוד חודש-חודשיים. מחפש גם לקנות את התושבות בושינגים ("ששת") גם זה באיזון חסר במלאי. באיביי המשלוח לארץ פשוט נורא יקר והופך את זה ללא כלכלי
ולגבי בושינגים - יש מצב שיש לי ספייר חדשים, מה אתה צריך בדיוק?
עושה סופסוף נסיעת בכורה אחרי החלפת בושינגים ו"ששת" קדמיים. הוזמנו בסוף מאמזון בערך ב600 ש''ח כולל משלוח ומסים, שני סטים שלמים קדימה/אחורה ושתי תושבות קדמיות שנשברו.
הרבה מה"ציוצים" שהיו נעלמו עכשיו והגיפ הרבה יותר שקט ונעים.
נשאר עכשיו לסיים חשמל למקרר והכי מוכן לנסיעה הארוכה דרומה.קובץ מצורף 131604קובץ מצורף 131605
ג'יפ נראה פצצה, אבל לא רואים בתמונות את העבודה המעולה שעשית!
קובץ מצורף 134675קובץ מצורף 134683קובץ מצורף 134682קובץ מצורף 134681קובץ מצורף 134680קובץ מצורף 134679קובץ מצורף 134678קובץ מצורף 134677קובץ מצורף 134676קובץ מצורף 134684
עדכונים...
חוץ מפילטר אוויר שעוד לא הותקן (המיקום יהיה בתוך התא מנוע,אבל זה בהמשך..), הכנתי סוף סוף קונסטרוקציה בשביל הברזנט (השמש של העמק אכלה לי את הראש).
בנוסף, הלך הווסת טעינה באלטרנטור. שלוש חלופות: לקנות משופץ בארץ, 410 שקלים כולל מע''מ
קיט שיפוץ באמאזון - 150 שקל
אלטרנטור מחודש קומפלט מאמאזון - 320 שקל.
הלכתי על מחודש מאמריקה, הגיע תוך 5 ימים וכבר הורכב.
השלב הבאזה מיקום הפילטר בתא מנוע חשיפות הכנף הקדמית
הרשה לי להיות משבית שמחות.
לפי סוג הכסא על כסא הנוסע, נוסעים איתך ברכב ילדים. אפילו קטנים מאד.
במצב כזה להסתפק בקשת אחת וגם לוותר על החלון הקדמי זה way too much.
עשית עבודה יפה.
אל תהרוס בסוף.
אתה נוסע עם המשפחה - תשקיע בבקשה בקשת כפולה או אפילו משולשת!
טוב, אז אחרי שכבר שיפצתי בעבר את כנף ימין, החלטתי לעשות אותו הדבר גם לכנף שמאל...
פורקה הכנף אחר כבוד, והתחלתי את מלאכת השחזור. אחרי שחתכתי את האיזור הקרוב, הבנתי שהמצב בצד זה גרוע בהרבה מהצד השני והעבודה עליו גם מסובכת יותר וגם בטח לא תצא טוב מספיק עבורי.
הוחלט על הכנת שתי כנפיים חדשות מאפס.
החומר הנבחר: פרופיל ריבועי ופח 1.5 מ''מ מגולוונים.
למה מרובע? יותר קל לחתוך במסור, לחשב זוויות, ובכלל, להישאר ישר ומקביל.
אחרי תקופה ארוכה, שכללה גם בידוד קורונה לילדים, כולל הידבקות אצל הקטן, אתמול התפנית סוף סוף לצבוע אותן, וזאת התוצאהקובץ מצורף 135488קובץ מצורף 135489קובץ מצורף 135490קובץ מצורף 135491קובץ מצורף 135492קובץ מצורף 135493קובץ מצורף 135494קובץ מצורף 135488קובץ מצורף 135489קובץ מצורף 135490קובץ מצורף 135491קובץ מצורף 135492קובץ מצורף 135493קובץ מצורף 135494
ובונוס, קיבלת שני שולחנות לקפה.
עבודה יפה.
מצטער להשבית שמחות, אבל מאז הוראות ההגבהה, את המדידה עושים ממרכז הנאבה עד לגובה הכנף.
מבחינת הטסט, אתה מוגבה עד לשמיים
הכנפיים האלה יעשו לך רק צרות.