דברים כדורבנות, גם בעת הקשה הזו כשהדם רותח.
אפילו אם אחוז המשתוללים גבוה יחסית בקרב המשפרים, במדינה רבע דמוקרטית אסור "להיכנס" בכל המשפרים באשר הם.
וזה מאותה סיבה שאסור למשטרה לכסח עוברי אורח עקב השתייכות עדתית כזו או אחרת.
Printable View
אסף גם כתב "חייה ותן לחיות".
...
עשית השוואה רעה מאוד. אשאיר מקום לאחרים ל"כסח" .
ואתה פתחת רשיון רכב וראית שהצמיגים לא תואמים???, וזה שהיא מונמכת ( אם) גורם לה לנסוע יותר מהר???
גם קיה פינטו יעני ספורט שתי דלתות וכרום פה טופס אדום שם יכולה לנסוע 160 אז הנהג עבריין או בגלל שזה בא סטנדרט אז לא?
Sent from somewhere....
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
גם לפותח הת'רד הזה כל המעורבים היו משופרים....
Sent from somewhere....
שים לב שלא דיברתי על שום שיפור אמיתי (לא שאני לא חושב שגם ה'שיפורים' האחרים לא קשורים)
אני אסביר שוב:
אגזוז 'משופר אלק' --> רעש --> מפריע לעשרות עד אלפי אנשים בו זמנית.
מכאן: חתיחת חריין ששם את האגזוז כי זה נעים לו באוזניים --> מפריע לעשרות עד אלפי אנשים.
מכאן: סוציומטיות או אולי סוציופתיות (אני לא פסיכיאתר)
וסוציופת זה בהגדרה אדם מסוכן לציבור, מועד יותר ל'תאונות' כי על הצ'ופציק שלו האחרים.
ומבקש סליחה מראש על ההכללה, מה 1% הבודד ששם אגזוז והוא לא סוציומשהו.
ואין שום קשר בין חובבי רכב לחולרות שמרעישים, כמו שאין קשר בין חובבי מוסיקה לקריוקי שמשמיעים לכל השכונה.
"לטפל בבריון/ים ובמעשה הבריונות בלבד."כותב בועז.
"אני חושב שלא הייתי כממסד מתערב ואוכף כל שינוי ברכב אבל כן הייתי אוכף באלימות בריונות כבישים ציבוריים."
מסכים לחלוטין.
"ועבריינים משתוללים על הכביש - מה זה משנה באיזה רכב - תענישו." כותב אסף.
"אם יש כל מיני חארות שמהווים מטרד, מצידי שידבירו אותם כמו מקקים...באכיפה ממוקדת ופרטנית!" כותב טל.
"חוק זה חוק צריך לקיים ואם לא אז תחטוף כמו גבר"
"עשו עבירה תפוס ותן דוח או שלילה או מה שצריך". כותב משה.
מסכים איתכם לגמרי. ומצד שני..
"המשטרה מחפשת כותרות ולא מלחמה אמיתית בבריוני כביש או באמת בעברינות"
"אכיפה? הצחקתם..." כותב בועז.
"כי לאכוף את זה, זה לא סקסי, זה לא מצטלם יפה אז לא משקיעים בזה רגע מיותר." כותב דרור
עכשיו השאלה.
אז מה עושים? איך מתירים את הפרדוקס הזה? איך מאזנים את המשוואה כדי לרצות את כולם ?
גם האוטובוס שמתחיל את הנסיעה מהתחנה בעליה, לוחץ על הגז עד הסוף, ברחוב שבו אני גר, בשעות הערב המאוחרות עד מאוחרות מאוד, מחריד את אוזניי שבא לי להוריד עליו טיל לאו במקום, נו אז...? אם זה חוקי ו"נורמלי" אז זה אמור להפריע לי פחות? (זה לא..), אותו דבר לאופנוע כבד שטס לידי פתאום בכביש ואם אני לא מוכן, אז אני נבהל כהוגן ומוציא איזו קללה מזרחית אותנטית לכיוונו.
לא יודע... למדתי לנשום עמוק שתי שניות להירגע ולחיות עם זה, כמו עם לא מעט דברים מעצבנים שאנחנו לומדים לחיות איתם.
לגבי התאונה הטראגית, הדם אכן רותח והלב נצבט למשמע אובדן החיים הכל כך מיותר הזה.
מצער בהחלט.
להכניס את זה כאן לדיון כחיזוק לטיעון כלשהו, נראה לי לא ראוי ולא מועיל.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
השיפורים גרמו לתאונה?.....
מישהו יכול לנמק ולהוכיח את זה?.............
הלב באמת כואב על מחיר הדמים בכבישים, אבל אין קשר ולו קלוש בין מחט לתחת, ואתם נשמעים כמו מועדון הנשים הצדקניות בבית אבות.
גם גולף TSI1.4 רגילה נוסעת 220 קמ"ש אמיתי. אפילו בקלות. מנסיון (בגרמניה, היכן שמותר)
בישראל זה אסור ואין לי טענה לזה. גם 100 קמ"ש פחות מזה מותר רק בכביש אחד ספציפי.
בישראל נמכרות המון מכוניות מהירות מאוד כבר בתצורתן המקורית.
כל מיני GT/GTI/STI/CUPRA/GTR וקמארו ופורשה ועד בנטלי ופרארי ולמבורגיני ואסטון מרטין. חלקן צעצועים שעולים מיליונים, עם מהירויות מירביות ששכחו מזמן את הקידומת 3.... ואפשר לנהוג בהן נורא מהר ולאבד שליטה ולהרוג המון אנשים. אבל הן מיובאות לכאן כחוק, כדת וכדין. עם תקן ותקינה ותיאורטית מותר לכל בן 17 עם רשיון ונסיון בני שתי דקות לעלות אל ההגה שלהן ולצאת לכביש.
אחד כזה הרג נוסעת ברכב בירושלים לפני חודשיים, כשדהר 220 קמ"ש בקמארו (סוג של "משטובה", מכונית שהורדה מהכביש אחרי שהוכרזה טוטאל לוס בשל תאונה קשה קודמת, רק השד יודע איך חזרה לכביש) בדרך בגין בירושלים (מהירות מותרת - 80) חצה אור אדום לתוך צומת , התנגש ברכב שחצה בירוק.
האוטו הזה לא היה "משופר", עם מרכאות או בלי. סתם אוטו מאוד מהיר כבר במקור, וכלוחצים אז גם רועש. לא השיפורים ולא הרעש הרגו או גרמו לתאונה - רק נהג עבריין, רוצח. מי שנוהג ככה על כביש ציבורי לא הורג מתוך רשלנות אלא במודע. זה רצח לכל דבר.
גם ברוב מדינות ארה"ב, היכן ששיפורים הם לא אישיו בכלל ומותר לעשות הכל, כולל לדחוף מנוע סילון למריצה, עדיין יש חוקי תנועה ואוי למי שיעבור את המהירות המותרת במייל אחד. וזה בסדר גמור, כי שם יש היכן לללכת ולפרוק את האדרנלין וללחוץ והיי - גם אצלנו כבר יש. שלושה מסלולים, אמנם צנועים אבל זה בהחלט מספיק - יש ימים בהם ניתן להיכנס, לשלם משהו, כמו בחו"ל - ולעלות על המסלול. שם, מול הסטופר, נראה אתכם מהירים באמת.
ולא חייבים מכונית ספורט משופרת כדי לנסוע מהר. גם לא מכונית ספורט סטנדרטית מהניילון. גם קורולה פשוטה מהדור הלפני אחרון עוברת 190 קמ"ש בקלות אם תתעקשו. אפילו יאריס ופיקנטו, שתי דוגמאות מובהקות לעליבות מוטורית גם כשמדובר במכוניות מודרניות, נוסעות 160 קמ"ש אמיתיים ואפילו קצת יותר. מספיק כדי להרוג או להיהרג, כי במהירות הזו הן כבר לא כל כך מחזיקות את עצמן על הכביש...
רעש?... "להחריד שכונה שלמה"?..... האגזוז הפתוח עובר ואחרי שנייה נעלם. לעומת זה החריינים האמיתיים, אלה שפותחים בחצר בפול ווליום מערכת הגברה בעוצמה של איטצדיון, עם עומר אדם/אייל גולן/זוהר ארגוב/כל ערס מזמר אחר מז'אנר מוסיקת פחי הזבל) שצורח ומיילל במשך שעות, וטלפון למוקד 100 של המשטרע כי הילדים לא יכולים להירדם בקקופוניה הזו, נענה ב"אדוני, על פי חוק מותר להם להרעיש עד 23:00 בלילה ועד 24:00 ביום שישי" ואתם נאלצים לסבול את הקדיחה הזו במוח שלא נגמרת במשך שעות. זו הפרעה אמיתית, חבריי הצדקנים, המתחסדים ובעיקר הצבועים.... לא אגזוז של אימפרזה טורבו. אבל היי - זה מותר. אז גם לשכנים האלה שלכם אתם רוצים לקצוץ את הידיים? לחתוך את הביצים?
תרגיעו. חיו ותנו לחיות. כן, לשפר את הרכב זה חלק מתרבות מוטורית. להנמיך גולף או אימפרזה זה מוסרי בעיני ותרבותי בדיוק כמו להגביה סופה או לנדקרוזר. לאסור על שיפור מכונית זה מבחינתי כמו לאסור עלי לעשות קעקוע או ללבוש מה שמתחשק לי או לשמוע מה שמתחשק לי. כן, גם את עומר אדם.
לרדוף מכוניות משופרות (מונמכות או מוגבהות, גם אם לא נסעו מטר ולא ביצעו שום עבירת תנועה, סתם עמדו בחניון) זה בדיוק כמו להיטפל לאזרחים מעדה ספציפית, בגלל צבע עורם או לאזרחים אחרים ממגזר אחר בשדה התעופה, רק בגלל מוצאם האתני. זה בדיוק אותו עקרון - כמו שמכונית משופרת מעידה על "הצהרת כוונות", כך גם צעיר שחור שצועד ברחוב של שכונה "לבנה" זו "הצהרת כוונות". וגם ערבי אזרח ישראל שרוצה לטוס לחו"ל, "הרי ידוע" מה הוא מתכוון לעשות - לכל הפחות לפוצץ את המטוס על מגדלי עזריאלי. אז צריך לכל הפחות לבדוק מה מעשיו של האתיופי ברחובות רמת אביב, ושל הערבי בשדה התעופה.
במקרה של האתיופי, ליתר בטחון מוטב גם לעצור אותו ולהביא לתחנה. שם הוא כבר ידבר. ואם לא, "ישכנעו אותו" בדרכים אקטיביות. ואם ינסה מלכתחילה לברוח כבר ברחוב, הרשות נתונה לירות לו בגב והכל יהיה בסדר, יספרו לנו על "כדור שניתז". במקרה השני, של הערבי בשדה התעופה, יקחו את האחמד/מוחמד לחקירה בחדר נפרד. יפרקו ויפזרו לו את המזוודה, ידברו אליו ויתנהגו אליו באופן משפיל ומבזה. אותו דבר אגב, הם עושים לבחורות צעירות שהגיעו ממזרח אירופה/חבר העמים לשעבר. הן ישר חשודות כמי שמתכוונות לעבוד בזנות.
כי אולי לא כל ערבי הוא מחבל ולא כל רוסיה היא זונה, אבל כל מחבל הוא ערבי וכל זונה היא רוסיה. או לפחות מולדובית. נכון?... הגיון ישראלי פשוט שמתבסס על שני המונחים - "הצהרת כוונות" ו"הרי זה ידוע".
תשאלו מה קשור? קשור, קשור. הכל קשור.
ציד מכוניות משופרות במפגש בחניון או להבדיל ציד אתיופים ברחוב, או ערבים ורוסיות בשדה התעופה. זה לא משנה. אלה רק הסימפטומים של הצורה שבה השלטון כאן שונא את אזרחיו ומתעלל בהם פשוט כי הוא יכול. והוא יכול כי הוא הצליח לשסות אותנו זה בזה. לשנוא אחד את השני ובכלל את כל מי שלא אנחנו, לא מהדעה הפוליטית שלנו, לא מהעדה שלנו, לא מהעם שלנו, לא מצבע העור שלנו, לא מהשכונה שלנו. לא מהתחביב שלנו או לא אוהד את אותה קבוצת כדורגל כמונו. הרי גם הכביש הוא רק שלנו, מה פתאום מישהו אחר נוסע עליו ועוד באוטו מהיר ומרעיש יותר משלנו?... מיד לחתוך לו את הידיים ולתלות אותו מהביצים.
אנחנו מתדרדרים במדרון, חברים. בכיוון מאוד לא טוב.
גם להשמיע מוזיקה בקולי קולות זאת בריונות. אין הבדל. במקום הקודם שבו גרתי פעם בשבוע הייתי צריך לסבול מקריוקי. כשהפניה שלי להנמיך לא נענתה, בהחלט קראתי למשטרה. ויודע מה, אחרי פעם אחת שבא שוטר (ולא עשה כלום), השכנים נהיו פתאום מאוד מתחשבים. (אגב, מעבר לווליום מסוים לא חוקי להשמיע מוזיקה בשום שעה באיזור מגורים).
רוצה לקרוא לי צדקן כי מפריע לי שהתינוק לא נרדם? מקובל עלי. בהרבה חוגים אני נחשב יקה פוץ. לדעתי זאת זכותי האזרחית, לא פחות (ולדעתי האישית גם הרבה יותר), לחיות בנחת מאשר הזכות של יורם (שם בדוי) להתקין אגזוז (שלא משפר לו את הרכב).
ושוב,
אין לי בעיה עם שאר השיפורים כל עוד הם לא פוגעים לי באיכות החיים. אני לא חושב שתאונה נגרמת כי לאוטו יש 350 כ"ס. כל עוד הבעלים נוהג כמו שצריך שיהיה לו לבריאות.
חיה ותן לחיות? בכיף! רק הפוך- תן לחיות וחיה.
עריכה:
אם לאמל"ק,
זה ויכוח מיותר שלא מקדם אף אחד לשום מקום, בין בכיינים לצדקנים.
במקרה שלך התלוננת על המוסיקה באה משטרה לא עשתה כלום והשכן הבין והפסיק.
במקרה של ההורים שלי שגרים מעל 30 שנה באותו בית שקנו במיטב כספם בני 70 שיבדלו לחיים ארוכים, גרים מעל דירה שמאז שבנו את הבניין מושכרת תמיד לאנשים הכי... שיש, וכרגע הגיע אחד שגם שם מוסיקה ושר בקולי קולות ( מילא היה ברמה בסיסית) ולא שם ז....על אף אחד גם כשירדו להעיר לו התשובה היתה, זאת זכותי עד 23:00 או 00:00 לא משנה כרגע.
ואז כשמתקשרים למשטרה הפלא ופלא מה התשובה שלהם....שמותר לו עד × שעה.
אז זה לא בריונות ???
למה כי כאן אין איזו תקנה 360 שקובעת שטות גמורה כי כאן החוק מתיר, אז אם החוק מתיר למה אתה איל חושב שזו בריונות?????
לשים אגזוז נניח שאסור, מוסיקה מותר עד 23:00 נניח, אז למה הוא בריון הוא בחסות החוק מה הבעיה?
אתה מבין שזה איך שנוח לאנשים ככה מדברים.
אם אסור לצורך העניין לשים אגזוז ולשים קפיצים ובולמים שמנמיכים ולשים פילטר פתוח למה יש אישור ליבא ויש חנויות שמוכרות את זה?
למה פשוט אוסרים על יבוא של המוצרים הללו ופורים את כל הבעיה.
כי המדינה חוגגת מכל הכיוונים, מצד אחד מייבאים את זה משלמים מס יבוא מוכרים משלמים מע"מ ואז המשטרה תופסת את האזרח התמים ומכחישה עליו את החותמת בדמות דו"ח והורדה ומי יודע מה עוד.
זה עניין של נוחות בלבד ,של כתבה יפה ,של סקסיות, מצטלם יפה, יותר מאשר באמת אכפת למישהו שם במשטרה שהוא מנע איזה תאונה שאולי בהצהרת כוונות היתה קוראת.
זה כמו שצריך רישיון לנשק אבל ימכרו אותו בכל חנות בלי צורך להציג רישיון, ואז לך תתפוס את אלה שבלי רישיון.
Sent from somewhere....
משה,
אתה נשמע כמו הבן שלי ששואל ״למה הוא כן ואני לא?״
רק שהוא בן 9 ואתה אני מניח קצת יותר.
אז הבן שלך חכם כנראה, כי שאלות כאלו צריכות להשאל ,ולא חדירה לקורקבן של האזרח על משהו שנמכר אבל אסור להרכבה ,לך תעשה איתו אנדרטה בגינה.
Sent from somewhere....
טל
אם היית טורח לקרוא את הכתוב בחתימה שלי , היית רואה שבמהלך 13 השנים ברכב הותקנו ברכב שיפורים כאלו ואחרים , כולל מערכת מתלים חדשה שהורכבה לו היום. אם חלק מהאותיות/מספרים לא מובנים לך , אתה מוזמן לשאול חברים אחרים באתר.
זוהר
תודה על אבחונים פסיכולוגים כאלו ואחרים שהענקת לי חינם אין כסף . אני להבדיל מכם/חלק מחברי האתר , לא יושב ומתבכיין על המקלדת על כחולי המדים/משרד התחבורה/רשויות אכיפת חוק כאלו ואחרות . ישנה מציאות מסוימת בארץ בתחום תקנות התעבורה .לא על כל התקנות/הוראות החוק אני " מת " בלשון החוק , אבל זהו החוק וכל עוד לא שונה אני נאלץ לכבד אותו או להפר/לעקם אותו ולהיות מוכן לשלם את המחיר על הפרתו.
בנוגע לנושא השרשור , ציין מי שציין ובצדק לדעתי , כי זהו דיון/ ויכוח ללא סוף ואולי גם ללא תכלית.
בעת שמשה פתח את השירשור ולאחר התגובות שקיבלתי הבנתי שמישהו כאן , אני או חלק מהמגיבים - בהקשר לנושא ולמיקום , חי בלהלהלנד.
והמציאות/החיים הוכיחו לי כנראה שזה לא אני. לא יודע מהיכן כל המגיבים בארץ , אבל כמי שעבד 7 שנים בעמק הארזים 2011-18 בעת כריית מנהרות ואולמות הרכבת , הספקתי לטוב ולרע להכיר שם כמעט כל שיח. לאחר בחינה חוזרת של התצלום והסרטון הבנתי כנראה במדויק היכן התרכזו ועוכבו הרכבים . יש 2 סיבות לפחות להתוועד במקום כזה . 1 : הוא סמוי יחסית מן העין , אלא אם כן נפגשו סמוך למגרש הספורט כשהפרוג'קטורים דולקים. 2 : עמק הארזים כולו כולל אנדרטת התאומים מרושת בכבישונים/שבילונים ששתי מכוניות מתקשות לחלוף שם אחת לצד השניה וכביש נס הרים שמוכר ככביש מאתגר , הוא אוטובאן ביחס אליו.
לפני כשבועיים בשרשור אחר , סיפרתי על "דריפטים " ותופעות אחרות בי-ם בשכונת בית חנינא בירושלים . התאונה שהייתה במוצ'ש בצומת גבעת זאב/מחנה עופר ( עברתי שם ב-05:30 בבוקר ) שבה נהרגו אם ובתה ז"ל , הייתה כתוצאה ממה שהבנתי כפגיעתו של גולף GTI מונמך/לא מונמך , נהוג ע"י בחור בן 18 מכפר עקב שהוא 2-3 ק"מ מבית חנינא וצפון י-ם . בתוך עמי אני יושב ובאזורנו אני מכיר כבר עשרות שנים את תרבות הנהיגה הנוהגת במחוזותיו של רכבים משופרים/לא משופרים.
דבר נוסף שאציין הוא שלדעתי נהג לא מחליף מפלטים ברכב כדי לשמוע את המפלט באוזניה/ות בסלון וכמו כן נהג לא משקיע 0.5-2.0 מליון ש'ח ברכב V-6,8,10,12 300-700HP שאין ספק שהוא יצירת אומנות מוטורית , כדי ללחוץ על דוושת הגז בהילוך סרק בסלון ביתו/חדר השינה שלו.
לסיום - תרבות הדיון/ויכוח כאן באתר .
אני מכבד כל אדם באשר הוא ודן בדברים/נושאים לגופו של דבר ולא אדם.
קיבלתי בתגובות נושאים שונים ומשונים ( זוהר - אקדח/אומניות לחימה ? - מה לי ולאומניות מלחמה ) , חלק מהתגובות לדעתי לא כיבדו את כותביהן והעציב אותי הסגנון .
יובל יקירי,
עשית סלט שלם מהתגובות...
למשל התגובה שלי שציטטתה כלל לא כוונה אליך...וגם התגובה של זוהר לא כוונה אליך לדעתי...ו...המטאפורה של האקדח ואומנויות הלחימה שייכת לדרור בכלל...
לעצם העניין, אני דווקא די מתחבר למה שאתה מתאר, ודי מבין את התחושות שתיארו כאן אחרים לגבי תופעות כאלו ואחרות. אני פשוט חושב שהמסקנות שקופצים אליהן שגויות ומטעות.
בהחלט מכבד אותך וכל אחד אחר מהמגיבים כאן, וחלילה לי מלנסות לפגוע במי מהמגיבים.
טל.
יובל שני דברים לי אליך:
1. זה שיש חוק פה במדינה וצריך ללכת לפיו אנחנו יודעים ובפתיחת השרשור לא היתה בכוונתי להתחיל מרד נגד הרשויות.
2. זה ששוב אתה אומר שמי שקונה רכב יקר v6/v8 או סיאט אטקה קופרה שבדיוק עכשיו מתחילה להימכר עם 300 כ"ס, עושה זאת לא כדי "ללחוץ על דוושת הגז בסרק בסלון ביתו" או לחילופין התקנת אגזוז שמשום מה נתקעתם רק על זה כי זה עושה "רעש", זה טעות!!!
Sent from somewhere....
טל ומשה.
שמח שאם היתה אי הבנה ( ולו רק אצלי ) , יושרו ההדורים עמכם. כמו שאמרתי וציין גם מישהו אחר , זהו נושא/דיון ללא סוף , לכן אני פורש.
לויכוח הזה אכן אין סוף.
אבל ראוי לחדד דברים ולהבין אותם - במיוחד כאן, שזה בית לאנשים שאוהבים רכב (שטח) ואוהבים לשפר ולשדרג אותו, וגם לתחזק אותו בעצמם (גם זו עבירה על החוק, אם מישהו לא ידע). היה ראוי שמי שמסתובב כאן יידע לרדת לעומקם של דברים ולהבין, ולא להתלהם, להכליל ולחפש קורבן תורן לתלות בו אשמה ולעשות בו לינץ', בתכל'ס על לא עוול.
בפעם המיליון - שיפורים לא גורמים תאונות.
מכוניות לא גורמות לתאונות. לא משופרות ולא סטנדרטיות. לא ספורטיביות ולא רכבי שטח. בכלל, אין דבר כזה "רכב מסוכן" - רק רכב לא תקין הוא מסוכן.
גם "מזג אויר בעייתי" לא גורם לתאונות.
גם כבישים "בעייתיים"/"אדומים"/"בעיות תשתית" לא גורמים לתאונות.
תשננו לעצמכם - רק נהגים לא מיומנים ו/או משתוללים גורמים לתאונות.
מי שגורם לתאונות זה רק בני אדם. אותו "גורם אנושי" מפורסם שיושב מאחורי ההגה כשהוא שיכור, או מסומם, או משתולל, או סתם לא מיומן כשהאוטו שלו מאבד ברקסים/נתפס לו הגז, ובמקום שיידע מה עושים, מתקשר למוקד 100 ומצפה שיעזרו לו בהתכתבות..... או נוהג מהר מדי בכביש שלא מאפשר זאת מבחינה בטיחותית (ואני לא מדבר כרגע על החוק). סיפור "הגורם האנושי" הוא אולי הדבר היחידי בו אני מסכים עם משרד התחבורע, שבכל עניין אחר אני חושב ברצינות גמורה ומוחלטת שבכל מה שקשור ברמה הטכנית לכלי רכב הוא לא מקצועי וכן מיותר.
יבוא נמרוד ויגיד "אתה רואה? צריך מכונית אוטונומית". יכול להיות, אבל עד שזה יקרה (וזה יקרה רק עוד המון זמן, ואלפי אנשים עוד ייהרגו בכבישים עד אז) יש הרבה מה לעשות כדי להקטין במשהו את קציר הדמים הזה.
מבדיקת בוחני התנועה אפשר היה לקבוע שהגולף GTI הפוגעת נעה במהירות מופרזת, הן ביחס למותר בחוק והן ביחס לתנאים באותו קטע כביש. כמה מהר? לא נמסר. גולף GTI דור 4, זה אוטו בן 15-21 שנה בערך. פעם, כשהיה חדש, היו לו 150 כ"ס. זה הכל. כמה מהר הוא כבר יכל לנסוע? לפי התמונות הרכב הזה אמנם מעוך בחזית, אבל בסך הכל נראה די שלם. זה רכב ישן, עם רמת בטיחות של לפני 20 שנה, ובכל זאת הנהג יצא ממנו בחיים ואפילו לא נפצע קשה... כנראה לא הגיע למהירויות שמעבר ליכולות הרכב הזה במצבו הסטנדרטי ואפילו לא גבוהות באופן חריג. מהירות מופרזת בוודאי, אבל זה לא נראה כמו 200 קמ"ש ואפילו לא 20-30 קמ"ש פחות מזה. אני מהמר שהוא נסע במהירות שכנראה שגם המשפחתומטית-ליסינג הצנועה שלכם היתה יכולה לנסוע בה, ככה שטענת ה"שיפורים" ותליית האשמה בהם לא רלוונטית בכלל.
עוד פרטים:
הנהג נפצע וקיבל טיפול רפואי והוזרקו לגופו כל מיני חומרים שלא מאפשרים בדיקת אלכוהול.
גם לגבי אפשרות שימוש בטמבלפון עדיין אין מסקנות.
יחד עם זאת, אני ממש לא אתפלא אם הוא בכל זאת לגם משהו ו/או בנוסף ללחיצה נמרצת בגז, הוא גם התעמק בקריאת הודעות או הקלדה כלשהי....
עוד משהו, די חשוב - נבדקת האפשרות שהרכב הנפגע סטה ממסלולו בפתאומיות. כולנו מכירים את התופעה הזו, רווחת במיוחד בקרב נהגי משפחתומטיות וג'יפונים ושאר זחלנים וחולמנים. כן, זה ככה. זה לא מוריד מאשמת נהג הרכב הפוגע, אבל בהחלט יכול לתרום לתאונה.
בנוסף, היה ראוי להתייחס בכובד ראש לעובדה אחת שאי אפשר להתכחש אותה - היום דיברו ברדיו על התאונה הזו, והושמעה גם דעתו של ניצב בדימוס ברונו שטיין שהיה מפקד משטרת התנועה. את דעתי על המשטרע בכלל ומשטרת התנועה בפרט אתם יודעים, אבל עדיין אי אפשר לקחת מקצין כל כך בכיר ומנוסה כזה את מה שהוא יודע - והוא יודע הרבה מאוד, ואלה פשוט עובדות מוגמרות - תופעת ההשתוללות ופריעת החוק בקרב נהגים צעירים מהמגזר הערבי היא עובדה. גם בתאונה עם הקמארו בירושלים הנהג הפוגע היה צעיר ערבי מהמגזר שהתפרע על הכביש (במכונית שהורדה מהכביש לאחר תאונה קשה ורק אלוהים יודע איך קיבלה שוב רישוי). ניצב שטיין טוען במפורש שמדובר כאן בנורמות של התרסה נגד המדינה ונגד חוקיה. מישהו יכול להתווכח עם זה?
כמובן שמיד עורך הדין של הנהג צעק וצווח ולי אין ספק שמסיבות של פוליטיקלי-קורקט לא מטפלים בבעיה הזו. פשוט כי לא רוצים לסטות לויכוחים על "גזענות". מישהו חושב שאם המשטרע נטפלת למכוניות משופרות מכת התאונות תפחת ולו בהרוג או פצוע או תאונה אחת?...........
קדחת.
אני מוכרח לציין שאין לי דבר וחצי דבר נגד ערביי ישראל. הם אזרחים כמוני וכמוכם ואין צורך לכתוב שוב קלישאות בנוסח "רוב מוחלט של הציבור הערבי שומר חוק" (שזה נכון) ו"יש לי הרבה חברים ערבים" (באמת יש לי ולא אחד ולא שניים. והם אנשים משכמם ומעלה ולא כי הם ערבים אלא כי הם בני אדם טובים. תאמינו לי, אני בוחר את החברים שלי בפינצטה ומוצאם/עדתם/דתם/לאומיותם אינם אישיו בכלל). אבל רווחות אצלם במגזר כל מיני תופעות כמו רציחות ללא הפסקה, אגירת נשק לא חוקי, ירי פרוע, נהיגה פרועה ועוד דוגמאות רבות אחרות של פריעת חוקים, שאם היו נפוצות במגזר היהודי, היו מטופלות מיד וביד קשה. ואצלם?.... כלום. נאדה. גורנישט.
עוד מכה שנזהרים שלא לטפל בה היא ההתעסקות בטמבלפון. מעל 60% מההרוגים בכבישים אפשר לזקוף "לזכות" ההתעסקות במכשיר סלולרי תו"כ נהיגה. זו רעה חולה וקטלנית, ששום קנס לא יפתור - למעט התערבות טכנית מכוחו של חוק, שלא תאפשר שימוש בדבר הנורא הזה בתוך מכונית נוסעת. הטכנולוגיה קיימת כבר מזמן, אלה דברים שלא צריכים להיות לשיקול דעתו של אף נהג, שוטר או שופט - אלא ברמה הטכנית, מוטמעים במכונית כבר מהיצרן, שוב, מכוחו של חוק - כל עוד הרכב בתנועה, שאי אפשר יהיה לסמס או לקרוא הודעות, לקבל או להוציא שיחות. רק GPS יוכל לפעול לטובת תוכנות ניווט ולא יותר. כל היתר ממש לא. אתה מוכרח לנהל שיחה או לבדוק הודעות? עצור בצד או בתחנת דלק. כנ"ל מערכות מולטימדיה - מסכים ברכב זו הסחת דעת מטורפת, סכנת נפשות ממש, משהו שצריך להיות אסור על פי חוק וזהו. צריך רק להכיר בבעיה ולחוקק חוק מתאים - וכל מכונית שמיובאת לישראל תגיע ללא מסכים, שמסוכנים פי מיליון מכל מנוע משופר עם 700 כ"ס. כי כנראה באמת יש דברים שאי אפשר לפתור ללא התערבות מלמעלה.
ואל תגידו לי "יש אפליקציה שעושה את זה, תוריד אותה ותשתמש בה" או "זה בלתי אפשרי" או "זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה"- כמה אנשים מורידים אפליקציה כזו מרצונם? מגבילים את עצמם מרצון?.... גם לקבוע שכל מכונית שמיובאת לישראל תהיה ללא מסכים ולמנוע מהטמבלפון לפעול ברכב נוסע זה אפשרי בהחלט, צריך רק לרצות, להחליט ולבצע. אבל המדינה לא רוצה, בדיוק כמו שהיא נמנעת מטיפול שורש בעבריינות בכלל ובעבריינות הכביש בפרט, באותו מגזר פורע חוק. מעניין למה היא לא מעוניינת, גם במחיר החיים של כולנו.
אין לי כאן טענות למשטרע, כי היא בסך הכל מבצעת הוראות והנחיות מלמעלה - זו המדינה שנזהרת מאוד-מאוד לא לטפל בבעיות האמיתיות. אז ימשיכו לחפש לכם פילטרים פתוחים, אגזוזים, הנמכות והגבהות, פגושי ברזל עם כננות או בלי, פול גז בניוטראל - והדם כמובן ימשיך לשטוף את הכבישים. כי ככה זה כשפוליטיקלי-קורקט מזויין, אינטרסים של בעלי ממון, בורות וחוסר מקצועיות מכתיבים את סדר היום.
מפליא אותי שדווקא בעת הזו העזת לכתוב תגובה כזו.
לא העלתי בדעתי לרשום משהו בסגנון "הנה אמרתי לכם" ואילו אתה עם הרהב וההתנשאות שלך
קובע את הקביעה הבאה:
"אין קשר ולו קלוש בין מחט לתחת"
מאין הבאת את האמירה החצופה הזו?, באיזה בי"ס למדת את זה? מאיזה שדיים ינקת את עזות המצח הזו?
אין קשר? בטח שיש קשר, והוא קשר הדוק מאוד.
בושה, ממש בושה, מפני שכל מה שכתבתי, מילה במילה, בהקבלה מצמררת, התגשם לצערי הרב-
הצהרת הכוונות של נהגי המשופרות. לא רק שכעת הרי ברור לכולם מה התכלית של רכב כזה, אלא שעכשיו כולם כבר יודעים מה אופי השימוש בו - בדיוק מה שכתבתי שם, ושהרתיח את דמך.
הדיון נסוב על רכב משופר ואילו אתה לקחת את מילותיי, נתת להן פרשנות משלך והשלכת אותן על כל עוולות העולם ובלהט התשוקה שלך בלבלת במכוון או שלא, בין שני מושגים "הצהרת כוונות" ו"כוונות נסתרות" - שהבדל בינהם, כמו בין שמיים לארץ.
זוהי הלוגיקה שלך במיטבה! שלקוחה מבין ה-ע' ל-ע' שלך... בראוו!.... זהו המורטוריום של המוח בשיא התגלמותו, שעשית בו שימוש נגדי.
ויש אנשים הקונים את האג'נדה הזו שלך, המהלכת אימים על כל מי שמתנגד או חושב אחרת, וחוברים אליך, אם מאימת ההצלפה או מעצם השמחה לאיד. אלו שנפלו שבי לסיגנונך, לכן הם יסכימו עימך ויאמצו את הרעיונות שאתה מציג, רק הדרך....הדרך הדורסנית שאתה עושה זאת היא ההיפך הגמור מהדברים שאליהם אתה מטיף.
ישנם מספיק מטורפים ופושעים בכל סוגי הרכבים שעושים בנו שמות והורגים, וכנגד הרדיקלים שבהם, רכבי ספורט ואופנועים כבדים, שהמולך אישר הבאתם לארץ, אין אני יכול לעשות מאומה מלבד הבעת מורת רוח. לכן לא צריך ל"הוסיף חטא על פשע בדמות מכונית כביש משופרת", כי אופי השימוש בה מסכן את משתמשי הכביש וזו אינה רק השערה, זו עובדה מוכחת.
לגבי המשפרים למינהם. כל זמן שהשיפורים אינם חוקיים ולא משנה כרגע מה הם, גם הביטוח שהם משלמים על רכבם הוא למכונית המקורית ולא למשופרת. וברגע האמת, כשיידרשו לו, כשיבוא בוחן רכב משטרתי- הביטוח אינו תקף.
זהו הסיכון שהם לוקחים על עצמם מתוך זילזול וקלות דעת, ואין לי שום סיבה לתת אמון בהם כי בזאת הם מזלזלים ומקלים ראש בכל הסובב אותם על כל המשתמע מכך.(סוציומשהו? אמר מישהו כאן)
ואילו אתה מגן עליהם ותומך בהם. תומך בשיפור שאינו חוקי, תומך בהפרת חוק הביטוח, במקום להתנער. אז מה זה אומר עליך? אג'נדה? או אולי משהו הרבה יותר עמוק ?
אני לא נופל למלכודת הדבש ולא מתחבר לאוטופיה שאתה מציג, "תרבות ספורט מוטורי" ו"סדר יום אזרחי" כי יש סדרי עדיפויות קודמות וחשובות הרבה יותר שמהן אתה מתעלם ומציג אך ורק את משנתך מקהת המוחות. למה? כי לך מותר... כי אתה יכול.... כי אתה ה"כוהן הגדול" של הספורט המוטורי.
"ההגיון הישראלי הפשוט", זה שבזת לו, המגלם בתוכו מוטיב חזק ובריא של השרדות, הוכיח את עצמו מעל 70 שנה. ולכן, כל מה או מי שמאיים עליי או על שלימות ובריאות משפחתי, על חבריי, שכניי ומכריי, וכל הסובבים אותי, אין לו זכות קיום, ואעשה הכל כדי שהמצב יישאר כך. (ואם לא הבנת....זה מה שחושב רוב רובו של הציבור )
כאן לא תהיה תרבות ספורט מוטורי, כי אין לה מקום במדינה הצפופה ממילא, ומפני שאין תרבות, והעתיד, מההיבטים הללו אינו ורוד. לכן צפה להקשחה ולא לשום הקלה מצד הממסד, שהוא, למרות שעם חלק מהכינויים שייחסת לו אני מסכים, הוא זה שעדיין מגן עליי מפני אנשים כמוך.
שתי אפשרויות לפניך. קבל דינה מלכותיא או שנה אותם. ואם לא זה ולא זה, אז לך.
קח את החליל שלך ואת צאן מרעיתך ולך לחלל בהמלין, ברלין, או ברוקלין.
לך ואל תחזור, כי המדינה הזו, שהתבטאת סרה בה ובאזרחיה, כנראה שלא מתאימה לך.
ובלכתך, אל תשכח לקחת איתך תמונה של אישה חייכנית עם תינוקת בת 3 שבועות בידיה.
עם הרבה מאוד דברים אני מסכים אבל בסעיף הזה אתה טועה. נכון שנהג מנוסה לא אמור
להגיע למצב מסכן חיים או מסוכן כי הוא מיומן וקורא את הכביש. אבל, עם בור באספלט
באיילון שמופיע ככה פתאום וגורם לרכב שלך לעוף הצידה על מעקה/רכב אחר/רוכב
שום נהג כולל שומאכר לא בטוח שיצליח להתמודד.
דוגמא: שני בורות כאלה נמצאת בין רוקח לקק"ל לכוון צפון בנתיב ההשתלבות מההלכה.
הבור נמצא שם מעל חצי שנה, שיחות טלפון למוקד שנענו ב"מוכר" ואימיילים לנתיבי איילון
שנענו ביטופל בשיפוץ הקרוב שהתחיל כבר עדיין לא פתרו אותו - עם רכב שטח כמעט ולא
מרגישים אותו, עם צמיגי low profile, מי שלא מכיר את הבורות יכול לשבור ג'אנט או לפוצץ
צמיג. ויש עוד הרבה מהסוג הזה.
מעבר לזה, כביש אדום/בעיות תשתית הם ההבדל בין הרוגים לפגיעות פח.
ועדיין, בניגוד לרכב משופר שלרוב הנהג שלו גם מיומן (בשאיפה שלקח הדרכה והתאמן קצת
במסלול) לבין אחד שחתך אגזוז יש הבדל גדול, לרוב זה שחתך את האגזוז סתם כי בא לו
להרעיש (בוא לא נתמם, יש הרבה מאוד כאלה) והוא גם מהסוג שנוסע במהירות שאינה תואמת
את תנאי הכביש והוא מהזן שצריך להכחיד.
אמנם אתה גר בחולון (גם אני יליד המקום), אבל שנינו יודעים שלגור בבניין שנמצא ליד "מעוז"
כזה שבו הם מתחראים זה סבל לא קטן, כי כל יום שישי (ולפעמים גם באמצע השבוע) ב 2 לפנות
בוקר יש לך סדרה של הפרעות כזו במשך שעות - ואתה לא באמת יכול לישון והילדים מתעוררים
כמה פעמים (במיוחד אלא הקטנים שלוקח להם זמן להרדם מחדש ודורשים "על הידיים")
אני בעד שיפורים שנעשים בצורה נבונה, נכונה ו"מהונדסת נכון", אבל מי שחותך את האגזוז הייתי חותך לו גם עוד משהו.
ולגבי המשתוללים האלה - 2 לפנות בוקר, איילון צפון בקטע שבין בית העלמין ליוספטל, מתחיל להווצר עומס
לא ברור כי שני מטומטמים עם רכבים משופרים מאיטים עד עצירה כי הם מתכננים תחרות ל 1/4 מייל.
סכנת נפשות ובנס לא הייתה תאונה שם - הייתי שני רכבים אחריהם, לקח לי רגע להבין מה קורה.
מירוצי דראג באיילון צפון?..... איך לא ראיתי, לא שמעתי ולא ידעתי. מעניין.
אבל אל תדאג.
בזכות ה"נתיב פלוס" המחורבן, גם בשתיים לפנות בוקר רוב הסיכויים שיש פקק באיילון צפון (כביש 20).
ושוב - נמכרות בישראל מספיק מכוניות היפר-מהירות במצבן המקורי, נהוגות על ידי ערסים מסריחים, שייתנו בראש בכל מירוץ דראג מחתרתי שכזה. לא צריך אגזוז חתוך.
מירוצי רחוב לא חוקיים ובכן - אינם חוקיים. וגם מסוכנים. מכיוון שאתה טוען שמדובר בתופעה ידועה ומוכרת באיזור (שוב, למעט שנתיים בבאר שבע בתקופת מלחמת יו"כ כשהייתי ילד צעיר מאוד, אני מתגורר בחולון כל חיי ומשתמש קבוע מדי יום בכביש 20 בשני כיווניו הפקוקים ומעולם לא יצא לי לראות שם מירוצים... אבל נניח שזה נכון) גם אני בעד שיארבו להם ויתפסו אותם ויטפלו בהם בהתאם.
בור באמצע האיילון אינו "כביש אדום". זו תקלה, מפגע בטיחותי, שנתון לאחריות וטיפול הרשויות.
הרשויות אינן מטפלות בזה פשוט כי לא אכפת להן. זה כבר נושא לדיון אחר וכל מררה שאשפוך על מדינת ישראל, רשויותיה ופקידיה תהיה בסוג של אנדרסטייטמנט. החלאות האלה ראויים למילים הרבה יותר קשות.
"כביש אדום" לכשעצמו, בדרך כלל כביש בינעירוני משני, עמוס תנועה, עם נתיב אחד לכל כיוון, אינו מסוכן שלכעצמו - הרי את הכביש, רצועת אספלט דוממת, אינך יכול לשכנע ולהטיף לו ציונות. הוא נתון באותו רגע בו אתה נוסע עליו ורק רוצה להגיע הביתה בשלום. הוא מצב קיים. אינך יכול לשנות אותו. הוא מחייב אותך, הנהג, לקחת זאת בחשבון ולנהוג בהתאם.
היי, ממש כמו ציר בשטח שקשה לתנועה משום בעיות ניווט או עבירות. כי שטפונות חירבו אותו לפני כמה ימים, כי גשמים הפכו אותו לעיסת בוץ, כי טנקים באימון נסעו בו ויצרו קוליסים מטורפים ועמוקים, כי כי וכי. מה יעזור לך עכשיו להאשים את הנהג הישראלי, את מזג האויר, את צה"ל שמחרב את השטח, את הרשויות שלא מטפלות?... עכשיו אתה צריך להסתדר עם מה שיש באופן המיטבי והבטוח ביותר. כי רק אתה קובע. אתה "הגורם האנושי". אסור לך לטעות. כי טעות שלך יכולה להיות פטאלית ושלא כמו במשחקי מחשב, אין לך עוד פסילות.
"כביש אדום" או מעוט נתיבים, עם ראות בעייתית, עמוס תנועה, משאיות וכו', בוא נוסיף לו גם מזג אויר סוער למשוואה, טוב?..... ובכן, הוא מחייב את הנוהגים בו לזהירות יתר. לנסיעה במהירות איטית יותר, לעירנות גבוהה הרבה יותר. לא צריך כאן מיומנות של נהג מירוצים, רק להניח את הטמבלפון בתא הכפפות ולהפעיל שכל ישר. אותו שכל ישר שקשה למצוא בקרב רוב אוחזי ההגה בישראל. הסיפור משלשום עם הבחור העילג במאזדה 3 ש"איבד בלמים" בכביש 6 (המרכאות לא במקרה, בואו וננאמר שהסיפור שלו רק מתחיל עכשיו), ממחיש טוב מאוד עם מי ועם מה יש לנו עסק כשאנחנו נוסעים לתומנו בכבישי ישראל. גם בכבישים מודרניים ובטוחים ברמה של חו"ל, כמו כביש 6.
ולאדון זוהר - באמת כבר אין לי כוח להתייחס לתגבובת הזויה ומתלהמת של דברים שפשוט לא נכונים עובדתית, שמעידים אך ורק על בורותך בנושא, לא יותר. למרות המילים הקשות, אני לא כועס עליך בכלל, פשוט כי אני מאמין שגלשת לחרפות וגידופים רק בגלל עידנא דריתחא.
רק על דבר אחד אני ממש מסכים איתך זוהר - רוב הציבור אכן תומך במדיניות היד הקשה וגם בעוד הרבה צעדים שיאים יותר לדיקטטורות טוטליטריות מאשר למדינה מערבית דמוקרטית.
זה בהחלט נכון שהרוב אולי קובע, אבל הוא לא בהכרח צודק - הרוב הזה בדיוק, גס מחשבה ודיבור, אלים מילולית ופיזית, נמוך-מצח, עילג, ורידים מאיימים להתפקע במצחו, ריר וקצף נוזלים מצידי פיו וניתזים כשהוא צווח ומקלל "בוגדים"/"סמולנים"/"לחתוך את הידיים"/וכו' וכו' (לכל מי שלא חושב כמוהו), או סתם כשהוא רוצה שוקולד כאן ועכשיו בטיסה לחו"ל, לגמרי במקרה גם סבור שראש הממשלה הקרימינל צריך להמשיך בתפקידו...
ויש עוד ועוד דוגמאות למכביר לחוכמתו המרובה של ה"רוב" במדינת ישראל.
נחסוך את זה, כי אנחנו לא מתעסקים כאן בפוליטיקה.
ולסיום - טיפ קטן למשפרים - סתם כך חיתוך של האגזוז, לא משפר ביצועים. יש מצב שאפילו פוגם בהם.
גם רעש לכשעצמו לא מעיד על ביצועים משופרים.
מערכות פליטה זה מדע שלם. גם ה"רעש" שלהן, יותר נכון צליל, הוא משהו שמהונדס ונוצר במעבדה. כי הסאונד שהמפלט יוצר, הוא חלק מהעניין. יש כמה וכמה סוגי מערכות פליטה משופרות שכן מעלות הספק, אבל שקטות כמו המקוריות או כמעט כמו. איך?...........
זה דווקא נשמע הרבה יותר הגיוני...ובמידה ויוכח שאכן זה מה שקרה, אז לדעתי זה ועוד איך יוריד מאשמת הנהג הפוגע (בפסק הדין הסופי לא בכתב האישום...).
ועצם היות הנהג הפוגע צעיר פלסטיני, יאלץ את בית המשפט להתייחס לכל פרט טכני שגרם לתאונה, שמא חלילה יואשם בגזענות...
ולגבי שאר הדברים שלך - כל מילה בסלע.
לו היינו מתנהלים ברוח הדברים האלה, הרבה דם היה נחסך.
טל.
בתור בוחן טכני שעובד בתחום (ובעוד שבוע וחצי מפסיק) אני יכול לומר לך שבתקופות מסויימות יש מרוצי מכוניות חוקיים כמעט כל סוף שבוע ולפעמים ביותר ממסלול אחד. הגענו לתקופה שאם בא לך לראות מרוץ מכוניות, אופנועים או קרטינג בארץ אז אתה יכול כי כמעט כל סוף שבוע יש סוג כזה או אחר של מרוצים. בשישי הבא, 13 ו14 לחודש יש שני מרוצים יום אחרי יום בפצאל, סיום ליגות שמריץ יובל מלמד. אז לומר שאין ספורט מוטורי זה סתם חוסר ידע מופגן. ולא, לא מדובר על רכבי פח זבל. מדובר על רכבים יקרים. שנה שעברה התחרתה לוטוס. במרוץ דראג היחידי שהיה שנה שעברה זכה בנאדם עם פורשה gt3 שעולה 3 מליון שקל. חדשה מהניילון. שלא לדבר על הרדיקאל שהן מכוניות מרוץ סטייל פורמולה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לא יעזור לך. 99% מהתאונות מקורן בגורם אנושי. זה שמאחורי ההגה של המכונית/יות המעורבת/ות.
תנאים שמסביב מוסיפים/גורעים ללא ספק, אבל העובדה שכדי לקבל רשיון צריך רק לשנן תמרורים - לא נדרש איזה שהוא מינימום של מיומנות בנהיגה. מסביבנו יש בכל רגע נתון ערב-רב של נהגים/ות שאין להם מושג מימינם ומשמאלם, מפגינים אפס מיומנות, לא יודעים לקרוא כביש, לא מכירים טכנית את כלי הרכב והתנהגותו ובעיקר נעדרי כל שיקול דעת בסיסי, לזה תוסיף הסחות דעת מצד מכשירים סלולריים ומסכי מולטימדיה - וקיבלת מתכון נפיץ.
לגבי האפשרות של סטיה מנתיב של הרכב הנפגע מהתאונה בכביש 443 - האפשרות הזו קיימת ונוכחת. אבל באווירת הלינץ' הנוכחית ששולטת במערכת, גם אם יתברר שזה מה שקרה, אני בספק אם יתנו לזה משקל ראוי.
ואני מודה שאני מתלבט אם להאמין לדיווחים של משטרת התנועה ומשרד התחבורע כשמתרחשות תאונות שכאלה - כן, מעורב שם נהג ערבי בן 18 ממזרח ירושלים. כרגיל למעט קצין ישר ומקצועי כמו ברונו שטיין שלא היסס להצביע על הבעייה האמיתית למרות שזה "בעייתי" ועלול לתייג אותו כ"ימני" וכ"גזען", אף אחד לא העיז וגם לא יעז בהמשך, כמה צפוי, להצביע על אוכלוסיית נהגים ספציפית מועדת לפורענות - כי נזהרים מאוד לא לגלוש לאותה "גזענות" במרכאות מכופלות ומשולשות (למרות שדפוס הרגלי הנהיגה של הצעירים במגזר הערבי בישראל מזכירים ג'ונגל/שדה קרב/אנרכיה אחת גדולה).
מה כן יעשו? יאשימו קולקטיבית את כל הנהגים הצעירים ו/או כמו זוהר - את כל המכוניות הספורטיביות. זה מה שנקרא לשפוך את המים עם התינוק(ת) ולא להשיג כלום, וגם לא ללמוד מזה כלום. העיקר לספק את יצר הנקמה שבאותו רגע ממש בוער וליצור מצג-שווא של "הנה, תראו, עשינו משהו". וזה דפוס פעולה אופייני לרשויות בישראל.
בעיה עם מה?
לי צרם שכתבת שאין תרבות ספורט מוטורי בארץ. זה הכול.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הבנתי.
יודע שיש, מכבד אותם ואת רצונם, רק בבקשה לא להסיט אותה אל הכבישים.