-
תגובה: מרווח גחון - עובדים עלינו? (ויש גם עבודה לחופש)
מדידות ממה שחונה היום במשטח שלי
טויוטה לנדקרוזר 75 שנת 98
גלגלים "31
סט מתלים "2 efs סטנדרטי
ביצה קדמית 230 ממ
גשר גיר 400 ממ
שלדה 450 ממ
ביצה אחורית 220 ממ
טויוטה הילקס 96
גלגלים מקורים "205/80/16 "29
מתלים סטנדרט (בערך)
ביצה קדמית 225 ממ
גשר גיר מקורי 320 ממ
שלדה 485 ממ
ביצה אחורית 215 ממ
איסוזו איפון 02
גלגלים 245/75/16 "32.
מתלים "2 efs רך.
ביצה קדמית 300 ממ
גשר גיר 295 ממ
שלדה 370 ממ
ביצה אחורית 235 ממ
כל הגלגלים מנופחים 30 psi
כל הרכבים לא עמוסים
בברכה,טושי
-
מעניין לטבלה גם ג'יפונים?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
בוקר טוב!
מתנצל מראש על שלא קראתי את מיליון התגובות מעלה, אז אולי אני כותב מה שכבר נאמר מעליי?
לטויוטה ישראל יש מנהג מגונה של מדידת מרווח גחון באמצע הרכב - ולא בנקודה הנמוכה ביותר, שהיא בדרך כלל מתחת לדיפרנציאל האחורי. במבחנים שלי אני מתעלם מהנתון הזה (הרלוונטי אמנם, למעבר סוללה, אבל זו לא השוואת תפוחים לתפוחים). מרווח גחון תקני מוגדר כמרווח המינימאלי, וזה בטח לא 30 ס"מ - יותר 21-22-23 ס"מ, מתחת לדיפ' האחורי. אני יכול לקבל שזה לא הנתון הכי חשוב, אבל זה הסטנדרט להשוואה.
אני מבין את ההיגיון השיווקי של טויוטה, אבל הם לא יכולים לקחת 'סטנדרט תעשייתי', וליצור מציאות פרטית שלהם.
מה שאינו אומר דבר על ה היי לקס, שהוא טנדר שטח מצוין (הרבה פחות טוב על הכביש ובשביל המהיר, מבחינתי)
-
יש להם מחירון משומשות פרטי אז למה לא מציאות פרטית?
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
-
רמי,
יש פתרון הרבה יותר פשוט,
תשווה את מרווח הגחון גם ברכבים האחרים.
הרבה טנדרים ורכבי שטח סובלים ממכות בספי הדלתות בדיוק בגלל המרווח הזה, שהוא פקטור משמעותי בעבירות, גם לא בסוללה אלא גם במעברים טכניים אחרים.
וכאן יש למרווח וגובה במרכז הרכב השפעה משמעותית.
להבדיל ממרווח מתחת לביצה שאפשר לפצות עליו במקרים רבים ע״י העלאת גלגל על הגורם שלא עובר מתחת.
-
דורון, זה בדיוק מה שאנחנו מנסים לעשות כאן.
(ומייד הקארמה של ההיילקס נקמה בי וחטפתי בומבה מתחת לדלת עם צלקת מכוערת)
אסף.
-
דרך אגב, מה עם מידות אמיתיות של היילקס 2008?
Sent from my LM-V405 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
בוקר טוב!
מתנצל מראש על שלא קראתי את מיליון התגובות מעלה, אז אולי אני כותב מה שכבר נאמר מעליי?
לטויוטה ישראל יש מנהג מגונה של מדידת מרווח גחון באמצע הרכב - ולא בנקודה הנמוכה ביותר, שהיא בדרך כלל מתחת לדיפרנציאל האחורי. במבחנים שלי אני מתעלם מהנתון הזה (הרלוונטי אמנם, למעבר סוללה, אבל זו לא השוואת תפוחים לתפוחים). מרווח גחון תקני מוגדר כמרווח המינימאלי, וזה בטח לא 30 ס"מ - יותר 21-22-23 ס"מ, מתחת לדיפ' האחורי. אני יכול לקבל שזה לא הנתון הכי חשוב, אבל זה הסטנדרט להשוואה.
אני מבין את ההיגיון השיווקי של טויוטה, אבל הם לא יכולים לקחת 'סטנדרט תעשייתי', וליצור מציאות פרטית שלהם.
מה שאינו אומר דבר על ה היי לקס, שהוא טנדר שטח מצוין (הרבה פחות טוב על הכביש ובשביל המהיר, מבחינתי)
זויות המרכב בתכל'ס חשובות הרבה יותר מנתון יבש של מרווח הגחון. בוודאי בכלי רכב עם סרנים חיים שמרווח הגחון המינימלי שלהם (תחתית ביצת הדיפרנציאל) נשאר קבוע.
הזויות תלויות בהרבה נתונים: קוטר הגלגלים שבתכל'ס הוא הנתון הבסיסי שממנו מתחילים לבנות את הרכב והוא משנה הרבה מאוד - וגם לא תמיד בעל השפעה חיובית דווקא על כלל תכונות הרכב.... * מרווח גחון מתחת לגחון * אורך סרחי העודף * אורך בסיס גלגלים וכמובן * מהלך המתלה וגם * הספק ומומנט, כי מנוע חזק הוא גם חשוב, כמובן ביחס למשקל הרכב (יחס הספק למשקל). כי יש מתארי שטח שבהם יש הרבה חשיבות לכוח כמו דיונות למשל, או עליות דרדרת ארוכות (למרות שרוכבי הכלים צמוקי-תפוקת-מנוע סבורים ש"זה לא שטח" ומתעלמים מהם בהפגנתיות....)
ואז אולי צריך להכניס משתנה נוסף, הפעם אנו נזקקים כאן ליכולות המהנדסים שנמצאים כאן (הנה לך אסף, אתה שנהנה לשלוח אותנו להתפלש בלכלוך עם סרגל וסרט מדידה כדי שתוכל להתפוצץ מצחוק.... קח תרגיל שראוי ליכולות שלך. סביר להניח שתצטרך לגייס לצידך את חנן) - והוא גם חישוב יכולת רכבת ההנעה הסטנדרטית, לא משופרת, להתמודד עם גלגל גדול בקצה אחד, ויכולות המנוע בקצה השני.... משהו שיקח בחשבון גם כלים עם מבנה מערכת הנעה בסיסי כמעט "לא מאוזן", נגיד סופה, שמציגה מצד אחד סרן אחד (אחורי) חזק ביותר, ומצד שני סרן שני (קדמי) שהוא כמעט על סף הגבולי.
יש עוד נתונים להכניס למשוואה הזו?..... כושר טיפוס (במעלות/אחוזים?...) זוית שיפוע צד מירבית?... אולי חישוב מרכז כובד?..... עומק צליחת מכשול מים?.....:rolleyes:
זו כבר משימה לצוות חשיבה שיכלול את המהנדסים והמתמטיקאים שבינינו - להגדיר את הנתונים ולהכריז על "נוסחת הזהב" לרכב שטח - מספר מוחלט, שורה תחתונה, שימחיש ויגלם את כלל התכונות האלה ויהווה את "מדד להתאמה לשטח".
אחלה פרויקט לניצול עודף הזמן הפנוי של ימי הבטלה מאונס. משהו שיאפשר לנו לייצר את קודש-הקודשים: מדד קובע פרטי משלנו. "מדד ג'יפולוג לרכב שטח" או ציון סופי ומוחלט שידרג את רשימת "רכבי השטח הטובים ביותר".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זו כבר משימה לצוות חשיבה שיכלול את המהנדסים והמתמטיקאים שבינינו - להגדיר את הנתונים ולהכריז על "נוסחת הזהב" לרכב שטח - מספר מוחלט, שורה תחתונה, שימחיש ויגלם את כלל התכונות האלה ויהווה את "מדד להתאמה לשטח".
כבר חישבו את זה, ברלי. סטיבן הוקינג, ריצ'רד פיינמן, פרימן דייסון ואלברט איינשטיין אישר את התוצאה בסיאנס.
המספר המוחלט הוא - 42.
שזה בגימטריה (ביפנית, כן?) = היילקס.
כמובן :rolleyes:
-
ואדאמס גם, זה מופיע במדריך הטרמפיסט דקה 112[emoji41]
-
חישוב רכבת הכוח זה לא אתגר אמיתי.
זה אחד החישובים הראשונים שעושים לכל רכב, נתון ה gradability גוזר מומנטים על כל הרכיבים בדרך מצד אחד, קובע יחסי העברה מצד שני, ומכוון אותך לתכנון נכון ששום דבר לא יישבר.
אבל נוסחת זהב? אין כזה דבר.
המקסימום שאפשר לעשות הוא למצוא מה מתאים לשבילי ישראל. ואני די בטוח שכולנו סביב אותו מתכון בסופו של יום.
אבל אותו מרווח הגחון כן חשוב. הוא ההבדל בין לעלות מעבר סתמי וחסר שם בראשון נמוך בלי להסס, לבין להסס, לתמרן, ובסוף גם לדפוק את הרכב בסלע. יש מדרגות סלע שאני לא רואה בכלל, גם לא ראיתי אותן כשהיה לי דיפנדר או בסופה. לחלק משותפיי לטיולים המדרגות האלה נראות מאוד מאיימות - כי הרכב נמוך יותר, הם לא ייזהרו - הם יחטפו. וכשמשווים כלי רכב במידות כלליות דומות, עם זוויות מרכב דומות בסיס גלגלים דומה ומידות צמיגים דומות - זה נתון חשוב. במיוחד היום שכולם עם אותם קפיצים ובולמים שמגיעים בערכת ההגבהה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב עמית
דרך אגב, מה עם מידות אמיתיות של היילקס 2008?
אתה צודק ולא נעים לי, אבל יש לי פתק מהרופא שאסור לי לצאת מהמיטה, לפחות עד שתיגמר חבילת הכדורים הנוכחית (לא מספיק קורונה, גם מטשטשים אותי עם ארקוקסיה...).
אבל אני אמדוד, בטוח.
יש לי בעבודה גם טנדר דימקס אמנם 2x4 (איך זה קרה??? מי לא שם לב?? ) אבל זהה בכל המידות ל 4x4. אז אני אמדוד גם אותו.
אסף.
-
הכל חשוב.
אבל גם בג'ימני עם 19 ס"מ המאוד לא מרשימים מתחת לגחון וגלגלי 26'-27', אתה לא רואה את הסלעים האלה.
כי הזויות המצויינות שלו מחפות על זה מצויין. ואפילו יותר מזה.
ואם הוא בכל זאת נתקע? זה כנראה רכב השטח היחיד שנשאר שתיאורטית עדיין ניתן לחלץ בידיים.....
-
בג'ימני אתה רואה שמיים....
אבל נכון - אי אפשר להשוות ג'ימני להיילקס - כי הם שונים מדי. אפשר בהחלט להשוות פג'רו לפת'פיינדר או הנטר לנבארה ולומר על אחד מהם ביחס לשני - 'נמוך'.
לך תביא מספרים מהסופה.
אסף.
-
רק כי ביקשת יפה, אולי ארד מתישהו להתמרח בטינופת שנושרת קבוע מגחון הסופה על ריצפת החניון.
אבל לא עכשיו, אחרי שהתקלחתי וכולי מצוחצח ומריח טוב.
אולי מחר. או בלילה, אחרי צעידת הערב ולפני המקלחת שלפני השינה.
ובתמורה - חישוב הנוסחה המוחלטת בהחלט נמצא בתוך מעטפת יכולותיך המקצועיות. קדימה, לך על זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
צוות חשיבה שכזה יכול לעמול במשך שנה שלמה ולא יגיע למאית מהתובנות של מי שכבר כל חייו חושב, מיישם, בונה, חושב שוב, משפר ומשדרג, מיישם שוב, בונה ומתקף באין ספור נסיונות ביצוע את נוסחת הזהב הזו...
למשל הבחור ההוא הגבוה שבנה את הזיבר....
למה שלא תשאל אותו...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כבר חישבו את זה, ברלי. סטיבן הוקינג, ריצ'רד פיינמן, פרימן דייסון ואלברט איינשטיין אישר את התוצאה בסיאנס.
המספר המוחלט הוא - 42.
אוף, למה גילית להם... כבר שנים אני שומר את זה בסוד [emoji16]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
צוות חשיבה שכזה יכול לעמול במשך שנה שלמה ולא יגיע למאית מהתובנות של מי שכבר כל חייו חושב, מיישם, בונה, חושב שוב, משפר ומשדרג, מיישם שוב, בונה ומתקף באין ספור נסיונות ביצוע את נוסחת הזהב הזו...
למה שלא תשאל אותו...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
נכון.
הבחור ההוא הגבוה, שמהיכרותי איתו ושלדעתי האישית הוא גאון - לא פחות, ושאני ועוד רבים וטובים ממש מעריצים אותו והוא האליל שלנו - הוא בכלל לא מהנדס.
יותר מזה?.... אני בספק אם הוא גם סיים תיכון... ועוד יותר בספק אם הוא יידע בכלל מאיפה להתחיל לעשות את החישובים הללו שעבור חבורת המהנדסים המוכשרים שלנו כאן הם די טריוויאליים (לפחות לפי מה שאסף אומר). אבל כל התיאוריות האלה מתגמדות מול הידע שלו.
כל מה שהוא יודע (ושלא יהיו ספיקות - הוא יודע הרבה יותר מכולנו גם יחד, כולל כל המהנדסים) זה בדיוק כמו שכתבת - אלה תובנות שנרכשו בעמל רב לאורך חיים שלמים, נסיון ללא תחרות בתכנון, בבנייה, בנהיגה, בחשיבה חוזרת ונשנית, שיפור ועוד שיפור ועוד שדרוג. אינספור נסיונות. וגם אינספור תעיות וטעויות שאגב, הוא בכלל לא מתבייש בהן.
אבל אסף מחפש לנו תעסוקה, ואני מחפש תעסוקה לאסף.
-
לנדקרוזר 73 1998
דיפרנציאל אחורי 23.5 סמ
דיפרנציאל קידמי 25 סמ
קורות 39 סמ
גשר גיר 34 סמ
צמיגי 33
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
מדידה חלקית (בלי לשכב מתחת לאוטו)
שילדה 45
גשר גיר (ברזל) וגם תיבת העברה (מגן פח על אלומיניום) 37
הכבהה עד 50 מ''מ סטנדרטית, צמיגים 32 סטנדרטיים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
למה שלא תשאל אותו...
כי הוא בנאדם עם דמיון ומעוף וכשרון, אבל גם הוא, בנה רעיון שרק אחרי שהמהנדסים סידרו אותו לפי כללים הנדסיים, רק אז הרכב עבר לייצור אמיתי, זה למה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כי הוא בנאדם עם דמיון ומעוף וכשרון, אבל גם הוא, בנה רעיון שרק אחרי שהמהנדסים סידרו אותו לפי כללים הנדסיים, רק אז הרכב עבר לייצור אמיתי, זה למה.
זה כי לא היתה לו ברירה. רצה להעביר את זה תקינה ולקבל רישוי והיה צריך שיחתמו לו. מין הסתם היו כנראה גם הרבה פשרות לאחור במוצר עצמו לכבוד זה.
ממה שאני זוכר מהיצירות הקודמות שלו, הן תוכננו על ידו מ-א' עד ת' בלי שיתערבו לו. יצא מאסטרפיס (מאסטרפיס לפי הסטנדרטים שלנו כמובן, דברים שלא יעברו במחלקת התקינה של משרד התחבורע....). לרכבי מירוץ או כאלה שלא נזקקים לחתימות ואישורים של הממסד, זה הספיק. מעל ומעבר אפילו.
כל זה לא בא להקטין מחשיבות כללי ההנדסה המקובלים ומהצורך במהנדסים, כמובן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ממה שאני זוכר מהיצירות הקודמות שלו, הן תוכננו על ידו מ-א' עד ת' בלי שיתערבו לו. יצא מאסטרפיס
תשאל את עידו מתי היה הכלי האחרון שהוא תכנן לבד מא' עד ת'.
-
בהזדמנות. בביקור הבא אצלו.
-
מרווח גחון - עובדים עלינו? (ויש גם עבודה לחופש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ממה שאני זוכר מהיצירות הקודמות שלו, הן תוכננו על ידו מ-א' עד ת' בלי שיתערבו לו. יצא מאסטרפיס (מאסטרפיס לפי הסטנדרטים שלנו כמובן,
מממ..
וזה לא קשור רק לתקינה ורישוי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תשאל את עידו מתי היה הכלי האחרון שהוא תכנן לבד מא' עד ת'.
אני אחרון המתלהבים מכל פסטיבל הזיבר שהיה פה באתר, אבל דווקא ההערה הזו לא ברורה לי.
אימפריות רכב בעולם חולקות פלטפורמות ומכלולים, מה הבעיה בזה?
בדיוק הפוך, כל דקה שאתה משקיע בתכנון של מכלול, שאין לך יתרון יחסי, ואתה יכול לקנות מוכן מספיק טוב, מצווה לקנות.
-
לא זו היתה כוונתי זיו, לא על מכלולים רמזתי אלא על האנשים שמאחורי הקלעים.
כמו שהנרי פורד לא תכנן את המודל T לבד, ולפרדיננד פורשה היה צוות שעבד על פרויקט החיפושית, גם כדי להוציא זיבאר מקו יצור יש עבודת צוות והנדסה. מעל כולם מנצח איש אחד שזה החזון והרוח שלו, וכבודו במקומו - אני מזכיר את שמו של עידו כהן לצד גדולי עולם הרכב ששמותיהם מתנוססים על מכוניות עד היום.
אבל בניגוד למה שדרור הרומנטיקן מתאר - גאונים שבונים מכונות מדהימות לבדם, בגראז', יש בעיקר בסרטים הוליוודיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא זו היתה כוונתי זיו, לא על מכלולים רמזתי אלא על האנשים שמאחורי הקלעים.
כמו שהנרי פורד לא תכנן את המודל T לבד, ולפרדיננד פורשה היה צוות שעבד על פרויקט החיפושית, גם כדי להוציא זיבאר מקו יצור יש עבודת צוות והנדסה. מעל כולם מנצח איש אחד שזה החזון והרוח שלו, וכבודו במקומו - אני מזכיר את שמו של עידו כהן לצד גדולי עולם הרכב ששמותיהם מתנוססים על מכוניות עד היום.
אבל בניגוד למה שדרור הרומנטיקן מתאר - גאונים שבונים מכונות מדהימות לבדם, בגראז', יש בעיקר בסרטים הוליוודיים.
אם לא הייתי מפחד, שתנעלו גם את השרשור הזה,
אז הייתי כותב לך שאני מסכים אתך ב 100% - לא משנה כמה היחיד מוכשר, צוות, תמיד יהיה טוב יותר.
-
וגמל זה סוס שתכננה ועדה (א. נכפולגר)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
וגמל זה סוס שתכננה ועדה (א. נכפולגר)
אמירה משעשעת אך מטופשת להפליא.
ואיפה נכפולגר עכשיו..