Way ahead of you.
כבר גיליתי קרובת משפחה שהיתה משקית ת"ש בגדוד שלך :).
Printable View
רעות?
אכן
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אוי מדהים. היא כתבה לי
שלום עימרי,
קראתי ואני מצטרף לממליצים.
ראשית מאחל לך שכל מה שתיארת בספר יהיה מאחוריך, והלוואי והחשיפה הזאת תעזור. מגיע לך !
מרגיש שיש לי כל מיני שאלות, אבל יותר למדורה מאשר פה על דפי הפורום...
כמה דברים שהיה לי בכל זאת להגיד בעניין :
1. אני מניח שהתשובה למה שאגיד עכשיו היא ש"הספר מנסה להתמקד חזק בפוסט טראומה ולא במסביב" , אבל:
א. לא מאמין שלא הגיעה אפילו תמונה אחת של הטנדר לספר.
ב. ביקורת בונה בלבד, לטעמי החלק שמתאר את השתלשלות האירועים בלחימה, אולי יכול להיות "מסודר" יותר,
אני קראתי אותו פעמיים כדי ממש להתאפס עליו.
אני חושב ש-מפה אולי הייתה עוזרת לתחושת ההתמצאות וההבנה מי נגד מי (או שאולי מבחינה ספרותית ניסיתם להמחיש קצת מהכאוס
ועירבוב הימים אחד עם השני).
2. קניתי את הספר...
גם כי המליצו פה,
גם כי עקבתי אחרי הטנדר בזמנו,
גם במן אחווה גיפולוגית בקטנה,
וגם כי חשבתי להעביר אותו הלאה לאנשים סביבי שהכל איתם לכאורה "בסדר", שחשבתי אולי אולי שהם צריכים את הגב הרשמי הזה להגיד - זה בסדר, זה קורה לטובי בנינו, זה לא בושה בשום צורה ושאם צריך - אז לטפל.
ובסוף הספר יצאתי עם התלבטות גדולה אם בכלל לעשות דבר כזה, שעלול לעורר שדים שכרגע לא קיימים.
על משקל, if it aint broken, dont fix it.
אם יש מישהו שעבר מה שעבר והצליח להכיל/למסגר/לשכוח, אז אני בטח לא רוצה להיות זה שיהיה חתום על זה שפתחתי תיבת פנדורה.
אולי יש לך תובנות בנושא (חושב שזאת שאלה שעלתה להמון המון קוראים).
בהצלחה עם הספר ובכלל
ים
התשובה שלי היא: It's already broken, או לפחות דורש התייחסות.
ובגלל שאנחנו בפורום של ג'יפים אתן לך דוגמה. זה כמו שאחרי טיול בבוץ נכנסו מים לסרנים - מבחוץ הכל נראה ונשמע תקין ואולי תוכל לנסוע ככה עוד הרבה שנים, בסוף זה מתפוצץ.
אני לא מכיר מישהו אחד שפתח את מה שאתה קורה לו 'תיבת פנדורה' והצטער.
עם זאת, אני כן מכיר עשרות שלא פותחים ובינתיים משלמים מחיר בלי בכלל להבין שמשהו לא בסדר או מנהל להם את החיים.
אבל מה אני מבין, תתייעץ עם בעל מקצוע מתאים - למרות שקשה לי להאמין שתמצא אחד שיגיד שעדיף להדחיק או לשמור בבטן.
תודה על הביקורת - יש הרבה מחשבה מאחורי כל החלטה על מבנה הספר והתיאורים שמופיעים בו. זה תקף בעיקר להחלטה להשאיר את המחברות בדיוק כפי שנכתבו לפני 15-16 שנים והבחירה לא לכלול מפה או תמונה של הטנדר :)
עם קצת היסוסים ולא פוליטיקלי קורקט כהרגלי אבל לדעתי מתבקש אחרי שההחלטה להיחשף הייתה שלך.
לא יודע אם הוגן לכתוב לפני שסיימתי את הקריאה ובמיוחד שבפורום יש לי סימפטיה גדולה לעמרי.
אני חייב לומר שאני נעצרתי בשלב שהגעת לרמת
הגולן אחרי תאורי הפחד מהחושך.
יש לי כרגע קושי גדול לגעת בספר ועם שאלות גדולות מאז שעצרתי ביני לבין עצמי לגבי תהליכי המיון בצבא לתפקידי פיקוד ועוד קרביים מבחינת חסינות נפשית.
מטריד אותי מאוד שהכותב אפילו לא היה בתוך קרב של ממש וכבר התפרק.
לא יודע….
אני אנסה להתגבר על המחסומים שיש לי כרגע. בקרוב מתפנה לי גם קצת זמן לקריאה.
מקווה שדעתי תשתנה בסוף
חשוב חשוב.
אבל לא הבנתי מילה ממה שבועז כתב.
למה לא היה בתוך קרב ?
עימרי תודה על התשובה.
בעודי מתלבט בסוגיה, הפיתרון הזמני הקל שלי היה לרכוש עוד עותק ובכך לחלוק את האחריות עם מישהו אחר :p
אני כבר לא זוכר כמה שנים עברו מאז הפעם האחרונה שבה לקחתי ספר ליד וקראתי אותו ברצף מתחילתו ועד סופו...
אני מקווה שלא תזניח את האוצר שיש לך בידיים ותמשיך לכתוב!
מאחל לך שתצליח להשאיר את האור דולק גם כשחשוך בחוץ...
נחום.
תודה רבה נחום.
מי שקרא ומי שרוצה לעזור - מעכשיו, ניתן לתרום ספר במחיר עלות למי שתבחרו.
זו יכולה להיות עמותה או גוף שעוסק בטיפול וסיוע לכאלה שחוו טראומה או מתמודדים עם תגובות קרב, משוחררים טריים, חבר או חברה שלדעתכם צריכים לקרוא את הספר, ספריות – או כל רעיון אחר.
מוזמנים להפיץ ולשתף לארגונים או תורמים רלוונטיים.
איך זה עובד?
רוכשים עותק לתרומה בעלות 40 ₪ המכסה את עלות הדפסת הספר ומחיר המשלוח ואני אדאג שהספר יגיע לאן שתבחרו.
https://www.omrigi.com/donate-book
עד כה נתרמו ספרים לעמותת "לא מפקירים פצועים בשטח", עמותת "אחים לחיים", נט"ל - קו הסיוע של משרד הביטחון, רמפה - קהילת קציני השריון, פרויקט ספריית שביל ישראל ועוד עשרות עותקים שחולקו במתנה כדי להגביר את המודעות לנושא.
טנקס!
אז קראתי את הספר.
מעבר לתובנות וההצצה המאוד אינטימית שהוא נותן לעולם של פגועי הפוסט טראומה (לא נתקלתי בפתיחות כזאת מעולם), הוא גם כתוב בכשרון רב ולמעשה לא ניתן להורידו מהידיים.
יש לך כשרון להכניס עניין לכל פרט שאתה מספר, גם אם זה משהו איזוטרי כמו מישהו שלא מצליח למנוע מחתול להכנס לבית. אתה יודע לספר סיפור וגם לרגש.
כל הכבוד, ומאחל לך לילות שקטים.
הזמנתי, הגיע, קראתי כמעט רצוף.
בהחלט כתוב בכשרון רב וערוך היטב. רמת הפתיחות והאינטימיות יוצאת דופן ונדירה. מאחל לילות שקטים ושלווים וימים מוצלחים. אעביר את הספר בזהירות למכרים טובים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה רבה ברק ואיל, על הזמן שהקדשתם לספר ועל המילים החמות.
קראתי כמעט רצוף תוך 36 שעות, כתוב מעולה!
https://www.haaretz.co.il/news/educa...campaign=Share לדעתי שאפו לעיריות המדוברות.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
בסטיה קטנה מהנושא,
דווקא בניגוד לעיריות אחרות (וגם רוב תנועת הקיבוצים), שהורידו או הפחיתו את הזיקוקים ביוזמתן, או אחרי שהנושא הובא לתשומת ליבם, דווקא עיריית תל אביב התעקשה להתבצר בעמדתה, ורק אחרי שעירבו כל מיני גורמים ואיומים בסקנדל, הם עשו טובה.
אבל... בסוף התוצאה חיובית, אז יאללה. שיהיה יום עצמאות שמח ושקט.
משתף בכתבה שהתפרסמה במאקו על הספר
https://bit.ly/3ncLSo3
לרגל שבוע הספר העברי ובכל חודש יוני הספר נמכר בהנחה.
www.omrigi.com
בשעה טובה גם פרויקט תרגום הספר לאנגלית הסתיים.
מוזמנים להעביר הלאה.
www.omrigi.com/amazon
ואם למישהו מתחשק לסייע ולכתוב ביקורת בעמוד באמזון, זה ממש יעזור לקדם את הספר בהמשך (אפשר לכתוב ביקורת גם אם לא רכשתם את הספר באמזון).
/https://www.amazon.com/review/out-there
תודה :)
קובץ מצורף 144456
ואללה .. מזל טוב. אזמין לטובת קוראי הלא עברית שלי.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
לצערי פוסט-טראומה הפך נושא רלוונטי מתמיד.
התארחתי אצל יואב ואייל בפודקאסט 4 על 4 בשבילים כדי לדבר על השיפוץ של הטנדר והסיוע שלו להתמודדות עם פוסט-טראומה.
מוזמנים להאזין לפרק.
https://www.omrigi.com/podcast-shvilim
עימרי