חוזר: שיפוץ בודי של סיקס.
נמרוד זה לא 25 ליבראות מדוייקות.
הגיר במיקרה הזה גם שונה, אני נוסע עם TH400 ומיכה עם T176.
בכל מיקרה אני הגזמתי בחישוב שלי שאמר 60 ק"ג אבל...
כמו שכבר נאמר, ה60-80 ק"ג האלה שהם אדם מבוגר צנום במקום שיתבטאו אצל מיכה בציוד חיוני או שלא יתבטאו בכלל. הולכים לשבת שם קבוע.
אצלי הם מתבטאים בזה שהרכבת כח שלי בגדול תוכננה לדחוף 4 טון ואנדורה +בוא נאמר 2 טון ניגרר.
ונכון לעכשיו היא מסתפקת ביום קשה במיוחד ב1600 - 1800 ק"ג .
בולדוג אתה צודק שעכשיו הרכב יתאמץ יותר ובעיקרון יסע לאט יותר.
אבל!....השיפורים שיהיו יכללו גם את המנוע. אמנם כרגע אני לא אחליף אותו במשהו אחר כי 1. אין לי כסף ו2. הרכב בכל זאת עדיין צריך לעבור רישוי, אבל בתוכנית הכללית (MASTER PLAN TO TAKE OVER THE WORLD) המנוע יוחלף ביחד עם כל רכבת הכוח.
Q:
AMC 258 שוקל 260~ קילו, שברולט V8 שוקל 275~ קילו
נימרוד,
אני רואה שאתה חזק בחשבון.
While its true that a fully dressed 350 whighs in at 550lb(US)
550 X 0.455=250.25 kg
If you want to compare apples to apples
strip both motors out of the intake and exhaust manifolds and all accesories
and you will find that the 258 whighs 20lb more then the Chevy 350
The reason?
the crank shaft and cam shaft are 3/4 of the size and the V8 has allot more"air" in it
dou to the vee design
In other words.......
when swaping a stright 6 to a Chevy V8 the whight is a wash
2 קבצים מצורפים
הדפנות והקורות תמיכה הגיעו.
את זה אתה עוד הולך להוסיף לקונסטרוקציה ההיא? (הארגז של הנ"נ)
למה לא בנית את על הארגז עם הדפנות האלה מלכתחילה?
כי הדפנות ארוכות יותר מאורך הארגז.
1 קבצים מצורפים
דופן שמאל.
כרגע רק בפיקים.
נראה מעולה לטעמי. מצטער על האיכות הירודה. כששתי הדפנות יהיו מחוברות אני אצלם באיכות טובה יותר.
3 קבצים מצורפים
תמונות באיכות טובה יותר.
אני חייב לציין שלפני זה הייתי קצת על סף יאוש. עכשיו סוף סוף הבודי מתחיל לחזור לקדמותו ולהראות כמו ג'יפ.
נראה יפה אבל...
כרגע זה עוד פתוח מאחורה?
ולמה לא בנית תאי איחסון או לפחות הגבההת כבר את הבתי גלגל על הדרך?
עומר
הגבהתי את בתי הגלגל משמעותית. 10 ס"מ לפחות. מה שכן, כל הבודי יונמך מאחר ועכשיו הוא על בודי ליפט.
עדיין אין לי את הקורה האחורית. אני צריך ללכת לכופף את החלק. מקווה שעד יום רביעי יהי לי כי ביום רביעי התכנון הוא לחבר את הצד השני ואת החלק האחורי.
אחרי זה אני מסיר את שאר החלקים הישרים מהבודי (בחלק הקדמי) ומחליף להם את הפח ואת הפאנל.
אחרי שהכול יהיה מחובר, אני מסיר את הבודי מהשלדה, מחליף את הנקודות עיגון לשלדה ומחבר את כל קורות התמיכה שצריך.
אני מאוד מקווה שתוך פחות מחודש העבודה על הבודי תסתיים ואני אצבע אותו בצבע יסוד וזפת לבנה (פנים, קיר אש ותחתית) על הזפת בתחתית אני אשים איזה צבע זוהר כלשהו כמו עירא.
אחרי זה אני מקווה לסיים את העבודה על השלדה ולהתחיל להרכיב את הכול. בסוף העבודה, כשהרכב כבר נוסע אני אסע איתו לצבעי שיצבע את הדפנות החיצוניות בלבן.
אולי אני טועה, אבל לפי הידוע לי ומנסיוני הדל, זפת זה הדבר הכי גרוע שאפשר לשים על רכב.
החומר יחסית רך נפצע בקלות.
חלודה מתחת יכולה להתפתח ובנוסף אתה לא תראה את זה ולא תטפל בזה בזמן.
הזפת, בהיותה יחסית רכה, מדביקה לעצמה לכלוך ואבק ששוקע בה.
הצבע שעירא השתמש בו הוא האמרייט (או מקביל שלו) אשר אמור להצבע ישירות על המתכת, מגן ומעקב חלודה.
כמובן שיש צבעים עדיפים ועמידים יותר.
אני קניתי זפת של פחחים שמתייבשת מהר וגם נהיית קשה מאוד אחרי הייבוש
יש לזה פיסטולט מיוחד שעלה לי 100 שקלים וכל ליטר זפת עולה 29 שקלים
ציפיתי את כל תחתית הסמוראי שלי בזה אחרי ניקוי החלודה והתזת אנטיראסט
יצא מצויין אני ממליץ
אפשר לקנות את הזפת וגם את הפיסטולט בחנות ביפו שנמצאת מול בניין המשטרה החדש יש לחנות דלתות צהובות והיא נמצאת ליד מוסך ברק
קובי
חברה, הסיבה היחידה שבגללה צבעתי עם המרייט בצבע בלו-גרין מזעזע היא שהיה לי כזה בארון וזה היה בחינם. זה היה השיקול היחידי.
אח"כ עלה הרעיון שזה יקל על הכוונה של מחלצים במידת הצורך.
בכל מקרה מיכה, אל תשכח לכתוב על התחתית
"אם אתם קוראים את זה תהפכו אותי בבקשה"
ד.א. מיכה זה נראה ממש יופי, כשאתה הולך לייצר עוד חלקים תעדכן לפני אולי נזמין גם כמה רוקרים למיניהם.
עירא
עירא, תשלח לי סקיצות של מה שאתה רוצה ואני אדאג לכופף מה שצריך. זה בדר"כ נעשה מהיום להיום.
מחר למשל אני מקווה שיכופפו לי את הקורת תמיכה האחורית של הבודי.
אחרי זה, לפחות כרגע, אני רוצה לכופף מנשא תא דלק חדש. או לחבר למנשא הקיים פלטה של 3 מ"מ בתחתית.
בבית מלאכה שבו אני מכופף יש גם רתכת נקודות כמו שיש לתעשיית הרכב, ככה שזה יוצא אחלה של דבר.
הבנאדם שעושה לי את העבודות האלה פשוט אומן. הוא לא כל כך זול אבל האיכות עבודה שלו פשוט מדהימה.
2 קבצים מצורפים
תמונות של הקורת חיזוק אחורית.
יפה, מיכה, הפנמת את העקרונות, אם כי נראה לי שריתוך הקורה הכחולה לא משהו.
בסך הכל, עבודה יפה, בטח למתחיל, ובטח לעומת מה שהצגת כאן בהתחלה..
[לא להתבלבל, חברים - לטעמי, גועל נפש צרוף, תכנון לא חכם באשר לעובי המתכת, ותוצאה מזויעה (כנראה, נחכה לפיניש האחורי) אבל צריך גם לדעת לתת מילה טובה]
מכל מקום,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
80 קילו הפרש...
- ההפרש אצלך יהיה בסביבות 150 ק"ג, אם לא יותר, ואני חותם על זה.