הכל שאלה של מחיר
Printable View
השבוע הייתי בחופש מהעבודה, שבחלקו נוצל לזמן איכות חסר עם המשפחה, וברובו להמשך השיפוץ. שיפוץ כזה מסתכם בסופו של דבר בהרבה מאוד התרוצצויות, כאלו שאי אפשר לעשות בשבתות או אחרי שעות העבודה, ולכן חופשה היא הזמן לקפיצת זמן בשיפוץ.
קודם כל, התקנתי רשת צל מעל משטח העבודה. המסקנה הראשונה היא שהייתי צריך לעשות את זה לפני עשר שנים. השניה היא שבפעם הבאה שאני מתקין רשת צל, כדאי להתקין אותה מעל הזרקורים שמאירים את המשטח, לא מתחתיהם. :rolleyes:;)
אחרי זה השלמתי מטלות שהיו על הפרק.
השלמת החלפת האטמים של צינורות מרימי השסתומים- שני צינורות היו עקומים ברמה שלא רציתי להרכיב בחזרה, ומנוע הואנאגון תרם שני צינורות במקומם.
את סעפת הפליטה של ראש ימין, שיש בה סדק, השחזתי- יותר נכון השחזתי את ערמת חומר הריתוך שהיה דבוק אליה ב20 שנה האחרונות, כדי לגלות שהרתך החובב עשה מתחת לערמת החומר חור רציני בסעפת. בכל מקרה ניקיתי טוב את שאריות הריתוך וקדחתי חור בקצה הסגור של הסדק, כדי ללכת לאגזוזנים שיוכלו להעריך את מחיר התיקון, אם הוא בכלל אפשרי (בגלל החומר המיוחד ממנו הסעפת עשויה). נראה לי שבכל מקרה אני בסופו של דבר אקנה סעפת מפירוק בארה"ב (היא יחודית להזרקה) אבל תיקון לבינתיים הוא חשוב כדי להניע את המנוע וגם לנסוע. את הסעפת השמאלית, לעומת זאת, אני לא מצליח לפרק בינתיים, כי מי שהרכיב אותה השתמש רק ב2 מ4 הגוז'ונים המקוריים, ובמקום השניים האחרים הוא תקע ברגים במידות אחרות. אני פוחד לגרום נזק לראש, אז אני צריך לעבוד על זה בעדינות.
בזכותו של אבי ממועדון החיפושיות (תודה ענקית! ) זכיתי בגלגלת לכבל התרמוסטט, והרכבתי אותה. כעת נשאר רק לקנות תרמוסטט תקין- כנראה של חיפושית שאני אעשה לו הסבה. עם הגלגלת וכבל אופניים, בדקתי את פעולת מנגנון התריסים- וזה עובד יופי יופי.
ה"ח" שעליו מחובר האלטרנטור היה שבור, ובעזרת "מכבש כיפוף 1.5 קילו" (שזה אומר מלחציים ופטיש) ומקדחת עמוד התחלתי לייצר "ח" חדש, מחומר מעט חזק יותר מהמקורי. יצא יופי, ומתאים בול.
גוז'ון אחד מהשניים שמחברים את המנוע לגיר היה שבור כשפירקתי את המנוע, אז קניתי חדש, והרכבתי אותו עם הרבה לוקטייט.
נשאר רק הדבר שבגללו הוצאתי את המנוע- חיישן טמפרטורת ראש מנוע של מערכת ההזרקה, ובעצתם של החברים מ thesamba.com הברזתי הברגה m10X1 עבורו בתצורה של מנוע אמריקאי משנת 79, קרוב לסעפת היניקה. את הקדח לא קדחתי לכל העומק, רק 7.5 מ"מ הדרושים לחיישן, כדי שצידו האחורי לא יהיה חשוף לאוויר. אני עדיין חושב שהמיקום הזה פחות טוב מהמקורי, כיוון שהוא גם רחוק יותר מתא השריפה וקרוב לזרימת אוויר קר בסעפת היניקה, וגם, בשורה התחתונה, הוא מחובר בתוך צלע קירור. עבה, אבל עדיין עם זרימת אוויר משני צידיה. אבל זה מיקום מקורי ב'79, אז אני לא מתלונן.
בשורה התחתונה המנוע כבר מוכן להרכבה, נשארו כמה פינישים ברמה באמת פשוטה, אבל הייתי חייב לרוץ היום לצלם בטקס ההכרה בהתאחדויות הספורט המוטורי, אז השארתי את הכנסת המנוע לאוטו לפעם הבאה.
תהנו מהתמונות, עד הפעם הבאה.
אסף.
תמונות של סעפת הפליטה, לפני ההשחזה ואחריה
אסף.
צינורות מרימי שסתומים (אגב, מדובר במרימים הידראוליים)- שימו לב לפשטות של פירוק הצינורות והמרימים, לא כמו במנוע חיפושית, וגם- צינור מעוות שכנראה הותקן עם הרבה כוח בפעם הקודמת (אחרת אין לי הסבר לעיוות)
אסף.
החלטתי לא לבזבז זמן וכסף על תיקון סעפת הפליטה הסדוקה, ובלוח המודעות של thesamba.com מצאתי סעפת משומשת מבחור קנדי חביב, במחיר של 25 דולר קנדי לפני משלוח. בשורה התחתונה, כולל משלוח באוויר תוך 14 ימי עבודה, שילמתי 77 דולר קנדי והסעפת בדרך אלי. עולם קטן...
אגב, אתר שימושי שמצאתי ועוזר לי הרבה - www.vagcat.com עם קטלוגים של כל רכבי הקונצרן לדורותיהם.
אסף.
היום קניתי אלטרנטור משומש, 55A כמו במפרט המקורי של הרכב (ושוב תודה ענקית לאבי איש הTYPE4 ), וקניתי גם ברגים. החלטתי שכל התושבות וכו' שאני מפרק יורכבו מחדש רק עם ברגים חדשים, ושכל חיבורי האגזוז למיניהם רק עם ברגי נירוסטה. חוץ מזה הגיע זמן לעשות סדר בברגים שמחברים את הפחים שסביב המנוע, וגם כאן, רק ברגים חדשים. את ההגדרות המדוייקות של הברגין המקוריים מצאתי באתר המדהים vagcat.com שאני לומד לאהוב כל יום עוד קצת.
בהמשך היום גמרתי להתאים סופית את תושבת האלטרנטור המחוזקת מבניה עצמית, הרכבתי את האלטרנטור לא לפני שאת הצמה שלו שיניתי מצמה של פורשה לצמה של טרנספורטר עם מפצל טעינה (עבודת "תספורת" קלה והחלפת החוט הראשי בעבה יותר מהמקורי).
אחרי זה כל הפחים של המנוע חזרו למקומם, חוץ מהשלישיה האחורית, והפח הגדול שתחת קיר האש- הם יורכבו רק אחרי שהמנוע יהיה במקומו.
עשיתי עוד קצת פינישים, חיזוק ברגים וזהו. המנוע מוכן להתקנה ברכב.
ובלהט העניינים לא צילמתי היום בכלל. בפעם הבאה תמונות לפני הכל.
אסף.
החלטתי להרכיב את ההזרקה על המנוע לפני ההכנסה למקום של המנוע. זה הולך ליצור לי בעיה- עם הכל מורכב, המנוע גבוה מדי. זה אומר או לחפור שוחה בשביל העגלה, או להרים עוד את האוטו שכבר גבוה באופן מפחיד. אבל דיה לצרה בשעתה, ובשבוע הבא אני אצטרך לפתור את הבעיה.
בינתיים, היום החלפתי את כל צינורות הגומי במערכת הנשמים של מיכל הדלק (אלוהים ישמור- למה עשו כזה מבוך של צינורות נשם? ) אחרי שבשבוע שעבר אחד מהם התפורר לי ביד. התברר לי שזה שתפורר לי ביד היה היחיד שבאמת הייתי צריך להחליף. אבל לא נורא, זה חשוב.
אחרי זה החלפתי פלאגים (וגיליתי שאלו שהיו מורכבים הם לא אלו שצריך), והרכבתי את חלקי מערכת ההזרקה על המנוע. זה נראה נהדר, והרבה יותר אלגנטי מהקרבורטורים המגושמים.
שימו לב גם לתמונות של הגבההת ופיצול חיישן לחץ השמן, לשני חיישנים- אחד (המקורי) לנורה, והשני (חדש) לשעון. לא השתמשתי בחיישן "גם וגם" כי זמן התגובה שלו לצד של הנורה הוא ארוך יותר במעט, וזה בהחלט קריטי במנוע מקורר אוויר. אגב, צינור ההארכה הוא צינור ברקס משומש של הדיפנדר... קצת מלחיץ.. חלק של לנדרובר בVW...
אפשר גם לראות תמונה של משאבת הדלק החשמלית ושל הפילטר (חדי העין יבחינו בכיתוב made in israel על הפילטר, שקניתי בארה"ב), ועוד תמונה של העיקוף סביב למזרק החמישי, "שסתום להתנעה במזג אוויר קר", שהגוף שלו סדוק, ויש סכנה לנזילת דלק.
טוב, מה אני מבלבל ת'מח, התמונות ידברו.
אסף.
ממשארבת הדלק שהיתה מורכבת נפטרתי כי היא לא נתנה מספיק לחץ, וזו החדשה.
אסף.
והנה עדכון ממש משמח...
לכבוד השנה החדשה, החלטתי להוציא לקמפר רשיון אספנות. הרשיון האחרון שהיה לו פג בשנת 93, וזה די מזמן.
הבוקר שמתי פעמי למשרד הרישוי בחולון, בשעה מוקדמת (אבל לא מדי), עם תעודת הזהות שלי, ושל בעל הרכב. הגעתי, קבלתי מספר 811, ובשורה כי מערכת המחשב של משרד הרישוי נפלה ואין קבלת קהל עד להודעה חדשה. נחישות... נחישות... אמרתי לעצמי, ואכן, הנחישות השתלמה אחרי כשעתיים. למרבה המזל, לא כל הנוכחים באולם היו נחושים כמוני, ואת 200 המספרים שהפרידו בין המספר שעל הצג למספר שבידי, העבירו הפקידות (4 פקידות ב9 עמדות) בזריזות, משנוכחו לדעת שרוב האזרחים בעלי המספרים לא ניחנו בסבלנות הדרושה לביקורים במוסדות השלטון.
ובסוף, יש רשיון, אספנות, ואחרי העברת בעלות מהירה ויעילה- הרכב גם רשום על שמי!
שנה טובה!!
אסף.
מזל טוב ובהצלחה בהמשך השיפוץ
;-)מברוק
אבל עכשיו יש לך עבודה
תתחיל לפרק את הגיר ותפתח את תיבת ההודעות:cool::!:
מזל טוב וברוך הבא למשפחה!!!
סתם אנקדוטה,שבוע שעבר נסעתי לעבודה,בסביבות 8:47 בפקק בכביש 5 קצת אחרי ירקון לכיוון מורשה,איזה בחור צעיר ניראה חנון טילים מסתכל עליי במבט מחנך ומסמן לי עם השעון שלו......רק אל תגיד לי אמרתי לך...:-)
איתי.
אסף...
איזה שרשור מהנה. כל הכבוד!
בבקשה תעלה עוד תמונות, והרבה.
מכירים את הימים האלה שיום שלם עובר מסביב לבורג אחד שמטריף את המוח? אז היום היה לי יום כזה. אבל לא נקדים את המאוחר.
בשבועות האחרונים עבדתי על הקמפר טיפין טיפין, גונב שעה פה שעה שם, והשלמתי את כל הפינישים הקטנים סביב למנוע. צינוריות ואקום, אטמים, כל מיני דברים שחייבים לעשות.
והיום היה אמור להיות סוג של יום גדול- התכנית היתה להגיע על הבוקר, להוריד את סעפת הפליטה השמאלית, להרכיב מחדש את שתי הסעפות (עם אטמים חדשים, טוב- עם אטמים בכלל, זה כבר יותר ממה שהיה קודם) אבל הפוך- הימנית בצד שמאל והשמאלית בצד ימין, ככה שהן יוצאות אחורה במקום קדימה, ואז להזרים דלק בצנרת כדי לנקות אותה וגם כדי להיות בטוח שאין נזילות ויש לחץ כמו שצריך להיות, ואחרי זה למלא שמן ולסובב את המנוע כמה סיבובים, לכוון מרווחים במרימי השסתומים. זו היתה התכנית.
ואז הגעתי לסעיף הראשון. אני לא אכנס יותר מדי לפרטים, אבל הסעפות פליטה מחוברות במקור עם ארבעה גוז'ונים כל אחת, 9 מ"מ בצד הראש, 8 מ"מ בחוץ. אבל לא הסעפת הזו. כנראה בעבר הופשטו שתי הברגות, וכעת היא מחוברת עם שני גוז'ונים כאמור ועוד שני ברגים במידה 5/8". כן. ברגים. אינצ'יים. גדולים מדי.
וזה היה צד שמאל. בצד ימין המצב טוב יותר- יש ארבעה גוז'ונים מקוריים, רק שאחד מהם לא היה ממש מחובר לראש. יצא כשפירקתי את הסעפת. וזה שלידו קצת התחיל לפרק את האלומיניום של ההברגה. הגוז'ון שיצא מהסעפת? תחזיר אותו למקום, תאמרו, ובצדק. ניסיתי. באמת שניסיתי. שלוש שעות ניסיתי ולא הצלחתי. קצת ניקוי עם מברז, קצת עבודה לכאן ולשם, ואני לא גאה בזה אבל בסוף גם אני הוספתי אילתור. אני לא מספר מה, באמת אני לא גאה בזה.... אבל בואו נגיד שבפעם הבאה שהמנוע הזה ירד מהרכב לצורך שיפוץ, זה יהיה כמו שצריך- עם שני ראשים חדשים.
לגבי הסעפת השניה בחנתי את כל האופציות וגם כאן אני לא גאה בזה, אבל החלטתי להחזיר למקום את האילתור שהיה שם. ההברגה של הברגים האינצ'יים גסה, ואם הייתי מנסה להבריז שם משהו אחר לא היה נשאר אלומיניום בחור. וברור שאין מה לדבר על גוז'ונים בשני קטרים, כשהגדול הוא מידה לא נפוצה כמו 5/8".
אבל מה שחשוב הוא השורה התחתונה, שתי הסעפות מורכבות, וכמו שרציתי. זה אומר שעכשיו כבר אין דרך חזרה ומערכת החימום המקורית המחורבנת לא תהיה בפולקסווגן הזה.
אחרי כל הסיפור, פירקתי מגיר שיש לי בצד את הבלהאוזינג, עם הסטרטר שלו והרכבתי למנוע. זה יעזור לי לסובב אותו. ככה, בשביל הכיף. פסל קינטי, מה רע?
וזה מה שיהיה מחר. על הבוקר לבדוק שוב שכל הפתחים סגורים, נמלא שמן, כמה סיבובים למנוע, כיוון שסתומים, עוד כמה סיבובים, הזרמת דלק דרך צנרת ההזרקה, ואם תרצה השם- אולי אפילו נכניס את המנוע לאוטו.
לילה טוב..
אסף.
למה לא להשתיל שרוול עם הליקוייל ולהבריז מחדש? :confused:
אם כבר אז קינסרט או טיימסרט או משהו אמיתי (הליקויל זה לא טוב). הבעיה היא אינסרט במידה הנכונה- די קשה למצוא M9. לפחות לא הגדלתי אף קדח לעומת המצב הקודם.
אסף.
כל האחרים הם קדח, הברזה, ותותב עם הברגה חיצונית ופנימית. הליקויל הוא סליל שיוצא ברגע הלא נכון...
אסף.
אני רוצה לצרוב בתודעה שלכם תמונת ניצחון:
[EXIF]
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1223759505
[/EXIF]
היום עבר חלק, קודם כל סובבנו את המנוע על "מתקן ההרצה" מאתמול- בלהאוזינג מגיר אחר עם סטרטר עליו, ואליו חיברתי מצבר, מתג התנעה (למעשה, לחצן מתזים של הפנסים מהניבה ז"ל, כלומר הלחצן הראשון שנפל לי ליד), ושעון לחץ שמן. סובבנו את המנוע כמה פעמים, מחפשים נזילות שמן (ולא מוצאים בינתיים. השמן עוד קר, לא להתלהב), לראות שכל מה שצריך, מסתובב, ושום דבר לא מתפרק. עבר בהצלחה.
לאחר מכן שמתי כליטר דלק בצינצנת, צינור הזנה למשאבה מצד אחד, צינור עודפים מהוסת בצד שני, ונתתי מתח. בהתחלה המשאבה שאבה על יבש, ואז התמלאה דלק, הצליל השתנה, וכמות הדלק בצנצנת התחילה לרדת, ואז הוסת עשה קולות של "תודה, כבר התגעגעתי לטעם של דלק" ופוף! התחיל לפרוק את העודפים לצינצנת והמפלס התיצב. למרבה הצער, מד הלחץ שחשבתי למדוד איתו את לחץ הדלק הוא רק עד 10 PSI, וזה לא מספיק, אז לא מדדתי- אבל מצורת הפעולה של המשאבה והווסת נראה לי שהכל עובד.
גמרנו עם זה, פירקתי את כל מערך ההרצה מהמנוע, והכנסנו אותו לרכב. את בעיית הגובה בין הרכב למנוע פתרתי לא על ידי הגבהה נוספת של הרכב (זה כבר מפחיד), אלא על ידי הנמכה של הרצפה. לפעמים בשיפוץ רכב משתמשים גם בטוריה. קורה.
זהו. המנוע בפנים, עוד שעה- שעתיים עבודה בחג סוכות והכל יהיה מחובר ומכוון.
אסף.
שאפו!!!
מה הכנסת את המנוע
מצאתי לך נעילה !!!!!!!!!!!!
סתאאאאאאאאאאאאאאם
:mrgreen::twisted:
מזמן לא עדכנתי, וזה כי....
כצפוי, זה לא עובד. לא באמת חשבתי שאני מכניס הכל, נותן סטרטר ו-ווורוווםםם. אבל מה שלא ציפיתי לו, זה שאחרי יום עבודה שלם של איתור תקלות אני עדיין לא יודע בדיוק למה. בשורה התחתונה, די בודדתי את האפשרויות, אחרי שאני יודע שיש ניצוץ ואין פקודת הזרקה, וגם שהמחשב והמזרקים מקבלים מתח מהיכן שצריך ומתי שצריך (חוץ ממתח אחד שפיספסתי בתרשים ולא בדקתי, לא יודע למה), אבל המחשב לא מוציא פולס למזרקים (תקעתי לד ואח"כ גם נורת ביקורת לקונקטור). אני לא אלאה אתכם בפרטים ובבדיקות (כי בינינו- מספר המכוניות שנעות על כבישי הארץ עם L-JET הוא בערך כלום) אבל עוד לא הרמתי ידיים. אגב, זוכרים מה שכתבתי בהתחלה? שהרכיב היחיד שלא בדקתי, כי אי אפשר לבדוק אותו, הוא המחשב? אז זהו... שזה עוד לא סופי, ויש שתי בדיקות לא פשוטות לעשות (האחת היא לראות עם סקופ אם המחשב מקבל את הפולס שהוא צריך לקבל מהמינוס של הקויל והשניה היא לתגובה של הairflow meter) ואם גם הן יהיו חיוביות.... אז מחשב מפירוק יעשה את דרכו מעל האטלנטי מארה"ב לישראל.
וגם הזמנתי היום משאבת דלק מפירוק. אני לא רגוע עם המשאבה שיש (נותנת ספיקה קצת נמוכה מדי), אז בשביל 20$ + משלוח + חבר שבא עם מזוודה גדולה, זה ירגיע אותי.
בינתיים השקעתי כמה שעות בפירוק לוח שעונים שקניתי במחיר סביר, שייך לרכב ישן כלשהו (אין לי מושג איזה, אבל בטוח שמישהו יראה את התמונות וירצה להכות אותי) ושחטתי ממנו מד טורים בקוטר הנכון, ועם הספרות בצורה הנכונה, בקיצור- יתאים לי בול בחור הריק בלוח השעונים.
ובשבוע שעבר, בעזרת יניב שהיה אצל סעיד בחיפה, קניתי חלקי חילוף חשובים- גומיות (גרמושקות) לציריות, תפוחים ומוטות הגה חדשים, ואפילו כבל גז חדש. הסיפור של הכבל די מפתיע- כי מה הסיכוי שלסעיד יהיה כבל באורך קצר יותר ב20 ס"מ ממה שצריך בכל הטרנספורטרים בארץ, חוץ מ2 מוזרקים? כאילו, הוא לא יחזיק חלק בשביל 2 טרנספורטרים שיש בארץ, נכון? אז היה לו. מדהים. באופן כללי, זה סוג הדברים שבשבילם שווה לשלם קצת יותר. אבל במקרה הזה גם זה לא - המחירים הוגנים, ואפילו זולים יותר (בואו נגיד שציפיתי לשלם יותר על כל החבילה).
חוץ מזה קניתי היום רדיו-דיסק איכותי ונורא משוכלל (לידיעת הגנבים) עם דיבורית BT, שיא הטכנולוגיה לדעתי. קניתי משומש כמובן, במחיר של רדיו-דיסק מצ'וקמק חדש. אז זה נראה לי קניה משתלמת. הפיצ'ר הכי חשוב מבחינתי זה שיש לו שלט רחוק. חיוני באוטו שהמיטה נמצאת בו במרחק 3 מטר מהדשבורד.
אסף.
אסף, אני במקומך היתי מזמין מידית מחשב נוסף.
מחשב פיקוד נוסף ברכב כזה הוא לא מותרות!!!
זהו רכב ישן מאוד ונדיר מאוד ואתה מתכוון לנסוע איתו בכול מני חורים בארץ (ובעולם)
סביר להניח שהשגת מחשב כזה תיקח לפחות כחודש.
אם המחשב הנוכחי שלך ידפק באמצע טיול (הגיוני בהתחשב בגילו) יהיה די מבאס להפסיק טיול עם כול המשפחה...
אם אתה צריך עזרה עם האלקטרוניקה תרים טלפון.
יופי של פרוייקט,
תשמור על הצבע המקורי, אולי עם קצת קישוטים, ואז תגיע לזה :
http://disney-clipart.com/Cars/Disney-Cars-Fillmore.jpg
יותר מדי פרחים.... peace... ;)
המחשבים האלו לא מתקלקלים. זה "מחשב" של פעם, בלי מוליכים למחצה- רק לוח עם נגדים שמחוברים עליו. בדרך כלל הם חיים לנצח, אלא אם כן מכונאי ישראלי שורף אותם. ואני עדיין לא בטוח שזה מה שקרה (יש כאמור שני דברים לבדוק). הAFM מתקלקל יותר מהר, גם הבלוק ממסרים, ועוד כמה רכיבים. ככה או ככה, אם אני מוצא מחשב ב50$, עד שהמזוודה מהתגובה הקודמת יוצאת לדרך, אני אקנה, שיהיה. מקסימום נצרוב עליו שירים בMP3 ונחבר למערכת. :roll: מה, זה לא מחשב כזה?ציטוט:
אם המחשב הנוכחי שלך ידפק באמצע טיול (הגיוני בהתחשב בגילו) יהיה די מבאס להפסיק טיול עם כול המשפחה...
בינתיים הגיעה היום מעטפה עם החלק היחיד שבאמת היה חסר- הThermo time switch שמפעיל את המזרק החמישי למשך 8 שניות עם הדלקת מנוע בתנאי קור מסויימים. כיוון שהמזרק החמישי לא מחובר (יש לו סדק בגוף) זה לא ממש משנה כרגע, אבל רציתי שיהיה לי, למתי שנחליט לקחת את האוטו לארצות הקור.
אסף.
העדכון כרגע הוא שאחרי עשרות בדיקות, אני די סגור על זה שהמחשב (זה שלעולם לא מתקלקל) הלך. הזמנתי חדש, 40$ והוא בדרך. שבועיים בערך, הוא יהיה כאן, ואם תרצה השם נשמע ווררוום .
אסף.