החוק נגד הרס שדות חקלאיים הוא נכון.
אם הוא והיועצים שלו ינסחו את החוק כמו שצריך זה טוב
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Printable View
ראשית,
הוא משך אותה לצורך תיקונים והיא תוגש שוב להצבעה טרומית.
שנית, כשפוליטיקאי אומר לך שהשמש זורח במזרח, מוטב לך שתעיף מבט מערבה רק בשביל לוודא. במיוחד אם אותו פוליטיקאי נוסע על אותן מכוניות כמו דעא"ש (היילקס 2003). עם זאת הוא נשמע כמו אחד שמקבל את הפידבקים מהשטח ולכן משך לטובת תיקון (גם אם הסיבה האמיתית היא לקושש עוד כמה קולות לעתיד, או פופוליזם. הסיבה לא מעניינת אותי).
בנוסף, אם ההצעה תעבור, היא תגיע לוועדה,ושם גם הציבור (אם זה יהיה מספיק חשוב למישהו), יוכל להגיד את דברו. מועדון האופנועים הישראלי, למשל, עשה זאת לא פעם ולא פעמיים. מניח שבמקרה הזה הם ישבו בצד, כי זה תחום שהם פחות מתעסקים בו. רוב החברים שם רוכבים בכביש, או במקרה הטוב, על דרכי עפר כבושות וטובות. אבל לך תדע..
סוגיה נוספת מעניינת היא העובדה שהחוק לא נדרש להוכחת נזק. נסעת בשטח חקלאי- עברת על החוק, וזה לדעתי דווקא דבר חשוב.
מצד שני,
המראיינים, אכזבו בענק בראיון. לא יודע מי זה הראל משה (שהפגין בורות לגבי איך נראית דרך על מפה) או מי זה אוהד בן אהרון, אבל את פועלו של אורי בן דוד אני מכיר גם מכיר (גם אם לא תמיד מסכים על הדרך), והוא אכזב לחלוטין בכך שלא דרש בשאלה מהי הגדרה של דרך. ונשאר דומם כשנפלטה אמירה שדין כל שטח פתוח הוא כדין שמורה, הרי הוא מכיר את החומר.
וכאמור,
אף התייחסות לנושא האכיפה, נגד העבריינים האמיתיים שלא יתפסו, לעומת האדם הנורמטיבי שאולי טעה.
אין צורך בשום רגולציה נוספת.
כבר היום יש חוקים מאוד ברורים.
מה שבאמת צריך זה רק אכיפה איכותית, כירורגית, כואבת, שיודעת להתמקד בעיקר ולא בטפל, ולהבדיל בין ערסים מתפרעים לבין מטיילים נורמטיביים. כן, אתם קוראים נכון - זה אני שכותב דבר כזה - בעד אכיפה - כי כשאני מטייל בשטח, מבחינתי לפגוש שוטר או פקח צריך להיות מפגש חיובי שמחמם את הלב! (כך אני רואה את המפגשים שלי עם פקחי רט"ג. עובדה שב-33 שנות ג'יפאות מתוכן 8 שנים בהובלת קבוצות, שאין לי אף דו"ח מהם) כי אני רוצה לדעת שחוק וסדר ודרך ארץ נשמרים - כי כולנו יודעים שאפשר לצאת לשטח, לטייל ולהינות בכל מקום, גם ממשחקי עבירות, בלי להשחית טבע ושטחים חקלאיים - ומי שמשחית טבע ושדות בכוונה ולא משנה לי הסיבה (לאומנית, או סתם זלזול/ונדליזם לשמו שלצערנו מגיעים מתרבות/מנטליות פרימיטיביות שעדיין שולטות במגזרים/חלקים מסויימים בחברה הישראלית כולה) צריך לחטוף את כל האלמנט, עם ההברגה.
אבל אתם יודעים שאוטופיה כזו לא תקרה. כמו שזה לא קורה בשום תחום - כי זה קשה. כי השטחים הפתוחים גדולים מכדי שאכיפה כזו תהיה אפקטיבית, כי יצטרכו המון שוטרים ופקחים ותקציבים גדולים. והם אשכרה יצטרכו לעבוד! לנסוע אלפי ק"מ במשך ימים רבים בשטח, בהם יפגשו בעיקר מטיילים נורמטיביים ששומרים על החוק שגם יציעו להם קפה ומאפה - ולא יוכלו לתת להם ולו דו"ח אחד.... מה שיהפוך את כל העסק למאוד לא משתלם כלכלית - כי הרוב המוחלט הוא מה לעשות, מאוד נורמטיבי והאכיפה הזו עולה למדינה הרבה כסף - ומכיוון שהכל היום נמדד בכדאיות כלכלית, הם צריכים להפוך גם את הנורמטיביים לעבריינים, כדי שכל מפגש בין שוטר/פקח למטייל בשטח ייצר דו"ח, מה שייצור מסה של דו"חות וקנסות שתצדיק את ההשקעה באכיפה ותייצר למדינה רווחים. זה למה האכיפה בפועל תהיה לא תהיה ממוקדת אלא קולקטיבית, ללא אבחנה, תכליל את כל רכבי השטח, מאופניים ועד משאית - וזה רק כדי למלא פנקסי דו"חות ולגרום לקופה לצלצל - ולא כדי לשנות מציאות קשה.
אתם מוכרחים להבין ולהפנים שזו זוית הראייה היחידה של הרשויות - איך לכסות את העלויות ולייצר מזה רווחים. כך זה היה בפרוייקט המצלמות - לא להפחית את כמות התאונות אלא לייצר הרבה דו"חות ורווחים. אין לי שום סיבה להאמין לשום חבר-כנסת או כל פקיד ממשלתי אחר, שחקיקה בנוגע להגבלת תנועת כלי רכב בשטח תעבוד אחרת.
בועז הגדיר בזמנו את מדינת ישראל כ"נרקומנית של מיסים" ואני חושב שאין הגדרה קולעת יותר מזו (ואני מוסיף ל"מיסים" גם "קנסות") וכל הצעת חוק בסגנון, לא סופרת ממטר את החקלאים והנזקים שנגרמים להם וגם לא את שמירת הטבע, אלא מיועדת בראש ובראשונה לייצר עוד מקור הכנסה שמזרים כספי קנסות לקופת המדינה.
תנו לי להמר…
החוק במתכונתו החדשה כבר לא יוגבל לאופנועים ורכבי שטח אלא ישתנה לכלל כלי הרכב
אוהד בן אהרון הוא עו"ד והיה מדריך אצלנו שנים רבות. היום הוא עצמאי בתחום טיולי שטח מודרכים (TERRA). הוא מכיר את החומר היטב.
אז הראיון הנ"ל מאכזב כפליים.
לגבי החוקים הקיימים, אני באמת לא יודע מה החוק הנוכחי אומר. אשמח אם מישהו יבהיר. אם מדובר על צורך בהוכחת נזק, אזי זה לא מספק.
אני מזדהה עם האכזבה מהמראיינים, כולל ההחלקה וההנחה לרוכבי הסוסים והאופניים (ואני גם מדווש) שרם בן ברק מאפשר.
Asaf-a
אסף.א
לגבי זה, דווקא המראיינים הציעו שזה לא יוגבל כלל לרכב מנועי, אלא יורחב גם לאופניים, סוסים ואף משפחות שפורסות מחצלת בשולי שדה. דווקא הח"כ לא רצה להכנס לנישות האלו.
ותכלס,
בוא שניה נהיה הגיונים (לא מבחינת מה שטוב לנו, אלא מבחינת הגיון קר). מה זה משנה אם כתוב על הצד של הרכב שלך RZR, או Subaru?
אכיפה וחוק זה חשוב, אבל המדינה והחקלאים חייבים להשקיע גם בהסברה.
כל פעם אני מופתע מחדש מהבורות של אנשים שבאמת לא הבינו שהם בשדה.
השבת אלו היו חבורה נהדרת של בני נוער מעולים, חוגי סיור של הקק"ל.
מצאתי אותם באמצע טיול "הכל על הגב" נחים רגע על כר דשא בצורת שדה חיטה.
הערתי להם, בנזיפה, ואין לי ספק מהתגובה שלהם שהם באמת לא ידעו.
זה אומר משהו על חוגי הסיור של הקק"ל ( אני בוגר החוגים של החלה"ט אז הייתי חייב לעקוץ).
וברצינות, יש הרבה שלא אכפת להם, אבל יש גם הרבה שפשוט לא מבינים, לא מספיק מודעים ובאמת לא מתכוונים להזיק.
נכון שתמיד בסוף תהייה תמונה של משפחה על מחצלת וציליה מהשלט.... אבל גם הרבה שיראו את השלט ויגידו... אופס בוא נחפש מקום אחר.
חברי הכנסת משכו את ההצעה שהתחילה את השרשור הזה.
"עוזב ומודה ירוחם".
הייתי בטוח שזה נגמר .. עכשיו מטוסים נוחתים בשדות...
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=h1nxv8ycy
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
אם הבעיה היא נסיעה בשטח חקלאי , למה לא לכתוב בחוק - שטח חקלאי? שטח בבעלות פרטית?
אכן
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/rkh4idacf
נראה מה יהיה
לא יותר פשוט להגדיר בחוק ששטח חקלאי יסומן בצורה ברורה מאשר לסמן את כל העולם חוץ מהשטח החלקאי?
אתה מחפש הגיון בהתנהלות הרשויות, הא?... שכחת איפה אנחנו חיים.
נגיד שיש בכיתה ילד אלים. ונגיד שיש לו כמה קורבנות קבועים שהם שק האיגרוף שלו. חוטפים ממנו כל הזמן.
הפתרון המתבקש הוא להרחיק אותו, נכון?...
מה פתאום. בישראל 2022 מעבירים לבית ספר אחר את אלה שהוא מרביץ להם.....
תומר,
מה אומר להעלות להם שאילתא עיתונאית?
כשאני הייתי חייל צעיר .. סביב 1990, זכור לי מקרה שקצינה נתפסה על חם עם מש'ק ... זה לא היה אונס או משהו הם יצאו תקופה ..
המש'ק קודם והקצינה הוטסה בחרפה מהתפקיד שלה ..
זה אמנם לא 1948, אבל הסגנון הזה תמיד היה פה, כמה פעמים זה קרה במשטרה שקצין חגג על שוטרות הן פוטרו והוא קודם ? ..
רק שזה פורסם ב 4 לפברואר. אחרי שהצעת החוק ׳נמשכה׳…. כנראה היא לא נמשכה בכלל.
גם כשהיא נמשכה, התראיין בן ברק ואמר שהם סה"כ משכו אותה בשביל לבצע תיקונים בעקבות קולות שעלו מהשטח ושהיא תוגש בחזרה תוך זמן קצר.
אבל היי, ממתי בג'יפולוג יודעים לעצור בזמן?
בהצעה אתמול אין כלום,
הם מעבירים למשרד התחבורה את האחריות..
ברור שלא ניתן לשלט אלפי ק"מ של שבילים חקלאיים
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/rkh4idacf
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...18faacac41.jpg
תומר … תכלס. למה לא שמת פה צילום של רייזר מתפרע ?
למה רכב רגוע ומשפחתי ?
זה גורם נזק כשזה מקושר אצל הקורא.
זה ממשיך בכיוון לא טוב, אם להאמין לכתב הזה:
[CODE] ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת החוק של ח"כ רם בן ברק, שדורשת ממשרד התחבורה לקבוע אילו דרכים מאושרות לנסיעת שטח ולשלט אותן בהתאם.[/CODE]
יקבעו אלו דרכים מאושרות לנסיעת שטח ולשלט אותן? מהר מאד מישהו יחליט שרק שבילים מסומנים של החברה להגנת הטבע או משהו דומה או אפילו גרוע יותר...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6fd8d04a4d.jpg
נשלח מהנייד
בדף הפיסבוק שלו הוא צירף את התמונה הזאת,
זה לא שטח חקלאי לפי הבנתי וגם לא שמורת טבע,
קובץ מצורף 137270
ועדיין זה לא מחזה נעים