תשובה מתנשאת. למד את הנושא ותבין מדוע אנו מלמדים את בעלי כלי העריה לירות למרכז החזה ולא לראש ומדוע אנו מכוונים אותם לרכוש כלים בקליבר 19*9 שהוא הפשרה ההכרחית.
ואגב, יש כיום כלים כאלו שגודלם כשל ברטה 0.22. גלוק 43 למשל...
Printable View
זו לא מחלה בצהל. צהל מקבל אותם ככה ממערכת החינוך והבית ב18 השנים שקדמו לגיוס...
לחנך מחדש זה תהליך שלא תמיד שווה השקעה לחפשים,
למיוחדים כן, אבל הם גם הגיעו מחונכים יותר...
ועדיין טעויות קורות.
אגב, בסיכון של חטיפת נשק ושימוש במיידי, הקושי של המחבל עד שמגיע למצב ירי בגלל קיומו של התותב, מאפשר לגורמים מסביב לנסות להשתלט עליו. אבל זה לא מצדיק בפני עצמו כמובן...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
שום דבר. בדריכה התותב עף כרגיל.
המחסנית בפנים אז דריכה ניצרה כדור.
הבעיה לדעתי אמיר - היא עצם המחשבה מה קורה אם הנשק נחטף ולא כמה מהר הלוחם מגיב למחבל...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אנחנו מתפזרים לכל כיוון ....
שרשור התחיל באיך לקבע אקדח ברכב (לטעמי פסול),
אחר כך עברנו להסלקה על הגוף,
איזה קוטר עדיף לעצירת תוקף,
האם בכלל להחזיק אקדח או להפקידו וגירטתו,
בטיחות בנשיאת נשק (ארוך ) ע"י חיילים,
שיטת ההדרכה והתו"ל של הצבא,
ערכים של הצבא והבית .
בקיצור, מכל הבא ליד ...
רענן
הבעיה היא מנטלית, היה לי פעם ויכוח עם איזה תא"ל ששאל אותי עד מתי יקרו נזקים אצלי בסוללה.
אמרתי לו שעד שלמישהו יהיה ביצים והוא יתן לסמלים יותר אחריות (הוא לא אהב את התשובה - למזלי זה
היה בסיבוב פרידה שלו ולא נאלצתי לסבול ממנו תקופה ארוכה).
בשנים האחרונות הצבא מפחד יותר ויותר מתאונות (אימונים/מבצעיות) ומוצא פתרונות יצירתיים למנוע אותן.
כתוצאה מזה האחריות האישית יורדת ויחד איתה רמת המבצעיות והמקצוענות (וזה גם נובע מזמני ההכשרה
שמתקצרים).
מעדיפים לשלוח חייל בטירונות בלי נשק הביתה כדי שלא ישחק אתו בבית או כדי שלא יגנבו אותו, על הדרך
תוקעים לו מק-פורק בנשק ולא מלמדים אותו איך לשמור על הנשק, לפרק אותו פירוק ראשוני/משני, איך
להתגבר על מעצורים כמו בנאדם ובכלל נותנים לו לירות שני כדורים שהמ"כ מחזיק לו את היד שלא יבהל מהבום.
ככל שתקח מהחייל את האחריות ותגביל אותו תקבל נצנץ יותר גדול וחייל פחות מקצועי זה בתורו יגרום ליותר תאונות
מבצעיות/אימונים מה שיגדיל את האמצעים מעלה ויקח ממנו יותר אחריות וחוזר חלילה. בסוף יהיו לנו חיילים שיבהלו
מהבום של הנשק שלהם כי בפעם הראשונה שישתמשו בו באמת יהיה במלחמה.
https://youtu.be/6g3tmde0nd0
רק מניח את זה כאן
לא יודע מה איתכם,
יש לנו צייד במושב (מפעל ראוי)
מפעל חזירים עם רוג'ר 10/22 משמע כדור 0.22
חזיר בגודל של 100 ו150 קילו קיפחו את חייהם , על ידו.
הייתי עד לחלק מהם , בזמן אמת.
אז בוא
כדור 0.22 לא כזה חלש..בטוח שבראש שלכם לא גדול כמו של חזיר..לפחות מקווה שכך
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
זה לא בדיוק אותו הדבר. 5.56 צבאי זה גם בערך 0.22. לאקדח בקוטר הזה אין כח עצירה שמשתווה לו או לרובה הצייד של צייד החזירים.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
זה תחמושת .22 מהירות גבוהה - תרמיל ארוך - של רובה, לא .22 של אקדח.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ומצד שני אני יכול לספר שיצא לי לפני המון שנים כשעוד אכלתי חזירי ציד, למצוא ב״ריפוד״ של חזירים קליעי 9 ממ שנשארו שם מעברו של החזיר בטרם הופשט על ידינו.
מאוד תלוי איפה פוגעים, מאיזה מרחק וגם איזה תחמיש וקליע
תלוי איזה חזיר ואיזה בנאדם
0.22 long rifle , זה הטוטו המוכר והנפוץ שמשמש גם באקדחים המדוברים. אין בעיה להפיל איתו חזיר בר ביריה אחת מדוייקת ללב דרך הכתף.
באקדחים זה קליע רך ללא מעטפת, תרמיל קצר מופעל פיקה היקפית בכרכוב וקנה קצר.
כדור חלש מאד ונחות מאד כנשק מגן.
ברובי טוטו זה תחמיש גדול פי 2+ עם קליע רך או מצופה שנורה דרך קנה ארוך.
עולם אחר.
הלב של החזיר ממוקם נמוך בחזה בערך מאחורי אזור המרפק של רגל שמאל.
כדי להגיע ללב שלחזיר דרך הכתף אתה צריך להיות גבוה מעליו ווירטואוז לכוון בזוית מאד מוגדרת למטה כדי לא לפגוע בעצם הכתף המאד מאסיבית.
בהצלחה.
אותה תחמושת לרובה ואקדח... יש תחמושת ארוכה שנקראת 22 מגנום ויש הורנט ולא חסר סוגים. זו תחמושת מעולה לשימוש ספורטיבי וחסרת תועלת להגנה עצמית .אבל זה לא מוריד מהיכולת שלה להרוג.
בתור נער הייתי קלעי במועדון גדנ״ע וכשהחלה האינתיפדה הראשונה, אחד הנסיונות להקטין את מספר ההרוגים היה שלקחו מאיתנו את המאוזרים המוסבים והעבירו לצבא. החיילים סברו כנראה שעכשיו אפשר לירות חפשי ומספר ההרוגים דווקא עלה ... מהר מאד הרובים חזרו.
לגבי החזירים, אין לי ספק שתוכל למצוא לא מעט סרטונים של אמריקאים משועממים עם רוגר 10/22 שמדללים איתו עדרי חזירים.
זה לא עניין של שעמום..שם אולי,
פה זה יותר נזקי חקלאות , אצלנו לפחות.
פחות אכילה וכאלה..
מה שאני מנסה להגיד זה ש0.22 יהרוג גם יהרוג,
שוב השאלה מי נמצא אחרי ההדק יש כאלה שגם עם 9 מ''מ לא יהרגו ,
העריכה של ה22 לא מחוייבת בלב , פעמים רבות היא פגעה בראש והפילה את החיה המדוברת.
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
משועממים זה לא מהסיבה שהם הורגים חזירים, זה כי הם טורחים להסריט את זה .
כדי להגיע למח צריך לפגוע מאחורי העין ואז הם נופלים במקום, אבל קשה יותר לצלוף לשם מן הסתם. ושוב, אין קשר בין יכולת להרוג לבין התאמה להגנה עצמית.
מעשה באדם בן 80 שבא לרופאו ואמר "חבר שלי מבית האבות מספר שהוא "עושה את זה" פעמיים בערב וגם אני רוצה...'
הרופא השיב לו: "אין שום בעייה, גם אתה יכול לספר ש..."
ובמילים אחרות: נער הייתי וגם זקנתי,אולם צייד שצד והורג חזירים עם רוגר 10.22 עוד לא פגשתי (אבל מי יודע, אני רק 30 שנה בתחום ובגולן שופע החזירים והציידים).
אה... כן....
זה גם לא חוקי לצוד (יותר נכון - לנסות לצוד) חזירים עם רובה זעיר
אולי הם מתים מצחוק?
זה כמו הסטטיסטיקות של הקורונה.
הם מתים עם הכדור, לא בגלל הכדור.
לכל הספקנים:
https://www.youtube.com/watch?v=gQRMGB8aF6I
גם אני לא מכיר ציידי חזירים עם 0.22LR בארץ, אבל הדברים של אבי נכונים, בארה"ב חקלאים מחסלים עשרות אלפי חזירי בר באמצעותם. הסרטון למעלה הוא הכי חלבי שמצאתי , כל השאר מראים אחד לאחד את התהליך באמצעות מצלמות מאחורי הכוונת. מפזרים להם פתיונות ומחכים במרחק 20 מטר נגד הרוח לצליפה מושלמת דרך פתח האוזן. דורון כנראה מבין דבר או שניים באנטומיה של חזירים, כי לירי דרך הכתף / הצוואר (לב/ עמוד שדרה צווארי) נדרש כלי רציני יותר ככל הנראה. השבוע ה"רוגר" גם כיכב בחדשות לאחר שנער שנורה ממנו באיו"ש נהרג מפגיעת בטן.
כל קליע שיפגע קשה במח או ינתק חוט שדרה - יפיל במקום אדם, כל פגיעה קטלנית אחרת (שבסופו של דבר מתים ממנה) כולל בלב, תשאיר לתוקף נחוש מספיק זמן כדי לסיים את העבודה שלו.
הסיבה שמשתמשים בתחמושת עם ראש חלול להגנה עצמית, היא שקליע מוצלח מהסוג הזה, מצליח להתרחב בהרבה מקרים וע"י כך להישאר בגוף ולא לעבור דרכו, מלבד החשיבות של לא לפגוע במי שעומד מאחורי המטרה, הסידור הזה דואג לכך שכל האנרגיה של הקליע תעבור למטרה ולא תלך בחלקה לאיבוד, החלל הזמני שיוצרת הפגיעה הוא גדול יותר, יותר סיכוי לגרום לצניחת לחץ דם שתעצור תוקף.
אין משמעות לכדור חלול 0.22LR שממילא הוא חלש, לא חודר מספיק, חסר אנרגיה.
הסיבה שמאבטח המטוסים מרדכי רחמים השתמש בברטה 0.22LR היא שלא הייתה לו ברירה... לקח זמן עד שבכלל ציידו את המאבטחים בנשק חם, מחשש לכך שירי בתוך מטוס עלול לפרק אותו באוויר. היו ארבעה מחבלים סטלנים חמושים בקלשניקובים ורימוני יד שחיכו לצד המסלול, ריססו את תא הטייסים ופיזרו פלאיירים ... הוא ניסה להשיב אש מחלון המטוס וזה לא הועיל, קפץ החוצה והסתער עליהם רגלית, רוקן את המחסנית על ראש החוליה מטווח אפס ונלחם בידיים עם הנותרים, בינתיים הגיעה המשטרה ועצרה את כולם. בצעירותי, לפני עידן האינטרנט שמעתי שהרג 7 מחבלים בשלוש יריות מטווח 70 מטר מחלון של מטוס נוסע עם ברטה 22, סיפר את המור"ק הזה מדריך ירי של המשטרה שהעביר לי בתור נער "קורס לוחמה מתקדם" של המשא"ז אז זה חייב היה להיות נכון...
מקווה שזה מסכם את העניין עד הפעם הבאה שמישהו יעלה נושא שקשור איכשהו לכלי נשק... מתפלא שהדיון על ארגזי פעולה עוד לא הגיע לשם...
לא יודע על סמך מה הקביעה שלך, אבל איש באמונתו יחיה.
https://www.youtube.com/watch?v=4J7kgpIaGeI
דקה 4