לדעתי החדש לא יחזיק 18 שנה ….
יהיה מפצלת מוצצת יותר מההיילקס הישנה .
אבל הוא נוח ברמות גבוהות היה לאבא שלי את הישנה ועכשיו יש לו 2018 ו2020 …ואין מה לדבר בנוחות איך הוא נהנה
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
לדעתי החדש לא יחזיק 18 שנה ….
יהיה מפצלת מוצצת יותר מההיילקס הישנה .
אבל הוא נוח ברמות גבוהות היה לאבא שלי את הישנה ועכשיו יש לו 2018 ו2020 …ואין מה לדבר בנוחות איך הוא נהנה
תכל׳ס, איזה כיף לנכדים של איציק.
סיבכת לדעתי דבר מאוד פשוט.
יש רוביקון, ויש לא רוביקון.
גרסאות ״ביניים״ הם הונאה שיווקית, כדי להוציא ממך כסף.
אלא אם כן רמות גימור עושות לך את זה ואתה מוכן לשלם על זה (והרבה), ברמה הטכנית, זה לא דומה ולא קרוב לרוביקון בשום צורה.
אם אתה כבר מוסיף כסף על המחיר של ״הספורט״, כדאי מאוד שתקנה כבר רוביקון, ותהנה מהיכולות (אחרות ולא דומות לספורט) ומהסחירות העתידית.
זאת דעתי.
נראה לי שכחתם עוד אלמנט במפלצת המוצצת - היא צריכה להראות בהתחלה כמו איזה דיל קרוקודיל ("רכב מפואר, הכל חשמלי, ביטורבו ורק ב 30 אלף שקל" = אאודי אולרואד למשל) ואז אתה מגלה שהיא בלתי ניתנת לתחזוקה עצמית, כל חלק עולה הון או בכל לא ניתן להשגה, והמוסכניק שלך בונה קומה שנייה בווילה.
מאד מתחבר למשנתם של דרור ותומר ובכלל אני חולה על מה שנחשב "מפלצות מוצצות" - מאז ומתמיד אני נוקט בגישה של לרכוש רכבים ייחודיים בעלי תמיד ציבורית של "מפלצת מוצצת" שאז מקבלים המווון רכב בתמורה למעט כסף בעת הרכישה כרכב יד 2.
ברוב המקרים הופתעתי לטובה מרמת האמינות ועלויות האחזקה השוטפת ביחס לתדמית המרתיעה מראש.
מתי בכל זאת רכב X הופך להיות אצלי למפלצת מוצצת - כשאני כבר לא יכול לסמוך על הרכב שיניע ויביא אותי ליעד ויחזיר אותי חזרה בנסיעה ולא על גרר ולא כתוצאה משבר של התחרעות/ טעות בנהיגה.
כן עלויות האחזקה והתיקונים יקרות יותר אבל היי אני מאלו שטוענים שעל הנאות/הנעות משלמים בכיף.
רק כדי להבהיר הנה רשימה חלקית של רכבים שהיו לי שנחשבים ל"מפלצות מוצצות": דיסקו 1 בנזין ודיזל, דיפנדר, אלפא סוד, סיטרואן ZX וולקן, סאאב 9-5, סיטרואן BX, מרצדס 190.
גם כיום הרכב הרכבים המשפחתי הוא לכאורה עונה להגדרה: ג'יפ רנגלר סהרה משודרג שנת 2010 לטיולים + אינפיניטי G37 שנת 2012 כדיילי ואשה סיטרואן C3 2018.
צודק , אבל הוא בהפרש של 100k מוויליס ומספורט עוד 30 .....יעני 140 ומשהו.
גם ביד 2 זה הפרשים לא כדאיים .(אני יכול להעמיד תקציב של 200 ....ואני מעדיף כמה שיותר חדש בגלל כל העתיד של החשמלי וכו )
אם הוא היה בתקציב שלי הייתי לוקח אותו בחשבון - מבחינתי רנגלר זה רוביקון כמו ברונקו זה בדלנדס\ווילדטראק !
הסיבה שאני בודק חבילות אמצע זה העלות של הכלים האלו בארץ שהם בראייתי מוגזם והמהות של השרשור זה מפלצת מוצצת ...אז בארץ רוביקון הוא מפלצת מוצצת של היבואנים מאנשים כמוני= ככה אני חושב .
להזכירכם שזה לא דיון על דגמים של רוביקון....
מפלצת מוצצת זה גרוטאה, או רכב חדש שמאלץ אותך להיכנס למוסך יותר מידי ולא בשביל דברים קטנים.
או רכב שאתה לא בטוח אם יחזור על גרר כל טיול או לא.
הנה, סיכמתי.
לפעמים החולה מתכחש למציצות, מנסה לשכוח מהם, ולא מתעד אותם בשום מקום, וזה אחד הסממנים הראשונים למחלה ולשגעון.
יש חולים שמכורים למציצות גדולות וארוכות במיוחד, והם נהנים מזה מאוד,ו / או משכנעים את עצמם שהם מאוד נהנים וזה שווה את זה.
בהמשך התפתחות המחלה, הפציינט כבר מודע למציצות ולמצב, והוא בסוג של השלמה עם הדברים.
הכחשה - התמודדות - השלמה.
כמו במוסד הנישואין :
הכחשה
התמודדות
השלמה
הגמל 97׳ חצה לאחרונה 700Kקמ.
פגשתי כמה עם יותר קמ, כולל צעירים ממנו בשנתון.
הלוואי והפרייבט שצעיר ממנו ביותר בחצי מהגיל, וחצי מהק״מ היה מגלה את רמת האמינות וההוצאות של הגמל כשהיה באותו הגיל.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d609cb8927.jpg
התייחסתי להבדלים הטכניים ברכב.
רוביקון כידוע לך, עם סרנים אחרים, 2 נעילות, וניתוק מוט מייצב, זה פשוט רכב אחר בסוף.
ריפודי עור, או ג׳אנטים בעיצוב אחר, לא רלוונטי בעיניי למי שהפרוטה לא מצויה בכיסו, ובכל זאת חולם על רנגלר.
יצרו עוד מדרגה, שאין לה שום תועלת טכנית.
רוביקון זו האם-אמא של רמות הגימור.
מבחינתנו היתרון שלו הוא במכלולים מכניים עדיפים - סרן קדמי חזק יותר, יחסי העברה עדיפים בסרנים + נעילות, טרנספר עם LOW עמוק. צמיגים 33 (או 35 באקסטרים ריקון) וזהו! כל השאר זה אבזור וגימור וזה עולה המון - כ-120-140,000 שקל אקסטרא על רנגלר ספורט.
אז מי שרוצה שטח אבל מתכוון להישאר עם רכב סטוק - שייקח רוביקון וממילא יצטרך להגביה, כי הוא נמוך ומתגרד.
אבל מי שרוצה שטח הארד-קור וממילא מתכוון לשדרג, שיעשה אצל המשפר החביב עליו (נגיד סופר-ג'יפ) רשימת מכולת של רנגלר ספורט + מה שהוא רוצה: להתחיל מאיזה גלגלים רוצים, ואז להתאים סרנים גיבורים, מתלים טובים יותר, יחסי העברה מתאימים ונעילות, האם רוצה טרנספר משודרג וכו' ולהשוות מחיר של חבילה כזו למחיר של רוביקון. יש מצב שבאותו כסף של רוביקון סטוק מקבלים ג'יפ משודרג חזק וטוב יותר.
אפרופו מפלצות מוצצות - אנחנו ב-2023 והג'יפ האמיתי הוא כבר לא רכב פשוט. ה-JL עמוס באלקטרוניקה ובטכנולוגיה מיותרת (מנועי 2.0 טורבו, מערכת E-TORQUE במנועי 3.6, טרנספרים "אירופאיים" עם 4H AUTO שפועל באמצעות מערכת מצמדים, מערכת הנעה היברידית 4XE, מסכים מרצדים, מחשבים וחיישנים על כל בורג ואום ושאר זבל חדשני באיכות בינונית שתפקידו העיקרי בחיים הוא להתקלקל) ואם להסתמך על הרזומה של אלקטרוניקה אמריקאית מזדקנת, הוא מועמד טבעי וחזק לתואר הזה תוך כמה שנים.
נראה איך הם שורדים בעוד 10 שנים, בעוד 15 שנה.
יש בתוך התגובה שלך השוואה בכסף בין רכב שמגיע מהיצרן לבין רכב משופר פה אצל אחד ״הגורואים״.
בשבילי, מהיצרן בבקשה….וכמה שפחות תגעו לי בו פה בארץ הקודש. תודה.
מבין שהפך לשרשור רנגלר נוסף.
הגיע הרגע.
דאסטר.
אני מתכוון לג'יפ שמותקנים בו סרנים ותיבת העברה ממותגי-על. אלה מוצרים טובים, חזקים ואיכותיים בהרבה מהמקור.
לא ערכתי מחקר דקדקני עם הצעות מחיר אך כל מי שדיברתי איתו טען אחרת. כלומר שלהביא ספורט לרמה של רוביקון יעלה יותר מלקנות רוביקון.
אך אם הרמה של רוביקון לא מספיקה, כלומר הולכים להחליף גם את הסרנים והטרנספר של רוביקון אז כבר כדאי לקחת את הבודי והשלדה של ספורט ולהתחיל משם.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
השני סנט שלי, כל רכבי השטח שהיו לי ישנים וכולם בשלב זה או אחר היו נבלות או מפלצות מוצצות. הכל תלוי באופן שנוסעים/מתעללים בהן. בסוף רכב ישן עולה זול לבנייה ויקר להחזקה. יש שני סוגים של רכבי שטח ישנים ונבלות, שנסעו מאות אלפי קילומטראזים ובגלל הגיל מתבלים המון והחזקתם יקרה בגלל המוסכים וישנם את אלו החדישים יותר, שאולי הסיכוי לתקלות בלאי רגילות נמוך יותר, אבל החזקתם יקרה לא פחות אם לא יותר בגלל ביטוחים יקרים וחלפים יקרים יותר בגלל חדשנותם. התחביב של החזקת רכב שטח יקר לכולם. אין יוצא דופן. לפחות לא בעיניי לפחות. החזקת רכב שטח משולה למזוכיזם. הם מספקים הנאה בשטח, אבל מרוקנים לך את הארנק בדרך חזרה הביתה על גרר או במוסך מתישהו אחרי שאתה מקלל אותם כל כניסה לשם.
היום היה בדיונות של אשדוד מפגש של בעלי ראם TRX.
מפלצות? - בטוח !!
מוצצות? - אני לא מאמין שהיה שם אחד שיצא מהדיונות עם צריכת דלק של יותר מ 1:3.
לדעתי,
מי שקונה trx +הולך לתת בגז בדיונות לא סופר את כמות הדלק.
ובמקרה הנ"ל זה שותה לרוויה לא מוצץ.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
https://youtube.com/shorts/cULrv2NfUcU?feature=share
דוגמית לא רעה
וכמו שהוא מציין יש גם מנועי טויוטה עם תכנון גאוני כזה
Sent from my SM-A530F using Tapatalk