זה לא תחליף ללנדקרוזר. אבל זה גם לא עולה כמוהו. אם ההפרש ביכולות שווה 150אלף שח ושנה המתנה, זה כל אחד יחליט לעצמו.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Printable View
על אלו אין דיון - אף אחד לא כתב עליהם שהם 'לא נופלים מלנדקרוזר' ו/או טען שהם רכבי שטח.
יודעים מה? בהשוואה אובייקטיבית - דאסטר צפוי להיות עדיף בשטח על רקסטון חדש פשוט כי הוא הרבה יותר קל. וכשאתנ לא בהמה שמנה וכבדה אפשר להסתדר גם בלי הילוך כוח.
וברצינות. צריך להפנים שאין איזה קריטריון קסם לרכב שטח. יצרן כושל מייצר רכב מוזר שהשוק שלו הוא גרירת קרוואנים וסירות מחד, ודאווין של רכב פנאי מאידך. בשביל להוציא סירה מהמים או למשוך קרוואן בהרים צריך גם הנעה לכל הגלגלים וגם הילוך כוח. אז כאן בישראל - יש הילוך כוח? אז זה כמו לנדקרוזר.
רכב שטח הוא כזה כי הוא כזה. לא בגלל שיש לו תיבת העברה או אינקלינומטר מעל הדשבורד. ורקסטון הוא פשוט לא כזה.
אבל סיכמנו. מעלה רמון. יורדים עולים וממשיכים בטיול. תאריך?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מכלה אברהם שונה לחלוטין ממעלה רמון. במעלה אברהם יש מדרגה אחת אתגרית וזהו.
מעלה רמון הוא מעלה ארוך רצוף אתגרים שונים - שיפועים חריפים, דרדרת, בורות, שפ"צים, ומדרגות סלע. אמנם אף אחד מהאתגרים אינו משהו שבלתי עביר אך הוא דורש ריכוז ונהיגה מדוייקת לכל אורכו. לא חסר כאלו שנתקעו והסתבכו שם.
זאת אמירה שממנה ניתן להבין שהרמת קושי של מעלה רמון היא הממוצעת מבין המעלות המדורגים,
בפועל זה כמובן לא נכון, מעלה רמון רחוק מהממוצע ועוד יותר רחוק מהחציון,
כי מעלה רמון מדורג בציון 3, כאשר הממוצע דירוג של כל המעלות הוא סביב 2.4.
ובדירוג מעל 3 נמצאים סה"כ 6 מעלות ומתחת לדירוג 3 נמצאים 29 מעלות.
כלומר רק 17% מהמעלות מדורגים כקשים יותר מרמון ו-83% מדורגים קלים ממנו.
עד כאן לדיוק הסטטיסטי ;)
באמצע הסולם. כלומר לא קשה ולא קל.
משהו שכל רכב שטח יכול לעבור בלי יותר מדי סיפורים.
אסף.
הקלות בה אתה מזמין אנשים עם רקסטון לטיולים מבאסת. יש אנשים עם רכבים שעולים את רמון בכיף שמכירים אותך 15 שנה וחופרים לך על "טיול וותיקים" יא קקה.
- - - Updated - - -
הקלות בה אתה מזמין אנשים עם רקסטון לטיולים מבאסת. יש אנשים עם רכבים שעולים את רמון בכיף שמכירים אותך 15 שנה וחופרים לך על "טיול וותיקים" יא קקה.
רקסטון חדש מוגבה עם נהג טוב ונחוש, מכוון טוב וצוות בנאים מיומן, כנראה יעלה את רמון.
איך הוא ייראה אחרי זה, אני כבר לא מתחייב.
אפשר לשריין מראש הזמנה לפגוש קדמי קומפלט, קצוות תחתונים של דלתות ומיכל אוריאה..... אלה נזקי המינימום שאני חותם עליהם.
בסדר. שכנעתם אותי. רקסטון הוא לא רכב שטח. חבל שקניתי.
למכירה, רקסטון 2022 מוגבה ממוגן, אינו רכב שטח! מומלץ לגרירת סירות ולפוזה של ג'יפ. אפשרות החלפה על כל רכב שעלה את רמון ללא נזקים.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
בשנתיים האחרונות עליתי עם רקסטון 19 מוגבה וממוגן את רמון, עשוש, ערוד, הסרטבה ועוד כמה מעלות קלים יותר או פחות.
א. נ. א. נ
החל מאוקטובר, אשמח להצטרף לטיולים :)
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
מה אתה עושה... עד שהשתכנענו שזה לא רכב שטח! :D
חלילה.
אני מאושר שהרקסטון מתאים לך כמו שהסוברו התאים לך ובזכות זה אתה מטייל ונהנה מהחיים ומהתחביב. אשריך. באמת מכל הלב ובלי טיפה ציניות. ללא ספק אתה מודע היטב ליכולותיו המוגבלות - וההחלטה שלך לקחה אותו בחשבון.
מה שמפריע לי שוב ושוב הוא העובדה שכאשר מישהו מתייעץ כאן לפני קניה ורוצה לטייל ברכב שטח, תמיד יבוא זה שיטען שובל לבזבז כסף כי רקסטון חדש עם הגבהה זה אחלה רכב שטח ש'לא נופל מלנדקרוזר'בכלום'. וזה פשוט הטעיה של גולש תמים שכן מחפש רכב שטח ובסוף ייקנה בהרבה כסף מכונית שבילים ש*עבורו* היא לא מתאימה. והוא יגלה את זה אחרי כמה טיולים של גירודי גחון ותלישת פלסטיקים.
אסף.
א. זה רקסטון דור קודם ולמרות שהדיון הזה התחיל עם הדור 'ההוא' שעוד איכשהו הייתי יכול לבלוע.... למרות שגם הוא לא ממש.. אנחנו מדברים על הדור הנוכחי עם המתלים הנפרדים.
ב. אתה נהג 'קצת' מנוסה יותר מרוב נהגי השטח. ואחת הדרכים להוציא מרכב נחות טכנית ביצועים טובים היא לשים בו נהג טוב.
אסף.
נדמה לי שרקסטון 2019 זה דור אחרון
אסף צודק.
זה סרן חי מאחורה, בניגוד לדור האחרון עם מתלה נפרד ונעילה.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
לא ידעתי שהם היו עם סרן חי בשנים האלה, תודה על התיקון
הדור האחרון של רקסטון הושק ב-2018.
יוצר בשתי גרסאות:
1. עם סרן חי מאחור.
2. דגם לאירופה עם מתלה נפרד מאחור.
לישראל הגיעו מ-2018 ועד 2021 כולל, עם סרן חי מאחור, ללא נעילה.
החל מדגמי -2022, מגיעים עם מתלה אחורי נפרד+ נעילה אחורית.
זה רכב מעולה בכביש ובשבילים. אולי מהטובים בקטגוריה.
הרגישויות שלו בשטח "אמיתי" אינן קשורות לתצורת הסרן האחורי אלא בעיקר סביב זויות מרכב וכל נושא תכנון הגחון והמפתנים.
ולמי שמעדיף את הדור הקודם (עד 2017 כולל) שייקח בחשבון תיבת העברה חלשה עם נטיה לגזירת ציר יציאה קדמי תחת עומסים לא גדולים מדי. אישית נתקלתי כבר בכמה וכמה מקרים כאלה בטיולי המועדון.
יש כמה דגמי תיבות העברה ברקסטונים הישנים, חלק הן Part-time וחלק הן Full-time, לא התעמקתי איזה דגם הוא הבעייתי. אני כן זוכר שהשוברים הסדרתיים של ציר היציאה הקדמי היו כולם מדגמי 2015-2016
יש ברחוב שאני חונה בו רקסטון די חדש ....
נראה שאת כל ההפרש במחיר בינו לבין לנדקרוזר השקיעו בפגושים, מתקן לגלגל (כתוב באינטרנט שזה 'רכב שטח אמיתי' אבל אפילו גלגל ספייר אין לו...?? ), גגון, לד בר,, צמיגי כביש-שטח, כננת, מיגונים מדרגות נקודות חילוץ (תכלס הדבר היחיד שהוא היה צריך) ועוד ועוד .... באמת - תעשו חשבון תגיעו ל100000 בלי בעיה על הרשימה הזו.
ואחרי כל ההשקעה הזו חתולה שנבהלה מנביחה של כלב קפצה מתחת לרקסטון נתקעה שם לא הצליחה לצאת..
אני חונה לידו לפעמים. גם לנדקרוזר שחור של מישהו מהרחוב. זה נראה מצחיק.
אסף.
+
מכיר מישהו שגנבו לו בעבר 3 לנדקרוזרים,
אחרי השלישי נמאס לו ועבר לרקסטון..
אבל זה לא הופך את הרקסטון ליותר שטח :D
שכן עם הפרדת רשויות ופראדו ארוך, חשב שזה רעיון לא רע להשתדרג לרקסטון חדש.
תוך זמן קצר החליט שהפראדו נשאר והרקסטון הופך להיות אמצעי השינוע המנהלתי לכביש.
רענן
במקרה קפץ לי זה...
https://cars.walla.co.il/item/3177694
אסף.
למה נבארה לא תפס?
הרבה סיבות.
1. כי הדגם הקודם והצרות שלו
2. כי היבואן ומוניטין השירות והיחס שלו ללקוחות
3. כי טויוטה היילקס יותר טוב ממנו
חשוב לציין - המבחן של רמי מ-2018.
הרקסטון מהדור האחרון בדיוק הגיע לישראל.
הביקורות הקשות של כל מי שבחן את הרכב לא נפלו על אזניים ערלות - הן הגיעו ליצרן.
מאז, הרקסטון עבר כמה שינויים ועדכונים, לא כולם לטובה:
1. בקרת המשיכה עברה שדרוג/כיול מחדש והפכה לקצת יותר אפקטיבית (או מעט פחות אימפוטנטית, כל אחד יפרש כרצונו).
2. הגלגל הרזרבי שמתחת לזנב בוטל. במקומו הותקן מיכל אוריאה שנדרש עקב רגולציה שברחה קדימה. לקוח שמבקש גלגל רזרבי, מקבל אותו - אבל הוא מונח בבגאז' ומחסל כשליש מנפחו היעיל. הלקוח מוזמן לחפש ולמצוא פתרון לזה (על גגון, או מנשא חיצוני)
3. החל משנת המודל 2022 - עברו למתלה אחורי נפרד. שיפר עוד קצת את ההתנהלות בכביש (הטובה מלכתחילה). אבל מהלך המתלה האחורי שגם עם הסרן החי לא היה מהמצטיינים, הצטמצם ומאתגר עוד יותר את בקרת המשיכה (הלא מצטיינת מכלתחילה).
4. לנוכח הבעיות שהוזכרו בסעיף 1 ובסעיף 3, הרכב מצויד כעת בנעילת דיפרנציאל אחורית "אוטומטית". זו אינה נעילה אוטומטית כמו שאנחנו מכירים מהלוקרייט/דטרויט וכו' שתמיד נעול ומרצ'ט בפניות, אלא דיפ' פתוח עם מנגנון נעילה נשלט מחשב. המערכת מחליטה מתי לנעול דיפרנציאל - בדומה לדיפנדר החדש, גרנד צ'רוקי טריילהוק וכו'. זה עובד.
שאר החסרונות כמו צמיגי חתך נמוך עדינים במידה קטנה מדי ולא נפוצה, מרווח גחון מצומצם, זויות מרכב בעייתיות, דלתות פגיעות, היעדר הגנה על מערך המצננים - נותרו בעינם.
לי, כל הסיפור של הרקסטון הזה נראה קצת מוזר - מדובר ביצרן שמתמחה ברכבי שטח/הנעה כפולה. אני הייתי מצפה שצוות התכנון ייקח בחשבון גם מתאר-שימוש קצת יותר "ג'יפאי" ויתייחס לזה בהתאם מלכתחילה. מדובר על זוויות מרכב, תכנון שונה לתחתית הדלתות וכו' - שיפור ההתנהלות בשטח לא היה פוגם בהתנהגות הכביש. אני חושב שמלכתחילה לתכנן את הרכב נכון, לא היה עולה להם סנט אחד יותר - אבל כנראה הם עצמם פשוט לא מתייחסים לרקסטון כאל "רכב-שטח" ולכן לא ספרו את הצרכים ואת הדרישות של ג'יפאים. הניחוש הקצת קיצוני שלי הוא שבצוות התכנון לא נמצא אף לא ג'יפאי אחד... כי אם היה אחד כזה, הוא היה נעמד על הרגליים האחוריות כנגד רשימת הליקויים התכנוניים שהזכרתי.
בכל מקרה, האוטו נשאר חבילה אטרקטיבית - נוח, מרווח, שימושי, מהודר, בנוי באיכות גבוהה, מצוין למשפחה ועל הכביש ובמחיר נוח בהשוואה למתחרים. בשטח הוא מסתדר לא רע, אבל פחות טוב מהמתחרים באופן מורגש. חייב לעבור מקצה שדרוגים כדי ליישר קו עם הסטנדרט של המתחרים - הגבהה (קפיצים+בולמים), סט מיגונים מלא, צמיגי AT, פתרון לגלגל הרזרבי, אולי גם החלפת פגושים כדי לשפר זוויות. כמו שאסף ציין - כל החבילה הזו תשאב מהכיס סכום שמקטין מאוד/עשוי לדגדג את הפרש המחיר בין רקסטון מאובזר לדגמי הבסיס של לנדקרוזר או גרנד-צ'רוקי שבכל מקרה הם רכבי שטח עדיפים.
כל אחד יעשה את החשבון שלו.
דרור,
אולי הרקסטון מכוון לסיגמנט מול סובארו פורסטר / אאוטבק ?
סה"כ הם לא כל כך רחוקים במחיר.
אגב, האם הוא לא עדיף על צמד הסובארו ? (בפרט עם הגיר הרציף)
רענן