תגובה: בעד או נגד ריבולברים
סליחה, אבל זה בדיוק כמו דרופ קיט. והוא לא נפתח בזוית עליה חדה סתם כך.
הריבולבר מגדיל מהלך מתלה, וזה טוב ברוב המקרים. ברור שרכב עם מתלים גמישים מאוד, ועם הרבה מהלך, עלול להיות פחות יציב במקרים מסויימים, ולעומת זאת יציב יותר במקרים אחרים. ללכת לפי מה שאתה אומר, זה אומר שכמה שלרכב מתלים מסורסים ומוגבלים יותר, ככה הו איציב יותר. זה באמת נכון, אם מדברים על רכב כביש נמוך וספורטיבי, אבל בשטח טכני הסיפור הוא אחר.
אגב, הסיבה שאני לא מגביה את הג'יפ שלי לשמיים ומשתולל עם מתלים היא בדיוק זאת. אני רוצה שהוא יהיה מאוזן, ויציב גם בכביש, גם בנסיעה מהירה בשטח, וגם כשהוא עמוס במשקל.
ריבולברים אני לא שם, כי זה יקר (יחד עם שאר השינויים שצריך לעשות), וכי אני לא צריך את זה. סיקס עם קפיצים טובים, נותן מספיק מהלך מתלה, בודאי שמספיק לצמיגים 31".
עוזי,אני מחזק את דבריהם של שחר וערן בנושא יכולת השטח של הרבולברים ואם תרצה לראות דוגמא והשוואה
אמיתית בין עם לבלי בוא לבור בשישי ותנסה להתחרות בסופות עם הרבולברים שאגב נוסעות על קפיצי פרוקומפ "4
ולא על קיט מרשים כמו הרוביקון אקספרס.
גם אני (הסופה האדומה-הדוגמנית) נוסע על קפיצי רוביקון ולא נראה לי שמסוגל להתחרות בגמישות והעבירות של החברה עם הרבולברים.
נראה לי שעניתי לך חד וחלק,מקווה שעזרתי
שי ג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זאת בדיוק הבעיה, רכב בלי רבולברים לא יזדקר כמו רכב עם רבולברים, כי אין מה שייתן לו עוד מהלך לפתיחה, ואני בטוח שזה לא מחדש לך שככל שהרכב בזוית יותר תלולה יש פחות אחיזה לסרן הקדמי ויותר סיכוי להיפוך לאחור.
הרבולבר גם לא מתנגד לפתיחה, להבדיל מהקפיץ בחלק מהמהלך שלו, ובמצב של טיפוס הוא נפתח ועובד עוד לפני שמהלך הקפיץ הגיע לסופו, זה אולי נראה כמו עקיבה זורמת של הסרן אבל בכל פעם שהרבולבר נפתח הוא פוגע באחיזה שלך במצב של טיפוס תלול.
תלך אחורה בדיון למה שברוך כתב על פתיחה של ריבולברים בעליה/ירידה תלולה.
אתה גם לא יכול להשוות את זה לדרופקיט כי המנגנון וההתנהגות שונה לגמרי במצבי עלייה/ירידה.
מתי שמעת/ראית דרופקיט שנפתח בירידה/עליה למצב שהוא מחמיר את זוית האף?
אם זה כ"כ ייעיל, למה אתה לא נוסע עם כאלו על הרכב, ויותר בסיסי מכך, למה בכל העולם הדבר הזה לא רק שלא תפס אלא גם די נעלם?
כי בכל העולם ואני מתכוון לאר"הב לא צריכים לקחת משכנתא מהבנק או מהנפלד בכדי לקנות זוג נעילות. רבולברים זה לא נעילות ,זה נעילות לתפרן הישראלי המצוי.ובעניין החוסר משקל שיושב על הרבולבר זה כל כך נכון,פשוט נכון אבל לפעמים זה הגרוש ללירה.
ערן,
דרופקיט ורבולברים דומים בזה ששניהם מגדילים מהלך מתלה שבחלקו כמעט נטול יתרון אחיזה אבל שונים מאד בהתנהגות האקטיבית.
שניהם יכולים להגדיל יציבות במישור אבל בדרופקיט אתה לא מייצר נקודת חופש במערכת כמו ברבולבר, מפרק שיכול ונפתח גם כשאתה לא רוצה שהוא יפתח.
דרופקיט עובד על מערכת מתלים שהחופשים בה קטנים מאוד. ריבולבר עובד במערכת עם הרבה פיתול וחופשים מראש. ככה זה עובד.
בשני המקרים, יש תופסת מכובדת ויפה לאחיזה. אין פה דיעה, זאת פשוט עובדה קיימת בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי ג.
עוזי,אני מחזק את דבריהם של שחר וערן בנושא יכולת השטח של הרבולברים ואם תרצה לראות דוגמא והשוואה
אמיתית בין עם לבלי בוא לבור בשישי ותנסה להתחרות בסופות עם הרבולברים שאגב נוסעות על קפיצי פרוקומפ "4
ולא על קיט מרשים כמו הרוביקון אקספרס.
גם אני (הסופה האדומה-הדוגמנית) נוסע על קפיצי רוביקון ולא נראה לי שמסוגל להתחרות בגמישות והעבירות של החברה עם הרבולברים.
נראה לי שעניתי לך חד וחלק,מקווה שעזרתי
שי ג.
שוקי בבור יכול להיות יתרון לריבולברים כי בבור פשוט מגיעים למכשול בצורה רגועה מתייצבים לפניו ועולים או מנסים לעלות!
השאלה איך הריבולבר מתנהג בדיונה ? במיוחד אם יש אוטו חזק שיודע לפתח מהירות בדיונות?
שוב חוזרים לוויכוחים הישנים תסלחו לי חסרי התוחלת. מי שרוצה ריבולברים שישים לא ישתכנע שלא לא ישתכנע שכן חבל על האנרגיות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עוזי5555
שוקי בבור יכול להיות יתרון לריבולברים כי בבור פשוט מגיעים למכשול בצורה רגועה מתייצבים לפניו ועולים או מנסים לעלות!
השאלה איך הריבולבר מתנהג בדיונה ? במיוחד אם יש אוטו חזק שיודע לפתח מהירות בדיונות?
עוזי החברה עם הרבולברים (הסופה הלבנה,הסופה האפורה)הרבה פעמים אפילו מעדיפים את הדיונות ונוסעים לצד הדרומי של הבור,
ועושים דברים שלא לכל אחד יש אומץ לעשות ואגב עד לפני 10 שנים לידידינו שופינסקי היה וויליס עם מנוע 4.3 סונומה שהורכבו עליו רבולברים
וקפיצים ארוכים והביצועים שלו בשטח , בוא נגיד שבחלומות שלי אני עדיין לא מתחרה איתו.
אבל עוד פעם בשטח אין ויכוח,בכביש זה סיפור אחר אני פשוט לא יודע,,אבל כמו שכבר אמרו פה אפשר לסדר להם משולש שמשאיר אותם סגורים.
מנסיון- ריבולברים -מצריך התנהגות כביש זהירה בפניות
בשטח- עושה רק טוב
כרגע עובד על שילוב של הנ"ל עם הפחתת קפיצי עלים בולמי קוילאובר ארוכי מהלך מוט אנטי-רפ
ושינוי עיגון קפיצי העלים כדי לאפשר פיתול
כל זה יחד אמור לתת תשובה כוללת גם לנושא הפחתת המשקל וגם להתנגדות העלה לפיתול בנקודה הקבועה
אני אומר דבר פשוט שהוא :
בזחילת סלעים (כמה שיש בארץ הקטנה שלנו) , הריוולברים מצויינים לדעתי !
בטיפוס מעלות עם דרדרת /שיפועי צד / ירידה תלולה = לדעתי לא מומלץ , הגיפ יקפץ כמו קרפדה ויאבד אחיזה באופן שיטתי
בדיונות אני חושב שהם יפריעו בזינוקים חזקים מהמקום , הרבה מהכוח ילך על הפתיחה שלהם במקום שירד לגלגלים , וכמובן בקפיצות בסוף מעלה הדיונה
בכביש לדעתי הריוולברים לא מסוכנים , כל עוד לא נכנסים לסיבוב ב- 160 קמ"ש
ערן אני לא אנטי ריוולברים , אבל בארה"ב הם מחברים אותם דווקא בתושבות הקבועות של הקפיצי עלים , בשביל שלא יהיו להם את כל התופעות המוזרות שהריוולברים מייצרים , כלומר בפרונט יש תושבת קבועה ובמרכז הגיפ ריוולבר מחובר , בצורה הזו הריוולבר לא יפתח בעליות חדות או ירידות , לא יפתח בבלימות חירום חזקות , לא יגרום לגיפ לקפץ כמו קרפדה וכ"ו
שים לב לסרטון הזה: כך זה צריך להיות לדעתי
http://www.youtube.com/watch?v=uwPfh...eature=related
בסרטון הזה רואים שהריוולבר לא עזר בהצלבה = אין אחיזה לצמיג , ואין לחץ כלפי הקרקע.
http://www.youtube.com/watch?v=t-ba9P4G9vM
דרך אגב האם לך פעם היו מותקנים ריוולברים בגיפ - לדעתי לא .
הריבולבר נפתח (והבולם מגביל את המהלך) ועדיין זה לא הספיק, והגלגל עלה באויר. אתה מצפה שהריבולבר יוציא פלופלור קטן וידחף את הג'יפ קדימה?
כבר אמרתי קודם. אתה מחפש להצדיק את עצמך בכל מחיר, ולא מחפש את האמת. אם היה מעניין אותך באמת היית פשוט מרכיב, ויודע את התשובה.
אני פורש, לפחות עד שתחזור לפה עם נסיון על הריבולברים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ערן,
דרופקיט ורבולברים דומים בזה ששניהם מגדילים מהלך מתלה שבחלקו כמעט נטול יתרון אחיזה אבל שונים מאד בהתנהגות האקטיבית.
שניהם יכולים להגדיל יציבות במישור אבל בדרופקיט אתה לא מייצר נקודת חופש במערכת כמו ברבולבר, מפרק שיכול ונפתח גם כשאתה לא רוצה שהוא יפתח.
" שבחלקו כמעט נטול יתרון אחיזה" - הטעות היא בתפיסה תוך התעלמות ממשקל הסרן + הצמיגים ג'נטים שלא לדבר על כאלה עם "33 - 35" .
אז עדיפה היא חוסר האחיזה כלל עם משולשים והנפות גלגל לכל עבר .... O.K
" להגדיל יציבות במישור" - ? :confused: :rolleyes: בוא , נעזוב .....
"שניהם יכולים להגדיל יציבות במישור אבל בדרופקיט אתה לא מייצר נקודת חופש במערכת כמו ברבולבר,
מפרק שיכול ונפתח גם כשאתה לא רוצה שהוא יפתח." - המפרק הזה בריבולבר יפתח רק כאשר כל מהלך הקפיץ מוצה עד תום .
כנ"ל דרופקיט , הקפיץ סיים את מהלכו ואז הסרן יצנח כלפי מטה (אם למשל מדובר בקפיצה באויר של הרכב ) או ילחץ ע"י הגלגל הנגדי כשתהיה
דרישה למהלך . הקפיץ ייצא ממקומו ויתועל חזרה כשיסגר . גם בדרופקיט , אין ולא יכולה להיות לך שליטה על הפתיחה !
שחר .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
riko
אשר , אתה מצליח להפליא אותי . אפילו מאד ....
מה זה הסירטון הזה בכלל ? הוא לא משקף דבר וחצי דבר בכל מה שקשור לריבולבר , אז למה לרוץ ולהשליך את זה על הריבולבר ?
הרי יושב לך שם איזה קקמייקה לא נהג כן ? על האוטו צמיגי :confused: , נו אתה רציני ....? :rolleyes: ועוד מלאי אויר (הוא אפילו לא טרח להוריד)
בא בחצי קמ"ש , נו... , עזוב .... פתאום כל שאר הפרמטרים האלמנטריים נעלמים מעיינך ?
אומנם לערן לא היו על הרכב ריבולברים אבל וזה אבל גדול , אני לא חושב שיש עוד מישהו שצפה בפעולתם בכל תוואי של שטח
מקרוב , זמן רב יותר ממנו , כולל אותי .
שחר .
לצפות בריוולברים מהצד , נו באמת ! , גם אני צופה בקופצים לגובה - אז!
כל העיניין הוא , שהריוולברים נבנו למטרה אחת - נסיעה במהירות זחילה על סלעים כאשר מהלכי המתלה עוזרים לדחיפה הקטנה שלעיתים עוזרת .
הם לא נבנו לכל שאר הדברים האחרים .
עזבו כל אחד באמונתו
אני יורד מהשירשור
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
riko
לצפות בריוולברים מהצד , נו באמת ! , גם אני צופה בקופצים לגובה - אז!
כל העיניין הוא , שהריוולברים נבנו למטרה אחת - נסיעה במהירות זחילה על סלעים כאשר מהלכי המתלה עוזרים לדחיפה הקטנה שלעיתים עוזרת .
הם לא נבנו לכל שאר הדברים האחרים .
עזבו כל אחד באמונתו
אני יורד מהשירשור
בהצלחה
בדיוק נמרץ-זחילה
נשלח בטעות, אפשר למחוק את ההודעה הזאת
דרך אגב ריקו בסירטון הראשון ששמת האופן בו הורכבו הריבולברים(בתושבת הפנימית לכל קפיץ) נראה לי מאד מעניין, גם אני נתקלתי בסירטונים כאלו בארה״ב שמרכיבים את הריבולברים ככה (נראה לי הרבה יותר בטיחותי ללא שום חופשים או בעיות פרונט , וגם החשש מדיונות נראה לי די מתבטל באופן הזה)! מישהו מכיר, יכול להעיד על חסרונות יתרונות?לגבי הסירטון השני ששמת , אני לא הייתי טורח בכלל לשים אותו אין שם שום קשר לנסיעת שטח, אבל במקרה יש לג׳יפ גם ריבולברים- לא מעיד על כלום !!!! וממש לא דוגמא!
לא שמתם לב שהגיפ בסרטון השני ללא נעילות , ואנחנו מדברים על התועלת של ריבולברים לאחר שהרכב נעול וכתוספת
לשיפור אחיזה בטווחי שטח רחבים יותר ולא כתחליף לנעילות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידו
מנסיון- ריבולברים -מצריך התנהגות כביש זהירה בפניות
בשטח- עושה רק טוב
כרגע עובד על שילוב של הנ"ל עם הפחתת קפיצי עלים בולמי קוילאובר ארוכי מהלך מוט אנטי-רפ
ושינוי עיגון קפיצי העלים כדי לאפשר פיתול
כל זה יחד אמור לתת תשובה כוללת גם לנושא הפחתת המשקל וגם להתנגדות העלה לפיתול בנקודה הקבועה
O.K
נוסה!
ללקק את הסרנים...
הסליל של הקוילאובר מדביק את הגלגלים לקרקע שלא לדבר על שיפור בנוחות הנסיעה..
קוילאובר ורבולבר ? תעלה תמונה שנראה :)