אני רק אשים את זה כאן:
יום כיפור
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
Printable View
אני רק אשים את זה כאן:
יום כיפור
אותו דבר היה ניתן לכתוב אחרי 1973, והתוצאות ידועות
מעבר לכך מבחינת נתונים הצבא היום הוא קטן ומצומצם, צללית של מה שהיה לפני 20 שנה ויותר (גודלו של צה"ל היום הוא כשליש מגודלו של צה"ל של 1973), והמשטרה סובלת ממחסור חמור בכח אדם.
נכון להיום הסד"כ הכללי של כל כוחות הביטחון בכללותם לא מספיק כדי להגן על 6 מליון אזרחים מול תקיפת גרילה מאסיבית מחוץ ו/או מבית שתתחולל בתוך הערים והבתים של האזרחים תוך דקות בודדות בכל מקום - בדיוק כמו שלצער כולנו קרה
יופקו לקחים או לא יופקו הסד"כ קטן מדי לעתיד הנראה לעין, וכל יהודי שחי במדינה הזאת ויש לו אפשרות להתחמש צריך להתחמש, ימי הפוליטיקלי קורקט תמו - אף אחד לא ישמור עליכם.
נראה לי שזה מתאים כאן
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a0ecd8a5bc.jpg
אין, ואני גם לא חושב שיהיה בזמן הנראה לעין, אף מנהיג במדינה מערבית דמוקרטית, שיצא לפירוז מלא של כח עוין בגזרה כלשהי, בלי לחטוף קודם מכה של מאות הרוגים ויותר. הוא לא יקבל תמיכה לזה, לא לאומית, ולא בינלאומית.
זה שיהיה ברור לכולם שזה מה שצריך לעשות, לאחר השבעה באוקטובר, יהיה ברור.
לא יקרה, להערכתי.
להגן באופן מוחלט מאויב שהמושג הרתעה לא קיים לגביו, ללא פירוז שלו, זה כנראה יקר מדי עד בלתי אפשרי.
המסקנה מהדברים לעיל היא שאנחנו צפויים כנראה לעוד אירועים כאלה בעתיד, וצריכים להיות חזקים ולדעת להתגונן כל עוד הצבא לא התארגן, התחיל וגם סיים טיהור בשטחנו. לבדוק שיש מרחב מוגן ומוכן, להתחמש, ולקוות שאנחנו וקרובינו לא נהווה חלק מהטריגר המזעזע הזה לפירוז האיזור התורן.
אני לא מכיר את רובכם, אבל אם הזכרתם את יום כיפור ואת ה 7.10.23 הארור, לא נראה לי שמישהו מכם יוכל לאחוז באקדח ולירות בעוד 50 שנה מהיום.
אפשר להנמיך ציפיות,
המשרד לרישוי נשק מטפל נכון לאתמול בבקשות מה-10.10.23,
כלומר במהלך המלחמה התקדמו שם רק בשלושה ימים עקב העומס.
בהצלחה לכולם
יכול להיות שזה חלק מהאמת
אך בפועל חברים מקבלים אישורים לבקשות מלפני כשבועיים שלושה אז הם לא לגמרי ב 10.10
Sent from my iPhone using Tapatalk
על פי פקידה במשרד לרישוי נשק אלה הם פני הדברים,
תמיד יש את האופציה שהיא בעצמה לא יודעת על מה היא מדברת.
מעניין
אני מכיר 10-15 אנשים שהגישו לפני יותר משלושה שבועות ובינתיים אף אחד מהם לא קיבל תשובה.
ואני מכיר מי שהגיש לפני שלושה שבועות וכבר מחזיק בנשק.
כנראה ההבדל הוא במי שלא או כן נדרש לראיון פיזי לעומת טלפוני, ומי שמגיש מסמכים כמו שצריך עם תבחין מוצק לעומת מי שמגיש מסמכים חסרים או בערך עם תבחין רופף.
אסף.
לפי הכתבות מי שמקבל מהר אלו בעלי עבר ביטחוני ללא עבר פלילי וללא סימן כלשהו בשאלון הרפואי. כל השאר יקח להם כ 3 חודשים כנראה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
סינון טבעי, מעבירים את 70 אחוז שיכולים לתקתק בלי להעמיס את המערכת במקום להתעסק עם 100 אחוז ולייצר עומסי שווא על המערכת, תכלס, הגיוני וחכם לדעתי.
אני מכיר 2 קציני מילואים בדרגת סא"ל שנתקעו עם תהליך בלתי ברור, לאחד לקח מעל שנה להבין מה התקלה (אי תאימות בין הדרגה שהוא היה מודע אליה לבין מה שהיה מוזן במערכת) השני עדיין תקוע כבר חודשיים, אין לו זמן וחשק לחכות בטלפון.
מלבד זה, כמו שנאמר, הרוב הגדול חזר הביתה עם אקדח תוך 10 ימים מיום ההגשה.
דו"צ בירושלים - וכזה מהסוג הכי גרוע - ירי על מנת להרוג באזרח חמוש שאחרי שירה המחבלים זיהה את החיילים והניח את הנשק כדי להדגיש שהוא אינו איום.
אני באמת חושש מהתרחיש הזה - איך נמנעים ממנו?
(ועזבו את ניתוח האירוע ואיך החיילים פעלו בניגוד להוראות. נניח שיש מי שפועל ככה)
אסף.
פשוט מוותרים על אקדח…
מי שאמון על בטחון הציבור זה הצבא והמשטרה והמדינה לא צריכה להפריט גם את זה על חשבוננו.
ואני כותב בתור אדם שהחזיר אקדח ב 98 ועומד בקריטריונים לקבל אקדח ועדיין מתלבט ומאוד לא רוצה כזה.
וחשוב להזכיר שההורגים את האזרח הישראלי הם חיילי מילואים במדים שלא הבינו את הארוע כנראה ונעצור כאן למרות שזה כנראה לא הסוף.
גם אני ויתרתי על הרישיון, יש ימים כמו עכשיו שכאילו מדגדג לשאת כלי, אבל בסיכום הכולל הסתברויות לכל התרחישים אני חושב שזה היה נכון.
עם כל הסיכונים, האחריות וחוסר הנוחות בהחזקת ונשיאת אקדח, לדעתי המציאות בארץ מחייבת זאת וייתכן והאקדח יהיה ההבדל בין חיים ומוות של נושא האקדח או בני משפחתו.
כן זו התלבטות לא פשוטה אבל תכלס במאזן השיקולים שלי הכף נוטה די בבירור לטובת אחזקת ונשיאת אקדח.
בדיוק ההבדל.
אתמול זה היה ההבדל גם עבור עו״ד יובל דורון קסטלמן ז"ל.
כבר כתבתי את זה היום במקום אחר באותו הנושא.
אני משלם מיסים ( ולא מעט) עבור מטריית שרותים שהמדינה אמורה לספק לנו האזרחים.
המטריה הזו כבר שבורה ורעועה.
החוזה של המדינה עם אזרחיה נשבר.
אנחנו עדיין משלמים מיסים אבל השרותים הולכים ונעלמים ובינהם גם ההגנה על הגבולות והגנה משטרתית.
המון שרותים נסמכים כיום על התנדבות קהילתית.
החוזה נשבר כמעט לחלוטין ויש צורך לעצור, לעשות ריסטרט ולדון מחדש מה החובות והזכויות של כלל האזרחים במדינה.
באופן אישי לא רוצה נשק אצל אזרחים.
שהצבא והמשטרה יהיו מספיק גדולים וחזקים בשביל לתת את המטריה לאזרחים.
אתה יכול לכתוב על זה ולרטון נגד זה כמה שאתה רוצה, אבל כשתקלע לאירוע, מה תעשה? תעצום עיניים ותגיד "אבל אני משלם מיסים"?
המדינה אומרת לך - נגן עליך עד כדי. רוצה לסמוך עלינו, קח את זה בע"מ כי גם אנחנו לא מושלמים.
או שתעשה צעד לטובת השמירה על בטחונך ותתחמש ותתאמן וכל המסביב, החוק והמדינה מתירים לך.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
זו החלטה אישית.
אין טעם לבקר מי שבוחר לא להיות חמוש. יש מי שבפערנבין 'להרגיש בטוח' ל 'להיות בטוח' לוקח בחשבון את האפשרות ש'אף אחד לא יבוא'. יש מי שמסתובב לבד בחיק הטבע במקומות שעלולים להיות בהם דובים מכל מיני סוגים. ויש מי שלא רוצה כאב ראש וסיכון עצמי כי יש לו תחושת ביטחון.
כל אחד והשיקולים שלו. בסוף 2% מהישראלים (בערך...) עם נשק פרטי ברשיון ועוד כמות דומה ללא רשיון ועוד כמות גדולה משמעותית של נשק ארגוני חיילים שוטרים ומאבטחים מכל הסוגים. כלומר בסוף כמות הנשק הפרטי בישראל באמת שולית.
אסף.
תעביר אותו שיהיה בכיס תמיד
לגבי איך להימנע - אז עם כל הזהירות וע"פ הבנתי המוגבלת של האירוע . אדם שלא מזוהה בפירוש כ"לא מחבל " אמור לחדול מפעילות כשהוא מזהה כח שיטור/צבאי. כמו למשל באירוע בטחוני בתוך מעבר גבול. אבל בסופו של דבר צריך להיות מודע לסיכון. הנחת עבודה שאדם חמוש מהווה מטרה.
אחרי 7/10 גייסו אצלנו חילי הגמ"ר , בהתחלה ללא מדים עד לירי דו"צ באיזור עפרה שאחריו כל מי שהוגדר בהגמ*ר לובש מדים 24\7 .
לגבי הדבר הזה של חוזה עם המדינה . למדינה,אף מדינה,אין יכולת להחזיק כל כך הרבה כח שיטור על מנת לעצור בכל רגע נתון אדם מן השורה שהחליט להפוך לרוצח ,אפילו כזה שלא ישב בכלא וכזה שעבר את כל הבדיקות.
ההבדל המרכזי ביננו לבין רוב העולם ,שרוב האנשים האלה רוצחים על רקע לאומני ולא סתם ככה כי הם פסיכים ויש להם בעיה עם יום שני. שהם באמת מהווים חלק גדול מאד באוכלוסיה ואם תתחיל במעצרי מנע של כל מי שאולי ... תגיע מהר מאד למימדים של מחנות ריכוז.
בנוסף, לא מדובר פה על הפרטה, אלא על מענה ראשוני,גרימת נזק מסוים לאויב גם אם לא הצלחת לעצור אותו.
בסופו של דבר מי שיטפל בתוקפים בטח במימדים של צבא זה צהל.
עזוב כובע מצחיה, שים כיפה זה עוזר גם לארועים אחרים
מסכים לגמרי עם בועז, צריך לעזור למדינה להפסיק לפשוט רגל בכל תחום שבו היא מטפלת. כל ההתרמות האלה מסביב לכל מגזר ובכל נושא מטריפות
אבל האקדח יגיע ויהיה ( כשיאשרו , כן ?) , אחרי כל השנים מהשחרור שלא ראיתי צורך להיות חמוש , ואין לי כוונה להסתובב איתו ברחובות לירות על חשודים או להיירות. לא רואה את הערך המוסף שלי במצב כזה . מטרתו תהיה יחידה - נכנסת אלי הביתה ? תקבל כדור
( גם אם בטעות הזמנתי אותך אתמול לעשות על האש )
Sent from my iPhone using Tapatalk
האזרח הזה פעל 100% כמו שהיה צריך ולמרות זאת נהרג מאש מכוונת של כוחותינו.
איך להימנע מזה ?
אתה מחזיק אקדח ברשיון נשיאה. אין לך מינוי לשמירה על הסדר הציבורי ולאכיפת החוק. מכאן תיקח את זה לאן שאתה מבין.
כאן היה מה שנראה כמו הוצאה להורג, אני מסייג כי בתוך הסיטואציה הזאת בני אדם לא מתפקדים קוגניטיבית כמו בבית מאחורי המקלדת.
בפועל בשטח כמות הדוצ"ים היא עצומה ורבים מאד מההרוגים הם מאש כוחותינו. המחבלים נראים לעיתים יותר חיילים מחיילים שלנו ולהיפך.
אתה יכול להחליט שאתה נושא אקדח לצורך הגנה על בני ביתך ולא על בועז שבוחר לסמוך על כוחות הבטחון, הרי למה שלא נחזור שוב על אותו ניסוי באותם תנאים ונצפה לתוצאה שונה...?
אני שומע כבר 20 שנה שעל פי נתוני המשטרה כחצי מליון כלי נשק בלתי חוקיים המרוכזים במגזר מסויים, אם ניקח בחשבון את כמות הגניבות מצה"ל וההברחות אז כבר מזמן עברנו כנראה את המיליון, אל תמתינו להם בידיים ריקות, אבל גם לא חייבים להציל את הכבשים. (הביטוי כבשים נלקח מקבוצת אימון שרואים בעצמם סוג של רועי צאן שהרשיון ניתן להם לצורך שמירה על העדר).
הלקח כאן הוא לכל הצדדים. אל תמהר לירות לפני שתבין ככל הניתן את הסיטואציה.
לצורך העניין נגיד שכל אחד מאיתנו עלול להיקלע בדיוק לסיטואציה בה הוא מגן על בני ביתו ולא יותר. כשיגיע כוח ההתערבות יראה בנאדם מחזיק אקדח ויורה בבנאדם אחר. אתה עוד לא מודע לזה שהם שם. במי יירה אותו כוח התערבות?
אסף.
הארוע הזה מאוד מצער.
מאידך, לולא אותו אזרח חמוש שהקדים את המילואימניקים, כמה נפגעים נוספים היו מתווספים?
אני יכול לאמר שלפטפוטי בן גביר עד כה מבחינתי אין כיסוי, חודש וחצי עבר מאז שהגשתי המסמכים ואין חדש עם הרשיון חוץ מההודעה האוטומטית שהבקשה בטיפול, אשתי הגישה לפני 3 שבועות וכנ״ל.
נכון, איננו גרים בישוב מוכר, או עובדים בישוב מוכר ואיננו רובאי7, אך שירתנו שירות מלא, ללא עבר פלילי וכו׳.
כנראה שלא קיבלת את המספר הישיר לנציגיו במשרד שמראיינים בכמה שאלות קצרות..
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/sjgtc34sp
שלא תתבלבלו - מי שלא עומד בתבחין תקף אינו זכאי לרישיון ללא קשר להיותו אזרח נאמן, נורמטיבי ועומד בתנאי הסף.
אין טעם להגיש בקשות אם לא עומדים במפורש בתבחין, זה יוצר עומס מיותר.
כשבן גביר נכנס למשרד הוא מצא באגף כלי יריה 20,000 בקשות ממתינות וכששאל כמה מתוכן מאושרות ביום ענו לו :"ארבע".
אחרי שראיתי היום את התמונה של הברנש זצ"ל שגם השליך את הארנק שלו לכיוון החייל כדי שיזהה אותו - ובכל זאת ה"גיבור" של "מחבלים לא יוצאים חיים" חיסל אותו.....
אין מה לעשות. אכלנו אותה.
אסף.
לא כואב לי בשיט על ה״אכלנו אותה״ אבל לבכות על הגיבור/ ילד טוב טבעון שהוצא להורג על ידי יהודי בן עוולה שגדל על ברכי חינוך קלוקת
באמת מצער המקרה הזה, ובתור חמוש באמת זה מפחיד אבל,
כשאתה מחליט להגיב בפיגוע (במקום לנוס) האפשרות שתיפגע בעצמך קיימת וככל הנראה נלקחת בחשבון, עדיין מאד מאד מצער שנפגע בידי כוחותנו.
דבר שני, הפוגע הינו חייל (מילואים ע"פ הבנתי) כך שההקלות בתבחינים להוצאת רישיון כלי יריה לא רלוונטיות למקרה, כן רלוונטי הלך הרוח ורוח המפקד והשר.
גיא
Sent from my SM-G998B using Tapatalk