חביבי
אנחנו עדה של "ציגנרים" ......
כך שדי מובן ;-)
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Printable View
אני שם רגע את השאלה הכלכלית ( שאף אחד לא ענה ), ורק בשביל הדיון הטכני -
אתם מבינים את ההבדל בין הסבה של אוטומטי לידני (מה שנדב עשה) לבין הסבה של ידני לאוטומטי (מה שאני הצעתי)?
אני מתכוון רק בהבטים של של פיקוד ורגשים (עזבו רגע את בעית הידיות והחיתוכים בפח, אם צריך).
יכול להיות שכמו שנדב הציע, זה שווה פיצול, אבל מניסיון (וכמו תמיד, בניגוד לאחרים, אני יכול גם לספק תמונות :-) ), זה פרוייקט חמוד.
ההבדל הוא, שזה פרויקט לא פשוט בכלל. לדעתי גם יותר מסובך מהשני.
וגם, לדעתי,
אין בו שום דבר חמוד. אם זה היה רכב שלא ניתן להשיג באוטומט (כמו שעשו בלא מעט דיפנדרים ישנים) מילא. אבל להפוך רנגלר ידני נדיר לסתם עוד רנגלר אוטומט אחד מהעדר?
הבעיה היותר חמורה שאני רואה, זה שלמנוע 3.6 צריך גיר אוטומטי של גראנד צ'רוקי 2011 ומעלה או איזה גיר מדודג' ג'רני או דרעק אחר של קרייזלר שיתאים למנוע 3.8 ולך תמצא כזה, ואם תמצא אילו גירים עם חיישנים ומחשב, וללא חיבור החישנים למחשב לא בטוח שיתפקד כלל.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
בחיאת, אני צריך להסביר לך בפעם המיליון את כל האידיאולוגיה של מי שאוהב לנהוג?
תגיד שבא לך מדורה וקפה וקצת נשנושים + בירות/ויסקי ולקשקש על ברזלים.
אבל - מדורה בשטח זה היום, הערב. כשהשוטרים המסכנים שנמקים במחסומים עדיין מקבלים בחיוך את התירוצים בסגנון "אני ממהר לבית מרקחת בחורשן להביא תרופה" או "חייב להגיע לסופר במעלה-עשוש לפני שסוגרים, נגמר לי החלב".....
ממחר כבר נתחיל להסתבך עם קנסות. ולא בא לי לתרום שקל מיותר למדינה הזו. וכן, אני יודע שיש כאן המון חכמולוגים שמצהירים ששמו חמישה שטרות של מאה בתא הכפפות בשביל זה.... כן כן. פילנטרופים, שמענו עליכם.
אז כל מי שבא לו להתקהל/להתפלל בקפסולה, בצורת מפגשון ספונטני טרום-סגר הערב - עדיף באיזור עמק יזרעאל או סביבו, אני פנוי.
+1
בדגש על זה: ..."להפוך רנגלר ידני נדיר לסתם עוד רנגלר אוטומט אחד מהעדר?".....
חילול של האוטו. לא פחות מגריל עם פרצוף של ציפור-כועסת.
מי שרוצה אוטומטי, חייו פשוטים וקלים להפליא - כמו שנאמר, 99% מהרנגלרים בארץ אוטומטיים. שימצא ויקנה אוטומטי מקורי. זה תמיד יהיה עדיף, אמין, זול ומשתלם יותר מהסבה מאולתרת שאתה יודע רק איך היא מתחילה, אבל לעולם לא תדע איך תסתיים, איך תתפקד או כמה זה באמת יעלה.
ושכחתם את עניין שינוי המבנה. נדמה לי שכבר איזה 20 שנה סוג הגיר (ידני/אוט') רשום ברשיון.
חובבי ספורטיביות שהסבו מאוטומטי לידני נכשלים על זה בטסטים בלי סוף. חסרות לכם סיבות להצקות בטסט, אז גם את זה אתם צריכים?
ועכשיו לשאלה של נמרוד. האם זה מטריד אותי ואיך לשנות את המציאות.
להזכיר - אני 21 שנים על סופה. ג'יפ שהיה אייקון מובהק של ערסים עד להופעת הרנגלר JK. אז הם ערקו בהמוניהם לצעצוע החדש. היום סופה זה באמת רק למשוגעים לדבר ומרגיש לי הרבה יותר נוח.
גם היום לא חסרות סופות בטעם רע. אבל מה שקורה בעולם הרנגלרים?..... תשמעו, כאוהב אמיתי של המותג, אני אשכרה נעלב עד עמקי נשמתי בשם הג'יפים.
ולמה זה מטריד אותי? טוב נו, קודם כל, זה לא מטריד. כי מי כמוני בעד שכל אחד ייסע במה שהוא רוצה ויאבזר לפי טעמו. בלי רגולציות, בלי התערבויות של אף אחד. סתם עצוב לי לראות השחתה של רכב שאני אוהב/חולם שיהיה לי יום אחד.
הסופה תמיד נשארת. אבל כשאוכל להרשות לעצמי רנגלר, יהיה לי גם רנגלר. כי אני חושב שהוא בנזונה של ג'יפ ועל הזין שלי התדמית.
אבל נכון לרגע זה, הבהמות האלה וצורת ההתנהגות שלהם, הם האחראים הישירים לרוב הסנקציות שנוחתות על ראשיכם.
תיקון: כתבתי את כל אשר על ליבי על ערסים וכו', אבל יצא ארוך ואולי גם קצת מעליב, אז החלטתי לחסוך את זה מכם. מי שבא לו לדבר על זה, שיגיע הערב למפגשון.
ידני זה כיף, זה skill נרכש. אוטומט יותר קל כמו שjl יותר קל מסיקס, אבל אני מתערב איתך שבסיקס תהנה יותר.
דרור,
השינוי ברשיון הוא דווקא לא כזאת בעיה. המכונאי שלי הסב כמה כאלו, ולטענתו זה יותר קל מאשר לשנות מידת צמיג (כי מידת צמיג רשומה באוטודאטה, ואת זה בודקים).
אני בשנים האחרונות לא נוהג בשטח אלא מטייל בשטח. בשביל לשחרר את הקוף אני נוסע למילואים כמה פעמים בשנה. ואז יש הילוכים, ואבק, וגם מכונאות.
ולמרות זאת, לפעמים אני קצת מתגעגע לזה גם באזרחות.
אם מחירי הרנגלרים והדיפנדרים לא היו חזירות לשמה (ואם יש כאן בעלי דיפנדר או רנגלר שמעקמים את האף, אז שיהיה להם אף עקום), כבר מזמן הדיסקו היה מפנה את החניה לטובת אחד כזה.
טוב לדעת.
אז מי שמחליט להסתבך עם הסבה ברכב שסוג הגיר רשום לו ברשיון, מומלץ שיוודא מראש שהמוסך שמבצע לו את זה, דואג גם לעדכון ברשיון. נקסט.
כן, יש שם ב"קהילה הפלורליסטית" לא מעטים שאוהבים לעקם את האף. והוא כל כך עקום, בעיקר כלפי מעלה.
אשכרה עושים תלמים בעננים עם האף.
ולא רק בענייני תמחור האוטו (שיבקשו עליו כמה שבא להם, זכותם. מה אכפת לי) אלא בכל מה שקשור להתנהגות בשטח. בין ג'יפאי לטבע, בין ג'יפאי לחברו. אחרי 32 שנים בתחביב, כבר הייתי בטוח שראיתי ושמעתי הכל.... אז מסתבר שלא. הם הצליחו לחדש לי.
שוב, יש לי המון דוגמאות לספר, כל כך המון, טו מאץ' טקסט מכדי להתחיל להקליד את כולו.
יום כיפור בפתח, סגר, ואתה כותב (בלי ציניות) נפלא.
יאללה שתף, לפחות נצחק קצת...
Sent from my iPhone using Tapatalk
הלוואי ויכולתי...(כרגע נכנסתי הביתה)
מקבל גם 37״
https://www.autoevolution.com/news/f...es-149275.html
https://www.autoevolution.com/news/c...on-149654.html
נהדר.
יש כאן כמה דברים סופר מרשימים, ויש הברקות הנדסיות ממש.
זה יהיה רכב שטח מעולה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תקציר מנהלים להדיוטות של מה שראית שם אסף?
אני רק אתן שני כיוונים.
נקודה ראשונה מתלה קדמי - שימו לב לאופן בו הזרוע התחתונה מחוברת לשילדה. ולמרחק הגדול בין הזרועות. כלומר אפרייט גבוה. ועוד עם זה החיבור לשילדה מאוד קשיח. דומה מאוד ל f150 אבל החיבור לשילדה יותר 'חלק מהשילדה' ותחות מודבק עליה.
נקודה שניה חיבור קוילאובר אחורי לשלדה. הנה המקום שבו קל לחפף, אבל לא. עשו את החיבור הזה אינטגרלי בקורת השילדה. אני לא מכיר עוד רכב עם שילדת סולם שבו זה עשוי בצורה כל כך נכונה.
אסף.
כמה תמונות בהמשך למה שאסף אמר.
מעבר להמון פרטים קטנים ומדוייקים, אני לא זוכר שראיתי כזה "סולם" מחוזק.
תודה זיו ואסף
שאלה / בעיה שמציקה לי גם ברנגלר - למה המיקום של תושבת/ חיבור התחתונים של הבולמים האחוריים כל כך נמוך ומתחת לסרן?
אצלי ברנגלר למשל כדי לשפר עבירות המוסך שינה את מיקום תושבות תחתונות של בולמים אחוריים והעלה אותן בהרבה כלפי מעלה.
יש לזה יתרון הנדסי? אולי כדי לאפשר מהלך ארוך יותר של זרוע הבולם?
הוא כתב שהמוסך העלה את המיקום של תושבות הבולם התחתונות.
הרמה לצורך שתילת בולם ארוך יותר (לטובת יותר מהלך) מתבצעת על תושבות הבולם העליונות.
הסיבה שהתחתונות הן יותר נמוכות הן כדי לאפשר בולם ארוך בלי שהחלק העליון שלו יבלוט יותר מדי מעלה לתוך הבודי, וכדי לא להשכיב אותו יותר מדי כדי לשמוך על גיאומטריית עבודה תקינה.
ניתן כמובן להעלות גם את התחתונות אם מעלים את העליונות מספיק, ו/או ע"י שתילת בולם שיודע לתת את אותו מהלך על אורך חיצוני קטן יותר.
או שמשנים את הזווית של הבולם.
אסף.
+
שלמה,
ראיתן התקנות כאלו שהסיבה הייתה נטו כי המוסך רצה למכור וזה מה שהיה זמין אצלו אז הנדסו את הרכב כדי להתאים לבולם ולא ההיפך.
כמו שאייל כתב, זה לא מסתדר להגביה את התושבת התחתונה בלי להתאים את העליונה, אחרת אתה מקטין את מהלך הפתיחה כי בהכרח בין 2 נקודות קרובות יותר יש מקום לבולם קצר יותר.
בטוח שלא שיני כלום למעלה?
גם בבולמי מיכל חיצוני שמנצלים את המיכל החיצוני לטובת הגדלת מהלך אפשרי מאורך נתון זה הפרש קטן יחסית, לא שינוי דרמטי.
הבהרה לגבי שינוי מיקום התושבות אצלי ברנגלר -
המוסך לא "דחף" לי תושבת אחרת שהייתה אצלו אלא זו הייתה עבודת קסטום - העלה את מיקום חיבור הבולם לתושבת התחתונה בכחמישה ס"מ וחתך את הסרח העודף שמתחת לסרן.
הרכב מוגבה בכ- 3.5 אינצ' - לכן לא היה צריך לשנות את מיקום תושבת הבולם העליונה שממילא התרחקה מהסרן בגלל ההגבהה => כפועל יוצא הפגיעה במהלך הבוכנה של הבולם לא גדולה כל כך אם בכלל.
בדקתם שהבולם לא נסגר על עצמו ויש מרווח סגירה לבאמפסטופ?
דורון בדקתי - אין סגירה של הבולם.
בכל אופן מבדיקה נוספת אכן יש פגיעה/ סגירה קצת של מהלך בוכנת הבולם אבל לא פוגע בכלום וכאמור לא הגעתי לסגירת בולם גם בשטח.
הנה סרטון שמסביר את הצורך בשינוי מיקום תושבות הבלם האחוריות התחתונות ברנגלר
https://www.youtube.com/watch?v=edKXY5wQ3w8&app=desktop
אז בעצם שמת קיט קפיצים שמגביהה ב3.5" מעלה את מרכז הכובד והשתמשת בבולם קצר מהנדרש.. על חשבון הגבהת התושבת התחתונה?
כלומר העלת את מרכז הכובד מבלי להרוויח מהלך מתלה אפקטיבי נוסף?
נ.ב גם הנמכת אץ הבאמפסטופים.. לא?
חזרה לנושא,
אני לא רואה פגיעות של תושבת כזו נמוכה, כשהיא צמודה מאוד לגלגל היא גם מוגנת יחסית.
מאוד מפריע לי שבעבר רכבי שטח היו מתגאים ב"פיצ'ר" שהדיפרנציאלים באופסט ומאפשרים לנהג לתקל מכשולים ביתר קלות... והיום נאדה, דיפ ממורכז ומלא בקרות...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הבולמים גם הוחלפו לבולמים המתאימים להגבהה ומהלך המתלה לא נפגע כלל אלא אפילו גדל.
הבאמפסטופ לא הונמך וכפי שכבר כתבתי לא סגרתי בולם עד כה למרות שיש משקל גבוה דרך קבע מאחור.
ראה בסרטון שצרפתי דיי בהתחלה מודגם היטב עד כמה תושבת כה נמוכה פוגעת בעבירות
ראיתי, שלמה... אני סומך על מה שאתה כותב והכי חשוב שאתה מרוצה
אבל אני מסתכל כבר תקופה על קיטי הגבהה שונים ולא מסתדר לי .. אלו שמעל 2"... תמיד נראה שהם לא תורמים למהלך המתלה..או תורמים באופן זניח ביחד עם העלאת מרכז הכובד.
לא ראיתי קיט קומפלט שלא מנמיכים לו את הבמפסטופ בהתאם לגובה ההגבהה...
בכל אופן, כמו שיש קיט רילוקיישן לרנגלר... אם זו באמת תהייה בעיה לזחלני הסלעים... צפוי שתראה קיט גם לבורנקו.
נראה שבברונקו התושבת בולם אם תחטוף כנראה תשמור על התושבת רדיוס מפגיעה.
אהבתי שהאגזוז יושב גבוה בשלדה.
אני לא יודע כמה קרוב המרכב לשלדה באיזור הזה...
אבל מבחינת תושבת זה נראה ממש פשוט (וירטואלית...) לייצר כובע או הגבהה פריקה..
דווקא ברנגלר אני רואה בעייתיות גדולה שמחייבת כמו שאמרת חיתוך וריתוך תושבת חדשה.
עוד בעיה שאני מזהה עם מהלכים מוגדלים בתצורה כמו בברונקו זה שבולם בתוך קפיץ בשילוב המון תנועה ... אומר בעיית אריזה.
הבולם עלול לגעת בקפיץ במהלכים גדולים מאוד...
קובץ מצורף 131078