ובנימה אחרת,
למנהל שפיצל את הדיון ובלגן את רצף התגובות..
מה הרעיון?
תגובות מקוטעות וציטוטים לא רלוונטיים בשני דיונים על אותו הנושא?
Printable View
ובנימה אחרת,
למנהל שפיצל את הדיון ובלגן את רצף התגובות..
מה הרעיון?
תגובות מקוטעות וציטוטים לא רלוונטיים בשני דיונים על אותו הנושא?
בדיוק.
מצד שני, בהכשרה הוא טעם מהיכולות הפוטנציאליות של האוטו. לעתים הן מרשימות.
אבל לא כל מדריך יתעכב ויזהיר מפני המגבלות של הרכב.
רוב הנהגים (לא כולם, אבל כן רובם. כולל בעלי נסיון בשטח) גם אינם אנשים בעלי ידע מכני/טכני, קצת קשה להם להבין כשאומרים להם "זה וזה וזה לא מתאים לשטח כי..." ולרדת להסברים הטכניים שנכנסים להם מאוזן ימין ויוצאים מאוזן שמאל בלי לעשות כלום באמצע.
הזכיר כאן מישהו "שיפורים" לקרוסאוברים - כן, יש מיגונים, יש פגושים, צמיגי שטח בלהבלהבלה. הכל קוסמטי. לא משהו שיורד לעומק, למהות. ראיתי כבר בישראל XV קרביים מוגבהים עם פגשי ברזל, צמיגי שטח, כננות, מנשאי גלגל חיצוניים. בחול ראיתי KL טריילהוק משופר כולו מהקטלוג של Mopar - מוגבה 3 אינץ' על צמיגי MT 32', פגושי ברזל עם כננות מלפנים ומאחור, גגון קרבי, סוללות לדים.... נראה מגניבבב. אבל מה עם חיבורי המתלים? האם הלינק המסכן הזה מאלומיניום הוחלף למשהו רציני מברזל? רק השד יודע.
בחוצה של סובארו, התייצב לי פורסטר מוגבה עם פגושים מעוצבים מחדש, ממוגן היטב, צמיגי AT. הוא היה הראשון שריתוכי חיבורי המוטות המייצבים למרכב נתלשו לו כבר אחרי היום שלישי למסע. חוצה ישראל לסובארו/ג'יפונים בהגדרתו אינו מסע עבירות. אין בו מכשולים שחורגים ממעטפת היכולות הבטוחה של הכלים האלה גם בתצורתם הסטנדרטית והנה - זה נעקר מהמקום. כי תעשו מה שבראש שלכם, תכופפו את גבולות המעטפת כרצונכם, אבל זה לא מיועד לעשות שטח.
עם כל השיפורים האלה, הבסיס של הכל הוא עדיין פרייבט. פריך. אזני פח דקיקות בשילדה, משולשי מתלה, לינקים, הכל עדין. כן, זה מחיר התחביב. אבל לא מדובר כאן בדיסקו בן 23 או בסופה בת 26 שנשבר לה עלה בקפיץ בן 15.... זה אוטו חדש. 2020. אחרי 2-3 טיולים בחייו. חומר למחשבה.
דרור אני רק שאלה,
אני קורא את מה שאתה כותב, ואפילו מבין ומקבל וישר חושב עלי ועל הגלגלים שלי.
והיות ולמדתי להחשיב את דעתך (ואפילו נהנה מהציניות והזעם כלפי הרשויות/רשעויות),
במקרה שלי גראנד שרוקי (2019)
אבל יש כאן (או בכלל) דיפנדרים חדשים, אקספלוררים חדשים ועוד.
אילו לא קרוסאוברים, אבל כן מתלים נפרדים.
עד כמה הם שייכים לקבוצת ה"פריכים" ?
ימים יגידו...
ספציפית באחד מסרטוני המבחן של הדיסקברי 4.5 הם התיישבו יפה יפה על המשולש ונראה שהוא שרד.
לשים דיפנדר ואקספלורר חדשים באותה קטגוריה זו טעות.
אקספלורר חדש, הינו גיפון פולסייז עם זוויות גישה ובטן מצחיקות עד עצובות. במקרה דנן (ולמי שהפלסטיק העוטף, יקר לליבו) אין מה לחפש מעבר לשבילים קלילים.
בניגון לאקספלורר, דיפנדר החדש הוא suv עם הילוך כוח, נעילות (שאינך שולט בהם) והרבה אלקטרוניקה תומכת. המבנה חסון (יחסית) והוא בהחלט מתוכנן לעשות שטח ברמה בינונית (אפילו +).
אגב, גם גראנד צירוקי הוא בעל מתלים נפרדים...
Sent from my iPhone using Tapatalk
הדיפנדר החדש והגראנד צירוקי נמצאים באותה קטגוריה (suv עם יותר מידי אלקטרוניקה וצעצועים...)
מניסיוני, לדיפנדר עבירות טובה יותר.
ואולי נתחיל לכבד אחד את השני בפורום. התגובה היא לארז שהוא דוקא מהמכבדים.
חלק גדול מהדיונים כאן הופכים להתלהמות של מי יותר גדול ומי יותר חכם וצודק.
חבל....
כדאי להתרכז במה שמחבר את חברי הפורום, אהבת הטבע השטח ולא במה שמפריד.
פעם היה כאן כיף....
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
בדיוק לביא.
לא יאומן איך על כל דבר רבים פה כמו ילדים בגן.
אנשים פה אומרים שהם יודעים שהם נוסעים לאט ובכוונה ועדיין
לא מוכנים לתת למי שלא בא לו לזחול בקצב צב כמוהם.
למה?!
למה המהיר הוא העארס האלים ולא להפך?
לנסוע לאט בכוונה ולא לאפשר לעבור זאת אלימות כמו לטוס ולהעיף
אבנים בלי להתחשב.
פני הפורום כפני העם.
אני ואפסי עוד שולטטטטטטת.
אין שום בעיה עם מתלים נפרדים.
הבעיה היא עם חוסן המכלולים.
אני לא מדבר על יכולות עבירות וגם לא על בטיחות בתאונה אלא על חוסן מכלולים ומבנה בהקשר של שרידות ועמידות בנסיעות שטח. סתם שלא יתפרק.
תזחלו מתחת לסופה או מתחת להיילקס ו/או לנדקרוזר ותבינו. אין שם פחים למטה. הכל שם ברזלים בריאים. גם סביב הפרונט IFS בטויוטות המודרניות. זה מתוכנן נכון ומעורר אמון. זה לא אומר שאחרי 20 שנה זה לא ייסדק/יישבר, אבל לא אחרי שנה וגם לא אחרי 4 שנים.
תסתכלו מתחת לטרופר. אוטו מסיבי, בריון. אבל זרועות ההיגוי המקוריות המצ'ומקות יקפצו לכם לעין. לא צריך הרבה כדי לשבור אותן, מספיק שמגדילים צמיג ל-31. אבל לפחות יש פתרון מוכח וטוב ולא יקר לזה.
יש הבדל בין רכב שמתוכנן מלכתחילה לעבודת שטח, נגיד הדיפנדר החדש, לבין פרייבט מוסב.
הדיפנדר החדש בנוי לתלפיות. הכל שם מאוד מסיבי. יצא לי לשכב קצת מתחתיו וללמוד קצת את ספרות היצרן שלו. זה עדיין לנדרובר, אין לי ספק שהאלקטרוניקה שלו תשתגע מאוד מהר (היא השתגעה כבר באירוע ההשקה...) אבל מתלה לא ייתלש. אני חותם לכם על זה.
גם בין הפרייבטים המוסבים, יש מסיביים יותר ויש פחות.
פורד אקספלורר? כבר מזמן שאינו רכב שטח, אפילו לא בכאילו. זה באמת קרוסאובר שמן ומגודל שמיועד להוביל 7-8 נוסעים, עם הנעה כפולה שמתוכננת לתת עבודה בכביש רטוב ולא מעבר לזה. לא לשוטט במדבר. אבל הוא לפחות לא נראה ולא מתיימר לשוטט במדבר.
גרנד צ'רוקי WK2 יושב על פלטפורמת מרצדס ML/GLE דור שני, והיא מה לעשות, מגיעה מה-E קלאס. זה פרייבט. מכונית סלון מכובדת מאוד, אבל עדיין פרייבט.
הנסיון המצטבר עם ה-WK2 מלמד שמרצדס ו-Jeep עשו בו עבודה יפה בסך הכל. הוא מספיק מסיבי כדי לטייל בשטח, באופן שפוי כמובן. יש לו את החולשות שלו, פלסטיקים פגיעים, כל מיני טעויות קטנות במיקום רדיאטור וכו', אבל עוד לא נתקלתי במתלה שנתלש ככה.
צ'רוקי KL כבר מגיע מפיאט. פלטפורמת בראבו/ג'ולייטה. לפיאט כיצרן ולדגמי צ'רוקי המיועדים לכביש אין לי טענות. הם לא רכבי שטח בכלל. אבל בטריילהוק שהוא דגם "לשטח" ציפיתי ממהנדסי Jeep שמעבר לגלגלים יותר גדולים, מכניקה משודרגת (מצויינת) והפגושים שעוצבו מחדש לטובת זויות מרכב טובות, שיעבו ויחזקו גם נקודות תורפה קריטיות כמו מתלים ותושבות.
הדגם הזה אמנם כבר לא מיובא לישראל, אבל כשהביאו אותו, הוא עלה יותר מ-JK רוביקון ארוך!
מכרו אותו כ"רכב שטח". הוא נבחן בשטח אמיתי ויצא ממנו גיבור. אבל מסתבר שמתחת לשמלת הגיבורים, מסתתרת רכיכה. עצם עובדת היותו של חלק עשוי אלומיניום או פח דקיק לא אמורה להוות בעיה, אבל לפחות שנקודה קריטית פועלים עליה כוחות כבירים כמו אוזן חיבור של לינק לשילדה, תהיה בריאה, לא בעובי 3 מ"מ....
וזה עוד נחשב לקרוסאובר "הכי שטח" מבין כולם. כזה שלא היססתי לצרף לטיולים שמיועדים לכלים עם הילוך כוח, סו-קולד "רכבי שטח". אם גרנד ויטארה כן, אז למה זה לא?..... גם אני למדתי משהו מהמקרה הזה. עכשיו יש לי תשובה למה לא. עד הכוכב הבא שיתפרק.....
כשאתם שוקלים לרכוש רכב שטח מדגם מסויים, אל תתביישו, תזחלו מתחתיו ותסתכלו איך הכל נראה מלמטה. לא צריך להיות מהנדס-שלדות דגול - לרובנו מספיק נסיון שטח כדי להבחין מה נראה חלש ופריך ומה נראה חסון ונכון. הרושם הראשוני הזה בד"כ לא מוטעה.
מה שנראה חלש, אכן חלש. וכמו בחוקי מרפי - זה יישבר ברגע הכי פחות נוח ומתאים.
אני לא בטוח שהבנת נכון את שנאמר.
עלו כאן טענות קטגוריאליות על התנהגויות חסרות אחריות וחסרות נימוס והתחשבות בשאר עוברי האורח.
אל מול הטענות הללו הגיעו תגובות שניסו לתקן את הטעויות ולהראות שהן אינן נכונות.
חלק מהתגובות היו אמוציונאליות באופן מובן (אף אחד לא אוהב שמאשימים אותו במה שהוא לא אשם בו ובמיוחד כשממנים אותו למייצג של אוכלוסיה שגם היא לא אשמה בכלום (כאוכלוסיה).
כל המגיבים בשרשור, שהתייחסו לעניין העיכוב והתחשבות בזולת, הבהירו באופן ברור שהם מתחשבים בזולת ומפנים את הדרך למי שמהיר מהם (לא מתוך זכותו העליונה של מי שרוצה/דורש לעבור, אלא מתוך התחשבות).
אז בינתיים אחד מבעלי הדאסטרים עדכן בנושא השבירה של זרוע ההיגוי ואני מקווה שהוא יפרסם אותו פה בעצמו בהמשך.
על כל פנים, מסתבר שיש זרוע היגוי חליפית שעולה כ-60₪ בחנויות החלפים (וזהה בין צד ימין לשמאל) ואפשר לקחת בבגאז' לשטח - נכון, היא לא מחוזקת, אבל היא בהחלט תוציא אותך מהשטח אם נתקעת עם מוט שבור.
אז אני מקווה שעכשיו יבטלו כאן את עוצר האימונים...
תוסיף שהבן אדם עשה טעות .. טעות אנוש פשוטה שיכולה לקרות לכל אחד גם ובעיקר עם מפלצת ברזל אימתנית .. הברזל נכנע ...
מתברר שהמומנט של האין מנוע של הדאסטר מספיק חזק שאם מתעקשים על מדרגה בפול הגה .. משהו ישבר שם.
מצד שני, היתה התארגנות לקניית חלק חליפי, היתה התארגנות לקניית אלקטרודות ויש ידע מה לעשות איתן ..
הבן אדם יצא מהשטח בנסיעה !
אפילו שהוא עם קרוס אובר ..
כל הכבוד, מקווה שתוסיף פה כמה מילים על החוויה.
יובב - פעם המדד לרכב שטח היה סרנים חיים לפחות 2, עדיף לא AMC מומלץ עם ציריה צפה .. אחרי זה סרן חי אחד לפחות .. אחרי זה העיקר שתהיה לפחות נעילה אחת .. כרגע אנחנו עומדים בשלהי ה"לפחות שיהיה 4X4" .. והשלב הבא, רק רכב שיש לו חלקי חילוף שאפשר להחליף / לרתך בשטח ..
:)
שכחת את שלב הילוך הכח [emoji846]
ולגבי ה-4X4 - יש החרגות לבאגי
אוף, נהיה מסובך עם כל הכללים האלה
אולי מישהו מוכן לעשות טובה ולפרסם אחת ולתמיד תרשים זרימה של כללי הגדרת רכב השטח?
(נשמע לי רעיון מגניב לחולצת ג'יפולוג)
מתברר שהיו שלושה מקרים זהים של זרוע הגה בדגם החדש בסופ׳ש הפרוע האחרון.
מטורף.
פנדמיה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
קבוצת סיכון.
אסף.
אתה מיתמם. גיא כתב בתגובה 82 ואתה חיזקת את דבריו.
כתב במפורש שהוא נוהג לאט (וגם אתה) ולא יפנה את הדרך ומי שמאחריו שיחכה בסבלנות
עד שיתפנה.
אין שום דבר רע בלנהוג לאט ולהנות מהדרך אבל אין לאף אחד זכות לכפות
על האחר לנסוע בקצב שלו (ואף אחד לא דיבר על זה שיאפשרו לו להתחרע, בסה"כ
הגיוני שלנדקרוזר לדוגמה ייסע מהר יותר מפורסטר בשטח),
כל כך הגיוני ומנומס לסטות רגע ולתת לעבור.
בעיקר מאחר והדיון כאן הוא על רכב "רך" בשטח.
זה בדיוק כמו בעליות התלולות באזור מגוריי כשנתקעים אחרי משאית שנוסעת
על 10 קמ"ש. יש נהגים מתחשבים שלא מתעלמים מהפקק שמאחוריהם ונוסעים על השול הרחב ומאפשרים לעקוף
ונהוג להודות להם בכמה צפצופים.
דרך אגב לפי חוקי התנועה זו לא עבירה כשהם סוטים אל השול על מנת לאפשר
לתנועה לזרום.
אותו הדבר לגבי רוכבי האופניים של סופ"ש שיש כאלה שמבינים שהם לא לבד בכביש ויש את הקקות (קקה רך)
שרוכבים בסבבה שלהם באמצע הכביש ומדברים עם החברים כי ככה בא להם וזין על כולם.
משום מה צריך להבין אותם ולהתחשב.
אם מותר לנסוע בכביש מסויים על 80 קמ"ש אני בסדר אם לא נעים לי לנסוע
על 40 קמ"ש.
זה שנוסע על 40 הוא האלים והכוחני פה בסיפור.
הכל קשור.
ועוד לא דיברתי על מאכילי החתולים...
ואפילו לא המלצתי לפות"ש ג'ימני.
רכב איטי חייב על פי החוק גם לנסוע בנתיב הימני. אז מה?.....
מה פתאום. הוא תמיד באמצעי. או בשמאלי.
בהקשר הזה, הוספתי את תיאור אחד החילוצים של דאסטר עם מוט היגוי שבור (מנחל ערוד) לשרשור החילוצים.
לא בקטע ביקורתי או שיפוטי, אבל לא יורד לי טוב בגרון הצירוף של 'דאסטר' ו 'נחל ערוד'.
כנראה שאני צריך לשתות משהו.
אסף.