מפתיע. אני לא חושב שחובבי לנדרובר נותנים למפעל יותר מציון 4...
Printable View
מפתיע. אני לא חושב שחובבי לנדרובר נותנים למפעל יותר מציון 4...
אאוצ'...
נשלח מהנייד
הגראנדייר אמנם מבוסס ודומה חיצונית לדיפנדר הישן, אבל הקדישו הרבה מחשבה וכסף לרכיבים שלו. החל ממנוע מוכר ואמין 3.0 שישה צילינדר של במוו, דרך גיר של ZF וממש עד לפרט האחרון. בשונה מעידו (שאני מאוד מכבד אותו, את הידע שלו ואת פועלו) מתכנני הגראנדייר עבדו עם תקציב כמעט בלתי מוגבל.
עידו עבד עם הרבה הון עצמי ותקציב יחסית מוגבל בשביל מה שהוא ניסה לעשות. NEVERTHELESS, התוצאה של עדו טובה אבל לדעתי הגראנדייר גם הרבה יותר בשל וגם יש לו שוק הרבה יותר גדול.
ההשוואה היא לא בין הרכבים אלא בין בשלות הרכב/רכיבים/מפעל.
לצורך זה יכלתי גם להשוות את הבשלות של מפעל לנדרובר לליפ מוטור הסיני...
בואו נתעלם שניה מכך שההשוואה בין זיבאר לגראנדיר, היא כמו להשוות תפוחים לתנינים.
הזיבאר, גם הוא, בנוי מאוסף רכיבים אמינים ומוכרים שקיימים בשוק כבר הרבה שנים,
ותכלס,
יש בו הרבה פחות מערכות שיכולות להתקלקל.
ככה שאם הייתי צריך להמר על מה יהיה יותר אמין, הגרנאדיר שעבר מעל מליון ק"מ של בחינה ותיקון באגים,
או הזיבאר, שהוא פשוט,
הייתי מהמר על הזיבאר.
הבעיה היא שכאן נכנס אופי השימוש.
והזיבאר די מזמין אופי שימוש שתכליתו לשבור דברים.
נמרוד יקירי,
חס וחלילה שאני אגיד לך מה לחשוב ומה לכתוב...
אבל אחרי עשרות שנים ומאות רכבי שטח וכאילו-שטח, התחת שלי מרגיש נפלא את דירוג הגימור וההומוגניות של אוטו שאני רק מניע אותו.
הזיבאר מרגיש כמו מכונת שטח אדירה שעברה מקצה פינוקים וגימורים, רכב מדהים לשימוש אליו נועד.
הגרנדיר מרגיש לגמרי רכב בשל ומודרני, ברמת הפרטים הקטנים והגדולים כאחד (לא שהוא מושלם, כמובן).
אף אחד לא יחשוב על שימוש בזיבאר כ'דיילי'.
הגרנדיר יכול להיות רכב בנפלא גם על הכביש, במגבלות הגודל והמשקל, וצמיגי השטח.
עבור חובבי שטח שלא רוצים לוותר על תפנוקי הכביש, הוא פשרה מצויינת, לעניות דעתי.
https://youtu.be/onpbKja9n7E?feature=shared
ביקורת מצויינת.
שורה תחתונה - אכזבה מכך שטויוטה בנו את ה250 פחות טוב ומחלקים פחות מתאימים לו - מאשר טאקומה או הלקסוס המקביל... אבל מוכרים אותו ביוקר.
אסף.
הבחור אכן רציני.
כן - חסכו.
הוא אומר שטויוטה באמריקה בסך הכל למדו מיוניון מוטורס בישראל שאנשים יקנו את הלנדקרוזר בכל מקרה ובכל מחיר, אז בשביל מה לטרוח על הפרטים הקטנים במפרט. זה מה יש, ירצו יקנו.