מהו יחס דחיסה גבוה? מאיזה יחס ?
1:9.5 נחשב גבוה ?
Printable View
מהו יחס דחיסה גבוה? מאיזה יחס ?
1:9.5 נחשב גבוה ?
לא נכון
המחשב מגיב "לצילצולים" ולא מונע אותם לפני התרחשות.
בנוסף,
הוא כל הזמן מנסה לחזור למפת ההצתה הנכונה והגדישה (מנוע טורבו).
אז ארועים חד פעמיים כגון האצה בעליה, "הצילצולים" חד פעמיים.
מאידך, אם אכן בגלל הדלק המנוע "מצלצל",
אזי הוא "מצלצל" קבוע (מפחית כוח וחוזר חלילה).
רענן
הנה מה שחברת BP (בריטיש פטרוליום ) אומרת על זה
https://www.bp.com/en_id/indonesia/h...otorcycle.html
ואם נקח את החלק העיקרי
ציטוט:
The higher the compression ratio, the higher the octane value. For example, fuel with RON 90 is designated for vehicles with 9-10 compression ratio. For a 10-11 compression ratio, it is recommended to use RON 92. While the compression ratio for 11-12, it is best to use RON 95.
אין לא כח לצטט בתגובה הודעות של כמה אנשים (וגם אני לא בטוח איך עושים את זה).
בקשר לג'יפים שנדלקים מעשבים - נתתי דוגמה וכתבתי שזה לא קשור למנוע, רק לעובדה שעומדים מעל עשביה יבשה. הסיבה שזה קורה יותר עם רנגלרים מרכבים אחרים זה כי לצבא יש רנגלרים ולצבא יש נהגים @@#!$$%$ כמו שדרור כתב.. תעשו 1+1 ותקבלו יותר רנגלרים נדלקים מג'יפים אחרים.
הייתי בסמלת היום ושאלתי בעל מקצוע, מהנדס. לטענתו הבדיקה נעשתה מול ארה"ב ואין שום בעיה עם דלק 95 בארץ.
EURO RON MON US: (R+M)/2 90 83 86.5 92 85 88.5 95 87 91 96 88 92 98 90 94
בארץ משתמשים ב RON האירופאי והמדידה בארה"ב היא ממוצע של RON ו- MON. כלומר 95 בארץ זה 91 אמריקאי ולכן אין בעיה.
אם מישהו מכיר אחרת, אשמח לשמוע את דעתו ואת ההסבר.
ברור שהיבואנים המקבילים יכולים להביא מנועי 2 ליטר אבל אז קשה להם להתחרות בסמלת אחרי שסמלת נותנים הנחות או תוספות. הם כן יכולים להביא 3.6 במחיר דומה ל 2 ליטר ולטעון ש ה-2 ליטר פחות טוב. הם גם יכולים ומביאים 3.6 כמעט חדש שנסע כמה אלפי מייל, מיובא כרכב משומש ואז הם זולים מ ה-2 ליטר בסמלת. ומבחינת הישראלים הרכב נרשם יד 00 "אז מה אכפת לי..". למרות שברשיון כתוב ייבוא אישי משומש.
אני אישית לא חושב שאם אין מגבלות אז ה 392 הוא הבחירה הנכונה כי צריכת הדלק שלו, בלי קשר לכסף, מקשה לעשות טיולים בלי לחשוב כל הזמן על נקודות תדלוק. גם המשקל של הרכב והעומס על המכלולים יפגעו באמינות בטווח הארוך.
זהו R.I.P ה392 פאסה , גיפ הודיעה שהוא יורד מפס הייצור.
ביננו עם מחירי הדלק גם ה392 וגם ה3.6 ירדו מפס הייצור , לצאת לטיול מעיינות בצפון עם 392 יעלה יותר מ1000 שקל דלק וה 3.6 לא רחוק ממנו.
דרך אגב ה 4xe הוא מילה גסה בסוכניות בארה"ב , הם טוענים שמערכת הקירור למצברים האחוריים היא צרה צרורה ובכלל ה4xe הוא בדיחה עצובה של תקלות ללא סוף.
זו אחת הסיבות למה פסלתי את ה 3.6 החדשים עם מערכת האיטורק - אותו עיקרון בניה כמו ה 4xe רק בגירסה קטנה יותר עם אופי פעולה שונה לגמרי .
ימיו של ה 392 היו ספורים מההתחלה במיוחד שעכשיו מגיע מנוע חדש ( 6 טורי מוגדש טורבו או שניים ) לרנגלר .….. ד״א המנוע מבוסס על ה 2.0 טורבו עם תוספת של 2 בוכנות בטור
Sent from my iPhone using Tapatalk
אותם יחידי סגולה עם מנועי ההמי v8 מחזיקים בכלי שרק יעלה במחיר מיום ליום..
אחרון ה V8 , אשכרה אפוקליפסה.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
מסכים שה 4XE הוא סתמי עוד לפני התקלות.
טווח מוצהר על החשמל הוא 40 ק"מ וטווח אמיתי פחות מ 20 ק"מ. כמובן בלי שטח.
בשביל "כל הטוב הזה" משלמים הרבה כסף, אבל בעיקר הרבה משקל - כ 280 ק"ג נוספים. כלומר עוד 3-4 אנשים קבוע ברכב כל הזמן, גם הרבה אחרי שהחשמל (והכ"ס והמומנט שהוא מוסיף) נגמר. תוסיפו לזה ציוד, שידרוגים ואנשים אמיתיים ברכב והגעתם למשקל שלא נעים להיסחב איתו.
ובכלל - מרבה מכלולים מרבה דאגה. מבחינתי או רק מנוע בנזין או רק חשמל (ע"ע המגנטו שאב טיפוס כבר הוצג). הערבוב הוא פתח לבעיות ותקלות.
המנוע החדש שיכנס לג'יפ יהיה 3 ליטר מוגדש ולא 2 ליטר. אז דלק הוא כנראה יצרוך יותר, השאלה שלי למבינים היא האם הגדלת הנפח תאפשר את הורדת יחס הדחיסה? נסיעה עם דלק 91? והמנוע יעבוד בטורים נמוכים יותר?
כנראה מהלחץ בפוסט עבר לעגלה עם סוס
זה נכון ה392 יהיה מהדורה מוגבלת, אם אני זוכר נכון הייצור שלו אמור להפסיק עוד שנה או שנתיים..
ראיתי את זה באיזה ערוץ בyoutube ..
למיטב ידעתי, אין כוונה להפסיק את הייצור.
להבנתי, ה 392 ימשיך להיות מיוצר כל זמן שהברונקו ״יבעט״ עם גרסאות קיצון.
יעלה בערכו. נו.... אולי.
רכב של 700,000++ שקלים כחדש.
מי ישלם סכומים כאלה על רכב משומש?.... מסופקני.
אבל מי יודע. בישראל הכל אפשרי.
בהצלחה לרוכשים.
דרור, כמו שאמרת, בישראל הכל אפשרי.
אני זוכר שבמשך זמן רב טויטה סידרה 70 נמכרה בארץ כמשומשת במחיר הגבוה בהרבה מהמחיר ששולם עליה כחדשה כחדשה.
אבל היי למה להרחיק כל עמוק בהיסטוריה - גם כיום יש לא מעט שישלמו על רכב מבוקש כמעט חדש יותר ממה שעולה כחדש בגלל בעיות ומועדי הספקה - למשל על טויוטה לנדקרוזר... למשל (מעריך לא יודע בוודאות) פורד ברונקו
אז זה בהחלט יכול לקרות גם עם ה- 392 אם אכן יופסק הייצור בעתיד הקרוב - מה שכבר נמכר ויובא לארץ יהפוך לסוג של יוניקורן ולא משנה מה היה המחיר ההתחלתי.
נשמע כמו ערוץ השקעה מעניין.
הטויוטה 70 הישנות עדיין "מחזיקות" מחיר.
גם G CLASS ישנות עולות הרבה כסף.
לנדקרוזר 200 ישנות נמכרות בפי 4-5 מהמחירון, יש עכשיו אחת עם חצי מיליון קמ' למכירה במחיר מופרך.
ומחוץ לשטח - טסלה משומשת בת שנה עולה יותר מחדשה בגלל זמני האספקה. וזה גם אחרי שמחיר החדשות עלה בכמעט 20% מאז ההשקה.
טויוטה 73 עלה 115,000 ב-1998.
היום נמכר בסכום קרוב לזה, זהה או אפילו גבוה יותר לאקזמפלר יפה ושמור, נגיד כמו זה שלביא מכר לא מזמן. אבל 115,000 של-98' מקבילים ליותר מ-300,000 בכסף של היום.
והטסלה בת השנה שעולה יותר מחדשה זה רק עכשיו בגלל מצב לא נורמלי וזמני לחלוטין. כן, יש כאלה שקונים 2-3 חתיכות ועושים על זה מכה. בהחלט. מכיר לפחות שניים כאלה שהפכו לסוחרי טסלות.
אבל זמני האספקה יחזרו לעצמם ויתייצבו, המכוניות יתיישנו ויתחילו לצרוך תיקונים, אלפים נוספים מאותו דגם יעלו לכביש, גם המתחרים לא פראיירים ומציגים מכוניות מרשימות לא פחות. ההייפ של גאדג'ט טכנולוגי חדש ומגניב יתפוגג וכבר יהיה היצע גדול של יד שנייה ושלישית וחמישית אז למה שיקנו דווקא את הלונג-ריינג' הלבנה שלך ביוקר?.... יש עוד עשרת אלפים כמוה. ואז הערך של הטסלות האלה ייתרסק. בדיוק כמו שקרה לכל הפרייבטים, כולל כאלה נחשבו למניות בטוחות.
נחזור ל-392.
כן, מחירי הרנגלרים משתוללים, אבל יש איזו שהיא תקרה להשתוללות הזו.
וה-392 הוא אוטו שעולה כרגע, חדש מהשקית, מעל 700,000 שקל....
בכל רגע נתון מפורסמים 2-3 כאלה למכירה בפייסבוק. חדשים, 0 ק"מ. אצל כל מיני יבואנים מקבילים/זעירים.
אז אתם אומרים שבגלל שהייצור אוטוטו יסתיים, בעוד שנתיים-שלוש זה יהיה שווה מיליון?.... וואלה, אשרי המאמין.
אני לא רואה מי ישלם מיליון שקל בעוד שלוש-ארבע-עשר שנים? עזבו מיליון, "רק" 800,000.... יודעים מה? 700,000. מחיר של חדש. על רנגלר משומש.
יודעים מה? אפילו יהיה מאוחסן במצב חדש עם 0 ק"מ. לא מסתדר לי. בסוף זה רק רנגלר. אוטו מייצור סדרתי-המוני.
בעוד שלושים-ארבעים שנה? כשינסו להציג את זה כפריט אספנות, כזה שיעמוד במוזיאון כמייצג של תקופה שהסתיימה ולא יהיה אפשר או מותר לנסוע בזה? זה גם לא איזו פרארי מיוחדת שיוצרה בשלוש חתיכות בסדרה מוגבלת. יש אלפים כאלה. אול יהערך לא יירד כמו ברכבים אחרים, אבל עדיין, להתייחס לג'יפ הזה כאל "השקעה"?.... נו שויין.
ועד אז, שוק היוקרה מתאפיין בלקוחות שממצים את הדודא שלהם בצעצוע חדש מאוד מהר - הם נוהגים להחליף רכב בכל כמה חודשים - מה שגורר נפילות ערך מטורפות. וזה גם רכב מייצור סדרתי-המוני שנראה פחות-או-יותר בדיוק אותו דבר כמו רוביקון רגיל "של עניים". לא משהו אקזוטי בעבודת יד. והתוספות שכולם מדביקים לא תמיד תורמות משהו לערך של זה.
ובסוף מי שמוכר כי הוא צריך את הכסף עכשיו, סוגר במחיר ריאלי. כזה שיוכל גם למכור כאן ועכשיו.
אבל כאמור - בישראל הכל אפשרי ויש המון ערסים עשירים.
לפי הסרט הזה ה 392 חי ובועט גם ב 2023, ויש עוד כל מיני אופציות נחמדות שאפשר להזמין…
https://youtu.be/RxbbgI34d7k