תגובה: דיוק gps בסלולרי, דיון שפוצל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מזלזל, אבל הבאת ערימה של ציטוטים שמתייחסים ל-GPS כשלא כולם משליכים אחד על השני.
אין שום כוונה לפגוע אבל האמירה שלך על המדידה בחצר הבית והשלכה כך לדיוק בנסיעה מעידה על פער הבנה איך מעריכים דיוק ומה ניתן להשליך ממדידה בחצר לאיכות מדידה בנסיעה.
1. המדידה שלי בחצר הבית וולידית בדיוק כפי שהייתה אם הייתי באמצע נחל ציחור או בטימבוקטו לצורך העיניין. העיקר שאני על פני כדור הארץ, במקום מתחת לשמיים הפתוחים ונותן מספיק זמן למקלט להסתנכרן מול מספר מקסימלי של לוויינים.
2. צילום המסך שהבאתי תואם לחלוטין לכל המקורות הכי מוסמכים ברשת - קרי דיוק מיקום של איזור ה-5 מטר. מגוון אפליקציות מראות את דיוק המיקום כולל עמוד ענן ואורוקס. מן הסתם הם שואבות את הנתון מצ'יפ מקלט הGPS. איך בדיוק הנתון הזה משוערך, אין לי מושג ואני לא הולך לחקור את זה. בתור אקסיומה אני מניח שהוא נכון.
3. כפי שכתבתי כבר כמה וכמה פעמים, הדיוק הזה איננו מספיק למדידת מהירות רגעית וחישוב מהירות מהיר רק על בסיס מיקום יהיה לא מדוייק אף יותר מ15%. לכן הדרך שמשתמשים למדידת מהירות (וכיוון) היא במדידת הסחת דופלר על הגלים שמגיעים מהלווינים וזה נותן דיוק מצויין למדידת מהירות. אם גם עכשיו תכתוב שיש לי פער הבנה בהערכת דיוק, אז ידידי, יש לך עילה לתביעת בית הספר היסודי שלך כי אין לך יכולת הבנת הנקרא בשיט.
4. מעבר לתיאוריה, בפועל בטלפון שלי בתנאי נסיעה בכביש פתוח ללא הפרעות, ואחרי מספיק זמן שהGPS פועל, מדידת המהירות מדוייקת והחיווי מהיר. למשל כשאני בקרוז-קונטרול ונותן נגיעה בידית כדי להעלות את המהירות בקמ"ש, זה מתבטא מיידית בחיווי בGPS.
5. כן יש הבדלים בין הטלפונים. בטלפון קודם שהיה לי מיצרן סיני ידוע, מקלט הGPS היה מאבד את הדיוק או לגמרי את האות ואי אפשר היה לסמוך עליו. רק בגלל סיבה זו, זרקתי אותו והחלפתי את המכשיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
1. המדידה שלי בחצר הבית וולידית בדיוק כפי שהייתה אם הייתי באמצע נחל ציחור או בטימבוקטו לצורך העיניין..
זהו שממש-ממש לא כי אין לך שום ייחוס כמה אתה סוטה מהתשתית אליה אתה מתייחס כנקודת אפס.
ושוב סליחה, אבל זה מעיד שהפער בהכרות כיצד זה עובד הוא מאד גדול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זהו שממש-ממש לא כי אין לך שום ייחוס כמה אתה סוטה מהתשתית אליה אתה מתייחס כנקודת אפס.
ושוב סליחה, אבל זה מעיד שהפער בהכרות כיצד זה עובד הוא מאד גדול.
אני לא בונה בניין ואני לא מודד ברמת הסנטימטר וזה לא מעניין אותי.
נתון המיקום היה נכון בסטייה של 6 מטר לכל כיוון.
אני אפילו לא מבין מה אתה מנסה לטעון כאן. אתה כופר בנתון הרישמי של דיוק של 5 מטר (שגם בפועל המכשירים מראים)? כמה אתה חושב שזה?
דורון, אסף,
מישהו יכול לסכם את האי הסכמות?
לא מבין על מה ההתנצחות?
דרך אגב, (ויונתן חזר על השאלה כמה פעמים, ואסף ק. שם קישור רלוונטי) - אנחנו מבינים שלמרות שהדיון הוא על דיוק של GPS, בעצם מה שרובנו מתייחסים זה בעצם למימוש של אפליקציה מסויימת (ולא לדיוק הבסיסי של ה GPS)?
דיוק gps בסלולרי, דיון שפוצל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אני לא בונה בניין ואני לא מודד ברמת הסנטימטר וזה לא מעניין אותי.
נתון המיקום היה נכון בסטייה של 6 מטר לכל כיוון.
אני אפילו לא מבין מה אתה מנסה לטעון כאן. אתה כופר בנתון הרישמי של דיוק של 5 מטר (שגם בפועל המכשירים מראים)? כמה אתה חושב שזה?
דיוק 6מ מוצהר הוא מול נקודת אפס שמתייחסים אליה כמוחלטת.
אני די בטוח שלא עמדת על נקודת אפס כי לא התייחסת לכך.
ולכן, לסטייה של המכשיר מוסיפים לחישוב את סטיית תשתית המיפוי עליה דקרת/מציבים את המיקום מולו אתה בודק דיוק.
הסטייה הסטנדרטית בארץ על תשתית לוין פתוחה נפוצה (חינמית שכולם נגישים אליה) ברמה גבוהה היא 20מ.. (יש גם טובות יותר, צריך להכיר איפה), וסטנדרטית באזור 50+מ.
מכשיר סלולרי שעובד מול רשת אלחוטית יכול לצמצם את הסטייה העצמית אבל לא את דיוק תשתית מיפוי.
מה שאומר שסכום השגיאות המשוקלל המבטא את המיקום שקיבלת בחצר הוא גבוה מ-6מטרים, בכיוון של 9-17מ בקרוב.
זה אומר שה-נ.צ. שקיבלת מבטא כל נקודה במעגל ברדיוס הנ״ל.
זה רמת דיוק טובה מאד בשביל כל יישום ניווט אזרחי (אם במרחק 20מ מהיעד לא מצאת אותו אז הבעיה היא שלך ולא של המכשיר).
זו רמת דיוק גרועה למדידה וחישוב שינויים.
זאת להבדיל ממדידת קצב תנועה שיכול לעמוד בפני עצמו במגבלות שצוינו כאן בשרשור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הסטייה הסטנדרטית בארץ על תשתית לוין פתוחה נפוצה (חינמית שכולם נגישים אליה) ברמה גבוהה היא 20מ.. (יש גם טובות יותר, צריך להכיר איפה), וסטנדרטית באזור 50+מ.
אז אתה טועה וזה שתחזור על שטויות (או לחילופין מידע מיושן שהיה נכון בעבר ממזמן) שוב ושוב ושוב לא יעשה את זה נכון יותר.
הדיוק הסטנדרטי שהוא כבר ממזמן פתוח לכולם כיום הוא 5 מטר בכל מקום על כדור הארץ. בעתיד הקרוב גם זה ישתפר.
זה מופיע בכל מקור רשמי שיש. לעזעזל, פשוט תפתח את הערך בוויקיפדיה בעברית ותקרא. ואם אתה לא סומך על וויקיפדיה תגלוש ל-gps.gov ותקרא את המידע הכי רשמי (בהנחה שאתה יכול לקרוא באנגלית. אם לא זו לא בושה ואז אני יכול להבין למה אתה מתעלם מהחומרים שאני הבאתי).
מלבד החומר רשמי, בפועל, בטלפון שלי זה המצב, בין אם אני בחצר הבית או בטיול באמצע המדבר. וזה כשאני משווה את מיקומי בפועל מול אלמנטים כמו מגשי צירים מול מפה ברזולוציה גבוהה כמו שבילנט או מול תצ"א ברזולוציה גבוהה. עובדה!
וגם אחרים כבר ציינו את אותה עובדה.
וגם מדידת המהירות מדוייקת (למרות שלא קשורה למדידות מיקום כלל)ץ
אם זו לא החוויה שאתה מקבל בטלפון, אז פשוט תיקח את חתיכת הזבל שיש לך בכיס ,תשליך אותו לפח האשפה הקרוב ותתקדם לטלפון חדש וסביר (ולא חייב כזה שיעלה 3000 ש"ח אבל גם לא זבל סיני ב400 שקלים).
אתה על גבול הנסער... חבל. אפשר לשמור על הדיון ענייני.
דיוק gps בסלולרי, דיון שפוצל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
הדיוק הסטנדרטי שהוא כבר ממזמן פתוח לכולם כיום הוא 5 מטר בכל מקום על כדור הארץ. ב.
עלית על סטארטאפ שהתחמק מכולם.
מציע לך למהר לפתוח עסק בתחום, תשבור את
השוק.
ועד אז,
להדליק את המזגן ולהרגע קצת.
זה לא שווה את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אתה על גבול הנסער... חבל. אפשר לשמור על הדיון ענייני.
צודק, מתנצל. את מה שהיה לי לכתוב כתבתי.
מקווה שלפחות יש מישהו אחד שטרח לקרוא את שלל המידע שהבאתי (ולא צריך להאמין לי, יש לינקים) ושזה הוסיף לו מבחינת ידע כללי.
אסף,
המידע בקישורים שהבאת ברובו מדויק.
החיבור והמסקנות האישיות שלך למשמעות בקצה אינן מדויקות.
הערת אגב: הספידומטר תמיד יזייף כלפי מעלה הואיל והתקן לא מרשה זיוף כלפי מטה. לכן היצרנים מכיילים שגיעה מכוונת כלפי מעלה כדי שעם סטיית תקן הספידומטר יראה לכל הפחות את המהירות האמיתית.