מקבל את השיקולים.
רק תחשוב אתה עושה התראה שאתה שומע בזמן עבודה בחוץ.
Printable View
מקבל את השיקולים.
רק תחשוב אתה עושה התראה שאתה שומע בזמן עבודה בחוץ.
אני ההדיוט מפקפק בסידור הזה.
יש לך מצבר בלי קיבולת כמעט הגם שיש לא מספיק כח להתנעה.
אתה ללא יתירות.
אני הייתי שם שלושה בטור ומחזק אותם במקביל . נניח שלושה זוגות או שלוש שלישיות בטור ועובד על הצד המלא של התאים.
רוב המיץ נמצא בין 3.7-4.2.
אבל למען האמת, התאים האלו לא ממש מתאימים במתחים שלהם לחיות בתחום הנדרש ברכב.
לאן שאתה לא מסתכל אתה משלם מחיר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עד שאני אהיה בטוח במערכת אני מפוצץ ביתירות. שני מצברי העופרת עדיין במקום, ומכיוון שלא נגעתי במע' החשמל המקורית, הם במרחק של חיבור בורג בודד מלהיכנס לעבודה.
חוץ מזה, יש עוד סוללת ליתיום מארבעה תאי lev40 לגיבוי.
הרכב בחניה. הם מחוברים למטען, כרגיל.
כבר דיברנו על זה. זה לא יכול לעבוד. ברגע שהמתח שלהם יגיע ל12.6 הBMS ינתק והאלטרנטור יעבוד ללא מצבר מולו.
אז אמרת עוד מצבר חומצה עופרת, לתיווך. עוד מורכבות. כבר עדיף לקנות LIFEPO4, או להישאר עם SLA.
הגענו ללופ מחשבתי.
מה שכן, מכיוון שאני ממילא נוסע קבוע עם מצבר ליתיום ספייר, כפי שתיארתי קודם, אני כנראה אנצל את ההזדמנות שאני בונה סלסלה ואכניס אותו לצד מצבר הליתיום הראשי, במקום שיהיה זרוק בארגז ויעשה לי בלאגן. ואם הוא כבר שם קבוע, אז אולי להמיר אותו לשלושה תאים, לטעון אותו עם DC DC, ולשים ממסר שבלחיצת כפתור בקבינה יגשר אותו לפלוס הראשי של הרכב להתנעת חירום.
סעמק, כבר הייתי צריך לקנות JEEP, שיהיו תקלות אמיתיות לעבוד עליהן, במקום לחפש תעסוקה יזומה.
נמרוד צדק.
בשביל (האולי) פעם ב.....
תשאיר את מצבר החרום מבודד ומנותק, לא כפתור ולא ריילי.
אם תגיע לבעיה, יתכבד כבודו, יוציא את המצבר ( חרום) מהקופסה, ויחבר אותו עם קרוקודילים.
בניתי מערכות גדולות ומסובכות, הרכיב הכי אמין שיש, זה הרכיב שחסכת מהמערכת.
הרכיב הזה, לעולם לא יפיל אותך :-)
אתה מושך חוטים ומוסיף ממסרים ומפסקים...
בסוף , ובד"כ זו תהיה טעות אנוש, רגע של חוסר זהירות..... ויהיה שם איזה זץ סגול.
תשאיר את זה מחוץ למשוואה.
הגיוני.
מאז ההתקנה עברו על הטנדר ימים אינטנסיביים, בעיקר מבחינת התנעות, שכן הוא משמש ללימודי נהיגה של הבת האמצעית. שלוש עד חמש שעות נהיגת שטח בכל יום.
אז לטווח הבינוני ניתן לומר שהעסק עובד. המנוע מתניע, האלטרנטור לא נשרף, ואפילו המקרר ומדחס האויר פועלים. לכננת עוד לא נזקקנו. המתח יציב מאוד, בין אם המנוע מותנע ובין אם הוא כבוי, 14 וולט. מפסק הכיבוי הראשי מותקן במיקום נוח על לוח השעונים. זה אולי היתרון התפעולי היחיד שיש בינתיים לסידור הזה (לפני כן הייתי צריך לסגור מפסקים ידניים בתא המנוע) . זה וזה שנפטרתי מההרגל לחבר מטען בסיום נסיעה.
נראה שבקרוב מאוד מצברי הsla ילכו למחסן.
עדכון אחרון , בשאיפה, לשרשור הזה. אם יהיה עדכון נוסף זה כנראה יהיה בגלל כשל.
מצברי הsla הוצאו ממקומם, ביחד עם הכבלים והמפסקים שלהם (וגם של מדחס האוויר, למי שזוכר את הפרויקט המוזר ההוא). פינה חלל רב בתא המנוע, וגם עשה הרבה סדר בעין.
היום יצאנו ליום טיול/הדרכת נהיגה (לבתי) אינטנסיבי: מעין יהב, דרך הנקרות, כביש 40, והערוד, כמעט עד לכביש הגבול המערבי.
אז לטיול הזה עוד לקחתי את המצברים והכבלים בארגז, אבל הערב הם הולכים למחסן.
https://imageshack.com/i/pn9qNuIkj
תקלה ראשונה: הflux capacitor התפגר. עושה קליק תקין ולא מעביר חשמל.
חיברתי את שני הכבלים העבים לרגל אחת, והמשכנו לטייל.
בלי קשר לתקלה, כבר תכננתי קודם להיפרד ממנו. לאחר שהוא הגיע אליי מדדתי ומצאתי שזרם ההפעלה שלו הוא חצי אמפר. המון. זה אומר שאם הייתי שוכח אותו דלוק בחנייה, מה שהיה גומר לי את המצבר זה היה בדיוק האביזר שאמור למנוע את זה...
לא פשוט למצוא ממסר ראשי שלא דורש זרם להישאר במצב הon שלו. latching relay. כלומר, יש, אבל בעלויות של ארבע ספרות. אולי יש במחירים הגיוניים יותר ולא מצאתי.
כן מצאתי ממסרים latch קטנים של 50 אמפר. הזמנתי שמונה כאלו עם כוונה לחבר אותם במקביל, אולי על pcb שאבנה לזה.
בינתיים, אצטרך לשים לב לא לשכוח אורות דולקים וכו'.
את המקרר כבר חיברתי לממסר שנדלק כשיש טעינה, אז הוא לא מקור לדאגה.
בחיית חנן, עשית את כל זה בשביל לנתק מקרר שהמנוע כבוי???
יש לך קיבול אפקטיבי של למעלה מ 70AH...
זה למעלה מיומיים עבודה של המקרר.
תעשה לעצמך טובה וחבר אותו קבוע.
תשאיר את ההגנת מתח שלו על 11-11.3 וסע לשלום.
לגבי הממסר, איזה זרם אתה רוצה להעביר שם?
לא בטוח שכמה ממסרים קטנים במקביל יקחו פחות.
אחד לפני סוויץ למקרר וכו, כל השאר אחרי סוויץ
בואו נעזוב את המקרר לשרשורי מקררים. יש מספיק. אני מרוצה מאוד מהסידור הזה.
לגבי הממסרים, הם מסוג latch, אז צריכת הזרם שלהם היא אפס. הם צורכים זרם לעשירית שניה בלבד ברגע העברת המצב מon לoff ולהיפך.
הם אמורים לשמש כממסר ראשי ולהעביר הכול. כולל סטרטר וכו' . אולי ארחם עליהם ואשנה את נקודות החיבור של המפסק הידני העוקף-bms הקיים כך שהוא יעקוף גם את ממסרי הlatch בזמן תפעול הכננת.
₪ 12.47 8%OFF | 1PCS HFE10-2-12-HT-L2 50A magnetic latching relay components
https://a.aliexpress.com/_dTDmXxN
באמת? ממסרי 50 אמפר מעליאקפרס? מקווה שאת המטף אתה קונה בארץ..
הbms נקנה שם ומה שמדאיג אותך אלו הממסרים?
חנן,
איזה זרם אתה מצפה להעביר שם?
שאתה מחבר ממסרים במקביל, אין מצב שהניתוק והחיבור יהיו באותו הזמן, והמאית שניה הזו, תדביק\ תשרוף את המגעים.
בממסר latch, זה עוד יותר חמור.
170 אמפר בסטרטר, אבל זה משמש כממסר ראשי. החיבור והניתוק לא נעשים תחת עומס. אתה מרים מפסק, כל הממסרים נסגרים, ורק שניות מאוחר יותר אתה מפעיל סטרטר. התזמון המדויק של הממסרים לא רלוונטי כלל ליישום הזה.
זה מה שהיה לי עד כה עם מצברי הSLA. מפסקים ידניים בתא המנוע. עכשיו אני רוצה משהו נוח יותר, ליד הנהג. משהו שיתאים גם לאשתי, בפעמים הנדירות שהיא נוסעת עם הטנדר.
להעביר דרך הקבינה כבלים 35 ממ"ר נשמע לי מורכב יותר מלחבר ממסר LATCH, עם תוצאה פחות אלגנטית. למה לא LATCH? זה לא כזה מורכב. ממסר ליד המצבר (או ממסרים בפתרון שמצאתי) ומפסק קטן על לוח המחוונים. זה הכול.
-
מאיפה המספר הזה? אני הייתי אופטימי ודיברתי על 40 א"ש לסידור של 2P4S, אבל בועז תיקן אותי וטען שב3.5 וולט לתא יש שם הרבה הרבה פחות, והוא צודק.
זה נכון שיש את המודול הנוסף שהרכבתי ליד המצבר, 80 א"ש, אבל בינתיים הוא לא הולך להיות מחובר אליו (למיטב זכרוני מי שהציע שלא יהיה חיבור ממוכן בין המצברים זה אתה :) ) , אלא סתם לשבת ליד, ללא שימוש, לחירום.
בגלל זה אמרתי על הקיר אש. משאירים את הברז בצד של המנוע, ומעבירים רק "הראש" פנימה שאפשר יהיה לתפעל מבפנים.
אני חוזר לדיון דומה (שדיברנו על ההספק של ה BMS), למה אתה מתעקש למתג את ההזנה של הסטרטר?
לדעתי, אם אתה מוציא את ההזנה של הסטרטר מהמשוואה (מעביר רק את הפיקוד \ הפעלה של הסטרטר), אתה מקטין מאוד את הדרישות מהממסר הזה.
עוד שינוי קטן, וגם את הטעינה תעביר ישירות (בלי ממסר), וכל השאר כבר נכנס כנראה לתחום ה 50A.
לא יותר הגיוני?
תפירה של 8 ממסרים ביחד נראה לי אילתור גס מדי...
תודה.
על שתי ההצעות בתגובות האחרונות כבר עניתי בעבר, בשרשור הזה.
מציע לנסות דברים חדשים כדי שהדיון לא יהפוך למעגלי ;)
היום הbms הועמד במבחן, שלא מרצון, ועבר אותו בהצלחה:
אשתי השאירה אורות דולקים וכשחזרנו לרכב לאחר כמה שעות, החשמל בו כבר היה מנותק ע"י הbms.
הוא ניתק את המתח כשהוא ירד ל2.92 וולט לתא, שזה עדיין מתח שלא מזיק לתאים.
טענו את המצבר עם כבלים ממצבר החירום הצמוד, עם הגבלה של הזרם ביניהם ע"י נגד הספק שהכנתי מראש, התנענו, והמשכנו בטיול.
כבר הכנתי את ממסרי הlatch שיאפשרו ניתוק מתח כללי ממפסק טוגל על הדשבורד, אבל עוד לא קיבלתי את הטוגל ולא סיימתי להכין את זה לפני הטיול. זה היה מונע את האירוע הזה . מה שיש כרגע זה מפסק ידני במיקום פחות נגיש, על הקיר הקדמי של הארגז, ולא עשינו בו שימוש.
.
בנוסף, יש בקנה סוללות lifepo4 שהזמנתי, שתואמות היטב את השימוש הזה, בניגוד לליתיום ה"רגיל" (nmc או קובלט), ויחליפו את המצבר הקיים. הקיבול שהן יספקו יתן הרבה יותר אורך נשימה לצריכת חשמל כשהרכב כבוי.