אפשר לקצץ במשקל גם כאןקובץ מצורף 143324
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
Printable View
אפשר לקצץ במשקל גם כאןקובץ מצורף 143324
תורידו משקל בכסא נהג, זה ישפיע גם על הרכב וגם עליכם
Sent from my HD1903 using Tapatalk
נהוג ומקובל בעולם האספלט המון שנים.
לא יודע איך זה שורד אצלנו, בףהדימקס החדש מצוייד בגל הינע מאלומיניום.
צריך גם לומר שחיסכון במשקל הצמיגים, גנטים, גלי הינע... מסה מסתובבת בעיקר רלוונטי למי שמחפש ביצועים... פחות שרידות וטיולים.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ייתכן ואני קצת מסיט את נושא השרשור אבל וואלה לא מפסיק לתהות עד כמה משמעותי לרכב שטח ממוצע שמטייל בשטח החיסכון במשקל של נניח 100 עד 200 ק"ג?
עד כמה זה משפיע על התנהגות הרכב? צריכת הדלק? בלאי החלקים?
במשוואה של המאמץ הזמן והחשיבה לחסוך כל קילוגרם מול התועלת שבדבר - מה התוצאה?
אנחנו לא דנים כאן ברכב מירוץ/ ביצועים שקיזוז של כמה שניות בזמן ההקפה שלו הוא אקוטי - זה כולה רכב שטח ממוצע שמטייל יומיים שלושה בשטח.
במיוחד נניח בדוגמה האישית שלי שאני מטייל לרוב לבד ברכב (נניח שווה ערך לשני אנשים ברכב..) כשהרכב מראש מסוגל לנסוע עם חמישה מבוגרים + מטען. גם עם הרכב שלי שמזווד בכל טוב מבלי לעשות חשבון לענייני משקל אני עדיין רחוק מהמשקל המקסימלי שלרכב שלי מותר לשאת ובכל מקרה מערכת המתלים היא אפטר מרקט ומותאמת מבחינה חוסן וכיול לרכב שלי - אז שוב למה לי או בכלל לרכב שטח ממוצע להילחם כל כך על החיסכון במשקל?
השאלה לסולי או לסנדק ?
שלמה - מה המשקל כולל נוסעים שאתה מעמיס על הג'יפ?
אסף.
אסף, להערכתי כ- 250 עד 300 ק"ג כולל נוסע 1 ולא כולל משקל הפגושים, הגגון, הכננת ומגיני הסף
פירוט הציוד והמשקל המוערך:
מיכל נירוסטה + 60 ל' מים משאבה וצנרת - 75 ק"ג (מחובר קבוע)
בימה / משטח עץ הנפתח למיטה - 15 ק"ג (מחובר קבוע)
2 מזרונים מתקפלים+שק שינה+ מצעים + תיק בגדים - 10 ק"ג
תיק כלי עבודה וחלפים - 10 ק"ג
קומפרסור- 5 ק"ג
ציוד חילוץ - 2 רצועות + 4 שאקלים+את חפירה מתקפלת - 10 ק"ג
מקרר 40 ל' + מלא אוכל ושתייה - 20 ק"ג
ארגז כתר פלסטיק עם כלי בישול ומזון יבש - 10 ק"ג
מחמם מים על גז למקלחת - 5 ק"ג
בלון גז 2.5 ק"ג + כירת גז כפולה - 5 ק"ג
מטף קטן - 5 ק"ג
אנוכי - 118 ק"ג
להערכתי אתה טועה בהערכת המשקלים,
לדוגמא בלון גז 2.5קג שוקל לדברי אסף 3.25קג.. מקרר נטו ישקול 20קג. בלי תושבת וכו...
אבל גם אולי משמיט כמה..כיסא ושולחן אין?
שלמה, המקרר שוקל הרבה יותר כשהוא מלא.
אז יחד עם פגוש וכננת (80 עד 100 ק''ג), מיגונים (לפחות 20 קילו) גגון ועוד נוסע אחד - אתה מגיע למקסימום המותר לג'יפ שלך (משהו כמו 480 ק''ג. ).
הנה סיבה טובה לחשוב איך לחסוך במשקל (לא לשאת פחות דברים אלא את אותם דברים שעושים לך טוב - למצוא חלופה קלה עבורם)
אסף.
אני מעריך שכל suv מזווד בגגון פגושים וכננת כשהוא עמוס עם ילדים ל2 לילות חורג מהמשקל הכולל
זה נשמע מופרך ... אבל מאוד קל להגיע לשם.
חישבתי כננת 40 קילו משקל רגיל של כננת 9000 עם עם חבל סינטטי, מגש ופגוש בין 40 ל 60 ק''ג יחד.
אסף.
אוכל ושתייה - מאחרים, תמיד מביאים יותר מידי. אפשר ומומלץ גם לעבור בין קבוצות.
אין צורך במגבונים ונייר טואלט, אם יש מס׳ 2, אפשר לנגב בעלים של עצים, בצד הפנימי הנקי מאבק.
חצי טנק דלק. זה דורש תכנון מראש והכרת המסלול.
לרוקן מים של המגבים, אין צורך, יש שם איזה 2 ליטר לפחות.
לא להתקין מיגון חס וחלילה בשום אופן.
לפרק וו גרירה, פקקים של ונטילים, גלגל ספייר, ושורה 2 של המושבים.
לא להחזיק שום סוג של כלים, או אמצעי חילוץ. יש היום יותר מידי קבוצות חילוץ בוואטסאפ או ידידים, אחוקים, טיגריסים, וכל מיני פרייארים משועממים מכל הארץ.
אין צורך באוהל, ישנים בתוך הרכב - מלון 5 כוכבים, שקט יותר, ומוגן מכל מיני חיות מגעילות.
הזכרתי בתגובות קודמות - יום לפני הטיול - אכילת חומוס פול לדוגמא, מנה יפה, עם חריף ופלאפלים, תגדיל מאוד את הסיכויים ליציאה מאוד רצינית בבוקר הטיול, כזאת
שעושה מעין נקיון כללי במערכת העיכול, ומורידה לנו עוד 1 ק״ג - 2 ק״ג (הערכה יחסית למשקל אדם של 80 ק״ג, אפשר להגיע למשקלים יותר גדולים)
זהו בגדול.
חג שמח. 🫶🏻
לשאלה שלך יש תשובה. בהכללה, משקל משפיע על כל הפרמטרים שציינת, לרעה, וביחס ישר לפחות. בדוגמא שלך, 200 קילו יותר או פחות ברכב שמשקלו בערך 2000 קילו הם 10%. הם ישפיעו ב10%, יחס ישר, על צריכת הדלק. הם ישפיעו על כל העומסים, ומתוך זה על בלאי, ב10% אחוז לפחות.
אין פה משוואה, אנחנו משקיעים זמן ומאמץ בדיגום הרכבים כי זה התחביב שלנו. בכל מקרה, חסכון במשקל חוסך גם כסף ומאמץ בהגדרה. כדוגמא, ארון המגירות הזול ביותר הוא גם הקל ביותר - זה שלא נבנה בכלל.ציטוט:
במשוואה של המאמץ הזמן והחשיבה לחסוך כל קילוגרם מול התועלת שבדבר - מה התוצאה?
ומה לגבי מעבר מתצורה כזו:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...22d7346943.jpg
לכזו (דגם "קופה"):
https://www.jeepolog.com/forums/atta...9&d=1681716718
כנראה מצמצם את המקום הפנוי בארגז ויגרום לבחינה מחודשת מה צריך להיות בו ומה לא, מוריד את משקל הקשתות מאחור ואולי גם משפר את נושא ההתנגדות לרוח (אווירודינמיות :) )
זה מה שנקרא לנסוע בלי.. וזה פחות מתאים לשרשור "אומנות החיסכון במשקל" אלא יותר סוג של סגפנות..
זה ספציפית חסכון ישיר של 25 ק"ג.
וזה בדיוק מה שאני מתכוון במודולריות. אני יכול להרכיב ולהוריד גם את הסגירה בהתאם לנסיבות.
אפשר (לדעתי) להפריד בין חסכון במשקל בשל ״סגפנות״ ומינימליזם, לבין חסכון במשקל ע״י ייעול של אופן דיגום הרכב עם מה שאנחנו מגדירים לעצמנו כמקרה פרטי של צרכים/רצונות.
אני רוצה את המקרר, ורוצה מטבח, ורוצה מיכל מים קבוע ברכב, ורוצה רשת צל, ועמודים לרדת, וערכת תאורה, ורוצה ציוד חילוץ בסיסי קבוע ברכב.
הדרך שלי לחסוך במשקל היא להתגבר על האגרות ברכב, ובמקביל ייעול האריזות.
המעבר מברזלים ופלטות עץ למסגרת ופלטות אלומיניום.
גגון אלומיניום במקום מסגרת ברזל.
זה הוריד המון משקל.
בקטנה, אבל מצטרף ל כמה הכללית- ציוד בישול- סירים וקערות מתקפלים.
צלחות פלסטיק רב-פעמי, וספורקים כסכום שחסך גם מזלג וגם כף.
שאקלים- 6 מחבל סינטטי ששוקלים יחד כמו שאקל ברזל אחד.
כננת- מעבר לחבל סינטטי מכבל הפלדה.
נו בחייאת רני, עשיתי את זה פשוט בשביל שלמה...
אבל הי, ג'יפולוג :rolleyes:
אז צריכת הדלק היא פונקציה של התנגדות לגלגול + התנגדות אווירודינמית. הראשונה היא פונקציה ישירה של המשקל. השנייה היא לא פונקציה של משקל, אבל היא פונקציה בחזקה שנייה של מהירות.
לכן במהירויות נמוכות אפשר להגיד שאווירודינמיקה זניחה וכל תוספת משקל מתבטאת אחד לאחד בצריכת דלק. מכיוון שחשבתי על התשובה הזאת בדרך הביתה, טרחתי להסתכל במחשב הרכב של הטנדר ולראות שהמהירות הממוצעת שלי היא 36 קמ"ש. אני שם את זה על הגרף הקלאסי שלקוח מגילספי (באדיבות גוגל) ואני מקבל שבערך 90% מההתנגדות במהירות הזאת היא לגלגול. אז התשובה לשלמה צריכה להיות, ששינוי של 10% במשקל משפיע ב8-9% על צריכת דלק במקרה של הטנדר שלי שנוסע במהירות ממוצעת 36 קמ"ש, ואני מניח שאצלו המהירות הממוצעת דומה.
קובץ מצורף 143345
מה עם תאוצות עבור מסה יותר גדולה?
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
הרכב שלי שוקל כ-150קג יותר מהמקור (שקילה, לא הערכה) עם הדיגום הקבוע.
כ-9% ממשקל הרכב.
בנסיעה רגועה(לא שיש אופציה אחרת..), צריכת הדלק די זהה למקור, או לפחות שינוי קטן שלא ניתן להפריד מגיל הרכב.
יש לי ממוצע רב שנתי באפליקציה, ויש הבדל ניכר כמובן בין עמוס מלא לבין התוספת הקבוע.
תודה שהשקעת בי ככה עם תשובה כזו מפורטת ;). האמת שבקצב טיולים יכול להיות שאתה צודק, אבל הנסיון הזה לערבב אותי עם המהירות הממוצעת לא ילך לך:)
יש הבדל ענק בין לנסוע 36 קמש מיכל דלק שלם לבין לנסוע במהירות משתנה עם זמנים לא זניחים במהירויות כביש שש... אצלי לפחות באוטו נסיעה במהירות ממוצעת כזו על מישור מספקת צריכת דלק רגעית שהיא בערך חצי מהצריכה המתקבלת בפועל, ואני נהג רגוע ביום יום.
אני לא מנסה לערבב אותך, אני מנסה לערבב את שלמה ואתה לא עוזר [emoji16]
אבל ברצינות - משקל משפיע ביחס ישר על כל כוח שעובר ברכב. על צריכת הדלק הוא משפיע ביחס ישר על ההתנגדות לגלגול, שזה אומר אחד לאחד במהירויות נמוכות. באחוזים ההשפעה שלו קטנה ככל שהמהירות עולה רק בגלל שהגרר האוירודינמי נהיה עוד יותר משמעותי.
נמרוד יחס ישר זה לא אומר אחד לאחד, זה יכול להיות אחד לשתיים או אחד לחצי ועדיין להיות יחס ישר.
ואם כך, ההשפעה יכולה להיות אחד לחצי בצריכת הדלק, ואחד לשתיים בהתנגדות לגלגול, בו זמנית.
ההשפעה על צריכת הדלק ועל ההתנגדות לגלגול, לעניות דעתי היא לא אחד לאחד, והיא גם תלויה בהרבה גורמים (לחץ אוויר בגלגלים למשל? או נסיעה בתוואי מישורי או הררי?)
ככלל אצבע אתה צודק, אבל לא במספרים המדויקים, כלומר 10% תוספת משקל לא תיתן 10% תוספת בהתנגדות וצריכת הדלק גם לא במהירויות נמוכות בהזנחת החיכוך עם האוויר.
מה הסיבה לדעתכם שאיסוזו בחרו לעשות דרייבשאפט אלומיניום ברכב עבודה 4x4?
אה, זה ברור, כי הוא נראה מרשים יותר בזכות הקוטר החיצוני ...
להערכתי, בלי שיש לי כל מידע לגבי גל ההינע הנ"ל, צריך לחפש לפני הכול את המניע הכספי.
מחיר חומר הגלם ירד/ עלויות מופחתות בחריטה ואיזון/ רווח שיווקי מנתון מטען מועיל גבוה יותר/קנסות מופחתים על פליטת co2/משהו אחר.
חשבתי על זה גם בזמן שניהלת דיון על מיסבי הגלגל בסופה: עלויות הרכבה נמוכות משמעותית בהרכבת קסטה מול הרכבת מיסבים קוניים.
מהנדסי רכב הם קוסמים אמיתיים, אבל לא בטכנולוגיה הגבוהה, אלא ביכולת לייצר קורולה ב2400דולר.