-
תגובה: הגיגים על גלגל רזרבי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
ועכשיו.... אני הולך לוודא אוויר בספייר [emoji28]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
עכשיו אתה רציני!
מישהו מכל אבירי התולעים, הפטריות והספיירים הנוספים, טורח לבדוק לחץ אויר בגלגל הרזרבי?................................. ...................
ונכון שיש קומפרסור וכו'.... אבל בכל זאת. ואני מתכוון לא רק לג'יפ, אלא גם ובעיקר לפרייבט.
-
הגזמת... כמו שבודקים אוויר בצמיגים אחת ל... בודקים גם בספייר...
alto אין לי איזה המלצה ספציפית, חפש havy duty tire repair kit.
-
פרייבט עם ספייר?? מה זה ענתיקה?
(סתם, אני עדיין עם ספיירים)
נשלח מהנייד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עכשיו אתה רציני!
מישהו מכל אבירי התולעים, הפטריות והספיירים הנוספים, טורח לבדוק לחץ אויר בגלגל הרזרבי?................................. ...................
ונכון שיש קומפרסור וכו'.... אבל בכל זאת. ואני מתכוון לא רק לג'יפ, אלא גם ובעיקר לפרייבט.
זו באמת נקודה טובה, ולמרבה הצער, רוב ככל המוסכים לא מבצעים את הבדיקה הזו בטיפולים השוטפים.
ומכיוון שגם אני לא כזה צדיק בהקשר הזה, אז יש בכל מכונית שלנו קומפרסור של 50 ש"ח (בהיילקס יש בנוסף גם אחד גיבור). זה לא רק בשביל למלא את הספייר כשמשתמשים בו, אלא בגלל שרוב התקרים דולפים לאט מאוד, ואז אין צורך להתאמץ ולהתלכלך בהחלפת גלגל, אלא מספיק לנפח ולנסוע לתקן, בפרט אם אתה ממגדר שפחות מוכן לפתוח ולסגור ברגים.
-
דיברת על קומפרסורים,
90% מהעבודה של הקומפרסור שלי זה לנפח גלגלים של הורים אחרים בחניה של הגן בבוקר (בתקופות שעוד היו גנים). יש איזה בן דוד על הכביש הראשי שכבר בנה וילה על החבר'ה האלה שאני שולח אליו.
לרובם אני גם מנפח את הספייר (שריק כמובן), אבל כמו שנאמר- ברוב המקרים אני שולח אותם על הצמיג המפונצ'ר לתקן.
-
* קרה לי כבר שבמהלך בדיקה שגרתית גיליתי שהספייר יושב על משהו כמו פחות מ10PSI ומאז אני בודק אחת לחודש ככה. בטנדרים זה קצת איכסה אבל זה מה יש.
* קרה לי שהיה פנצר בטנדר השכרה אבל לא היה את הכלים לתפעל את הכננת ומאז אני בודק כל פעם.
* קרה לי שהכננת גלגל הייתה תפוסה והגלגל לא ירד, למזלי היה רכב זהה עם כננת גלגל עובדת.
* קרה לי כבר שהיה גלגל ספייר אבל מישהו לקח את מפתח האומים לרכב אחר ולא החזיר.
* קרה לי כבר שהתועלים היו יבשות, כנ"ל גם השפופרת דבק.
* קרה לחבר שלי שאחרי הפנצר השני הוא נסע על הגנט כ-5-10 קמ בשטח, ניסה למלא אוויר בתחנת דלק והצמיג התפוצץ עליו ברמה שהיו לו חבלות בעורף.
* הכי גרוע שזכור לי, היה טיול עם טל רוזוב מהצהוב לפני 15~ שנה. התחלנו טיול עם הדיפנדר של אחי באזור כוכב הירדן והוא (טל) עלה על בזנט שקרע לו שני MTR חדשים לחלוטין, התגלגלנו למקום שרק אחר כך גיליתי שהוא ביתו של אחד מאיר הר ציון ונתקענו שם 3 שעות, שעה וחצי מתוכן היה לנסות להוריד את האומים עם מפתח לא להיט ואומים שחוקים. אחר כך אחי והוא נסעו לבית שאן למצוא פנצרייה בשביל לתקן את הצמיג הפחות נורא מבינהם. בינתיים אני גיליתי בחווה שדה שלם של לנדרובר סידרה 1/2 ודה שבו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עכשיו אתה רציני!
ברור.
וברכב של זוגתי יש גם קומפרסור קטן, כי הרבה יותר פשוט עבורה לנפח ולנסוע לאט לפנצריה מאשר להחליף צמיג.
הוכיח עצמי יותר מפעם אחת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
* קרה לי כבר שבמהלך בדיקה שגרתית גיליתי שהספייר יושב על משהו כמו פחות מ10PSI ומאז אני בודק אחת לחודש ככה. בטנדרים זה קצת איכסה אבל זה מה יש.
* קרה לי שהיה פנצר בטנדר השכרה אבל לא היה את הכלים לתפעל את הכננת ומאז אני בודק כל פעם.
* קרה לי שהכננת גלגל הייתה תפוסה והגלגל לא ירד, למזלי היה רכב זהה עם כננת גלגל עובדת.
* קרה לי כבר שהיה גלגל ספייר אבל מישהו לקח את מפתח האומים לרכב אחר ולא החזיר.
* קרה לי כבר שהתועלים היו יבשות, כנ"ל גם השפופרת דבק.
* קרה לחבר שלי שאחרי הפנצר השני הוא נסע על הגנט כ-5-10 קמ בשטח, ניסה למלא אוויר בתחנת דלק והצמיג התפוצץ עליו ברמה שהיו לו חבלות בעורף.
* הכי גרוע שזכור לי, היה טיול עם טל רוזוב מהצהוב לפני 15~ שנה. התחלנו טיול עם הדיפנדר של אחי באזור כוכב הירדן והוא (טל) עלה על בזנט שקרע לו שני MTR חדשים לחלוטין, התגלגלנו למקום שרק אחר כך גיליתי שהוא ביתו של אחד מאיר הר ציון ונתקענו שם 3 שעות, שעה וחצי מתוכן היה לנסות להוריד את האומים עם מפתח לא להיט ואומים שחוקים. אחר כך אחי והוא נסעו לבית שאן למצוא פנצרייה בשביל לתקן את הצמיג הפחות נורא מבינהם. בינתיים אני גיליתי בחווה שדה שלם של לנדרובר סידרה 1/2 ודה שבו.
אם כבר, האם מישהו יכול להעיד - ממקור ראשון - שהיה לו פאנצ'ר במילואים בסופה/נ.נ./אביר/ג'פס/ריו/האמר... ומפתח הגלגלים שהיה זרוק מאחורה (אם היה) כן התאים לאומים של הרכב?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם כבר, האם מישהו יכול להעיד - ממקור ראשון - שהיה לו פאנצ'ר במילואים בסופה/נ.נ./אביר/ג'פס/ריו/האמר... ומפתח הגלגלים שהיה זרוק מאחורה (אם היה) כן התאים לאומים של הרכב?
נמרוד, אתה זקן...
בצבא של היום יש ערכת כלי נהג אחת לפלוגה. בערך. לא רק באימונים אלא גם בבטש. הרכבים עצמם מגיעים ערומים לגמרי.
להזכירך, לפלוגה יש לרוב יותר מסוג כלי רכב אחד עם אומי גלגל שונים בתכלית.
בדיוק בגלל זה, בתור נהג חפק בבטש, אני תמיד זורק ברכב סט בוקסות וידית כוח.
-
יש כלל לא כתוב בצבא - לעולם ערכת כלי הנהג שקיבלת תהיה של רכב אחר. לכן חשוב לשמור במכולה בצד לפחות סט אחד טוב....
בכל מקרה, ראו כאן:
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
המלצה על ערכת "נחשים" טובה בבקשה
הערכה של ל.כ. שקניתי זהה לחלוטין לערכה שנמכרת ברשת עם מדבקות של ARB והמחיר לא מצדיק את המאמץ ללכת לדואר לאסוף את החבילה מאיביי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עכשיו אתה רציני!
לא רק שיש לי תצוגה קבועה של הלחץ של הרזרבי, יש לי גם התראה קולית ועל המסך במקרה של ירידת לחץ :-)
-
שחכתי. טרי מהשבוע. כלי לתיקון פנצר בג'נט ברזל - פטיש גיבור.
קרה בכביש שש. משהו נפל מהמשאית שלפני... https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ac6c98481f.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
-
לגמרי. וזה סתם צמיג כביש של ליסינג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
לגמרי. וזה סתם צמיג כביש של ליסינג.
כדאי לוודא שהצמיג לא מפתח בליטה בימים הקרובים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
האמת שדווקא בהאמרים בדרך כלל המפתח בסדר, הבעיה היא הג'ק הייחודי שלהם שכבר ממש נדיר למצוא. במקום זה מקבלים ג'ק בקבוק שבקושי מגיע לתחתית המשולש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מילואים בצאלים - ההאמרים מגיעים בלי גלגל ספייר. אם צריך יגיע חימוש להחליף
תעסוקה בקו מצרים - מנסים להחליף גלגל בדויד. יש צלב - של רכב אחר, מגיעה סופה - צלב לא מתאים, מגיע אביר - אין כלי נהג בכלל. יושבים 3 שעות מחכים לחימוש
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
תעסוקה בקו מצרים - מנסים להחליף גלגל בדויד. יש צלב - של רכב אחר,
יצאתם לסיור בלי לבדוק כלי נהג?
חובבנות ורשלנות, שם זה מתחיל, ואז ממשיך כנורמה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יש סיכוי לכתוב משהו שלא יקבל ממך תגובה מתנגחת?
זה בסדר לא להגיב לפעמים דורון, ממש בסדר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דורון זה לא מדוייק.
ברוב הקווים האחרונים שעשיתי היה קשה עד בלתי אפשרי להשיג כלי נהג ובוודאי כאלו שמתאימים לרכב הספציפי.
אם אתה לא קומבינטור על חלל שיודע להסתדר ולעשות עסקים עם כל מיני נגדים פשוט לא יהיה לך.
וזו הסיבה שכתבתי שאני תמיד מביא איתי לקו סט בוקסות וידית כוח.
וכבר יצא לי להרים גלגל באוויר בלי ג'ק (בהצלבה חריפה) כדי להחליף גלגל בדוד.
כן, תמיד מציפים את זה, אומרים שמטופל, זה עולה בסיכומים וכו וכו...
כל הכבוד לצהל!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
דורון זה לא מדוייק.
ברוב הקווים האחרונים שעשיתי היה קשה עד בלתי אפשרי להשיג כלי נהג ובוודאי כאלו שמתאימים לרכב הספציפי.
שים לב להבדלים בינכם.
אתה חיפשת ציוד לפני היציאה, הם גילו בדיעבד שאין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
יש סיכוי לכתוב משהו שלא יקבל ממך תגובה מתנגחת?
זה בסדר לא להגיב לפעמים דורון, ממש בסדר
אתה מתאר תקלה ואני לא בסדר?..
פשש..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שים לב להבדלים בינכם.
אתה חיפשת ציוד לפני היציאה, הם גילו בדיעבד שאין.
אני לא נכנס לזה, ולא יודע אם הוא בדק או לא.
אבל כשבצבא אומרים לך לא להחליף גלגל לבד אלא לקרוא לחימוש קשה לצפות מחיילים שיבדקו כלי נהג וידעו מה מתאים למה, אם בכלל יש.
אני בתפיסה שנורמות מתחילות מהראש...
-
הגיגים על גלגל רזרבי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אני לא נכנס לזה, ולא יודע אם הוא בדק או לא.
אבל כשבצבא אומרים לך לא להחליף גלגל לבד אלא לקרוא לחימוש קשה לצפות מחיילים שיבדקו כלי נהג וידעו מה מתאים למה, אם בכלל יש.
אני בתפיסה שנורמות מתחילות מהראש..
אבל לא דיברנו עליך..
אם לא בודקים כלי נהג, לא יעזרו כל גלגלי הספייר שבעולם.
זה לא מחלה רק בצבא.
כבר נתקלתי באנשים גם בשטח בלי מפתח מתאים לרכב של עצמם.
ואולי זה נראה כמו תגובה בוטה אבל זה מייצג משהו.
אותי חינכו אחרת.
אולי אני הדפוק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כבר נתקלתי באנשים גם בשטח בלי מפתח מתאים לרכב של עצמם.
נכון. ולא מעט.
ולטעמי, זה באמת חבל ומטופש.
אמנם לקח לי קצת זמן, אבח הפנמתי כבר שהיכולת שלי לשנות אנשים בוגרים מצומצמת למדי. ולפיכך גם הרצון שלי לעשות את זה הצטמצם.
חוץ מזה, שכשזה קורה למישהו בקבוצה שלך בטיול רכב בודד אי שם, ואחד החבר'ה נוסע במיוחד לסייע, זה סיפור שתמיד כיף לצחוק עליו...
[emoji38]
-
אחת התופעות שנחשפתי אליהן בהתנדבות בידידים היא אומים שחוקים/הרוסים. התרחיש החזרתי הוא אומים שאי אפשר לפתוח עם המפתח המקורי של הרכב, בודקים על גלגל אחר וזה כן מצליח, מסתכלים מקרוב ורואים שהאומים שחוטים. באחת מן הפעמים אחד המתנדבים שלף את מה שהוא קורא לו "ערכת סכינים", אמר שאלה בוקסות שננעצות באום - הורסות אותו אבל פותחות אותו. בקיצור:
http://www.qusiny.com/raz/10-pcs-loc...-36-622?page=7
-
אגב שיטה לשחרור אומים והברגות שעובדת כמעט תמיד, גם בשטח - חימום. גזייה בסגנון "רוטופליים" עושה עבוד מצויינת.
-
אגב ציוד, אחד הדברים הכי חשובים זה המוט של הכננת לגלגל ספייר כמו שיש בטנדרים.. אם אין לך, you are truly fucked.
לא מבין למה היצרנים לא משאירים אופציה לפרק את זה עם כלי עבודה רגילים.. גם ככה מנגנון מטומטם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אגב ציוד, אחד הדברים הכי חשובים זה המוט של הכננת לגלגל ספייר כמו שיש בטנדרים.. אם אין לך, you are truly fucked.
לא מבין למה היצרנים לא משאירים אופציה לפרק את זה עם כלי עבודה רגילים.. גם ככה מנגנון מטומטם.
לא אין כזה, כבר 4 שנים נוסע בלעדיו כי אני מתעצל להכין חדש.. כרגע בפנצר היחיד שהיה לי החלפתי עם פלח ברזל, מפתח 13 והרבה סבל. בפנצריה הם פירקו בלי בעיה. ביום שאמצא אחד כזה שלא רוצים עליו 500 שקל אני אקנה, עד אז אני אתעצל לרתך לעצמי אחד או שזה בורח מהראש בגלל כל הדברים האחרים שאני רוצה לעשות לטנדר
-