אסור היום להגיד/לכתוב "כושי". תיכף יחסמו אתכם......;)
Printable View
אסור היום להגיד/לכתוב "כושי". תיכף יחסמו אתכם......;)
1. לא זכור לי שאי פעם העיפו מישהו בגלל שהוא מטייל שונה.
2. כפי שכתבתי-זה עיניין של רלוונטיות. יותר נכון- של התאמה. אתה יכול לשרוץ כאן ימים ולספר לעצמך שאתה עושה שטח שלא עושה נזק לרכב ואיזה מזל שלא היית צריך לשדרג את הרכב בשביל לעבור איזה רגב אדמה, או כפי שאצלנו קוראים לזה "מעלה" - אבל מן הסתם אם תקרא לעומק את כל השרשורים של חבר'ה שלא קנו אתמול מיצוזיבי פורסטסטאז' שמתייעצים על טיולים- אתה תגלה שרובם מתייחסים למקומות שלך אין סיכוי להגיע אליהם, אלא אם תחלום ממש חזק או תשבור ממש ממש כואב. לא בקטע של אליטיזם, בקטע של מציאות. ברוך הבא לג'יפולוג. אני לדוגמה גרוע בלבשל. אני יודע לעשות שקשוקה. זו הסיבה למה אני לא נכנס לפורום של מסעדנים וכותב להם "אתם עם הדירוג כוכב פירלי, למה לא מעיפים אותי כי אני יודע לשים במחבת שמן, ביצה ורסק עגבניות". זה בערך אותו הדבר.
אז זהו .. הייתי בכל המעלות האלו ... ( או לפחות ברובם ) כנראה לפני שהצטרפת לאתר הזה .. בין דר -- דאן דאט ... מיציתי .. לא רואה טעם לסבול ברכב מאד לא מפנק שעולה מליונים רק בשביל להוכיח למישהו שאני יכול לעלות את מעלה איקס שוב .. ושוב ... ושוב ... כי חלפו שנתיים והחצץ קצת זז שם ...
אני לא מספר לעצמי שום דבר, אני לפעמים נכנס לאוטו ונוסע לטייל .. לא מחפש את המעלות ולא את המורדות .. יש מספיק שבילים שאולי לא שמעת עליהם כי אין בהם מעלה או מורד .. אלא סתם שביל עם נוף מעלף ...
אני שורץ כאן למעשה מאז 2002 ( אבל דצמבר ... ככה שזה רק מ 2003 תכלס ) ומספר לעצמי סיפורים כבר שנים ... עדין לא יצא לי להגיד למישהו שהוא לא יכול לטייל כי הוא לא קנה ג'יפ גיבור שמוכן מהמפעל לטפס על המדרכה של הסופר מרקט .. ואז השקיע את המחיר של האוטו שוב בלהחליף את רובו .. כדי שהוא יוכל להוכיח שהוא גבר גבר גבר בריבוע פעמיים בשנה כשהוא נוסע למעלה !! ולא סתם לטייל ..
גם לא אמרתי לאף אחד שהשביל שהוא טייל בוא לא מספיק גברי ולכן זה לא נחשב שטח או טיול ...
גם לא אמרתי לאף אחד שהוא לא יכול לזיין כי הוא לא כושי.
גם הרכב שאני מטייל איתו, לא נשבר כל כך ... מצטער, זה דופק את התאוריה של כמה אנשים פה, תתמודדו ... זה מה יש.
הכי מצחיק, האוטו שורד אותי ואת השיגעון הזה של לנסוע לטייל כבר 6 שנים ... מוזר בהחלט.
גם בסובארו מטיילים .. תתפלא, אפילו עולים מעלה או יורדים מורד !!
אפילו אם המורד לא נחשב על ידי תומר הדר.
זה דיון על סובארו והוא מעורר יותר אמוציות מדיון על הברונקו החדש....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כי יש אנשים שלא מבינים שאין דבר כזה אמת אובייקטיבית.
הכל סובייקטיבי ))
ונראטיב תלוי במי שמספר אותו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...20a5d041bb.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c85366d711.jpg
בתור אחד שמחזיק גיפ ״שחור״ עם כל האינסטרמנט, נהנה לטייל הן עם גיפונים והן לצאת לטיולי 35 (שרוב רכבי השטח של החברים כאן לא ישרדו).
אני עדין תוהה מה ההגדרה לרכב שטח, עפ״י חכמי גיפולוג.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הבנתי למה היה צריך לגרור את הדאסטר אחורה בירידה [emoji6] (גיא, אל תעלב בבקשה)
כבוד לדאסטר שגרר סילברדו, איפה דרור שאמר שצריך בהמה בשביל לחלץ בהמה [emoji848]
תבחן יותר לעומק...
רמז: זה אמור להבהיר נקודה כלשהי לגבי נארטיב
גיא- זה בדיוק מה שאני אומר. חביבי, אתה נמצא במקום הלא נכון ומנסה להגן על תפיסה שהיא נכונה לשיטתך, אבל מאוד לא רלוונטית לרוב חברי האתר. אלא אם יש כאן מישהו שרכש רכב שטח אמיתי ואומר "אני אטייל רק בשבילים", שזה נחמד, גם אני עושה את זה, אבל לרוב החברים כאן זה פשוט לא רלוונטי. לא בקטע מעליב אלא בקטע של להכיר את האנשים שנמצאים כאן.
נשים לרגע בצד את תמונת הדאסטר פוטושופ המוזרה שלא ברור מה באה להוכיח ונסביר- אני שוב מברך אותך- ברוך הבא לג'יפולוג, האתר שהרוב המכריע של חבריו עונה בדיוק על ההגדרה של מה שאתה לא, כלומר נכנסים לג'יפ פעם בשנה (אצלנו זה פעם בחודש) ונוסעים לטייל ב90% מהמסלולים שאתה לא מטייל בהם. אתה רואה את זה כ"לעשות מעלות"- מבחינתנו זה חלק מהמסלול של כמה עשרות קילומטרים. אתה החזקת רכב שטח ולא בא לך לחזור לאותו מעלה? ניכר שלא כל כך הבנת את הקטע שיש לחברים כאן של לטייל. לא של "לעשות מעלות", גם אני לא ממש סובל את מה שקוראים אצלנו "שלושה סלעים בשלוש שעות", אלא של לבנות רכב שיכול לצאת למדבר לשלושה ימים, לעשות 60 קילומטרים שחלקם קשים ולחזור הביתה בשמחה ובששון.
העובדה שלא יצא לך לומר למישהו שהוא לא יכול לצאת לטייל כי אין לו ג'יפ גיבור היא בעיקר מסוכנת, שלא לומר פשוט חסרת אחריות - כי כדי לטייל כפי שנהוג לטייל כאן על ידי כל מי שיש לו רכב שטח, והכוונה היא לרובם המכריע של חברי האתר, צריך ג'יפ גיבור ומי שלא יתפוס איזה גאון ששואל על ציר המצלעות לפורסטר ויאמר לו "חביבי, לא יתאפשר" פשוט מסכן את הרכב והבן אדם . העיסוק של רוב החברים כאן למשל בדירוג המעלות נובע מן העובדה שנדרש כאן ג'יפ גיבור. לא העיסוק בדרכי נוף מעלפות, שהן דבר נחמד בפני עצמו, אבל לא רלוונטי לרוב חברי האתר.
לגבי סובארו מטיילים מעלות וכו- פייר אין לי מושג. היתי בהדרכות של סובארו וכו, עשיתי גם מסלולים עם פורסטרים בחו"ל והיה נחמד ברמת "חמודי", אבל זה לא קשור בשום אופן לטיולים שלנו. כשאני כותב "שלנו" אני מתכוון לרוב החברים כאן שמחזיקים ברכב עם LOW. את חלקם הגדול אני מכיר היטב ולמרות הפוליטיקלי קורקט, רובם מן הסתם יותר מעוניינים במעלה רמון ופחות בשבילי לכיש. אני שוב מדגיש-אני לא אומר שהתפיסה שלך אינה נכונה. אני כן אומר שהיא לא רלוונטית לרובם המכריע של חברי האתר, שכן מחזיקים רכב שטח, כן השקיעו בו המון כדי להפוך אותו לראוי למסעות שטח רציניים וכן נדרשים למסלולים שלא ממש רלוונטיים לסובארו פורסטר.
תיקון, פחות טוטאלי ויותר ריאלי. ספר לי יואב, איזה רכב יש לך ומה אופי הטיולים שלך?
אני מסתכל בערגה מסוימת על הימים ההם, כשג'יפולוג הורכב מגרעין קשה של טיילים והעיסוק היה בנעילות ומסלולים. לא דימיינתי שנגיע לעידן שבו יש גאווה (!?) על עיסוק בסטטיסטיקה, בקטע של "הנה תראה, סטטיסטית חלק מהגולשים כאן לא רוצים לטייל קשה, שניה, אני פותח אקסל, רגע, איפה המשקפיים שלי?". אכן סיבה לגאווה, עיסוק בסטטיסטיקות ובלמה לרכוש רכב שטח רך. היתי שמח להיות חלק מדיון כזה לפני עשור, אם מישהו היה כותב "אתם עושים מעלות" (אגב, חוסר הבנה טוטאלי של מהו טיול), היו שולחים אותו בנימוס לג'יפטריפ.
רשמת "אכן סיבה לגאווה" זה גאווה או דאגה?
זה בשביל להשלים את הסקר? [emoji846]
אני מניח שכבר בחנת את היוזר שלי, אז אתה יודע שאני עם דאסטר (כן, גם אצלי זה לא מעט בזכות גיא) ושסגנון הטיול שלי הוא, איך אסביר את זה?
סגנון של טיול... כזה שנועד להגיע למקומות יפים שקשה להגיע אליהם בלי רכב שטח (גם אם הוא רכב קוקסינל ולא "כושי"). מקומות יפים שכיף לשחות בהם או ללכת בהם, או להנות מהנוף והטבע סביבם.
תומר, גם הרכב שלך סומן/תוייג כ "לא מתאים לשטח אמיתי" בזמנו, גם הפאגרו והטרופר וגאלופר וטראקן ועוד ועוד.
אז האפשרויות השתנו, הדרישות של אנשים השתנו, קוראים לזה חיים וזה מה שקורה לך בזמן שאתה מתכנן אותם.
בחרת לקחת רכב מסוים, שדרגת אותו לצרכים שלך והוא מתאים לך, מעולה! גם ליואב/גיא /פופטיץ ושות ובניו מתאים רכב שונה משלך.
אם כולם נהנים מה כ"כ מפריע לך?
אתה רוצה אתר חדש, יותר הארד קור? פתח שרת ושלח לינק
תומר.
או שאתה מנסה להטריל .. וזה בסדר לגמרי כי אני משער לעצמי שזה נורא להיות אבא מהמרכז המהביל עם ילדות קטנות בקיץ.
או שאתה לא .. ואם אתה לא … אז אתה סטטיסטית. טועה מאד. ואתה מבין בסטטיסטיקה. אז אתה כנראה מטריל. ;)
יש פה גרעין מאד קשוח של 20 אנשים שעדיין חיים בלפני 20 שנה.
ועוד כמה אלפים שאין לך שום הבנה לגביהם.
והכי מצחיק. השיחה הזאת עם אותם הסברים ואותם תרוצים. היתה ממש לא מזמן ואנחנו ממחזרים.
אני נוהג ברכב שטח ״הארדקור״ במשתמע מהגדרתך, ונכון שהבחירה ושימור הרכב היא כדי שלא יהיו לי מגבלות באף מסלול שאינו כמריר, אבל בניגוד למה שאתה כותב, איכשהו אותם 90% מייצגים דווקא את המסלולים בהם דאסטר כן יכול לעבור, בטח דאסטר נעול ומוגבה.
גם אני חושב שהחתך רכבים האלו מאותגר ומתבלה הרבה יותר מהר באותם מסלולים שקופים לך ולי, אבל הם שם, בשטח וחלקם מטיילים הרבה יותר מאיתנו מכל מיני סיבות.
זה לא מחליף שום דבר, זה ״תת-קטגוריה״ שנותנת מענה מספק לצורך קיים.
וזה גם למה שרשור על XV הוא כל כך רלוונטי.
הם כן מטיילים. לא כולם, ברור. אבל חלקם מטיילים די הרבה.
אולי לא הרדקור, אבל מכיוון שכל טיול עולה להם פחות מאשר לנו (כל עוד לא קרעו צמיג, תלשו פגוש/מפתן או שרפו גיר), לכן הם יכולים לטייל יותר.
בהינתן נהג/ת טוב ועירני, ומכיוון שהטיולים שלהם לא הרדקור, הם לא חוזרים מהם על גרר או מתאשפזים לשבוע במוסך אחרי כל טיול. מקסימום שטיפה והאוטו חוזר להיות דיילי משובח ונעים.
לכן הם ראויים להתייחסות וצריכים לקבל את ההכוונות שלהם לגבי קנייה, הדרכות נהיגה, מסלולי טיולים, שיפורים וכו'. ולא רק הכוונות אלא גם אזהרות לגבי נקודות תורפה לש האוטו. ויש לו נקודות תורפה אמיתיות. כמו לכל אוטו.
אני חושב שזה עצוב ומבאס. אבל זה כנראה נכון. תכלס, כפי שניתן לראות היטב, כיום אין יותר כמעט קטע של לחפש בפורומים אנשים שדומים לך בהעדפותיהם (הג'יפאיות! יש לכם ראש מלוכלך...) , בין היתר בגלל החשש משבירה של קדושת הקבוצה. זה לא נאמר בציניות-קבוצה טובה של אנשים דומים ברכבים, ביכולות ובמנטאליות היא נכס- ובמציאות חיינו, הטיול החודשי הוא מפלט חשוב מאין כמוהו- ואידיוט אחד הורס קבוצה טובה. בכללי כל מה שקשור במה שאשתי מכנה "טקסי גבריות" הפך ליותר מסוגר.
מוקד ההתרחשויות של הטיולים הרציניים פשוט זז למקום אחר. אני כן יכול לומר שרכשתי כאן חברים טובים, כולם מאותו "גרעין קשה" - וכשאני חושב על זה, הם למעשה נרכשו על בסיס אותן תכונות -ואילו לג'יפולוג הצטרפתי רק בשלב מאוחר יותר. עובדתית, כשצירפנו חברים חדשים באמצעות ג'יפולוג לקבוצה שלנו הם לרוב התגלו כאנשים מאוד טובים (חוץ ממי שהפיל את צנצנת הקורנישונים באמצע מעלה רמון וכולנו אכלנו מהרצפה כמו כלבים מרוב שהינו רעבים, קיבל הורדה בדרגה במיידי), אבל הם בהחלט צורפו על סמך קריטריונים שבדיעבד היום היו אולי מוגדרים כ"לא פוליטיקלי קורקט, מה זאת אומרת רק רכב נעול ומוגבה". אני מניח שמדובר בשילוב של הרבה דברים, הינו ילדים וזה היה מזמן, אני וסימון ומואיז הקטן.
אני אענה במקום יואב (סליחה, בנוסף).
לי יש דיסקברי2, על שני סרנים חיים.
פעם האחרונה שעשיתי איתו משהו שדאסטר לא מסוגל לעשות (גם בלי להשתולל), היתה לפני עשור. זה נחמד שהרכב הוא אוברקיל לטיול, אבל הקביעה שלך לגבי מה אנשים מחפשים בטיול היא כאמור, אפעס...לא מדויקת. אני מכיר אישית כמה חברי אתר שהם במצב דומה עד זהה לשלי.
זה אגב … יובב ;)
חברים יקרים,
כמו הרבה שירשורים אחרים, גם את זה הצלחתם לחרב, וחבל.
בסופו של יום, ולענות על השאלה המקורית (מתחרים ל XV), לדעתי, הגיר הרציף של הסובארו, הורג אותו, ולכן הוויטארה עדיפה.
גובה? יש הגבהות ויש מיגונים, גיר זה מום מולד.
מבחן השוואתי יעשה את העבודה
עכשיו כל שנותר הוא לארגן כזה
Sent from my HD1903 using Tapatalk