יבואן רשמי או מקביל ?
היה תקופה שלא.
Printable View
יבואן רשמי או מקביל ?
היה תקופה שלא.
מה שאתם לא קונים, עשו טובה ואל תהיו מאלה שמבליטים את האקדח בנרתיק חיצוני או מאחור. אין שום שליטה עליו ככה וזה מזמין חטיפה ופיגוע.
בד"כ מדובר במבוגרים מהדור שעוד חושב שאקדח מרתיע או באנשי צבא. השיא היה החיילת במשקל 40 ק"ג שראיתי היום עם גלוק 19 בנרתיק פנימי אמנם אבל ממש במרכז הגב. מבין שזה לא נוח לכל אחד על המותן אבל יש פתרונות ויש אקדחים נוחים יותר להסלקה.
10+
דווקא אצלי בעבודה זה בד"כ אצל החברה הצעירים שנקראו לחודשים רבים למילואים לאחר 7/10/23 ,
הם חזרו עם סמל סטטוס בגב התחתון כשבמכוון חולצת הטריקו חושפת את סמל הסטטוס.
אני תמיד שואל לפני ומסייע להם לשפר את הופעתם... כשלמחרת הם כבר באותה הפוזה:(
רענן
זה בעיקר, אכן, אופייני ל'חמושים החדשים'. כיוון שאין דרך לשנות את זה, תסתכלו על זה בתור דבר חיובי - הם מושכים את המחבל אליהם, לשאר האנשים זה מקטין את הסיכוי להיפגע...
אסף.
מחבל יכול להיות כל אחד שמסתובב ביננו וזיהה הזדמנות קלה. יתרה מכך גם אדם אובדני יכול לנצל את ההזדמנות - כך או כך הוא יגיע לאן שהוא חפץ.
כל אחד יכול להיות מחבל נקודה!
אשתי אפילו ילדה שניים כאלה..
קראתי את רוב השירשור
תובנות שלי לעניין בתור אחד נושא נשק מעל 30 שנה, שהתחיל עם וולטר PPK
אח"כ יריחו דור ראשון, (זוועות עולם) גלוק 17 ועכשיו XMACRO
האקדח הכי טוב זה האקדח שעליכם ולא בכספת
אם אתם בסביבה יחסית סטרילית או יחידנית (מסתובב לבד או ברכב) וכו' אקדח גדול לא יהווה חיסרון מבחינת נשיאה הסלקה
אבל אם אתם כמוני שמסתובבים סביבו לא מעט מחבלים בפוטנציה תקנו אקדח שאפשר להסליק אותו בצורה מיטבית
לפני שבוע יצא לי לעלות על סולם בעבודה ולהושיט ידיים גבוה ואז אחד המחבלים בפוטנציה שעובד אותי מעל חודשיים שאל אותי "מה יש לך אקדח?". אז כניראה עשיתי משהו נכון
דבר נוסף. ממליץ נרתיק עם אבטחה ורצוי עם לחצן פנימי (לי יש של אורפז). שרוך אבטחה רק יחשוף אתכם וישים עליכם מטרה, אבל נרתיק עם אבטחה פנימית לא יחשוף אתכם וימנע חטיפה של הנשק
ובמקרה שלי גם בכדי שאגיע עם האופנוע ליעד והאקדח יהיה עדיין עלי
לעניין הדיוק, כן אקדח עם קנה ארוך מדוייק יותר למרחקים. אבל מניסיון אישי אחרי שעשיתי קורס בסיסי עם האקדח הקצרצר שלי תיפקדתי לא פחות טוב מאחרים שהיו עם קנה ארוך "4 ומעלה
תתרגלו כמה שיותר ולא ירי חופשי. ירי חופשי לדעתי לא תורם כלום לידע וליכולת שלכם
אישית מאוד מרוצה מהXMACRO (יש לי אותו שנה) נוח להסלקה ולא מכביד יחסית לגלוק (לפעמים אני שוכח שיש עלי אקדח), ממליץ מאוד על חגורת ראצ'ט קשיחה (זה ממש GAME CHANGER לעומת כל חגורה אחרת), הזיג לי מאוד נוח בירי, אל תמלאו 17 כדור במחסנית של הזיג אלא 16 אחרת הדריכה תהיה מאוד קשה ויכולה לגרום לכם לא להגיב כמו שצריך בזמן הצורך
זהו בגדול.
עוד אנקדוטה בנימה אישית. כמות הנושאי נשק ביניינו אפסית ביחס למה שיש למחבלים בפוטנציה (שלא נדבר על סוגי הנשק) ובמרחק יריקה מאיתנו
ואם חשבתם שה7/10 היה אסון, זה כלום למה שיכול לקרות (ויקרה) במידה והם ירגישו שהגיעה שעת הכושר לחסל אותנו
בועז
1. הבעיה של 17 כדור במחסנית של זיג היא עניין זמני של מחסנית שלא עברה "הרצה", זה קורה היום לרוב היצרנים שדחסו מחסניות עד לקצה.
עדיף להמליץ לאנשים לדרוך ולפרוק את המחסנית הרבה פעמים ביבש כדי לשחרר את זה, מאשר לשים כדור פחות.
להערכתי 30-50 דריכות וזה עובר את השלב המאוד מעצבן, עם מגלולה ומשהו ברקע זה עובר מהר.
צריך לזכור שהנשקים האלו נועדו בעיקר לשוק האמריקאי שיורה הרבה הרבה הרבה יותר ולכן האירוע הזה בכלל קורה.
2. ההמלצה להמנע מירי חופשי ככלי שיפור, לא התחברתי לזה אף פעם.
כדי להכיר את האקדח לעומק, ולנסות טכניקות ושיטות שונות, אי אפשר רק ללכת להדרכות שממוקדות בלחימה.
לפעמים הדבר הכי טוב זה שיעזבו אותך בשקט וייתנו לך לעשות מה שאתה רוצה.
במטווחים הפחות עמוסים ופחות עם מדיניות של טירונות, המדריכים זורמים על הרבה בירי חופשי וזה אחלה דבר.
צריך לשלב ביניהם, וללכת למטווחים שמאפשרים ירי חופשי איכותי.
כדי לירות ירי חופשי צריך איזושהי רמה בסיסית שמאפשרת לך לפחות לדעת לבקר את עצמך. מי שלא עבר איזשהו אימון רציני בעבר, או שמתאמן באופן קבוע, סתם ישריש טעויות.
עלה פה נושא מפצה סטייה אז חשוב להדגיש בקשר לערכות הסבה שלא כל ערכה יודעת לעבוד עם מפצה סטייה - בעיקר חלקי פלסטיק שמכסים את הצינה..
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
לגבי כדור אחרון שנכנס בקושי - זה גורם לאי נעילה של המחסנית לאקדח, בפרט בהחלפת מחסנית על מכלול סגור, במטווח זו הזדמנות לתרגל תפעול מעצור ראשון.
היכן יש מטווחים עם "ראש יותר פתוח" ועדיין מחיר סביר?
Sent from my CPH2583 using Tapatalk
בדרום -
מטווחי באר שבע (החדש), מקווה שיצליחו לשמור על הרמה הזאת.
פעם היה במטווח נירעם ראש טוב, אבל חמאס קצת שרף לנו אותו.
בצפון -
טריגר, כשלא עמוס, יש מטרות ברזל ואופציה לירות רחוק/צלחות חרס בשוטגאן, וגם בM4 בקליבר 0.22 לכל מי שמעל גיל 16 (אאל"ט, בכל מקרה לא זול).
במרכז שמעתי דברים טובים על YSY החדש.
-----------------------
ניר כמו שאמרתי ספציפית לזיג 17 כדור, קצת התעמלות מחסנית ואין בעיות נעילה / מעצורים.
זה להשקיע בזה במצטבר אולי 30-40 דקות.
רחובות.
ביום לא צפוף משתמשים.
בפעמים הראשונות המדריך יהיה צמוד לוודא שאתה לא תקלה בהתהוות.