לפני.
עד יום שישי הנזילה (הזואת) כבר תהיה הסטוריה
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
לפני.
עד יום שישי הנזילה (הזואת) כבר תהיה הסטוריה
אסף.
הנסיון שלי הוא 0 תקלות. האם זה מייצג? לא יודע.
לוקרייט חדש, חנן ואני התקנו ברחוב אי שם בתחילת שנת 2000, 0 תקלות. הג'יפ נגנב בסוף 2009 והיה תקין פיקס.
לוקרייט שני בסופה הנוכחית, משומש לעייפה עם הסטוריה לא פשוטה, סביון ואני התקנו בחניה שלו. עבר אצלי הרבה שטח ו-0 תקלות במשך כמה חודשים עד שהוחלף בבולסטר רק לצורך ניסוי ארוך טווח שבתכל'ס לא מסתיים.... ומאז עברו 12 שנה. סה"כ אני מאוד מרוצה מהבולסטר, אבל חד משמעית ברור לי שאי אפשר לצפות מנעילה נשלטת כלשהי לאמינות של אוטומטית. יש יותר רכיבים וחלקים = יהיו יותר תקלות.
מאחור עם דטרויט שהגיעו אליי משומשות, בשני הג'יפים. יש מצב שהן יותר ישנות מהג'יפים עצמם. 0 תקלות.
זה הנסיון שלי ולכן בתלות בהתקנה נכונה, מוקפדת וסבלנית עם מדידת מרווחים מדוייקת, אני סומך לגמרי על נעילה אוטומטית.
לדטרויט לוקר (מהדגם הישן) יש יתרון מובנה לדעתי בכל מה שקשור לחוסן מבני על הנעילות ה"קטנות" שמכניסים לקייס קיים. מצד שני היא גם יותר גסה/מורגשת בפעולה, נותנת "בום" מלחיץ אחת לכמה שבועות - ולא לכל אחד זה נעים ומתאים. וזה מעבר למחיר, משקל (פקטור מכריע למי שמבריח במזוודה מחו"ל) וגם השמועות שהדגמים החדשים ירדו באיכות וכבר לא מחזיקים מעמד לנצח כמו הישנים.
אני יודע על תקלות פה ושם אצל משתמשים אחרים. אני יודע שנו-סליפ פחות מרעישה אבל גם פחות פשוטה ופחות אמינה מלוקרייט ובוודאי מדטרויט. העובדה שניתן להשיג חלפים באמת מלמדת שכנראה לעתים יש בהם צורך. אני יודע גם על כמה דטרויטים שפישלו אבל אלה מקרים נקודתיים בודדים ורובם ככולם לא בסרני דנה. מעבר לזה יש עוד משתנים ונעלמים במשוואה הזה כמו נעילה חדשה/משומשת, דגם הרכב, דגם הסרן, גודל גלגלים, מתאר שימוש, סגנון נהיגה ועוד כל מיני. שום דבר כאן לא מדעי.
מנסיוני תדירות התקלות בפירוש לא ניתנת להשוואה לנעילה נשלטת שהיא מכלול יותר מורכב. אני לא נגד נעילה נשלטת - זה מאדו נוח ובעיקר בטיחותי על הכביש - מה שהופך לאפשרות היחידה ברכב שגם האישה/ילדים נוהגים בו באמצ"ש. כל אחד יבחר כראות עיניו ועומק כיס ודווקא ברכב שמשמש לטיולים ולא להתחרעות, אני בפירוש מאוד בעד נעילות בכלל (אוטומטיות או נשלטות), ומאוד בעד נעילה קדמית כלשהי בפרט, כי הן מקלות את החיים ושומרות על הרכב. שום 4X4 לא יהיה " אמיתי" אם אי אפשר לנעול לו דיפרנציאלים - את כל הדיפרנציאלים - וזה נשק שובר שוויון אמיתי שמשנה את חוקי המשחק.
נעילה אוטומטית קטנה "לוקרייט" כשם גנרי (כמו פריג'ידר) הותקנה במליוני דיפרנציאלים בכל העולם. יש גרסאות לכל סרן אפשרי, הפטנטים כולם פגו לפני עשרות שנים, ההנדסה פשוטה וקלה יחסית. קמו עם השנים יצרנים שהתאימו את התכן לרכבים לכלי רכב רוסיים, קוראניים ועוד, גם מה שאין לו שום שוק באמריקה מולדת הלוקרייט.
היתרון האדיר של הלוקרייט, שמי שלא מלכלך ידיים בעצמו לא מבין - זו הנעילה היחידה שאפשר להתקין בבית או במוסך מדרכה, בלי נסיון, בלי כלים מיוחדים. באמת שאם יש לך שתי ידיים ממוצעות וראש מוברג לא עד הסוף אבל לפחות שלוש כריכות, אתה יכול להתקין לוקרייט בחצר.
אז למה לוקרייטים נכשלים לפעמים בכל זאת? או בגלל בלאי טבעי, כמו חלקים אחרים בדיפרנציאל - זה קורה בעיקר בסרנים אחוריים שמניעים גם בכביש, אחרי כמה שנים ועשרות אלפי קילומטר של נסיעה, ואולי גם הזנחה ואי החלפת שמנים ומים שנכנסים, אז הלוקרייט ישחק כמו מיסבים וכמו קורונה פיניון וזה מה יש ומי שמצפה שמשהו יעבוד לנצח חי בסרט. לוקרייט בסרן קדמי שעובד רק לעיתים רחוקות בשטח, יחזיק מעמד בקלות מעבר לחיי הרכב.
המקרה השני הוא כשהמתקין לא בודק מרווחים בהתקנה כמו שכתוב בהוראות, או מוותר לעצמו כשהמרווח גבולי. וזה, אני חושש, קורה לא מעט. אני התקנתי בשנה האחרונה שני "לוקרייטים". בזה שהתקנתי בתוך סרן קדמי "חדש" ברכב בן חמש שנים, המרווחים היו פיקס לפי הספר, אפילו בקצה הטוב של הטולרנסים. בזה שהתקנתי בסרן קדמי של ג'יפ אספנות עתיק, המרווחים היו ממש גבוליים, ואפילו מעבר לגבול - כי הקייס של הדיפרנציאל ישן-נושן. מה עושים? בגלל שלא היה לי לחץ של זמן ובמילא גם הקורונה והפיניון היו גמורים, השקעתי בקייס חדש וכיוון קורונה פיניון לפי הספר אצל מומחה. אבל אני מודה שאם הייתי בחור צעיר עם סמוראי שצריך להחזיר את הרכב לנסיעה, כנראה הייתי מתעלם וסוגר. ואז יכול להיות שהכל בסדר וגם יכול להיות שאחרי שנה, או שנתיים, או חצי שנה, משהו ישחק או שפין יגזר. עוד אפשרות לטעות היא לשכוח או להתבלבל בהחזרת דסקיות החיכוך המקוריות.
נעילת אויר ARB היא גם מותר מאד וותיק ומאד מוכח. מבחינת ביצועים היא עדיפה על לוקרייט אוטומטית, נקודה. רמת ההנדסה גבוהה ביותר, הדיפרנציאל ברוב האפליקציות חזק יותר מדיפרנציאל מקורי, ומבחינת המשתמש עדיף נעילה נשלטת. אבל ההתקנה היא הרבה יותר מורכבת. הייתי אומר שהיא מחוץ ליכולת של חובב, כי צריך ציוד ונסיון משמעותי כדי לכוון קורונה פיניון. ומעבר לזה יש את מערכת האויר והחשמל שגם אותה צריך לבצע נכון. בהתקנה מסובכת של מוצר מורכב יש הרבה יותר הזדמנויות לטעות, וזה השיקול העיקרי שלי לפחות להעדיף את האוטומטית הפשוטה על ARB שאיני חולק שהיא מוצר בעל ביצועים טובים יותר. אני פשוט לא רואה את עצמי מתקין ARB, ואני מתקשה למצוא מישהו שאני באמת, אבל באמת, יכול לסמוך על העבודה שלו. ולא כל הסרנים אותו דבר, ממש לא. וכשהולכים לבעל מקצוע כזה, העבודה עולה הרבה כסף. אני חושב שההתקנה היא המקור לתדמית האמינות הפחות מוצלחת של נעילות אויר.
בנוסף, בניגוד ללוקרייט שאני יכול להגיד בכנות שאם מישהו היה משלם לי אני יכול לעשות לו רברס-אנג'ינירינג כי אני מהנדס לא רע, לגבי ARB אין מצב. אני מעריך מאד את ההנדסה והפיתוח שהושקעו בו במשך שנים. בגלל זה אני גם מתקשה לקבל את זה שחיקויים של ARB שקולים למקור, ואם כבר אני בוחר להשקיע בנעילה נשלטת, הייתי הולך על המקור האוסטרלי ולא על שום חיקוי סיני.
לגבי נעילות אלקטרומגנט, אין לי נסיון, מלבד זה שיש לי כזאת מקורית אחורית בהיילקס והיא עובדת מצויין. עובדה שכמעט כל יצרני הרכב שנותנים נעילות נשלטות עבור לאלטרומגנטיות. אבל ההתקנה שלה שוב סובלת מהמורכבות, העלות, ופוטנציאל הטעות שיש בנעילת אויר.
ואחרונה, דטרויט. נעילה אדירה, סובלת מהחסרונות של הנעילה האוטומטית מבחינת ביצועים, וגם מהחסרונות של הנעילות הנשלטות מבחינת מורכבות ההתקנה. קשה להצדיק דטרויט והיא באמת בהדרגה נעלמת מהשוק, כך נדמה לי.
לנעילות אוטומטיות אין שום חסרון בביצועים.
הדיפ' נעול והגלגלים המניעים/אוחזים מקבלים מומנט ודוחפים את הרכב קדימה.
נהפוכו - לנעילה קדמית אוטומטית יש יתרון מובהק על נשלטת בעומס שמופעל על ציריות קדמיות בזמן הפניית הגה והדיפ' נעול. אם לא תנתק את ה-ARB בזמן, יש מצב לשבור ציריה. עם לוקרייט זה לא יקרה לעולם.
אז אם נתעלם מרעשי ריצ'וט/בומים למיניהן מדי פעם - החסרון המשמעותי היחיד של נעילה אוטומטית הוא כשהיא מותקנת בסרן אחורי שמניע בכביש - והוא חסרון בטיחותי נטו.
כי להבדיל מנעילה נשלטת, שרוב הזמן "פתוחה" ורק לעתים רחוקות ננעלת - בשטח בלבד ולפרקי זמן קצרים שנמדדים - גג - בדקות ספורות, נעילה אוטומטית בסרן מניע אחורי בג'יפים/טנדרים שלנו, היא תמיד נעולה. היא משתחררת/מרצ'טת לפרקי זמן קצרצרים שנמדדים - גג - בחלקי שניות ואז ננעלת שוב. השחרור/נעילה הללו מתבצע לא בעדינות, לעתים על כביש רטוב, בפניות, במהירויות נסיעה שהן הרבה מעבר לזחילה בשטח ולעתים עם המון מומנט שמגיע לתוך הדיפרנציאל מכיוון מנוע חזק - ואז זה עלול להיות מאתגר ובידיים לא מיומנות אולי גם מסוכן.
מה הבעיה בהתקנה של דטרויט לוקר?.... אני מבין מדבריך שאתה מתייחס לכל עניין כיוון הקורונה-פיניון כאל מדע-טילים שנשגב מבינתך ואתה מאוד חושש ממנו.... קצת מוזר לי לשמוע את זה ממהנדס-מכונות "לא רע" ומאוד ותיק שהוא גם ג'יפאי מאוד ותיק כמוך.... אני יכול להבין את הרתיעה שלך מהעבודה הקצת סיזיפית והלא תמיד נוחה של ביצוע הכיוון הזה בסרני דנה-ספייסר שבנויים בתצורת יציקה/האוזינג סגור עם מכסה, שצריכה להתבצע בשכיבה מתחת לג'יפ, או במקרה הטוב יותר - בעמידה מתחת לג'יפ שמורם באויר על ליפט, או במקרה הכי טוב - סרן שפורק מהג'יפ בשלמותו ומונח על השולחן.
בסרנים היפניים/רובר-טייפ זו עבודה פחות מתסכלת כי מפרקים מהסרן את "ראש החזיר" קומפלט ושמים על השולחן. ואז התהליך מעט קל יותר.
אבל בחיאת - לצורך התקנת הנעילה פירקת והרכבת בעצמך בהיילקס שלך דיפרנציאל בתצורת צדפה (Clamshell) - פרויקט שכולל פירוק והרכבה של פרונט IFS קומפלט.... ויצא לך טוב. זו עבודה הרבה יותר ארוכה, מטונפת וקשה מאשר להתעסק בכיוון קורונה-פיניון בסרן דנה של ג'יפ.
לך אני לא צריך לספר שכיוון קורונה-פיניון עושים כמו שצריך פעם אחת וזהו. אם באמת לא חיפפת, ומדדת מרווחים כמו שצריך ודייקת בכיוון - אתה באמת שוכח מזה אחת ולתמיד. או לכל הפחות להמון-המון זמן.... או עד שתחליט להגדיל מידת-גלגלים וזה אומר שצריך גם יחסי העברה קצרים יותר....
אתה מעדיף שמומחה יעשה את זה ואתה מוכן לשלם לו?.... מצוין. אז לא חסרים מכונאי ג'יפים ותיקים שאני - וגם אתה - מכירים היטב וסומכים עליהם בעיניים עצומות.
דטרויט לוקר הולכת ונעלמת כי היא לא זולה. היא עולה כמו נעילה נשלטת אבל אין לה את היתרונות היומיומיים של נעילה נשלטת בנוחות/בטיחות. ובעולם בו ענייני בטיחות נותנים טון שהולך וגובר, והצרכן הולך ומתפנק (ואולי גם "מתקלקל" - הוא מעדיף לשלם יותר תמורת נוחות ושקט על פני ברזלים עמידים לנצח), כנראה שביקוש לה הולך וקטן. זה חבל - אבל אני עדיין ממליץ עליה בחום, במיוחד על הדגם הישן של פעם שאם תצליחו לשים עליו יד - אל תהססו. מה אכפת לי רמת הנדסה/תיחכום - אכפת לי רק מרמת הביצוע תכל'ס. זו הנעילה הטובה ביותר בכל הזמנים, בכל מה שקשור לביצועים ואמינות. ללא שום תחרות.
כן אני חושש מכיוון קורונה פיניון. אין לי את הנסיון ואת הכלים. אולי פעם הבאה אבוא אליך.
בשורה התחתונה אנחנו מסכימים, וגם אסף בדרך לאותה מסקנה לגבי הסרן הקדמי שלו.
אני לא מוסך ואין לי את הכלים הדרושים. אבל אני כן חושב שללמוד לכוון קורונה ופיניון זה משהו שבמסגרת יכולתנו ובאמת אין צורך לחשוש מזה. אם כל נער שעובד במוסך כי זרקו אותו מהתיכון יכול ללמוד לעשות את זה, אז אנחנו לא יכולים?.... רבאק, אתה בונה בעצמך-לבד ג'יפ שלם! מבצע שם בעצמך דברים קשים ומורכבים יותר מכיוון קורונה ופיניון.
נכון שיש לזה שכר לימוד - צריך כמה כלים ייעודיים. אולי כדאי גם לשים יד על איזה דיפרנציאל מאיזו גרוטאה, שעליו תתאמן ותלמד.
בסוף זה כמו "לעשות טיימינג" - יצא לזה שם רע כי זו עבודה שדורשת מיומנות, סבלנות ואורך רוח. לוקחת את הזמן שלה ואסור לחפף בה - וזה למה מכונאים לא אוהבים את זה.
אבל זו אינה מטלה קשה יותר מעבודות מכונאות אחרות שאתה מבצע כלאחר יד עם בקבוק בירה קרה ומוסיקה טובה ברקע.
אני לא חושש מכיוון קורונה פיניון ועשיתי את זה לא מעט פעמים - יותר מהמוסכניק הממוצע (שעבורו זו מיומנות מיותרת).
ובכל זאת... המחיר כן מדבר.
אסף.
לגבי נער- לא!
במוסכים מי שיכוון את הדיפ' יהיה המכונאי הותיק (בהרבה מוסכים- פנסיונר), או הבעלים.
לגבי החלק השני. זה נכון לכל דבר, ותיאורטית אין אף עבודה, כולל פחחות וצבע שאי אפשר לעשות. כל אחד ישים את הגבול שלו איפשהו.
בתקופה בה הייתי מטפל לבד, כיוון דיפרנציאל היה בדיוק מסוג העבודות שעשיתי עם הבעלים של המוסך שנתן לי לעבוד אצלו. למה? כי העבודה על הג'יפ (שהוא גם יומיומי) היא רק חלק קטן מהתחביב. ולמרות שאני נוהג בלנדרובר, תתפלאו, בכלל לא יוצא לי להתעסק במכונאות.
- - - Updated - - -
אתה לא תלמד אותי!!! לפחות עד שתחזיר את המפתח מומנט!!!
;) ;) ;)
הוא נקרא שוב לתקלה חוזרת...לא סתם מתמהמה, תאמין לי הוא עובד קשה!
[emoji6]
חוזר לדיון הותיק הזה עם ההחלטה המחודשת לנעילה קדמית והתובנה הוותיקה שלאף אחד אין נעילה לדיפ' הקדמי שלי חוץ מ ARB שזה ברירת המחדל אבל המחיר....
אם למישהו יש מידע על נעילה מתאימה לסרן קדמי של ההיילקס 2008 - דיפ' 8" שאני לא יודע מה ההבדל בינו לבין החדשים יותר או לטאקומה מאותה שנה - תנו לי את הטיפ..
אסף.
אאל"ט בקטלוג ARB זה בדיוק אוטו מק"טים לסרן 8 אינץ' קלאמשל קדמי בהיילקס ויגו, רבו, קרוזר 120, 150, טאקומה ופוראנר.
אז מה השאלה?
היי.
אצלי בהיילקס 2022 מותקנת נעילה חשמלית נשלטת.
https://sdhqoffroad.com/products/e-l...sEuP-mvqloWrEL
לביא
השאלה מה יש בשוק חוץ מהנעילות היקרות. כל השאר - לפחות לגבי המפיצים בארץ - רק בקטלוג.
(עדכון - מתברר שבעליאקספרס יש HF. )
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...904d43a5f5.jpg
איטון e-locker כמו של לביא, יש יבוא או שרות בארץ?
גם צעד ישראלי מציגים באתר נעילה ל 120 / 150 . בפעם הקודמת כשביקשתי לוודא שמתאים גם לויגו זה לא היה כן החלטי וממילא לא היה מלאי בלי צפי למלאי חדש.
אז אחרי החג אני אנסה לברר איתם שוב מתוך תקווה שיש מלאי ומישהו יוכל לוודא את ההתאמה לויגו..
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9920ccb240.jpg
אז לאחר שהייתי קצת נודניק והתקשרתימלברר כמה פעמים קיבלתי מהם תשובה שאכן זו אותה נעילה ל120 150 ולויגו.
אבל... אין במלאי. כמה צפוי.
אני ממתין למלאי שצפוי להגיע, לא תהיה נעילה לטיול סוכות.
אסף.
על איזה מותג מדובר?
איזשהו צ'יינה טאון כזה או אחר.
(אם ו) כשיגיע למלאי אני אברר יותר טוב.
אסף.
במצב דומה עם הג׳ימני, הייתי בטוח שתהיה חשמלית סבירה כמו איטון ואחרי סבב בדיקות מה יש בארץ, באוסטרליה ובאירופה הכל היה בסוף סיני .
לאור בעיות ההתאמה שהנעילות האלה מגיעות בפועל ( חסר שימס , תכרסם פה ושם וכדומה ) איכות ייצור של המתכות , סיפורי אמינות ושבירות הלכתי על הביוקר של arb
2 נעילות , היה לי פחות כואב על המחיר של המדחס
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני שואל את עצמי האם המותג ש'צעד' משווקים נחשב טוב, אמין - מה הנסיון שיש איתם.
והאם אפשר להסיק מהניסיון המצטבר גם על המנה הבאה או שבצ'יינה כמו צ'יינה - כל מנת ייצור אחרת.
אסף.
הבעיה היא כמובן שיש בשוק 2 סוגי משתמשים
אלה שנתקלו בבעיות עם הנעילה הסינית
ואלה שעדיין לא
מציע לברר אצל מתקינים. הסתפקתי באחד
Sent from my iPhone using Tapatalk
מזה בדיוק אני חושש. ודיפרנציאל כן יכול לתקוע אותי לא רק בשטח אלא גם בכביש.
מנגד, ברירת המחדל - ARB - יקרה.
(מדחס כבר יש לי)
אסף.
אין אלטרנטיביות ל arb שהן לא מדבקה? HF, TRE? אין שום תו תקן?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
פוסט ישן טוען שיש TRE
קובץ מצורף 148614