למישהו יש המלצה איך אני בודק את האוטו ב״ראשון לציון״?
שאלה נוספת, רכב זה הוא 2003, האם עדיין שווה לחפש אחד מהשנתונים הגבוהים יותר בגלל היכולות שהתווספו להם (כמו 5 הילוכים, אינטרקולר וכו?).
Printable View
למישהו יש המלצה איך אני בודק את האוטו ב״ראשון לציון״?
שאלה נוספת, רכב זה הוא 2003, האם עדיין שווה לחפש אחד מהשנתונים הגבוהים יותר בגלל היכולות שהתווספו להם (כמו 5 הילוכים, אינטרקולר וכו?).
בראשון יש לך את שי אלבז מפרונט אקס שמתמחה בלנדקרוזרים.
נדרש לעשות טיפול כל 10000 ק"מ או שנה המוקדם מבניהם. אם הקבלה האחרונה היא מלפני כ20 אלף ק"מ ומלפני שנתיים אז חסר לפחות טיפול אחד (ועכשיו היה צריך להיות השני).
ברור ששנתון חדש עדיף. 2003 זה שנתון ישן מהשנתונים הראשונים של ה120. גיר חמישה הילוכים אאל"ט נכנס בשנתון של 2007 אז כדי להגיע אליו תצטרך לעשות קפיצה רצינית בתקציב.
כמה תקציב אתה מקציב לנושא?
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
לבדיקה בראשל"צ, ממליץ על טוטו בא.ת הישן (במזרח) 0503700052
מישהו מכיר מקום לבדיקה בירושלים?
בפורום נוטים להמליץ על מוסך המישר במעלה אדומים. בדוק עימו טלפונית האם הוא מוכן גם לבדוק רכב.
התקשרתי. הם לא :(
שאלה: לנד קרוזר עם 350k ק״מ, מטופל היטב בחברה, האם ראני צריך לחשוש שהמנוע בסיכון בגלל עצם הקילומטרז׳
חבר קנה לפני כשנתיים לנד קרוזר עם 420 אק"מ.
הרכב נוסע עד היום ללא בעיות מיוחדות.
קשה לענות על השאלה שלך בצורה מוחלטת, אבל עם הרכב טופל באהבה וטיפולי מנע ולא טיפולי שבר, בנוסף אם הק"מ סביר לשנתון ובמיוחד עם הנסועה היא בינעירונית - לא הייתי פוסל רק בגלל הק"מ.
המנוע עלול להיות בסיכון אם חסכו - למשל אי החלפת מזרקים בזמן (עלולה להיגמר בחור בבוכנה), או נסיעה לאורך שנים עם טורבו שחוק (ותת שימון לכל המנוע).
הרבה יותר מדאיג מהרבה קילומטרים זה רכב שעמד שעות ארוכות מונע בסרק (רכבי אבטחה למשל). כך שקילומטרז' לבדו לא מעיד על כלום.
אסף.
זקוק לעזרה
פגשתי היום את הרכב לנדר קרוזר, 2006, 350k ק״מ, טופל בחברה עם היסטוריה מסודרת כ22 דפים ממוסך שפילמן - טויוטה. אוטו נוסע יפה, ונראה יחסית טוב. בן אדם נראה ״פדנט״ שהשקיע ושילם איפה שהיה צריך.
אני אומר השקיע, וזה ניכר, אבל אני לא בטוח שהוא השקיע נכון. אני קצת מודאג, כי שמעתי קצת יותר מידי הרבה פתיחת מכסה מנוע של האוטו בזמן האחרון, אינג׳קטורים ועוד פעם אינג׳קטורים, החלפת טורבו החלפת פילטר סולר, ובימים האחרונים תקלה של 3 נורות תקלה ואוטו שנוסע רק על 20, שלטענתו נגרמה בגלל איזה צינור שיצא מהמקום.
מצד אחד הוא יכל להסתיר ממני הכל, והוא בחר לספר, מצד שני אני לא רגיל לכל כך הרבה פתיחות של מכסה מנוע. בטיוטה ורסו זה היה רק פעם בשנה..
האם זה המצב של לנד קרוזר?! או שיש כאן משהו מעבר?
אני לא רוצה להיכנס לסטטיסטיקה שלו ומחר עם המשפחה בחופש לעמוד שוב מול 3 נורות תקלה.
אני כמובן לא מצפה לתשובות מקצועיות מכם בלי שתראו את האוטו. אבל מסמכים מכל הטיפולים האחרונים - אין לו להראות.
השאלה אם יש אפשרות למצוא איזה מומחה מארץ הקסמים שיכול לבוא לראות את האוטו ולתת דיאגנוזה מקצועית כולל ניהול סיכונים.
או פשוט לעזוב את זה?! יש סיכוי טוב שדווקא באוטו כזה הכל פיקס אחרי כל ההשקעה שהושקעה.
מה דעתכם?
לעזוב את זה.
עם כל הכבוד (ויש לי כזה 2005 עם כבוד והכל ),
אוטו כמעט בן 18.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
שנשמע שהרכב נכנס לצבר בעיות שלא בהכרח אובחנו במדויק, ונעשתה עבודה רבה כדי לשלול דברים.
השאלה מה הנזק, והאם נעצר וטופל, ומה השאריות שלו שתפגוש בהמשך.
איך אני מתקדם מפה? מכוני רישוי (בדיקה לפני קניה)? מכונאי ״חבר של״ שיבוא לראות?
יש דרך מדעית לפתור בעיות כאלו?
אתה צריך לדבר עם מישהו במוסך - שמבין טוב מה עשו שם.
אסף.
אוטו בן 18, 350 אק"מ, רצף תקלות וביקורים במוסך, נשמע רכב שמדפדפים הלאה
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
ותשובה כללית לשאלת הבדיקה -
בדיקה במכון לא תיתן לך הרבה, אלא אם אתה מעוניין בדף מלא רג'קטים שיעזור במשא ומתן כספי (ואולי בבדיקות ספיציפיות כמו קומפרסיה. וכו).
מקובל אצלנו לקחת את הרכב למוסך מתמחה בסוג הרכב ואז תוכל לקבל חוות דעת עם הערכת עלויות תיקון.
נכתב מהנייד
האם יש מישהו שיכול לעזור לי כאן? (לראות לדבר עם המוסך וכו׳)
אפשרי בתשלום כמובן.
אליעזר - לא מבין רמזים? אין קסמים. זה רכב שאסור לך לקנות. תמשיך הלאה.
אוקי
בוקר טוב
איפה אפשר לבדוק רכב באזור שפרעם - קרית אתא?
שלום יקרים
אחרי כמה חודשי התלבטות, ושבועות של חיפושים קדחתניים, הגיע הזמן, קניתי רכב חדש. לנד קרוזר 2006.
זו הזדמנות מצוינת להודות לבורא עולם, ולחברים היקרים פה שבעזרתכם המקצועית והאדיבה הדבר הזה קרה.
אספר קצת על המסע הזה.
הייתי מוכן עם "הכסף ביד", רציתי רק לקנות כבר, אבל כל פעם התהליך נעצר, לפעמים תקלות שהתגלו פתאום, לפעמים חוסרי אמינות למיניהם, ואולי בעיקר חוסר הגמישות לבדוק רכבים בכל מיני מקומות בארץ צפוניים ודרומיים.
כאן בפורום סייעתם לי מאוד בייעוץ ובבדיקות, ולמדתי הרבה ממה להתרחק ואת מה כדאי לבדוק יותר.
אז אחרי שכבר כמעט קניתי כמה רכבים, הספקתי להתייאש, ולחשוב כבר על הפקדה של הכסף בגמ"ח והקפאת הרעיון,
הגיע הרכב האחרון שהיה בתחילה נראה גם יקר וגם לא מרשים במיוחד. אך לבסוף התגלה כמצויין.
מצרף לכם תמונה, ושוב - תודות.
2 שאלות למתחילים כמוני:
- איך אתם ממליצים להתמגן מפני גנבות?
- פעם ראשונה לי עם מנוע סולר. יש משהו מיוחד לדעת כדי שיעזור לשמור עליו?
קובץ מצורף 144602
תתחדש.
החשוב ביותר - טיפול כל 10000 קמ אשר יכלול החלפת שמן מנוע לשמן איכותי מאוד, מסנן שמן מקורי ומסנן סולר מקורי.
למלא דלק רק בתחנות לגיטימיות.
שאר הדברים מבחינת עשה ואל תעשה תלויים במצב ובקילומטרז'.
אסף.
תניע בבוקר, תן לו כמה שניות לעבוד לפני שאתה נוסע.
עד שמגיע לטמפ עבודה לא לקרוע אותו (לא צריך, ובחלק מהרכבים גם לא ריאלי לתת לו לעבוד בסרק עד שיתחמם).
עד כאן לא חידשתי לך.
מנוע טורבו,
לפני שאתה מדומם תן לו לעבוד בסרק. במיוחד אם היתה נסיעה מאומצת. היום אמנם הטורבו בהרבה מנועים ממשיך לקבל שימון כלשהו גם כשהמנוע כבה, אבל אתה לא רוצה טורבו רותח שמסתובב בסלד מטורף שלא מקבל שימון ראוי.