מד כמות אוויר הגיע בהזרקה של קורבט והוא בד"Fיושב על mpi
ורק גורם לצרות
Printable View
מד כמות אוויר הגיע בהזרקה של קורבט והוא בד"Fיושב על mpi
ורק גורם לצרות
שוב תודות לכל המתעניינים והמגיבים.
ניר קפץ אלי וקיצר את ה- ALDL, מה שאישר שכל הקריאות הן בטווח התקין.
המערכת לא הצליחה להיכנס ל-closed loop, אבל אני צריך נסיעה ממושכת או זמן המתנה שלא היה לנו. מה המחיר? כוס קפה ועוגה בארומה. - לא נורא.
התחלתי לחפש את האוצר בכיוון של רימוי סנסורים. אין לי סנסור לבדיקת אוויר נכנס. ה- MAP נראה עם חוטים שלא נחתכו וחוברו להם יחדיו.
נזכרתי שייתכן שהמכסה רדיאטור שלי עם קפיץ חלש וכך המערכת לא מגיעה לטמפרוטרת עבודה בגלל קירור יתר. מצד שני, לא כ"כ הגיוני כיוון שבבדיקות במוסך הרכב פעל כ- 1/2 שעה ברציפות.
ואז מצאתי מאמר בעניין חיישן חום מנוע שלהלן הציטוט המרכזי:
If the reading is lower than normal, the PCM will think the engine is hotter than it really is and enlean the fuel mixture and advance timing, which makes for cold driveability problems.
או במילים אחרות, אם נרמה את המחשב ע"י נגד שיקטין את מתח הכניסה מחיישן חום מנוע, אזי יהיה קידום הצתה ותערובת ענייה יותר. המאמר הוא קטע מתוך: http://www.asashop.org/autoinc/may98/techtotech.htm
בבדיקה ברכב, לא הצלחתי לראות אם החוטים של חיישן חום מנוע נחתכו וחוברו להם יחדיו אם לאו. נ.ס יש לי שני חיישנים האחד בלוח השעונים המקורי והשני בצד. אני לא חושב שהם מפריעים זל"ז כיוון שהחיבור הוא מקבילי.
מי יודע מה צריכה טווח קריאת המתח מחיישן חום המנוע?
כדי שיהיה מעניין, אני שוב נוסע, הפעם מסביב לעולם דרך בנקוק, הודו, קוריאה, ארה"ב כמה תחנות וישראל (11 שדות תעופה בשבועיים), כך שאמנם אוכל לקרוא את תגובותיכם אבל לא אוכל לעשות דבר.
נראה לי שקל מאוד ל"שחק עם הזבר הזה. תחילה מדידות והשוואה לטבלאות טמפ' עבודה. אם אכן מתח גבוה מידי, אחבר את הריאוסטט שיש לי ואבדו התוצאות
מה דעתכם?
מה טווח הקריאה הצפוי: בלייזר 1988 5.7 TBI
תודה, מוני.
יכול להיות שהכבל נחתך בהמשך הצמה או קרוב למחשב ולאו דוקא צמוד לחיישן (איפה שאפשר לראות שהתעסקו איתו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני_הכוכב
חן.
מי יודע מה הטווח התקין במיליוולט של הקריאה של המחשב המגיעה מחיישן חום מנוע?
האם קראה נמוכה = קר וגבוהה = חם? או להיפך.
תודה,
מוני
קריאה גבוהה זה קר.
OK' תודה - קריאה גבוהה = קר תואם את הבנתי מהכתבה שלעיל.
לכן, אם אני מתקין ריאוסטט בדרך, אני מקטין את המתח, וגורם למחשב לחשוב שהמנוע כבר חם.
התיאוריה בסדר. עכשיו לעבודה ולדיווח התוצאות.
מוני
1. שינוי קריאת חום מנוע:
אכן מצאתי חיבור מהיר על החוט המוליך מחיישן החום אל המחשב.
חיברתי את הריאוסטט לחוט הנ"ל וראיתי שסיבוב הריאוסטט גרם לשינוי מיידי בהתנהגות המנוע. לא יודע אם קידום ההצתה הוא מוגזם כיוון שאני לא שומע צילצולים בגין חירשות מולדת מהצבא שלנו.
לא בדקתי מתח, לא בדקתי אם קריאת שעון החום המקורי משתנה בהתאם.
הירחתי את הגאז הנפלט מהאגזוסט, ויש הבדל די ניכר ברמת הסירחון.
קבעתי עם המוסכניק הסבלני שלי לבדוק את ה-CO ואולי עוד כמה פרמטרים ביום ראשון.
מקווה מאוד שזה באמת הפיתרון המלא.
מה שאצטרך ללמוד זה לאיזו דרגה לכוון בנסיעה מנהלתית/ שטח ולאיזו דרגה לצרכי טסט.
2. מחשב בחוג סגור / פתוח:
ניר עשה לי קצר מתאים בתקע המחשב ומצא שכל הקריאות בטווח התקין. אבל מצא גם שהמחשב לא עובד בחוג סגור. לא נראה לי כרגע שעניין זה משמעותי לשינוי קריאת חום מנוע כיוון שעם ניתוק החוט קיבלתי מייד חיווי heck engine soon, עם חיבורו הנורית כבתה. וכאמור היית הלי תגובה מיידית לשינוי המתח באמצעות הריאוסטט.
שוב תודה על הסבלנות, העיצות הטובות והמעקב.
שבת שלום,
מוני
חיברתי את הפוטנציומטר בטור לאחד הגידים שיוצא מחיישן החום, ואכן כפי שציינתי היה שינוי. דע עקא שבמדידה במכשיר הגאזים במוסך אפא"ק, השינוי היה לרעה! האמת שגם חוש הריח שלי אמר את זה אבל התעלמתי ממנו.
מבט חטוף של יורם על החיבור והוא מבקש ממני לעשות את החיבור במקביל לזוג החוטים שיוצאים מהחיישן.
ביצעתי חיבור מקבילי זמני והתחברתי שוב למכשיר 4 גאזים.
וראה זה פלא, כאשר הפוטנציומטר באמצע הסיבוב לערך, יורד ה-CO לדרגה של 4.3%, לדעתי הרכב לא יצא מהמפעל ברמה כזו "טובה". סיבוב הפוטנציומטר עד הסוף, מרע את המצב לכדי 7%. אחרית דבר, פוטנציומטר באמצע בערך משפר מאוד.
עם הירידה הזו וכן הוצאת הנשם בזמן טסט, אני מעריך שאגיע לתחום של כ- 2-2.5%
למה אני מצפה עכשיו:
1. הבדל בנסיעה: אני לא מרגיש הבדל בנסיעה. סחיבה וכד' כיוון שכח לא חסר לחיה הזו.
2. שיפור בצריכת הדלק: אני משער שהמעבר מ- 5.8% ל- 4.3% ישפר את הצריכה. לא יודע אם יש קשר בנוסחא פשוטה, אבל ברור שיהיה שיפור.דפוס הנסיעה לא ישתנה, מקווה שיחול שיפור משמעותי, אדווח גם על כך.
צריכת הדלק שלי הנוכחית עומדת על 1:3.5 בנסיעה בעיקר בנתיבי איילון כ- 10 ק"מ לכל כיוון. מוקדם בבוקר - פנוי, אחה"צ אסון!
3. לעבור טסט בקלות ובאופן חוקי כמו שאני מעדיף. אדווח על כך בנובמבר.
4. סיכום ביניים: תודה לכולכם, הודות לעצותיכם הצלחתי להתכוונן לפתרון שאינני יודע אם הוא נכון אבל פותר את הבעייה במידה ניכרת (הייתכן שבעצם חיישן החום שלי מזייף, ולכן צריך לתקן את הקריאה שלו או להחליפו?).
תודה מיוחדת לניר שסייע בידי. (לא בחינם, זה עלה לי קפה ועוגה בארומה).
ותודה מיוחדת ליורם ממוסך אפא"ק שהייתה לו סבלנות אין קץ, עיצה טובה, שירות עם כל הלב וגם עם השכל והידע. החלמה מהירה לאבא של יורם - סעדיה.
מוני
נראה לי שאתה קצת אופטימי...
הרכב שלי עושה על אותו קו את אותו ממוצע. הכל מכוון, בדיקת עשן תקינה, קריאת חיישנים תקינה, חוג סגור, מערכת הזרקה מתקדמת הרבה יותר מאצלך.
אני יודע שזה נשמע הזוי, גם אני זחלתי מתחת לרכב כדי לחפש מאיפה נוזל הדלק. בינתיים ללא תוצאות...
חיברתי את הפוטנציומטר וכאמור ראינו שבכוונון נכון צריכת ה-CO יורדת.
נראה לי שהפתרון הנכון לבעייה הוא שינוי הטרמוסטט לפתיחה בחום מנוע גבוה יותר. לדעתי הוא נפתח ב- 70 צלסיוס ולא מגיע לטמפרטורת עבודה נכונה. ייתכן גם שהמאוורר פועל במלוא העוצמה כל הזמן - אבדוק גם זאת.
הפתרון הוא איפוא בסדר הבא:
1. החלפת הטרמוסטט לפתיחה בטמפרטורה גבוהה יותר - האם זה יגרום לי לנזילות בצנרת? פיצוצים? לחץ גבוה יותר?
2. בדיקת הFan Clutch של המאוורר.
3. כיוונון מסודר של הפוטנציומטר.
כל הנ"ל יבצעו הקטנת עושר התערובת (העוני שלי), קידום הצתה קל, וכתוצאה - צמצום ה-CO ושיפור בצריכת הדלק.
מה ראיתי עם הפעלת הפוטנציומטר:
החלטתי לבצע מדידת דלק השוואתית בדפוס נהיגה ממש זהה ומצאתי מעבר מצריכה של 1:3.4 לצריכה של 1:3.72. זהו שיפור של כ-10% בצריכה ואני לא מייחס אותו למדידה מקרית.
מה אפשר ללמוד מהסאגה שלי: יש חשיבות עצומה לחום מנוע נכון שהשפעתו היא על ה-CO ועל צריכת דלק ומן הסתם על עוד דברים שאני לא ער להם. יותר מידי מהר הסכמתי לטרמטוסטט עם פתיחה בטמפרטורה נמוכה בהנחה שזה טוב למנוע.
יצאתי למשלט 21 עם קבוצה חביבה, היה כיף,הרכב שימש שרכב חילוץ לסוזוקי, הכל טוב ויפה.
המפלצת באמת עוברת כל מכשול מבלי להרגש יתר על המידה. נעולה קדימה ואחורה ב-lock right עם צמיגי 33 והגבהה קטנה.
את הנסיעה ביצעתי עם הפוטנציומטר במחצית הסיבוב מה שגורם בתנאי מנוחה להפחתה של ה-CO, כאשר נכנסתי לשטח והתחלתי לנסוע והרכב התחמם, המחשב הוטעה ל"חשוב" שהטמפרטורה גבוהה מאוד, מעל לתחום התקני, שכן תפקיד הפוטנציומטר הוא ל"רמות את המחשב" ולכן המחשב גרם להעלאה מטורפת של טורים וסיבוב מאוורר באטרף. רק ניתוק הפוטנציומטר פתר את הבעייה.
מסקנת ביניים - אל תהייה חכם, סדר את הרכב כפי שהוא צריך להיות קרי - עם טרמוסטט שנפתח ב-90 מעלות צלסיוס ולא עם כל מיני פטנטים.
השבוע, עוד לפני הנסיעה הזו קניתי באוטוליין לי ולחבר (תומר הורוביץ) עם ג'ימי שגם רוצה להסדיר את זה. מקווים להתקין במהלך השבוע - שבועיים הקרובים. אני מאמין שזה ימנע את הצורך בפתרון העקום שהייתי כה גאה בו (פוטנציומטר). אגב, לא שהם זולים, אבל היו זולים בכ-40% מ-UMI
שנה טובה וחתימה טובה לכולנו.
אם נכון אז בפרפרזה על השיר של אפריים קישון: הכל בגלל מסמר קטן, הכל בגלל מסמר.
מוני
חברים,
הריני שמח להודיעכם כי הגעתי ל- CO = 1.6
התהליך היה ממש פשוט, להתקין טרמוסטט אורגינאלי שנפתח ב- 195 פרנהייט ולא 168 או בעברית ב- 92 צלסיוס במקום 75 צלסיוס. זה עשה את ההבדל.
החלפתי טרמוסטט, חיישן חום מנוע וחוטי החשמל לחיבורו וראה זה לא פלא, הקריאה ירדה ל-4% במקום ה- 6% המקוריים. סוף סוף שעון חום מנוע מתקרב ל-100 צלסיוס. לו הייתי ממתין עוד מספר דקות, ונותן למנוע להתיגע לטמפרטורת עבודה, אני משער שהייתה ירידה נוספת. לטסט אגיע עם מנוע חם!
הרכב נוסע "עגול" יותר.
הצלחתי להוריד את הקריאה ל 1.6 ע"י חיבור הריאוסטט שסיפרתי עליו קודם לכן וכיולו. הריאוסטט גורם למנוע "לחשוב" שהטמפרטורה גבוהה עוד יותר ובכך מקטין את התערובת ומקדם קצת את ההצתה. למצב זה היתי מתקרב ממילא לו היינו ממתינים עוד 10 דקות להתחממות מלאה של המנוע.
בעבר, ניתקתי את הצינור של המחזיר שמן וזה שיפר בכ- 1%.
היום אני מוכן לטסט ללא בקשות, תחינות וטובות שהן.
הצלתי את העולם, החור באוזון מתחיל להיסגר. ימות המשיח הגיעו.
ההוצאה הכוללת שלי על ניסיונות סרק לפתור את הבעייה, עלתה על 7-8,000 ש"ח. הכל בגלל שהמכונאי שעשה לי את האובורול לא הסביר לי את משמעויות התקנת טרמוסטט שנפתח בטמפרטורה נמוכה יותר.
על מה הלך הכסף?
שיפוץ ראשוני של ה- TBI
רכישת TBI משופץ
רכישת מחשב משופץ
התקנת חיישן חמצן - שלא הועיל.
ביקורים אין סוף אצל מכונאי האוברהול לצורך "כיולים"
סיבוב של יאוש ב - UMI
שני מומחים שטיפלו לי ברכב אחר שעות ההעבודה
לפחות טנק דלק בצריכת מנוע בסרק בזמן הטיפולים ועוד אחד לנסיעות לכל מיני מומחים
אני חושב שבזבזתי עוד כאלף שקלים על דלק במשך 5 שנים עקב צריכה לא אופטימאלית.
את הזמן שלי אני לא סופר.
מסקנה: יש מקום לחשוב שהייצרנים לא לגמרי מטומטמים. ואם אנו עושים שינוי אזי אנו מוציאים את המערכת מהאיזונים שלה.
למדתי בדרך הקשה מאוד.
תודה לכולכם, ומי שחושב שיש לו בעייה דומה - זו הייתה עצת חינם.