מאיר מעולה, אבל לא בטוח שישתלם לך לשלם על הבדיקה/תיקון למקרר זול ...
נשלח מטאפאטוק, ואולי הגיע הזמן להיגמל מחתימות כפולות
Printable View
מאיר מעולה, אבל לא בטוח שישתלם לך לשלם על הבדיקה/תיקון למקרר זול ...
נשלח מטאפאטוק, ואולי הגיע הזמן להיגמל מחתימות כפולות
אתה מזהה חיישן טמפ׳ איפשהו?
לפי התרשים יש, השאלה אם ניתן להגיע אליו
המדחס נכנס ויוצא מפעולה? אולי החיישן מזייף והמדחס לא עובד מספיק כדי להקפיא. להחליף חיישן נשמע כמו משהו שניתן לבד, גם בדיקה שלו להתנגדות.
אם המדחס עובד קבוע והמקרר עדיין לא מקפיא אני בספק אם כלכלי לתקן
Sent from my iPhone using Tapatalk
ואני אתן את השנקל שלי.
שקל ראשון: סולו מעולם לא הרשימו אותי ולכן גם כשפרסמו פה ושם מבצעים, נמנעתי מלקנות מהם.
שקל שני:
פעם היית קונה מקרר ב2500 ש"ח וצפונה.
היום אתה קונה מקרר באותו נפח ב880 ש"ח או 699 במבצעי סוף שנה. מניח שיש לזה מחיר גם באחכות וגם בשירות. (אגב מקרר משרדי קטן שעובד עם רכיבים דומים אבל באריזה קצת שונה עולה הרבה פחות, אבל זה נושא לשרשור אחר).
ברוב המקררים הביתיים, החישן צמוד בין הדופן לבידוד בתחתית המקרר.
להחליף חישן יותר מסובך מלהחליף מדחס.
בהנחה שהמקרר עובד רצוף, אחרי 5,10, ו15 דקות עבודה, מה הטמפ' של הצינור שיוצא מהמדחס לכיוון המעבה ("הראדיאטור") (תמדוד ממש צמוד לגוף של המדחס)?
בהנחה שהכיוון של אהוד נכון (טחנת את המדחס), בד"כ המדחסים האלו מתים באחת מ 2 צורות:
1- המדחס מאבד קומפרסיה והדחיסה יורדת (הצינור יתחמם מעט או בכלל לא, צריכת הזרם תהיה נמוכה לעומת מקרר חדש \ מה שכתוב במדבקה).
2- המדחס מתחיל לזרוק שמן ואז שהמערכת מתקררת, הקפילר ניסתם (הצינור יציאה יתחממם בהתחלה, וצריכת הזרם תקינה, אחרי כמה זמן, הצינור יהיה פחות חם וצריכת הזרם תרד).
(או שתי האפשרויות במקביל).
מדחס חדש יעלה בסביבות 100-120ש"ח (דוד עלי), ואז, אם הבעיה הייתה שמן במערכת, מתחיל הסיפור של ניקוי השמן, זה סיפור לא פשוט, והלחמות, וייבוש, ואקום, גז ..... בימים שחדש עולה 700-800 ש"ח, הייתי נפרד ממנו .
תמיד יכולה להיות האפשרות שברח הגז.
למצוא דליפה במקרר כזה, צריך הרבה מזל (רוב המערכת לא נגישה), וצריך הסבר טוב למה פתאום ברח הגז (מה קרה? מה נפגע?)
בנתיים הוא משמר טמפרטורה של 4-6 מעלות.
השאלה כמה זמן זה ישאר, ואז לפחות יהיה מקרר בלי מקפיא.
על ההקפאה אצטרך לבדוק עם מאיר.
Sent from my SM-F946B using Tapatalk
יש לך גישה ללוח שלו בלי לפרק בידודים וכו׳? אם כן - תפרק את החיישן טמפ מהלוח או שתשים אחר מעליאקספרס בחצי דולר, תראה אם המדחס מצליח לקרר יותר מהמצב הנתון
לא חושב שיש, אבל אבדוק בהמשך סופש.
בנתיים שמתי לב שלאחר עבודה ממושכת מאתמול, יש טיפות קטנות על צינורית נחושת באיזור הרדאיטור
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eb72ea34bc.jpgקובץ מצורף 150331
אלא אם יש לך עניין טכני ואתגר מיוחד בתיקון של זה, נראה לי שאתה מתאמץ, משקיע זמן ומתבאס יותר מדי. שנה בראש את המחשבה של מקרר שהתקלקל מוקדם ל"נקרע לי צמיג מסלע. באסה. קניתי צמיג חדש וזה מאחוריי" והעניין פתור.
ערך הכסף בשלב זה עדיין שווה לי.
אם זה מקרר, אחלה.
אם זה מקפיא בתיקון קל, אחלה.
אם כלום, אפרד ממנו או אתן אותו פרויקט לנוער חשמלאי
כרגע עוד לא השתכנעתי ב rca.
אגב, האמירה שעבודה רציפה טוחנת את המדחס גם תתקבל על הדעת, רק צריך להוכיח אותה.
עוד ניסוי, שמתי כמה בקבוקי בירה.
הטמפרטורה עלתה מ4 ל10, וכרגע יש איזה מאבק שם.
ניתן לזה עוד קצת
לא זיו, הוא עבד לפרקים, שמעתי אותו נכנס ויוצא מפעולה.
בנתיים חזרנו לטווח ה4-6 מעלות. לקח לו זמן אבל הוא הגיע לזה. מעיד על הקושי של המקרר להוריד טמפרטורה ובטח כשהוא יהיה עם מזון בתוכו, לא משהו שאפשר לסמוך עליו.
נחכה למחר.
תקלה זהה אצלי, הזמנתי חיישן טמפ חיצוני , העברתי מהלוח לתוך תא הקירור חיצונית, הדבקתי לדופן הפנימית.
ובא לציון גואל.
אצלי ליד למדחס…
איזה מקרר אצלך?
יש קישור למוצר ששמת?
התעסקתי עם לא מעט מערכות כאלו, החישן הזה (זה בסה"כ נגד NTC) לא מתקלקל (אין מה שיתקלקל בנגד שיושב בתוך פוליאוריתן מוקצף ולא זז....).
אם אתה חושב שזה החישן, תפתח את הכיסוי ותגיע לבקר (קופסא שחורה שצמודה למדחס).
על הצד של הבקר יהיו אותיות, אתה מחפש T . יגיע אליו , ולרגל סמוכה שמסומנת ב C, חוט דו גידי (דק).
(בד"כ ה T יהיה ב 4 רגליים התחתונות).
תשלוף את שתי הרגליות ותראה שמדחס לא נכנס לעבודה. תראה שהן יושבות באמת מהודק והחוט מולחם טוב.
תשאיר אותן בחוץ, ושים ג'מפר בין שתי הרגליות (T ו C ) על הבקר - עכשיו המקרר אמור לעבוד רצוף, האם הטמפ' יורדת כמצופה?
זה לא כזה פשוט.
זה נגד שההתנגדות שלו משתנה בתלות בטמפרטורה.
רוב הסיכויים, שב 25 מעלות ההתנגדות תהיה 10K, הבעיה היא הרגישות , כלומר כמה ההתנגדות משתנה בתלות בטמפרטורה.
הרגישות מוגדרת ע"י האות B ואתה תראה ערכים כמו B3950, B3434......
חישן כזה עולה גרושים, ואם אתה מחליט להזמין תביא מכמה סוגים ותבדוק את הקריאות בכמה טמפרטורות שונות.
אבל כאמור, אני סקפטי שהלך החיישן, בד"כ זו בעיית מגעים ( או במקרה שלך, קצר בחוטים).
אם זה לא קצר בחוטים, הייתי מהמר שהבקר הלך לפני החישן.
סיני עלום שם שנקנה ממחם קשיחים באיזה מבצע שפורסם פה…
I just found this on AliExpress: ₪7.86 | BS 1PCS W2809 W1209WK Digital LED Thermostat Temperature Controller Smart Temp Sensor Board Module 12V DC+Waterproof NTC Sensor
https://a.aliexpress.com/_c3Q5aBeB
גם שלי מהם, הכתום, אלא שזה לא מחמ קשיחים, אלא מחמ (מערכות חימום מתקדמות) מקיבוץ עמיעד.
מכל מקום, קניתי אחר, וזה ממתין לתיקון. אני הזמנתי אתתמול, אגב, בקר קצת יותר יקר: https://he.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2isr
תם הטקס.
הלכתי למאיר בראשון לציון. קסם של בחור, היה איתו עוד מקצוען. לא מייצרים כאלה אנשים יותר.
מעבדה מלאה במקררים כאלה והמקבילים ועל הרצפה גם שפע של מדחסים אבודים.
מאיר חיבר לבדוק שהמדחס תקין ואכן תקין.
בדיקה נוספת והתגלתה הבעיה - אין גז ולא רואים מקור לדליפה.
תיקון עולה כמו מקרר חדש ולכן הנוכחי יוצא למסירה למי שמחפש חלקים.
מבאס אבל זה מה יש כרגע.
לפחות מת בשיבה טובה
אם אין גז איך הוא ירד ל-4 מעלות?
בכל מקרה זה בדיוק היה החשבון שלי במקרר הקודם שהוחלף.
חדש עולה פחות מאלף שח ובדיקה/תיקון של מאיר זה מיני 250 אין בעיני הצדקה.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk