-
חוזר: בעיה בהתקנה של הגשר גיר.
קפיצים צריכים לעבוד קצת, כך שלא הייתי רץ חזרה למתלם, אך עם זאת אני מוכרח להגיד שהרכב לא נראה בגובה המתאים (בשביל הניסוי אתה יכול לקחת 5 שקי מלט להניח אחד לייד האין שמשה, ועוד ארבעה מאחורה, אתה תיהיה בערך במישקל של הרכב עם כיסאות כלוב ומועמס בחלקו נראה לאיזה גובה תגיע)
השקלים מתנגשים בתיבת ההגה, תפתור את זה.
לגבי הזוויות, זה שלא נגעת בסרן זו בדיוק הבעייה, כי את שאר הרכב הרמת באיזה 5 אינץ'. הזווית של הפיניון בתוך הדיפרנציאל (ניתן למדוד את הזווית בין הקו שצירו הוא היוק לבין קו אופק) צריכה ליהיות זהה לזווית של ציר היציאה מהטרנספר, לא להצביע אחת לכיוון השנייה, להיות מקבילות. בשביל לתקן את הבעייה הנ"ל יש להוסיף קלינים/שימסים על מנת להוריד את האף של הסרן (החלק העבה של הקלין יהיה לכיוון החלק האחורי של הג'יפ) וכך הם יהיו מקבילים.
בהגבהה כזו, להערכתי, אתה צריך קלינים של 2.5 -3 מעלות.
זהו לעת עתה.
נמשיך אח"כ
עירא
-
אוקי. מאיפה אני מביא את הקלינים/שימסים האלה? אני צריך מן הסתם גם לסרן הקדמי.
-
הגבהה כזאת אתה צריך קלינים של 4" לפחות ואם בכל זאת לא יספיק אז יש גם של 6".
-
מיכה, מגיע לך ח"ח ומזל טוב (לא רק על הג'יפ העומד :grin: )
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=2098
כולם מתרכזים ובצדק בגובה המוגזם של הג'יפ בתמונות. אז קודם כל צריך לקחת את זה בפרופורציה כי כן חסר כאן איזה 10% לפחות ממשקל הג'יפ. נשים את זה ואת השקיעה האפשרית של הקפיצים בצד - אני לא בטוח שהבנת את ההערה של ברוך לגבי שאקלים הפוכים. הכיוון של המשולש - לא מעניין את הסבתא.
הנקודה היא שהן מקדימה והן מאחורה, השאקלים מצביעים לכיוון מרכז הרכב בצורה קיצונית, כשהם אמורים להצביע כלפי חוץ, קלות. למעשה, כשהרכב במצב עמידה, האידיאלי הוא שהשאקל ניצב לקשת הקפיץ. המצב אצלך על פי התמונות גרוע ביותר- הקפיצים מעורגלים הרבה יותר מדי ביחס לאורך שלהם.
דרך אחרת להגיד אותו דבר - הג'יפ כמו שהוא בתמונה הוא עם קפיצים פתוחים עד הסוף - הוא גבוה ב3-4 אינץ' להערכתי ממה שהוא אמור להיות עם קפיצים באורך כזה. אני שם כסף שהוא גם נוסע קשה-מוות.
כמה משקל באמת חסר שם? יכול להיות ש300 קילו יסדרו אותו טוב מאד... יכול להיות שהזמנת קפיצים לרכב הרבה יותר כבד?
-
עם הבודי הקודם זה היה יושב בול, כנראה... :twisted: :twisted:
סחטיין!
-
אלון למען האמת גם עם הבודי הקודם זה היה גבוה ועוד עם קפיצים סטנדרטיים :-D
נמרוד, מה שנאמר לי ממי שבנה את הסט הזה זה שאני צריך להעמיס על הרכב. להערכתי יש לי עוד איזה 400-500 קילו לשים עליו על מנת שהוא יהיה בממשקל האמיתי שלו.
אל תשכחו שאין אפילו מיכל דלק. רק המיכל+העריסה שוקלים איזה 80 קילו (כשהמיכל מלא).
חוץ מזה, זה קיט שאמור להיות גבוה. מאחר ולא היה לי רכב לחבר את הקיט אליו אז לא ידעתי לאיזה הגבהה לומר להם להכין את הסט. אחרי שאני אסיים את הכול אז אוכל לדעת בוודאות לאיזה גובה אני שואף להגיע.
עכשיו כמה שאלות:-)
באיזה מצב מודדים את רמת הנוזל בתיבת הגה? כשהמנוע פועל או דומם?
האם קיצור האגזוז כך שפתח היציאה יהיה לפני הגלגל האחורי משמעותית?
על איזה סוג הנדברקס אתם ממליצים? אני יכול להשיג של סופה אבל אחרי שיחה עם המוכר הבנתי שצורת העבודה של הבלם יד שונה ממה שאני מכיר. האם יש מנגנון בלם יד אחר שאפשר להשתמש בו ודומה יותר לבלם יד שיש בפרייבט?
תודה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי moriseven
הגבהה כזאת אתה צריך קלינים של 4" לפחות ואם בכל זאת לא יספיק אז יש גם של 6".
לא.
העובי של הקלין הוא בד"כ בצד הצר בערך חצי סנטימטר ובצד העבה כתלות בזווית שרוצים להגיע אליה בסביבות 2 ס"מ.
ציטוט:
באיזה מצב מודדים את רמת הנוזל בתיבת הגה? כשהמנוע פועל או דומם?
אתה לא מודד את הנוזל בתיבה, אתה מודד במשאבה, על המדיד יש צד אחד חם וצד אחד קר. ובכל מקרה כשהמנוע דומם.
ואם בתיבת ההגה עסקינן, תצבע אותה בשחור
ציטוט:
האם קיצור האגזוז כך שפתח היציאה יהיה לפני הגלגל האחורי משמעותית?
לא, אבל למה?
ציטוט:
על איזה סוג הנדברקס אתם ממליצים? אני יכול להשיג של סופה אבל אחרי שיחה עם המוכר הבנתי שצורת העבודה של הבלם יד שונה ממה שאני מכיר. האם יש מנגנון בלם יד אחר שאפשר להשתמש בו ודומה יותר לבלם יד שיש בפרייבט?
ברמת העיקרון בלם יד של סופה אמור לעבוד טוב.
עירא
-
עירא, לא התכוונתי שהקלין עצמו הוא 4" אלא שאתה בא ליאנוביץ' ומבקש קלינים אתה צריך לציין לאיזו הגבהה זאת ואצלו זה הולך לפי הקיטים של פרוקומפ שהוא מוכר שזה 2.5" 4" ו - 6" וזה גם מה שרשום על הקלין עצמו.
תקרא טוב לפני שאתה רץ להגיב.
-
Quote:ואם בתיבת ההגה עסקינן, תצבע אותה בשחור
:-)
-
-
מצב הקפיצים שלך באמת נראה בכי רע
זה נראה בתמונות כאילו כבר לא נשאר לך מהלך מתלה ואני לא מאמין ש זה יתאזן עם תוסיף משקל כי מקדימה כבר אין לך מה להוסיף וגם אם תוסיף כננת עדיין השאקלים עומדים ממש לא טוב ולדעתי אפילו משהו ישבר שם בכל נסיעה לשטח
-
מיכה,
1.הבומרנגים מאחורה הפוכים.
2. הזזת את התושבת הקיצוניות?
-
אני האפוך את הבומרנגים וגם את המשולשים (צריך קצת עובדה עם הדיסק אבל לא חושב שזה יפגע בחוזק באופן משמעותי, לגרד כמה מ"מ כדי ששאקל לא יפגע בתושבת הגה)
התושבות שאקל (שש) הקדמית שלי מאורכות, האחוריות הפוכות.
נראה לי שאם אני אחזיר את זה למצב הקודם זה יסתדר, לא?
-
לא, זה יגרום לקשת עוד יותר גבוהה.
כמה הארכת מקדימה, ומאחורה הפכת ב180 מעלות?
-
ואל תשנה בנתיים שומדבר במשולשים הקדמיים, בטח שלא עם דיסק
-
כן, מאחורה הפכתי ב180 מעלות. מקדימה אני לא יודע, אני אבדוק בהזדמנות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
6. למיכל הדלק - שלא תעיז לרתך את החור שבו, גם לאחר שרוקנת וייבשת אותו!!! האדים שנותרים בו יגרמו לפיצוץ רציני. אם אתה רוצה לרתך - תוריד מיכל; תנקז ותייבש הכל טוב טוב; תשאיר פתוח בחוץ זמן ארוך; אח"כ תמלא מיים, תשטוף ושוב תמלא מיים, ותרתך את החור עם המיים בפנים, ותסובב את הפרצוף אחורה בכל מקרה......
אם יש לך חור במיכל, כנראה שזה מיכל ישן ורקוב למדי, ולכן כדאי להחליפו באחר תקין, ולא להתעסק עם ריתוך של פח דק שממילא כבר הפך דק יותק ודומה לנייר.
בינתיים זה מספיק, לא?:D ?
1. אל תשאיר את המיכל פתוח בשמש לכמה ימים. המים שיתעבו על הדפנות עם רדת הטל בלילה יגרמו לחלודה. היא תתחיל לסתום לך את מסנני הדלק כל יומיים, לקח לי מספיק זמן להפתר ממנה.
2. למיטב ידיעתי אסור לרתך מיכל בנזין גם כשהוא מלא מים, אלא רק מים זורמים, שמונעים הצטברות של בועות באזור הריתוך. תקנו אותי אם אני טועה.
3. אם סיבת החור היא מכה ולא ריקבון לדעתי גם דבק אפוקסי יעשה את העבודה, אבל באופן הרבה יותר פשוט ובטיחותי.
-
בשביל לרתך מיכל בנזין- שטיפה בהרבה מים, ולאחר מכן שופכים פנימה אציטון, מנערים ושופכים אותו החוצה (זה מסיר את כל שאריות השומנים/ דלק וגם את שאריות המים). אח"כ שטיפה נוספת במים ויבוש- אפשר להשתמש ב"פן" ביתי.
אסף.
-
תודה על הטיפים. אני לא ארתך את המיכל בסופו של דבר.
אני אשתמש בדבק, לא זוכר את השם שלו, שנראה כמו פלסטלינה ואחר כך מתקשה מאוד.
-
מיכה אתה בטח מתכוון לאפוקסי , אתה יודע מה אני לפעמים ממש לא מבין אותך
השקעת כל כך הרבה זמן , מאמץ וכסף בפרוייקט אז עוד פעם אתה מחפש קיצור דרך?
תחשוב ששוב יהיה לך שם חור והאפוקסי לא יתפוס אז ישפך לך דלק ואיפה זה יקרה לך?
בדיוק אחרי שמילאת מיכל מלא ויצאת לטיול .
השקעתי מאמצים וכספים רבים תשקיע עוד קצת .
-
אני אבדוק את המיכל בלחץ לפני שאחזיר אותו למקום.
מה אתה ממליץ ברוך? לרתך? על הדבק הזה רשום שהוא מיועד לתיקון מיכלי דלק וכדומה. חבר אפילו השתמש בו על מנת להטליא רדיאטור. אני לא מבין את הביג דיל.
אם המיכל ידלוף לאחר התיקון אז כבר אפנה לאיש מקצוע או שאקנה מיכל אחר (כנראה של סופה)
-
ציטוט:
אני אשתמש בדבק, לא זוכר את השם שלו, שנראה כמו פלסטלינה ואחר כך מתקשה מאוד.
בזה הרגע חתמת על התקיעה הראשונה שלך בשטח, במקום ובזמן הכי לא נוחים. BEEN THERE DONE THAT
שכח מזה. אם המיכל תקין, ורק נוצר בו חור כתוצאה מפגיעה מכנית, תלחים/תרתך WHATEVER .
אם החור נוצר מריקבון תחליף מיכל. אין לך אופציה.
-
לדעתי החור נוצר עקב פגיעה מכאנית, זה מתאים גם למימדי החור ולצורתו. אני אצלם תמונות בקרוב.
למה הדבק/חומר איטום הזה לא מתאים? הוא אמור להיות כמו פלדה ומיועד לסתימת חורים שכאלה.
-
"אמור" זו מילת המפתח. הוא יתפרק, במוקדם או במאוחר. קבל את זה כעובדה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
או שאקנה מיכל אחר (כנראה של סופה)
לא יקרה.
לא מתאים
-
באסה שמיכל סופה לא מתאים. מילא.
טוב יש לי זמן לחשוב על זה עד יום ראשון הבא. אני בנתיים בחופשה :-D
-
Why are you so against epoxy repair?
IF the prep work is done properly and there is no tust and the hole is small
it will last the lifetime of the vehicle
I done it years ago...sand down the entire area(to bare metal), clean with accetone, apply epoxy(the gasoline safe kind, as in epoxy designed for gas tank repair)
let dry, paint area with anti rust paint
Its all in the prep.......everytime
-
גם אני ביצעתי תיקון מיכל דלק (המיכל משנת 58) עם אפוקסי ייעודי בשנת 95, אחרי שיוף יסודי, וצביעה אח"כ.
עד 2001 המיכל לא נזל, וגם היום, על אף שהוא מפורק - הוא נראה שלם.
הדבר היחיד שאני לא יודע איך האפוקסי יתנהג הוא אם מיכל הדלק יקבל מכה, ואם במקרה כזה האפוקסי לא יתקלף.
דבר אחר-
השרשור הזה הוא כבר מזמן לא "בעייה בהתקנה של גשר הגיר", אלאל משהו יותר כמו "'חוויות' ובעיות בהרכבת CJ".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
השרשור הזה הוא כבר מזמן לא "בעייה בהתקנה של גשר הגיר", אלאל משהו יותר כמו "'חוויות' ובעיות בהרכבת CJ".
רציתי לבקש שינוי שם השירשור אבל לא יצא לי.
אני כבר מבולבל. להטליא עם הדבק או לא?
-
אתה מהיום באינטרנט, מיכה?
תמיד יהיו לך לפחות שתי תשובות סותרות. אתה ילד גדול, תקבל החלטה.