תגובה: רכב 4X4 הבא שלך: ג'יפ או טנדר?
מחירי מוסכים אני מכיר טוב, צרוב לי חזק חזק מחירי עלות הטרופר, שנסע 30 אקמ ויותר בשנה.
אבל לפניו היה לי בופאלו 97 שהיה בן 7 כשהיה אצלי, וגם אם תחשבו את עלות יישור הקו במתלה הקדמי, לא עלה כזה סכום בכמה שנים שהיה אצלי (לא זוכר כמה).
ופרקתי גיר להחליף מיסבים וגלגלי סנכרון (לא זוכר את שמם המקצועי, סלחו לי) ולא הגעתי לכאלה סכומים (אבל הכל לבד, בלי מוסך).
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
כנראה שאז הכל היה יותר זול....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
וגם יותר פשוט טכנולוגית.
מכיוון שאני חושב על טדר בתור מחליף אבל זוגתי לא כל כך זורמת על טנדר אני שוקל לבדוק אם מקום העבודה יזרום איתי על דלקן לרכב ואז הטנדר עובר להיות הרכב היומיומי של מה שאומר 35000 ק"מ בשנה!!!
לקחתי בחשבון 4500 ביטוח חובה + ג
8000 ש"ח הוצאות של שני טיפולים (כולל צמיגים, מצבר והכל במומצע לשנה)
1500 ש"ח טסט
יוצא 14000 ש"ח. יכול לעבוד
תבדוק גם שהסידור עם העבודה לא פוגע לך בהפרשות וכן שאין מיסוי מוגדל ואז הנטו שלך יצטמצם... מניח שחישבת את זה אבל לפעמים זה לא מאד שקוף
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תבקש סימולציית שכר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היילקס אספנות
טנדר
אוקיי, טנדר. שם עצם ממין זכר, שבדיוק כמו הטרקטור והג'יפ נועד לייעל עבודה פיזית. לשנע, להתלכלך, להוביל, לגרור. אם לא שיחקת בבובות בילדותך, כנראה שאתה רוצה טנדר. זה בכלל לא משנה שאין לך ערימות חציר או שקי מלט להוביל בו במהלך השנה. לכן החוק הראשון לענייני טנדרים אומר ככה: מאחורי הצילון במושב שליד הנהג לא תמצא לעולם מראת איפור קטנה.
כן, גבר רוצה טנדר. זה פשוט טבוע בנו, גם אם אנחנו גרים בדירת שלושה וחצי חדרים בגבעתיים ועובדים במקום שמנצל רק את כוח העבודה שיש לנו בין האוזניים. אבל איך נדע אם טנדר זה משהו שאנחנו רוצים או משהו שאנחנו אשכרה צריכים? כאן בא לסייע החוק השני לענייני טנדרים: אם הדבר הראשון שעולה לך בראש זה איפה תחנה אותו, אתה לא צריך טנדר.
מי שצריך טנדר עושה דברים אמיתיים: בונה, מקים, משפץ, נוטע, כורת. גברים של טנדרים לא מפחדים מעבודה בשמש, לא מתביישים להסריח מזיעה, לא בוחלים בנסיעות ארוכות או בהעמסה של דברים יותר כבדים מלאפה עם הכל לארוחת צהריים. בהפסקות הקפה שלהם הם עושים לעצמם שחור קטן, לא מזמינים הפוך גדול עם חלב דל שומן.
אבל טנדר טוב הוא לא רק כלי עבודה: הוא גם גישה בלתי מוגבלת למרחבים. הוא בא עם ערכת קפה בארגז ועם מחצלת שאפשר לפרוש בצל, הפח שלו מצופה תמידית באבק הצהוב של הנגב או בלבן של דרכי הכורכר, מציג ריקושטים מבוץ אדמדם של פרדסים או מאדמה שחורה בשדות העמק. אתה לא לוקח טנדר לרחיצה פעם בשבוע אלא מנקה אותו פעם בשנה בזרם המים החזק של הגרניק. אם אתה לא יודע מה זה גרניק, אז עזוב אותך מטנדרים.
טנדר נועד למי שמבחין בין קלמפה לקלמרה, שיודע מהו גרונג ומהי מופה, שתוך כדי שיחה מסוגל לשרטט לך בשתי אצבעות ושני אגודלים שנצמדים זה לזה עיגול בקוטר חמישה צול איזה צינור שהוא לא מצליח למצוא בבלגן שיש לו מאחורה בארגז. טנדר מאפשר לך להוביל אופנוע לשטח, לסחוב ציוד לינה מלא לקמפינג פלוס רשת צל ומקרר לבירות ולאבטיחים. ועוד דבר שלא תדע עד שיהיה לך טנדר: בכל פעם שמישהו מהחברים שלך ירצה להוביל מקרר או יקנה מכונת כביסה ויתקמצן על הובלה, ייפול עליך תיק. אין מה לעשות. אתה החבר עם הטנדר.
לא יודע מי המקור אבל מסכם יפה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
צודק! כבר 3 שנים אני עם טנדר וכל מה שהעתקת והדבקת פה נכון חוץ מלשרטט קוטר 5 צול עם הידיים ועוד שהאצבעות יגעו אחת בשניה. אשכרה ניסיתי עכשיו, מי שמצליח לעשות יותר מארבע צול שיפנה אלי, אני צריך זוג נוסף של ידיים גדולות עובדות יחד איתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
הכתבה הזו מספיק מבדרת כדי שנעדכן את הלינק שלה שנשבר
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/4415593
רק אומר השילוב של גבר, כלב וטנדר אולי מבדר וסקסי בכתבות ובסרטים אבל במציאות הובלת כלב בארגז טנדר פתוח בכביש או בשטח זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות- פשוט מסוכן לכלב מבחינה בריאותית (כן הוא נהנה מהריח אבל לא בנוי לעמוד במשבי רוח ואבק של המהירות בה נוסע טנדר) דלקות עיניים אוזניים זו אופציה ממשית וסבירות גבוהה בתנאי נסיעה כאלו.
חום הקיץ במדבר בארגז טנדר פתוח לכלב שכל ויסות החום שלו מתמצא בשירבוב לשון....נו שויין...
קפיצה מארגז טנדר בכלל סיכון מטורף לכלב או לסביבה. בעיקר בכביש.
ועוד ועוד....מבחינתי כמי שמאד אוהב כלב שמלווה אותי בנסיעות בכלל ובעיקר בטיולי שטח בפרט - הכלב נוסע רק בתא הנוסעים!!!
https://amzn.to/3ETlNqO
מי שרוצה לדאוג לכלב שלו ישקיע בזה, כמובן.
אסף.
תגידו, באירופה יש חוק להסיע כלב בתוך תא /כלוב ייעודי?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk