אם לבחון לפי הסטטיסטיקה הפרטית של החברים פה, ע"פ הקריטריון של איזה רכב נמצא עם בעליו הכי הרבה בשטח, אז המנצח הוא ללא ספק דאסטר. זה של גיא כמובן. נכתב ללא טיפת ציניות.
עם לינה, בלי לינה, הוא בשטח ומטייל. הלוואי עלי.
Printable View
אם לבחון לפי הסטטיסטיקה הפרטית של החברים פה, ע"פ הקריטריון של איזה רכב נמצא עם בעליו הכי הרבה בשטח, אז המנצח הוא ללא ספק דאסטר. זה של גיא כמובן. נכתב ללא טיפת ציניות.
עם לינה, בלי לינה, הוא בשטח ומטייל. הלוואי עלי.
יש לא מעט ערוצי יוטיוב של אנשים/ משפחות או בודדים שיוצאים למסעות חוצי יבשות ברכבים שונים ואולי גם משונים.
כמו שניסיתי קודם להדגיש - הדרישות מרכב מסעות שמיועד למסע חוצה יבשות וכפועל יוצא הקווים לדמותו של רכב כזה שונים מהותית מרכב מסע בישראל ולו בשל גודל השטח וזמן המסע בישראל.
לכן לדעתי הדוגמאות של רכבי מסע מדוגמים בחו"ל לדעתי פחות רלבנטיים לשרשור הזה.
זה כבר נאמר במספר אופנים במעלה השרשור - כל אחד ורמת ההתכלבות (רמת תנאי המחייה) שמתאימה לו לשהות של כמה ימים/ שבועות/ חודשים ברכב בשטח.
אני משער שכוונת פותח השרשור הייתה שמי שרוצה יפרט כאן מה מבחינתו הוא היה רוצה מבחינת רכב ואיבזור/ ציוד ברכב שטח ששישמש אותו למסע כאן בארץ שיימשך לכל היותר שבוע.
אה... ושכחתי להוסיף לתאנים ההכרחיים מבחינתי ברכב בכלל וברכב שטח / מסע בפרט - מערכת סאונד איכותי....:p
אתה מתכוון למערכת סאונד על בסיס מקרר או צידנית ? [emoji1751]
(אוקיי, בסדר, הגיע הזמן ללכת לישון ..)
אבל יש כמותו... חדשים מהניילון
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אשמח אם חברים יעלו תמונות של רכבי המסעות שלהם ויסבירו למה בחרו ברכב הנ"ל ( פלטפורמה, אילוצים וכו..) ומה הופך אותם לדעתם - לרכב המסעות שלהם.
אתחיל בפראדו שהיה לי לפני כמה שנים :
2001, ארוך נעול קדמי אחורי מוגבה 3", מיגון מלא. בחרתי בו כי המרכב הארוך מהווה פלטפורמה טובה לזיווד ויציאה לטיולים ארוכים. מה הפך אותו לרכב מסעות? הסבתי את הבגאז למערכת מגירות ומטבח נשלף. כיריים גז 3 מבערים בשליפה, מנגל, סירים, מחבתות, מוצרי מזון בסיסיים ( אורז, פסטה, שימורים, תיבוליה, פק"ל קפה ) קבוע ברכב, מקרר SNOW MASTER 60L 2 תאים נשלף, מערכת מצברים כפולה, תאורת מחנה היקפית, ציליה 270 מעלות ועוד תוספות רבות ומגוונות שהסבו לי הנאה גדולה בטיולי עומק 3-5 ימים עם עד 4 נוסעים ברכב.
הפראדו הפכה ברגע למקום בו הכל קורה .
בתמונה : בראנץ שקשוקות בתחתית מפל חצרה.
קובץ מצורף 141080
קצת בקונטרה לג'מוסים המקובלים.
סמוראי, .. כי הבעלים תימני קמצן קודם כל (; ...וכי אני אוהב לנהוג לבד בלי שאוכלים לי את הראס.
ואלו הסיבות שבחרתי בו:
זול כאמור, תחזוקה, דלק, ביטוח.
קל מאוד, מתקשר מאוד ומהנה לנהיגה (עבורי)
זריז ועביר מאוד,קשה להיכנס איתו לצרות.. אבל גם יותר קל להוציא אותו מהן.
אמין, סה"כ מה שאפשר לצפות מיפנית מהניינטיז.
את בעיית הנפח אחסון אני משתדל לפתור ביצירתיות... או מנמיך ציפיות.
אלט מוגדל, מצבר ראשי 60א"ש גל פריקה עמוקה עם הגנה מפריקת יתר, מארז אנרגיה ליתיום 40א"ש.
יש 20ליטר מים על הפגוש האחורי עם ברז.
יש עוד 27ליטר על הריצפה בקבינה עם גוף חימום 12v (למקלחת וסתם פינוק לשטיפת פנים וידיים בעונה הקרה...)
מחיצה עליונה שמאחסנת מסתור מקלחת מתקפל ואסלה מתקפלת.
קומפרסור עם מיכל אוויר 11ליטר.
מקרר מגירה 30ליטר עם שליטה BT.
שלל תאורות למחנה ולסיטואציות מגוונות, קבועות מתארכות וניידות.
מטבח מלא עם כירה כפולה ויכולת הכנה גם ל4מטיילים רעבים ויותר.
1כיור 1 שולחן קפה נייד מאלומיניום 1שולחן מתקפל מהמתקן גלגל ספייר, 1 מדפון לעבודה.
כננת, רצועות חילוץ, הייליפט, כלי עבודה מלאים, נוזלים ספייר ומעט מאוד חלקי חילוף.
הגה כוח, מערכת קירור מוגדלת (רדיאטור ופאן קלאץ מוגדלים ובנוסף וונטה חשמלית בחזית לתגבור בעת הצורך)
מושב נהג רקארו עם ידית מתכווננת, כיסאות מחוממים, הגה ספורטיבי ספארקו, דוושות ומדרס לרגל שמאל, מערכת שמע איכותית, 4 רמקולים+סאב אקטיבי (מגבר בדרך), מערכת ניטור ללחץ האוויר והטמפ' בצמיגים. תאי איחסון רבים נוספים, תאורה בתא כפפות, שעון טעינה, תצוגה ושליטה אלחוטית מהדש על המארז אנרגיה, קשר קבוע, קשר נייד, ווצדוג.
תיק גלגל ספייר לנשיאת עצים/זבל.
פתרון צל/גשם, בהתהוות כרגע.
ועוד ועוד אלמנטים שעושים את החיים מהנים יותר לשהות ממושכת בשטח.
קובץ מצורף 141119קובץ מצורף 141118קובץ מצורף 141120קובץ מצורף 141121
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
תמונות נופלות
קובץ מצורף 141131
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הנה דל"פ
אני לא אוהב 'רכבי מסעות' שעונים על צו אופנת ה'אוברלנדינג'.
גם למסע אמיתי אני אעדיף רכב קל יותר. צנוע יותר. ונפרט. יש ב'רכב מסעות' כמה פונקציות ועליהן כתבתם אבל מנקודת המבט שלי זה נראה קצת שונה.
א. שינה. רכב מסעות צריך לספק פתרון לשינה נוחה - כזו שיהיה אפשר לישון טוב לילה אחר לילה במשך... שבוע? חודש? שלושה חודשים? בקמפר יש לי, למשל - מיטות. אחת למעלה ואחת למטה. זה מאוד קל ופשוט לפרוס אותן. העליונה היא פופ-טופ שזה אוהל שנכנסים אליו מתוך הרכב. מישהו אחר ישתמש באוהל גג. מישהו אחר רק בפופטופ. אבל הפרמטר החשוב ביותר לנושא השינה הוא התאמה לגאוגרפיה. אם אני אסע בקמפר לאירופה, בחורף, אני אשמח מאוד על האפשרות לישון בתוך האוטו מוגן ממזג האויר. אם אני אטייל לאפריקה פופ-טופ או אוהל גג הם חובה כדי להיות רחוק מהחיות אבל גם ליהנות מאיוורור שאין בתוך הרכב. ובישראל? במדבר? אוהל שנפתח מהר ובקלות עם אפשרות להיות מאוד מאוורר מחד ואטום לגשם אקראי מאידך - לא רק מספק בהחלט אלא גם קל יותר, לא מעלה את מרכז הכובד, תופס פחות מקום וזה בתורו חוסך עוד משקל של דיגום, ובעיקר מאוד ורסטילי ומאפשר גם לישון לא צמוד לרכב - ויש מקומות שאי אפשר לישון צמוד לרכב.
ב. מטבח - כן, אני יודע, אני בנאדם צנוע בהקשר הזה ויכול לחיות הרבה על אוכל יבש ולא טרי. אבל גם מי שעבורו הכנת האוכל הטרי - בישול ממש, עישון ואפיה - היא חלק הכרחי מהטיול, סליחה, המסע - יכול לטעמי להסתפק בפחות ממטבח נשלף של שני מטר עם כיור וכירה כפולה ואיחסון ושני מקררים. אפשר בהחלט ליהנות באותה מידה ממקרר לא גדול, ארגז מטבח שאפשר לקחת ולפרוס לא רק צמוד לרכב. וגם כאן הדיגום הקבוע הנשלף תופס מקום. כבד. לא ורסטילי בכלל - זה אומר למשל שאם כמה רכבים בשיירה חונים באותו חניון - תשכחו מלבשל יחד סביב המדורה. כל אחד יהיה בפינה שלו במטבח שלו. בעיני זה פיסםוס אדיר.
ג. איחסון - אז אופנת ה'אוברלנדינג' אומרת המון ציוד. ציוד מיותר לדעתי. תחזרו פעם מטיול סוכות או פסח, 5-6 ימים בשטח או משהו - ותבחנו בביקורתיות האם השתמשתם בכל הציוד שסחבתם. אני לא מדבר כמובן על ציוד שמעמיסים כדי לא להשתמש בו כמו ציוד חילוץ (וגם בזה יש טעם לחסוך נפח ומשקל) אלא בציוד שלוקחים כדי כן להשתמש. תעשו רשימת פק"ל העמסה. ותתחילו למחוק דברים שלא השתמשתם בהם... שנה? חצי שנה? אני משוכנע שהרבה מהדברים מיותרים. וזה מביא אותי שוב לנפח ומשקל - שניהם משאב שיש לחסוך בו כמה שאפשר ואפילו להתאמץ בשביל זה.
ד. מים. כמה מים אתם צריכים בטיול? בחייאת. 80 ליטר? למה בדיוק? שתי מקלחות ביום? זה טיול. מתקלחים אולי פעם ביום ב3-4 ליטר. מספק לחלוטין. בישול? מה, מכינים מרק לפלוגה כל יום? או שסתם בגלל שיש הרבה מבזבזים חופשי? מים זה משקל ונפח ויש טעם לחסוך. אני מסתפק ב20 ליטר לטיול של שבוע חוץ ממי שתיה שבאים באופן הכי נוח פשוט וורסטילי - בקבוקים.
זו לא סגפנות. אני פשוט לא אוהב להתעסק בכל הדברים שתיכך יסבירו לי שלהיפך והמטבח הנשלף מערכת המים והחשמל עם ניטור מצב על הכל כל הזמן - חוסך התעסקות. אני לא קונה את זה. ויש לי נסיון רב בשתי האסכולות. אני מעדיף קל, פשוט, ורסטילי. אני מטייל גם שבועיים מתוך תרמיל של 70 ליטר אז למה כשאני מטייל בטנדר אני צריך חצי טון ציוד?
המחיר של המשקל והנפח הוא גבוה. החל בצריכת דלק דרך עומס על מכללי הרכב, עבור ביכולות וביצועים וכלה בחוסר וורסטיליות.
אנחנו מטיילים בישראל. זו כותרת הדיון. אם היינו עושים 'מסע' בהרבה מקומות בעולם העבירות איננה משמעותית. רוב המסע הוא בדרכים שהן שבילים טובים שאני נוסע בהם עם הקמפר. שם אפשר לגרור קרוואן שטח של 2 טון והכל בסדר. אבל אצלנו כל טיול ראוי כולל מה שבחו"ל נחשב עבירות. 'שם' ה'אוברלנדינג' הוא בהגדרה דרכים טובות. להם יש הרבה קילומטרים של טבע פראי שלא דורש מהרכב שום יכולת. אצלנו כדי להגיע למקומות השווים באמת תמיד יש בדרך איזה מעבר לא טריוויאלי.
בקיצור.... מזג האויר הטוב, רמת העבירות, וגם המרחקים הקטנים - שונים מאוד ממה שאנחנו רואים ביוטיוב ובפורומים בחו"ל. ולכן לדעתי הלא פופולרית לא כדאי לאמץ את האופנה הכבדה המסורבלת הזו על כל מרכיביה הנוצצים.
אסף.
1+ לאסף ק.
אני שונא לחנות ולישון ליד כולם.
אחד נוחר, השני הילד שלו קם ב4 בבוקר צועק שוקו שוקו.
אני גם חונה ונוטה אוהל רחוק מהמטבח ורחוק מהמדורה. שונא שהאוטו והאוהל מעושנים.
אסף.
אני נוטה אוהל רחוק מהסיבה שאני נוחר, מצד שני, גם אם תזמורת חיל האוויר תחצרץ לי מחרוזת שירים חסידיים לתוך האוהל ,אני לא אתעורר, כי שתיתי מספיק. מצד שלישי , על איזה מסעות אתם מדברים בישראל?
לפני כמה שנים, בהשראת החוצה ישראל של אסף, יצאנו לחוצה ישראל במשך שבוע.
מהחרמון, מהרכבל העליון ועד אילת.
סימנו כמה נקודות להגיע, ובגדול לאלתר בדרך לפי מה שמתאים.
הכוונה הייתה שהרכב יאפשר לנו את כל מה שצריך להתקיים ולהתנהל, אבל בלי להצמד לכללים.
אם מצאנו חאן במחיר סביר בדרך, נכנסנו.
שבוע של נסיעת כבישים, שבילים ומעט שטח כהלכתו אבל בהחלט מסע.
אז לא הבנתי דורון. אתה ישן רחוק מהאוטו? כלומר מעדיף לסחוב אוהלים וציוד שינה אבל לא את הציוד לבישול?
אסף.
עבורי ההגדרה לרכב מסעות היא
רכב המזווד עם מרבית הציוד מבלי שיקח שעות להעמיס לפני הטיול ולפרוק אחרי ושיתן מענה עם ציודי למינימום לילה אחד או שניים בשטח מבלי להצטייד
+2 לאסף
אני בעד המינימום המינימלי.
אוהב להיות קל במשקל וקל-רגליים. סליחה, גלגלים.
כמה כבר יימשך "מסע" בישראל? שבוע גג?
אני מתקלח מג'ריקן
ישן באוהל רגיל ליד הג'יפ, על מזרן ספוג סטנדרטי. לפעמים בתוך הג'יפ.
כשחם לי מדי (ולי תמיד חם מדי) מוותר גם על האוהל וישן ליד הג'יפ על מיטת שדה.
מבשל (?.... צולה בשר וירקות) במנגל ברזל קטן או על גזיה קטנה עם בלון 500 גרם.
משתמש כבר שנים ארוכות בצידנית טובה - והיא מספיק טובה לי גם בקיץ. ממילא מצטייד מחדש אחרי שלושה ימים.
לא רוצה לסבך את האוטו עם מערכות חשמל/מים/גז ייעודיות, מורכבות ויקרות. אני מאמין שמה שאין - לא עולה כסף, לא מתקלקל, לא שוקל, לא מכביד על האוטו בעבירות, לא גוזל זמן בהעמסה, איחסון, פריקה ושוב העמסה ואיחסון ואז שוב פריקה וסידור המחסן - והאמת היא שלרוב גם לא באמת צריך. אני לא מנסה להפוך את חווית המסע ל"הכי קרובה לבית שאפשר" כי מי שרוצה "כמו בבית" אז אולי מוטב שיישאר בבית?... ייצא לו הכי משתלם, לא?.... כשאני בשטח אני רוצה להרגיש בשטח.
אלה שתי שקיות הקרח שלי.
רכב מזווד גם נוסע ככה לכל מקום, "מזווד". עמוס, כבד, מסורבל, צורך יותר דלק, מושך עיניים רעות וחמדניות. גם כחולות - אבל לא רק.
במקרה של ג'יפ פתוח/מחופה בברזנט, זה גם לא מעשי. גם כשהוא מרותק למקומו בשני סנדלים ושרשרת, קל לכל דיכפין לשרבב ראש ויד פנימה בסקרנות ולבדוק מה יש שם ומה אפשר לסחוב/לפלח. שום דבר שלא מרותך לג'יפ או מחובר אליו בעשרות ברגים סגורים במומנט פסיכי, לא יישאר בו יותר מעשר דקות רצופות לפני שיגיעו הגנבים - ולא צריך להיות גנב רכב מקצועי או אפילו גנב-רחוב חובבן כדי להתפתות לגרזן חפצים מג'יפ פתוח. זה פשוט קל ומפתה מדי - מה שהופך כל ילד משועמם מזדמן לגנב בפוטנציה ובפועל.
וככה זה. זו המציאות במדינה שלנו - גניבות של כל דבר כמשלח יד כמעט לגיטימי. אנחנו לא חיים בירדן, להזכירך. שם אתה יכול להשאיר כל סוג של ג'יפ פתוח עם מפתח בסוויץ' ואף אחד לא ייגע. כאן? לך תתקין מנעולים על כל דבר. אין לי כוח לזה ולהסתובבות עם צרורות של מפתחות כמו שרת של בית ספר...
כשיצאנו לחוצה ישראל עם הטנדר, משולב שטח וגם כביש ואתרים מתויירים, כל הציוד היה בארגז מכוסה ברזנט, ובצימיגג על הגגון.
שבוע שלם שהרכב שהה במוקדי תיירות, חנייה במשך שעות כשאנחנו בסיבוב רגלי.
מהחרמון ועד אילת.
חששתי, ושחררתי.
הרכב ננעל עם שרשרת בחניות, אבל השאר כמו שהוא.
לא נגנב דבר, וגם לא ראיתי סימן שמישהו חיטט.
תגיד שפשוט מתאים לך מינימליסטי.
ברמת העיקרון לדעתי רכב פתוח לא מתאים כרכב מסע בארץ.
מבין לגמרי את הגישה המינימליסטית הכוללת התכלבות במידת מה בשטח (במילים יותר יפות פשרות באיכות החיים) אבל אני בגילי כבר לא שם ומחפש רמה מסויימת של איכות שינה, איכות אוכל ואיכות הגיינה אישית- אז שינה על האדמה לא באה בחשבון מבחינתי וכמו שכבר כתבתי קלות הקמת סידור השינה חשובה לי מאד, המקלחת חשובה לי מאד (בעיקר בקיץ) ואופציות בישול חוץ מצלייה גם חשובות לי.
אז כמו שנאמר כל אחד ומה שעושה לו את זה ומה שחשוב לו.
מתאים לי מינימליסטי.
אוהב פריסה וקיפול מהירים. פשטות של האוטו.
אבל בלי קשר, זו גם המציאות של רכב פתוח שהחיים איתו לא תמיד קלים.
זה לא רק חם בקיץ וקר בחורף ואבק לפעמים וכו' וכו', זה גם העניין של ציוד שנשאר ברכב.
משלמים כאן (באהבה, יש לציין) מחיר לא קטן עבור החוויה.
אל תשכח שבסופה פתוחה אני אשכרה מתלכלך באבק. ולכן בעונה החמה (כל מה שלא חורף) אני מתקלח לא פחות טוב. אחרי יום שלם בשמש, המים בג'ריקנים חמים, יש ראש קילוח שעובד מהמצית והשינה הרבה יותר טובה כשהגוף רחוץ.
איכות השינה היא של אוהל רגיל - מחצלת, עליה האוהל, מזרן ספוג, מצעים נקיים. לעתים על מיטת שדה ואז בכלל פינוק ואני ישן מעולה. דווקא את השינה בתוך הג'יפ אני פחות אוהב. מרגיש קלסטרופובי.
גם אין לי סבלנות לאופרציה של הקמת מטבח והתעסקות בבישולים. מנגל ויין אדום/בירה קרה מספיקים לי מעל ומעבר. מבחינתי זה פינוק, לא התכלבות.
זה מתאים לי הרבה יותר מאשר לנהוג ב"רכב מסעות" עמוס ומסורבל.
אני המינימליסט נהנה משינה מצויינת - לא מתפשר. אבל לשם כך לא צריך הרבה. כן אוהל לא אוהל, מיטה או מזרן - אני ישן טוב. לגבי האוכל והקמת המטבח - אני מבין מי שנהנה מזה. בשבילי זה תיק. לא נהנה מזה. בדרך כלל ארוחת הערב שלי כוללת מרכיב בודד אולי שניים. לא סובל ולא מתכלה ולא מרגיש פשרה באיכות החיים. צריך שקט ושלוה לא לעבוד.
כשאני לבד אני אפילו לא מדליק בערב גזייה מעבר לקפה.
פשטות. ככה המדבר טוב לי.
אסף.
אין נכון או לא נכון.
זה תחביב וכל אחד עם מה שעושה לו טוב.
יש מי שנוסע באוטובוס (אני) ויש מי שיסע ב-SBS פתוח עם פקל קפה וקופסאות שימורים. כל מה שבאמצע גם הולך.
הכל אחלה
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אני בגישה המינימליסטית ועדיין,
אם ברכב לא קיים זיווד/אבזור מינימלי המשדרג את נושא הלינה/בישול/שהיה בשטח,
הוא לא יכול (לדעתי) להקרא רכב מסעות.
רכב טיולים- כן.