אז זה בסך הכל שם מפוצץ לשיר המעלות מספר 2342.
זה לא מסע מאחד וזה לא מסע שבודק רכבים שאפשר אשכרה לקנות פה בארץ ולחיות איתם ביום יום ..
בהצלחה, תהנו :)
Printable View
אז זה בסך הכל שם מפוצץ לשיר המעלות מספר 2342.
זה לא מסע מאחד וזה לא מסע שבודק רכבים שאפשר אשכרה לקנות פה בארץ ולחיות איתם ביום יום ..
בהצלחה, תהנו :)
אל תמהרו לחרוץ דעות לכאן או לכאן.
עוד אין כלום ביד, הקונספט בשלב גיבוש רעיון ראשוני. יהיו עדכונים.
שבוע חורפי בשטח לא מאחד?
לא ניתן לקנות היילקס? או סמוראי? סופה? רנגלר? דיפנדר? פטרול? 75?
אם ממש תרצה... אין זוג אגדה.. (או שאולי בעצם כן.. )
כמו שאני רואה את זה סהכ עוד נושאים לכתיבה ולשיחה...
לחיות איתם ביום יום זה עניין אישי...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
שבוע בעונה הגשומה... אנחנו נאכל איתם לקרדה...
סמוראי/גימיני/סופה/היילקס... אף אחד מהם במצבו המקורי לא מגיע עם גלגל גדול מ29" ... וכולם ישבו על הביצים בבוץ של רמת הגולן בחורף...
חוץ מזה תמיד שיוצאים למסע... מעוניינים ביתירות ... כמו שמדברים בגיפולוג על יתירות של מערכת החשמל להחזיק את המקרר בלילה (":
יתירות בעבירות זו לא מילה גסה.. בטח לא בגיפולוג.
למרות שיש לי בחנייה "אגדת שטח", כזו שהרבה אנשים מפתחים תגובה פבלובית למראיה, ומתחילים לדבר בקול גבוה על כל מיני חלומות, זכרונות, תוכניות ושאר פנטזיות...
למסע כזה, לא הייתי חושב, אפילו לרגע, לקחת את ה"אגדה". למסע כזה הייתי לוקח את המציאות האפורה - SUV בינוני למדי, משופר קלות ומטופל היטב, שיעשה את כל המסע בלי למצמץ. מתדלק ונוסע קרוב ל-700 ק"מ על מיכל, עם מזגן, מקרר, מקלחת ואפילו מקום לישון באוטו. לא בודק שמן בבוקר. נותן סטרטר ונוסע.
אם אסע ב"אגדה", אני אהיה לחוץ כמו עצמאי לפני ה-15 לחודש, דרוך כמו חייל במארב למשמע כל זמזום חדש, כל נקישה, רעידה, ריח לא מוכר... לא רוצה להיות בלחץ. רוצה לטייל בכיף. שלא לדבר על איכות הנסיעה/צריכת דלק/בטיחות...
עזבו אותי מאגדות. הכל סיפורים.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ואם אנחנו כבר בעניין הזה, אתם מבינים לאן אני חותר. לזרוק את האחריות עליכם....:rolleyes:
נשאלת השאלה: מה זה "אגדת שטח"?....
עוד כשכל החברים שלי בגילי מהכיתה ומהשכונה היו מגיעים לסיפוקם ע"י גליונות פלייבוי ופנטהאוז, אני הייתי נער חולה-הגה שלא הגיע לסיפוקו ממנויים על מיטב מגזיני הרכב והשטח מחו"ל וגם מישראל. לצד אוקיינוסים של ריר שהזלתי על מגזין פור-ווילר, למונח הזה נחשפתי לראשונה בכתבותיו הנפלאות של רמי גלבוע וקראתי בצמא כל אות ומילה שהוא כתב עוד במגזין "טורבו" זצ"ל.... הוא נהג ובחן אז בחו"ל רכבי שטח שרובנו לא ידענו אז על קיומם, או שהכרנו רק מתמונות במגזינים אמריקאיים ובריטיים. קראתי והתחרפנתי.
רמי דיבר על מכניקה, על מסעות, על עבירות, על אתגרים, הפליא בתיאורים הצבעוניים על מקומות מופלאים בעולם, ריתק את דמיוני. טבע את המונח "אגדות שטח".
מאז השתנו חלק מהדברים. התפתחה גם כאן תרבות שטח לתפארת (ותאמינו לי - לתפארת! ויש לי למה להשוות. על אחת כמה וכמה למרות כל ההגבלות והאיסורים החונקים כאן, מה שיש בישראל זו תרבות שטח מפוארת ויכולות ג'יפאיות ברמה גבוהה מאוד. לשירות הצבאי וספיחיו יש חלק נכבד בזה כמובן) מגוון כלים הגיעו לישראל. מספרם של אקזמפלרים שנשארו בלתי מושגים ומושא לחלומות רחוקים הלך והצטמצם. יש כאן כמעט הכל.
היתה לי הזכות לנהוג בחלק גדול מכלי הרכב שכיכבו פעם בחלומותיי. כביש ושטח. אני יכול לגלות לכם שחלקם, מוטב היה שהיו נשארים בגדר פנטזיה... כי במציאות, לא כל חלום ישן מתגלה כמציאה מי יודע כמה....
אז מה ומי זה לעזאזל "אגדת שטח"?....
מה הקריטריונים?
נשמע דעות ונדע להחליט מי האגדות שיגיעו למסע הגדול... ואני אתחיל:
רכבי השטח המיתולוגיים, הקלאסיים שהתחילו את כל השיגעון והמשיכו אותו ויצרו סביבם תרבות שלמה: ג'יפ וויליס MB/פורד GPW, הקומנדקאר/נ"נ המקוריים של דודג' לסדרותיהם ונגזרותיהם (לא כולל אביר), קובלוואגן הגרמני (לא 4X4. אז מה), לנדרובר עם סרנים חיים לכל סדרותיו דרך דיפנדר ודיסקברי 1 ו-2 עד וכולל ריינג' קלאסיק. ג'יפ CJ לדורותיו וממשיכיו (סופה, רנגלר), טויוטה לנדקרוזר FJ/BJ הקשוחים (אראקו) לסדרותיו עם שני סרנים כולל המודרניים יותר מסדרות 80 ו-105, מרצדס G, מרצדס יונימוג, ג'פ"ס M151, ההאמר הצבאי, סוזוקי סמוראי וג'ימני, ניסאן פטרול, היילקס האפריקאי/עולם שלישי עם שני סרנים חיים, שברולט בלייזר עד 1990, פורד ברונקו.
אלה רכבי השטח שהטביעו חותם על תרבות ה-4X4. בעולם ובישראל.
אז קודם כל תודה לך רמי, על כל זמן האיכות שסיפקת לי ולרבים אחרים. אנחנו כאן גם בזכותך.
עכשיו דעותיכם.
יפה אמרת.
עכשיו רק תצטרכו להחליט האם זה מסע או מבחן.
(במבחן, להזכירכם, כל הבוחנים נוסעים על כל הכלים).
סופה/היילקס/סיקס עם קפיצי עלים טובים זה ״רכב משופר״ או רכב שככה באמת היה צריך לצאת מהמפעל?
לעניות דעתי,
אחד מנהל עם קפיצים מקוריים או תואם מקורי זה אפילו חסרון בקנייה.
על אותו משקל, נעילה אחורית:
פעם, לפני 20 שנה רכב נעול היה נחשב ״מהמשופרים״, היום? כמעט מינימום מבוקש.
ברור שהזיקנה היא שלי.
עם הזיקנה מגיעה בינה....
לטיול של כמה שעות ליד הבית, לא כל שכן טיול לילה נטול ברזנט, כזה שמנפנף את מה שנשאר מבלוריתי, מתובל בקצת עבירות על באמת.... ברור שבאגדה.
אבל מסע כזה? אולי על עגלה בין הנקודות המעניינות, צוות של טבחים שמבשל לי בסוף היום, לינה בקרוואן מחומם/ממוזג, ומסאז׳יסט בוכרי/גרוזיני שיעשה לי ריסט בסוף כל יום.
אחרת אני בא עם הקוריאני המסכן, שאגדה הוא כבר לא יהיה, אבל עולה על הרבה אגדות בהרבה פרמטרים.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לפעמים הזיקנה מגיעה עם בינה.
לפעמים הזיקנה מגיעה לבד.
דרור/ אורי,
ממליץ שתפתחו לכם שרשור יעודי לארגון המסע חרמון אילת. נושא ראוי לשרשור משלו.
לביא ואני בעד מבחן כלשהו.
לא משהו המוני ברמה של מפגש ג׳יפולוג, בטח לא פומבי וקרוב לוודאי שיפול על אחד החגים ולא בימות חול.
יש לנו כבר משהו מתבשל בראש.
אינשאללה יצא לפועל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
רוקחים לך את אם כל המבחנים.... ואתה מגרש אותנו מהשרשור?!
חכה.. חכה...
ששש, אל תתערב, זה כמו הורים גרושים פה, תשחק אותה ותקבל גם פלייסטיישן וגם אקס בוקס.
קפיצים נורמליים שמספקים נוחות נסיעה ומהלך גלגל, זה מתבקש. אפילו ללא הגבהה. זה לא שיפור, זה תיקון של פגם/מום מולד שהיה מעוות ולקוי מלכתחילה בכלים האלה (כלומר - היה להם ייעוד ומעטפת ביצועים מוגדרים. השימוש שאנחנו עושים בהם אינו הייעוד המוגדר ההוא. אנחנו אולי לא מעמיסים אותם במשקלים כפי שהיצרן תכנן, אבל חורגים עשרות ומאות מונים ממעטפת ביצועי העבירות המתוכננת במקור).
נעילה או צמד נעילות זה כבר אכבר-שיפור שבעולם. הכלים האלה הגיעו מהיצרן, וגם הגיעו רחוק מאוד בשטח, גם ללא נעילה. וזה מנסיון של כולנו. הנעילה משפרת את היכולות ומקלה את החיים איתם בשטח - הן על נהגים פחות מנוסים והן על המנוסים שסתם רוצים לנסוע לטייל בנחת בלי להצטרך להפגין יכולות כל הזמן, ו/או לחילופין - היא מותחת את גבולות העבירות ועל הדרך משפרת גם את האמינות והעמידות (כן, נעילה זה גם שיפור באמינות לאורך זמן. כי במכשול נתון אפשר לנהוג הרבה יותר לאט ומדויק ולא צריך להתחרע על הגז).
מה שהיום זה סטנדרט ומינימום מתבקש?... פשוט כי אין ברירה.
תנסה לנסוע באחד ה-SUV המודרניים כמו לנדקרוזר או פאג'רו קינג/BK או דיסקו 3/4/5 ללא ה-TC/נעילות. "נכה" זו תהיה הגדרה עדינה. גם זה מנסיון.
לא מגרש ולא הורים גרושים. כולנו חברים גם אם פה או שם יש עקיצה קטנה. הכול עם קריצה ורק מי שלא מכיר אותנו מקרוב יכול לטעות שיש ריב .
בכל מקרה אני כבר מיציתי את הנושא שלשמו פתחתי את השרשור.
אני חושב שלמען הגולשים והאתר תפתחו נושא שהכותרת שלו הולמת את התוכן
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני דווקא חושב הפוך, ולדעתי יכול לצאת מיזה משהו טוב.
כמובן אם הדיסקו המשופר שלי נחשב פה.
ודיסקו 1 או 2 ...
חי איתו ביום יום... מניע ונוסע בכל רגע נתון לאן שצריך בלי לחשוב פעמיים...
ויותר נכון האישה חיה איתו.... לא רוצה משהו אחר... גם לא אמריקאית מגודלת ומפנקת...
יאללה תפסיקו עם השטויות, בואו תמצאו תאריך טוב שמתאים לנפשות הפועלות וקדימה צאו לדרך, אני מאמין שכל השאר יזרום מעצמו...
אם רק יחידי סגולה שיש להם צמיג בגודל מיוחד או ואטאבר ... אז אותם 10 יאוחדו .. אין ספק.
אבל כל שאר ה 5000 ... ישארו בחוץ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בועז מה עם הגראנד שלך? לא אייקוני למסע?
אתה פתחת את השרשור והתחלת את כל זה...🤣
אני שומר על האייקון מכל משמר.
מסע כזה לא יוסיף לאף אחד מאיתנו בריאות וכמו שזה מסתמן כשראש השיירה יהיה באילת הזנב יהיה בחצבה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז... רק בריאות בראש שלך? מה עם קצת פאן.... באותה מידה יכולת לנסוע על לנדקרוזר....
תגיד,
לא ארגנת אי שם בשנות ה90 איזה ראלי?
נ.ב אם תסתכל טוב טוב תמצא (בשיירה של 15 כלי רכב) איזה לנקרוזר ואפילו אנדיאני מודרני..
https://photos.app.goo.gl/SvKqhYwAPQn24Bps9
היי, ברלי!
צ'מע, קראתי את דברייך והדמעות כמעט חנקו אותי במסתרים... טוב, לא נגזים בבכי תמרורים אבל כמעט ריגשת אותי, בוודאי שימחת אותי מאוד!!!
בוא נסגור שאני עשוי (עלול?) לבקר אתכם במסע הגדול, בתנאי שנתכרבל 'כפיות' באוהל שלך...
שיהיה בהצלחה עם הפרוייט, יכול להיות אירוע מדליק.
אעקוב אחריכם בעניין רב!
ושוב, תודה מהלב על דברים מהלב
אולי זה שווה גם איזה כתבה... ?
רמי, אם תהיה רציני, מובטח לך במסע הזה מושב קדמי בג'יפ אמיתי שעד אז ימלאו לו 26, עם שתי נעילות וחלון קדמי שמקופל גם באמצע ינואר (כי הוישרים ככה-ככה). לא לדאוג - יש חימום שדווקא עובד מצויין.
בחלק מהזמן - מושב שמאלי שיש מולו שלוש דוושות והגה כוח אמריקאי קל מדי... ולימינו ידית ארוכה שמערבבת בנזין ועוד ידית קצרה שמערבבת שמן ATF, שתיהן עם ג'ולה מעץ.
אני מניח שיהיו עוד מכונות מעניינות ודברים מעניינים בשבילך ויהיה לך הרבה על מה לכתוב.
מכפיות אתה יכול לשכוח. כפיצוי יהיה קבבצ'ה ותה סקוטי - והרבה מזה.
דרור,
זה מתחיל להישמע אטרקטיבי, מזלגות במקום כפיות.
אם תאשר לי לבקש מדי פעם מקלט מדיני על סיפון של אוטו ממוזג, יש מצב.
הפיתוח הגדול, לנסוע עם חלון קדמי מופשל...