-
תגובה: כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
[QUOTE=asafk;886150/......... להיפך - כולם מאוד מקפידים על ההסגר וכל מי שבחוץ עם מסכה וכפפות עוד לפני שמסכה היה חובה.
אסף.[/QUOTE]
זה רק מוכיח כמה הם לא מקשיבים לאמירות של השלטון :-)
מודה, הפעם גם אני לא הקשבתי והקפדתי על מסכה מהיום הראשון, גם בזמן שראשי המערכת, לא רק שאמרו שלא צריך, אפילו הגדילו להסביר כמה זה רע :-(
-
זה אומר שזה כבר התחיל...?
https://youtu.be/3PgqE-aIVqk
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
ניר ל.
העולם השתנה. החברה לא מוכנה לספוג אבידות בנפש. לא במלחמות ולא במחלות. בגלל זה אנחנו כבר לא מגיעים להכרעות במישור הצבאי או בשום מישור אחר.
הפוליטיקאים בסה"כ מיישרים קו עם העם שנתן להם את המנדט. וכבר כתבתי בעבר שאני לא אומר את דעתי בנושא הטיפול הקורונה מתוך התחשבות באחרים, שלהם יש יותר מה להפסיד ממני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ניר ל.
העולם השתנה. החברה לא מוכנה לספוג אבידות בנפש. לא במלחמות ולא במחלות. בגלל זה אנחנו כבר לא מגיעים להכרעות במישור הצבאי או בשום מישור אחר.
הפוליטיקאים בסה"כ מיישרים קו עם העם שנתן להם את המנדט. וכבר כתבתי בעבר שאני לא אומר את דעתי בנושא הטיפול הקורונה מתוך התחשבות באחרים, שלהם יש יותר מה להפסיד ממני.
אתה חושב שהחברה תהיה מוכנה לספוג מאות אלפים שאיבדו את עבודתם, את רכושם, את ביתם ואת שארית כבודם, והם וילדיהם הפכו לדרי רחוב רעבים ללחם, בזמן שממשלה מושחתת ומנותקת בת 36 שרים (!!!) מאשרת השקעת 750 מיליון במטוס-שרד לראש הממשלה, ושופטים עליונים בדימוס שמקבלים פנסיה של 60,000 שקל לחודש?....
הרי בכל מדינה נורמלית זה המתכון הנפיץ למהומות, לביזה ולקרבות-רחוב, לבנקים ומשרדי ממשלה בוערים ולחבלים שקשורים למעקות של גשרי נתיבי איילון, שמה שמשתלשל מהם אלה לא הבובות של "אני שולמן" אלא פוליטיקאים אמיתיים שיד ההמון השיגה אותם סופסוף.
-
הייתה היום הפגנה של העצמאיים.
כמה לדעתכם התיצבו להפגנה?
אנרכיה, מצב חמור...
יש כסף תחת הבלאטות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
הכלכלה השחורה בישראל פורחת ולכן בנתיים אנחנו לא רואים אנשים רעבים, אבל בוא נראה כמה זמן יחזיקו המאגרים הללו, זה לא שכולם מחביאים מליונים ממס הכנסה, אולי כמה עשרות אלפים, וזה לא יספיק לנצח
עכשיו לנקודה השנייה שיותר מטרידה אותי, אני רופא שעובד בבית חולים ממשלתי בינוני, מאז ומתמיד היה עמוס, אין מיטות פניות. אין מספיק כוח אדם וחסר ציוד, פאק יט בוא נגיד את זה בקול אני רופא על אמת שביום יום מתנהל יותר כמו רס״פ מחלקתי לקמבן עוד מכונת הנשמה, אן לדחוס עוד חולה בחדר
המערכת שבורה ועבדה בתת תקינה חמורה כבר שנים לפני שבכלל אלוהים חשב להמציא את נגיף הקורונה הנוכחי
ולכן ליצמן, ביבי וסימן טוב בלחץ היסטרי (שלושה פושעים שנתנו למערכת להידרדר כפי שהיא היום בזמן כהונתם ב10 שנים האחרונות)
הקודקודים וכל מי שמכיר את המערכת מבפנים יודע שהמערכת הזאת שבורה וכל עונת שפעת אנחנו רואים איך המערכת כמעט מתפרקת, ועכשיו הקורונה הזאת תגמור אותה סופית ופה הפחד של כולם
בעיני הצעדים שעשו עד כה היו נכונים אך מפאת חוסר ההחלטיות נעשו מאוחר מדי, ולכן קיבלנו מצב בו לא הצליחו להשתלט על זה בזמן ולנצל את זה שידענו מה הולך לבוא, וזה המחדל מספר 1 כי עכשיו כבר מאוחר מדי
ואם אני צודק אנחנו נראה בשבועיים הקרובים עליה עצומה בתחלואה ובתמותה, אנשים משום מה חושבים שהשיא ביבי בפסח אבל אנחנו עוד לא התחלנו אפילו, הפיק יבוא עוד שבועיים עד חודש
ובעצם יצאנו קרחים משני הצדדים גם זיינו את המשק וגם לא הצליחו למנוע את ההתפשטות בארץ
בכייני הייה צריך כבר מדצמבר ינואר להטיל עוצר כניסת נוסעים ולבטל נסיעות לחול לכולם להתיר רק כניסת סחורה ובידוד מהיר של כל מי שמחשיד
שיהיה לנן בהצלחה
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תגיד דוקטור,
כמה שנים אתה במערכת?
פשוט לפני חודשים אחדים ליוויתי את אבי בבית חולים ברמבם.
טיפול נמרץ והקושי להשיג חדרי ניתוח ליוו אותנו מספר שבועות.
באחת השיחות עם פרופסור מבית החולים הוא הפתיע אותי בזה שבכלל מה שהכי חירבנה את מערך הבריאות היא יעל גרמן.
מעבר לכך שעוד מימי ברק העליזים אנחנו שומעים על הזקנה במסדרון בנהריה.
כך שלא מדובר על תקופה קצרה של בעיות במערכת הבריאות.
מהי תגובתך לעניין?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
אתה צודק בדבריך כבר משנות.ה 80 יש הרעבה מכוונות של מערכת הבריאות אבל ביבי וחבורת הליצנים שלו כגר בשלטון איזה 10 והיה להם מספיק זמן להחיל רפורמות ולתקן את הנזקים אסל הם בחרו להעלים עין ולהמשיך לחנוק את המערכת
-
כל כך צבוע הדיון הזה . כמו שהגבתי בפעם הקודמת, רוב התגובות פה מגיעות מצד פוליטי מאד מסוים שמברבר עצמו לדעת ופולט שטיות חסרות שכל ותוכן.
אין אנרכיה כי לא צריך. זהו. כמו שאין פה הוריקנים וכמו שדבורים יכולות לעוף.
תהיו בריאים ואל תכנעו לדמגוגיות של עצמכם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
The_doctor
אתה צודק בדבריך כבר משנות.ה 80 יש הרעבה מכוונות של מערכת הבריאות אבל ביבי וחבורת הליצנים שלו כגר בשלטון איזה 10 והיה להם מספיק זמן להחיל רפורמות ולתקן את הנזקים אסל הם בחרו להעלים עין ולהמשיך לחנוק את המערכת
אתה מאבד אמינות וניכר מדבריך שאתה עושה חשבון קל לצד שאתה מזדהה איתו פוליטית ומאידך נוקב כלפי ה״ליצנים״.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
בישראל? הצחקת אותי.
מקבלים כל היתמרות בשיוויון נפש.
ברלי כתב על זה בעריכות....
עברו 3 שבועות וחוץ מהשעמום שגדל (בעיקר של הילדים), דבר לא השתנה...
אם כי, אני כבר לא חותם על ה- 3 שבועות הבאים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
כל כך צבוע הדיון הזה . כמו שהגבתי בפעם הקודמת, רוב התגובות פה מגיעות מצד פוליטי מאד מסוים שמברבר עצמו לדעת ופולט שטיות חסרות שכל ותוכן.
אין אנרכיה כי לא צריך. זהו. כמו שאין פה הוריקנים וכמו שדבורים יכולות לעוף.
תהיו בריאים ואל תכנעו לדמגוגיות של עצמכם.
ואתה לא מדברר צד פוליטי מסוים? שמבחינתך כל עוד הוא בשלטון אז הכל בסדר?
שים לב - עד כה, אף אחד לא הפנה את הגה הדיון לכיוון של דעות פוליטיות.
-
עזבו משטויות פוליטיות , אין לזה קשר למצב הנוכחי ולא יכולנו להתמודד עם אלפי מונשמים גם אם מערכת הבריאות שלנו הייתה מגיעה לתחילת המערכה במצב פנטסטי.
אף אחד בעולם לא טרח להפנות תקציבים משמעותיים לנושא של עצירת התפרצות מגיפות.
אם יש מי שיצא מורווח בסוף הסיפור הזה הוא מערכת הבריאות - כמו שציין הדוקטור , היא גוססת כבר עשרות שנים, כולנו מודעים לזה אבל מדחיקים, כי כשאתה בריא וצעיר אז לא ממש איכפת לך. עכשיו אחרי שאין מי שלא מבין את ההשלכות - ואחרי שהמחיר הכלכלי שכולנו נשלם יהיה כואב ביותר , אף אחד כבר לא יסכים לחסוך על מיטות אישפוז.
-
חולק עליך ניר.
יש חלקים גדולים בעם שחושבים שהקורונה הוא מנופח ופעולות הממשלה הן בעיקרן פוליטיות.
יש להם טיעונים לא רעים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ניר רומז לך, בועז, שהשרשור הזה מתקרב לנעילה.
-
קטונתי מלדעת אם כל נושא הקורונה מנופח או לא אבל מי שחושב שאחרי המשבר מערכת הבריאות תצא מחוזקת או משהו כזה, חי בסרט.
בהקבלה לתחום הרכבים שאנחנו אוהבים, הרבה מאוד משרדים בממשל עובדים על תחזוקת שבר.
-
גם אני בספק שיחזקו את המערכת, רוב התקנים לכוח האדם שנוספו הם זמניים, כבר במעמסד החתימה נאמר שתקופת העסקה תהיה בין 6-9 חודשים לפי צורכי המערכת
ובנוסף לזה אי אפשר להגיד שהממשלה ומשרד האוצר יסבלו ממאות קשישים שיעברו לעולם הבא ויגאלו את האוצר מלשלם להם קצבאות וטיפולי בריאות
-
כמעט חודש עבר ...
בדיעבד השפעת הוירוס בישראל לא נוראה כפי שחששו, אקלים/ גיל או מה שלא מבדיל אותנו מקהילות אחרות שחטפו יותר.
סגר ועוצר אמנם מקטין כנראה את קצב ההתפשטות, אבל לא מעשי - המגזר הפרטי אכל אותה בענק... המגזר הציבורי ממשיכים לקבל משכורות כרגיל גם אם לא עובדים, פקידי הממסד יכולים להמשיך להטיף לציבור להסתגר בבית, להם אין דאגות פרנסה. שוטרים ממשיכים להיות שוטרים ... מאד גיבורים באכיפה איפה שאין התנגדות.
על הירידה בגבייה מקנסות על עבירות תנועה מתגברים באמצעות קנסות על הפרת העוצר.
איך יתגברו על הירידה בגביית שאר המיסים - כנראה שמס שימוש בחמצן טבעי כבר בדרך.
בקיצור - מתחילים לשחרר לאט את החבל, כרגע זה חסר משמעות, מאיימים שיסגרו שוב אם לא ניזהר.
הרי כשהחל הבלאגן מדובר היה בכמה עשרות מפיצים, עכשיו יש אלפים שרובם איננו מזוהה כי אין לו תסמינים מובהקים ולא נבדק - ברור שהתערבבות מחודשת תגרום לעליה בקצב ההדבקה. אז מה ? שליש מבני ברק נדבקה ולא נפלו השמיים. כך או אחרת נגיע להדבקה נרחבת של האוכלוסייה.
מי כן נפגע ומת באחוזים בלתי נסבלים - קשישים בבתי אבות, רובם סיעודיים שחייבים סיוע חיצוני. זה היה ברור מלכתחילה אבל באוכלוסייה הזו לא התמקדו ולא לשם הפנו את עיקר המשאבים.
אם הלכה לכם הפרנסה ואתם סובלים - תתעודדו בכך שהכל לחינם. העצמאים המנוצלים החלו להפגין , כמות זעומה של מפגינים ביחס לאוכלוסייה הזו, מליון השכירים המובטלים יגלה בתחילת החודש הבא שדמי אבטלה בישראל הם גם סוג של בדיחה 30 אלף ₪ נטו מקסימום שנפרשים בפועל על פני 8 חודשים. בהצלחה !
-
אני לא אתייחס לכל מה שכתבת... זה מרגיש לי כמו הוצאת תסכול ולא מידע מדוייק.
רק בנושא המגזר הציבורי,
מי שהוציאו אותו לחל"ת לא זכאי לדמי אבטלה.. מי שחולה או בבידוד לא מוכר לו ימי מחלה.
את החל"ת ממנים עובדי הציבורי על בסיס ימי חופש צבורים... ולמי שאזל מתאפשר לרדת למינוס.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אני לא אתייחס לכל מה שכתבת... זה מרגיש לי כמו הוצאת תסכול ולא מידע מדוייק.
רק בנושא המגזר הציבורי,
מי שהוציאו אותו לחל"ת לא זכאי לדמי אבטלה.. מי שחולה או בבידוד לא מוכר לו ימי מחלה.
את החל"ת ממנים עובדי הציבורי על בסיס ימי חופש צבורים... ולמי שאזל מתאפשר לרדת למינוס.
אז מה שתארת זה לא חל"ת. אמנם זה לא סימפתי לאכול את ימי החופשה אך אולי אפשר לצפות שוועדי העובדים יצליחו להחזיר משהו אחרי שהאבק ישקע.
חל"ת זה חופשה ללא תשלום. בימים אלו זה מונח מכובס לפיטורים מידיים ללא תקופת הודעה מראש ואם תקווה קלושה שחלק יחזרו לעבודה אחרי שהתקופה תגמר. מין הסתם גם לא שילמו פיצויים למי שיש.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
חל"ת זה חופשה ללא תשלום. בימים אלו זה מונח מכובס לפיטורים מידיים ללא תקופת הודעה מראש ואם תקווה קלושה שחלק יחזרו לעבודה אחרי שהתקופה תגמר. מין הסתם גם לא שילמו פיצויים למי שיש.
אם זה חל"ת מעל 30 יום, אז העובד זכאי לדמי אבטלה (אם הוא עומד בתנאים ששונו בעקבות המצב). עדיין לא שילמו פיצויים כי עדיין לא הסתיימו יחסי עובד-מעסיק.
Sent using Tapatalk
-
הוצאת תסכול
הוצאת קיטור
קוטר/מקטר ושאר כינויים על בסיס השורש ק.ט.ר
כל אלה כינויים שתמיד יגיעו מכיוונם של עובדי מגזר ציבורי, מקבלי משכורת מהמדינה, שהולכים לעבודה כרגיל ושכרם משולם בתחילת כל חודש כמו שעון.
אבל מי שפוטר או רובץ בבית בחל"ת בעל כורחו, כבר לא יזרוק את הביטויים האלה לאף אחד.
חברים - אדי הדלק באויר. כל מה שצריך זה גפרור.
כרגע נשרפו רק כמה צמיגים ישנים. אבל אף אחד לא מבטיח שבהפגנות הבאות יישרפו רק צמיגים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אז מה שתארת זה לא חל"ת. אמנם זה לא סימפתי לאכול את ימי החופשה אך אולי אפשר לצפות שוועדי העובדים יצליחו להחזיר משהו אחרי שהאבק ישקע.
כנראה שלא כתבתי טוב...או ברור...
מה שתיארתי זה הסכם שוועדי העובדים כבר הסכימו עליו.
כל המגזר הציבורי שהוצא לחל"ת... לא זכאי לדמי אבטלה... אלא ינצל את ימי החופשה הצבורים או שלא צבורים.
זה המצב.. אפשר לכתוב עוד הרבה או לחפש גם כתבה בנושא..
אבל,
העיתונאים... אי אפשר לסמוך עליהם ... הם שקרנים.. מטונפים.. מסלפים ןמציגים תמונה מעוותת על מנת למשוך את דעת הקהל.
4 השורות האחרונות נכתבו לאור התגובה מעליי.
נ.ב,
https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%9...95%D7%A0%D7%94
-
האמנות הנפוצה של הפרד ומשול.... והפעם משסים את המגזר הפרטי במגזר הציבורי.
חבל.
בסוף כולם צריכים שמסתובב כסף בין הכיסים של האנשים. אז המשכורת שאחד מקבל היא זו שתאפשר לו להוציא את הכסף על מה שהשני מוכר. אם גם הוא יקבל דמי אבטלה - הם ממילא יוצאים מקופלת האוצר, והם פחות מהמשכורת שלו... אז לא יהיה לו להוציא.
אסף.
-
לא אומנות... זה טבע הברלי... ואף אחד לא משסה אף אחד באף אחד...המגזר הפרטי תמיד הלין על הציבורי... גם אם בצדק וגם אם לא.
לראייה דפים רבים המקטלגים ומקטרגים פקחים... שוטרים... לא רק בגיפולוג.. בתקשורת... בפייסבוק ובעוד מדיות.
מובן, לגיטימי, זה נוח... ולעיתים גם מאוד נכון... אז זה גם לא חשוב איפה הביקורת במקום ואיפה היא סתם עלילות והוצאת קיטור.. וזו כבר עיתונאות לשמה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואתה לא מדברר צד פוליטי מסוים? שמבחינתך כל עוד הוא בשלטון אז הכל בסדר?
שים לב - עד כה, אף אחד לא הפנה את הגה הדיון לכיוון של דעות פוליטיות.
דרור. בתגובה 70 אסף ציין שצינזר תגובות מסויימות כגון זו שעניתי ל- ZIVO כתגובה על מה שכתב בתגובה 48. ZIVO מחזיק בדעה מסויימת , לא מסכים איתה אבל אעמוד על זכותו לכתוב/להשמיע אותה. POLAR BEER לא צונזר כנראה עדיין , אני כן.
-
לכולם מותר להחזיק בדעה פוליטית, וחובה על כולנו להביע אותה כחלק מהשיטה הדמוקרטית.
אבל לשם כך יש מספיק פלטפורמות ומדיות, ג'יפולוג אינו אחד מהם ולא יהיה.
(גם אם פיספסנו ולא מחקנו תגובה כזו או אחרת)
אסף.
-
כשאני מדבר על פקידי ציבור , הכוונה היא לא לאנשים הקטנים, אלא לאלו מלמעלה שמנהלים בפועל את המדינה ומכתיבים בפועל את המדיניות - לא כזה משנה איזה שר יוצב מעל המשרד שהם שולטים בו. לייחס את כל הבעיות והמחדלים לנבחרי הציבור זו הטעות.
הפקידים האלו לא בחל״ת ולא מנצלים ימי מחלה או חופשה, הם דווקא עובדים במרץ ומקבלים שעות נוספות, יש להם תנאי שכר ופרישה מעולים והם רחוקים מלחוש את המצב בשטח.
לגבי המגזר הציבורי בכללותו - אין מה להשוות את הפגיעה בו לפגיעה במגזר הפרטי, בטח שאין לו עדיין סיבה למחות.
לגבי שוטרים - לצערי הם מרוויחים את המוניטין הרע שלהם ביושר, לא מפעילים מספיק שיקול דעת, לראות אותם מפגינים מוטיבציה אדירה בנסיונות ללכוד מפירי עוצר שרצים/רוכבים לבדם בפארק הירקון או בחוף הים זה בהחלט מתסכל אותי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
כנראה שלא כתבתי טוב...או ברור...
מה שתיארתי זה הסכם שוועדי העובדים כבר הסכימו עליו.
כל המגזר הציבורי שהוצא לחל"ת... לא זכאי לדמי אבטלה... אלא ינצל את ימי החופשה הצבורים או שלא צבורים.
זה המצב.. אפשר לכתוב עוד הרבה או לחפש גם כתבה בנושא..
אבל,
העיתונאים... אי אפשר לסמוך עליהם ... הם שקרנים.. מטונפים.. מסלפים ןמציגים תמונה מעוותת על מנת למשוך את דעת הקהל.
4 השורות האחרונות נכתבו לאור התגובה מעליי.
נ.ב,
https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%9...95%D7%A0%D7%94
דווקא כתבת ברור. אבל כשאתה כותב שעובדים על בסיס ימי החופשה הצבורים אני מבין מכך שאלה ימי חופשה משולמים ושנכנסת משכורת בסוף החודש. אז נכון, זו חופשה כפויה וזה רחוק מלהגיד שמקבלים שכר רגיל בלי שום השפעה אך זה לא להיות מובטל.
אישתי עצמאית בסטטוס עוסק זעיר שמרבית עיסוקה בבתי דיור מוגן. מתחילת ההגבלות אינה עובדת כלל. נרשמה בכל האתרים אך הסטטוס עדיין בטיפול והיא לא רואה שקל.
לא צריך לרחם עלינו, אני עובד כרגיל (אך מהבית) אבל ההשפעה של חוסר ההכנסה שלה כן מורגשת.
יש כאלה שבמצב הרבה הרבה יותר גרוע. בעיקר העצמאים.
-
לגבי עובדי המגזר הציבורי - החופשה היא על חשבון ימי החופשה, מי שיגמרו לו ימי החופשה אני מניח שיתחיל לשלם גם בשכר שבסוף החודש. היתרון בזה הוא שהמשכורת נכנסת ויש נזילות, אבל זה עולה הרבה כסף שפשוט פחות רואים אותו, קצת כמו לחול מהחסכונות). החל מפסח הגיעו להסכם לפיו המדינה תממן חצי מהימים האלה (ארבעה וחצי ימים).
יתרונות אחרים שיש למגזר הציבורי הוא רציםות פנסיה וכאלה וגם בטחון (שאני לא בטוח עד כמה הוא אמיתי) שמקום העבודה שלהם יחכה להם.
לגבי הפקידים הבכירים שממשיכים לעבוד, לא בטוח שהייתי רוצה להתחלף עם אף אחד מהם, לא עם ההחלטות שהם צריכים לקבל ולא עם האש שהם חוטפים ויחטפו בהמשך (ואני דווקא לא מסכים עם רוב ההחלטות האלה).
Sent from my LG-H930 using Tapatalk