וואללה זה רעיון!!ציטוט:
נכתב במקור על ידי IlanHadar
למה ללכת לסוף העולם כשאפשר לקיים מפגש קרוב שאליו יגיעו הרבה יותר אנשים?
מה קדוש בדרום הרחוק?
ממילא אין תכנית למפגש, אז מה זה כבר משנה אם יתקיים קרוב למרכז(יחסית)?
Printable View
וואללה זה רעיון!!ציטוט:
נכתב במקור על ידי IlanHadar
למה ללכת לסוף העולם כשאפשר לקיים מפגש קרוב שאליו יגיעו הרבה יותר אנשים?
מה קדוש בדרום הרחוק?
ממילא אין תכנית למפגש, אז מה זה כבר משנה אם יתקיים קרוב למרכז(יחסית)?
אפשר ללכת על החורשה של גבעת הגנרלים ליד באלי"ש (חורשת "מרכוף") או יותר דרומה יש חורשה נוספת ממערב לטללים (חורשת "מוגזם")
לא רחוק.
יש צל בבוקר.
חול דיונות נעים מתחת לראש.
ויש מקום לגדוד :twisted:
מה ש"קדוש" בדרום, הוא שאנשים ( אני ) מנצלים את החופש לטיול של יותר מלילה אחד.
אם המפגש הזה לא יהיה בדרום אז מי שמגיע למפגש בלבד יהנה ... זה נכון, לעומת זאת, מי שמגיע למפגש באמצע טיול או תו"כ טיול ... לא יגיע.
ואז לא תהיה לך בעיית מקום כי יהיו הרבה פחות.
אבל אז אתם יכולים לערוך את המפגש בבור. זה הכי קרוב ויש גם מקום לשעשועים וגם קרוב לבית ( שלכם ).
שלושת הגרושים שלי.
יש בזה משהו...ציטוט:
נכתב במקור על ידי ryanai
אסף.
נו, נו, זה כבר נשמע מצויין.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ryanai
אם הולכים על מקום של דיונות, אני מתחייב לבוא עם החרגול נעול בצמיגי הכפות,
ולעשות לכל מי שירצה סיבוב + עליות + רייסים כאלה שרכבת שדים תהיה צחוק על ידם.
בכל זאת 6 צמיגי כפות על רכב ששוקל פחות מ - 2.5 טון ומנוע של 550 כ"ס, זה דבר
שלא תשכחו אף פעם.
רעיון מצויין ברוך - למפגש הבא. את ההסבר למה בסוכות הולכים דרומה, גיא כתב. זה המסורת של המפגש הזה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
חורשת מרכוף - ישנתי כבר השנה. תודה. לא בא לי שהילדות שלי יסתובבו בתוך שדה מוקשים, גם אם המוקשים מסומנים בסרט לבן - נייר טואלט. גועל נפש של מקום, ולא במוקד של אזור טיולים מעניין.
יפה לכם.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
תעשו חיים ותהנו, ה - 20-30 שיגיעו.
ברוך - לא לעניין. המפגש הזה הוא בעל אופי מסויים, ומתקיים פעם בשנה - במדבר. בלי קשר, אפשר לקבוע תאריך למפגש הבא, חודש-חודשיים אחרי, באזור המרכז, עם דיונות. אין סתירה בין הדברים.
לא מעונין להתוכח, אבל חייב לומר שההיצמדות התמוהה הזאת ל"מסורת" עולת ימים, מיותרת ומנוגדת לרוחו ולבסיסו של המפגש - הכוונה צריכה להיות להרחיב את חוג הנפגשים כמה שיותר לטובת החברים, לטובת רוח הג'יפאות ולתועלת האתר והפורום.
תקיעת המפגש במקום מרוחק המונע מרבים וטובים להגיע, איננה אלא תקיעת מקל בגלגלי האירוע החיובי הזה, והכל בשם "מסורת" שבקושי התחילה להתגבש.
אבל מה, קטונתי.
מדוע ברוך?
בסה"כ מדובר על 3 ימים מתוך 364 ....
שלום לכולם
אולי המקום עוד לא נקבע אבל למה יום חמישי.
מה לעשות אנחנו אנשים עובדים (כן גם בחול המועד) ולמה הצורך בלקחת שני ימי חופש לטובת המפגש (מה לעשות עובדים גם בשישי).
למה לא לחזור לתוכנית הראשונה של שישבת ???
אם המפגש יערך בשישבת תוסיפו עוד 4 אנשים.
אם לא אז לא.
רפי
קטונתי, אבל אני סבור שיש משהו במה שהצפרדעון אומר.
לא כולם פריקים של מדבר, והיו מעדיפים מפגש כזה באיזור שמצוי פחות מ -3 שעות נסיעה מהבית. (אם כי למפגש בחורשן, רבע שעה מהבית, לא הצלחתי להגיע...)
(מבחינתי, המפגש ביום ההולדת שלי, ויש סכנה שאשתי תטיל ווטו, בצורה של "גם ביומולדת אתה עם הג'יפ ולא בבית ?")
אפי צ.
אבל מה הבעיה לעשות מפגשים, 20 אולי 30 בשנה בחורשן ובצינור ובכוכב הירדן ....
ואחד במדבר ?
לא מצליח להבין מדוע זה חייב לבוא אחד על חשבון השני ?
ולגבי התאריך, אני גם חושב ששישי עדיף.
המפגש הוא במדבר כי הוא בסופ"ש של טיולים, ומה לעשות, שם אני אוהב לטייל. המפגש הוא לכבוד פתיחת עונת הטיולים- זה הנושא שלו. מפגש להשקת החרגול, למשל, יהיה מן הסתם קל"ב. אגב, גם המפגש להשקת האוטו שהיה לי פעם, היה קל"ב.
בואו נסגור את העניין הזה, בסדר?
אסף.
הייתי מציע למארגנים להביא בחשבון שבמועדים המדוברים יכולים להיות כבר גשמים ,רוחות חזקות ואפילו שטפונות.על פי ניסיוני ועובדת איחור הגשמים בשנים עברו,השנה אמורה להיות עם גשמים וחורף מוקדמים.בכל מקרה הייתי לוקח בחשבון את התנהגות האתר באם זה אמנם יקרה, בכדי לא להיות מופתע ממצבים מסוכנים שנוכחים בהם משפחות וילדים.
קודם כל,ברכות להעברת המפגש ליום ה'.
רפי לדעתי 27 לחודש הוא יום שבתון.
מה עם חניון בנחל עידן?האזור,אינו שמורת טבע,קרוב לכביש ונותן תחושה של מדבר,לא חייבים להתפרש במקום הקבוע לי הקיר,אלא בשטח הגדול במרכז.
כמו כן מקום יציאה מעולה לטיולים לכל צפון,דרום,ומערב.
יוני 5 תמנע בבקשה מלהאשים אותי בחשיפת המקום,להזכירך בפסח הקודם היו שם כ150 רכבים ולפי זכרוני לפחות 20 היו שם0 בעקבותיך,שאר ה130 באו בעקבות קטנוע.
דרור הראל
יקירי:
נחל עידן חשוד במיקוש.
אני יודע שתיכף יבואו הגיבורים שיספרו שהם נסעו לכל אורכו עם קורקינט ממונע ב67' - ברוורס עם יד אחת קשורה מאחורי הגב והנה הם פה כדי לספר על זה.
ועדיין, מפגש של הרבה גי'פים, בלילה. בחושך, בערוץ חשוד במיקוש - בעייתי משהו.
מול בורות רמליה יש כמה משטחים גדולים מתאימים להפגנה ודרומית לבורות ע"י מפגש הדרכים יש חורשה גדולה עם קיבולת מענינת.
יכול להיות מקום טוב.
אולי איזור נחל אביה ?
זה לא שמורה ואם אני זוכר נכון יש שם מקומות שהנחל ממש ממש רחב.
ברכות?
על מה? העברת המפגש ליום חמישי דפקה (ממש ככה, כי אין מילה אחרת לתאר את זה) כמה וכמה אנשים שחיכו למפגש הזה כבר זמן רב... אנשים שמה לעשות, עובדים ביום שישי בבוקר. אנשים שעשו סידור עבודה והתחייבו על דברים ללקוחות ולמשפחה לפי התאריך המקורי של המפגש, שזה 28 לחודש.
אם מישהו מאלה שהשינוי הזה בתאריך קילקל להם את התוכניות ורוצה בכל זאת לעשות חניון לילה בשישי בערב (בלי קשר למפגש ג'יפולוג) ולטייל בשבת, שייצרו קשר איתי, נארגן לנו משהו חלופי.
דרור
תתחיל במקום
הכי חשוב זה המיקום כדי לתכנן את המסלולים של היום השני והשלישי.
אני לא יודע מה עם השאר אני אבל לא מתכנן מסלול בדקה שלפני שיוצאים מהבית.
וכן, אני חושב שלהכריז תאריך ואחרי זה לשנות זה לא ממש בסדר.
PW ,יקיריציטוט:
נכתב במקור על ידי PW
קבל תיקון-עידן 1 ליד נחל עידן מאחרי תמרי מושב עידן
דרור הראל
בואו נעשה קצת סדר...
המפגש מטרתו להפגש במהלך טיול, לעשות חניון משותף. אין לו מטרה שיווקית, אין מטרה לשבור שיאים במספר המשתתפים - בשביל זה באמת הרבה יותר מתאים מפגש שישי אחה"צ במרכז הארץ - ובטח שאין לו מטרה לפגוע באף אחד.
ראו מקרה דרור ודרור. אחד מברך ואחד מקלל. ברור שאין תאריך (או מקום) שיתאים לכולם. לפי מה להחליט? רוב? החלטה שרירותית? של מי - שלי? למה אני צריך להכעיס חבר?
אם אין חשיבות למסורת - כמו שכתבו כאן - אז מה אכפת לכם שאת המפגש הזה אנחנו עושים בסוכות בדרום הרחוק, ואת המפגש הבא נעשה בדיונות במרכז הארץ? אם יש כל כך הרבה הצעות, והרבה חברים שלא יוכלו להגיע ביום זה או השני, ולמקום הזה או למקום האחר... אז יש שתי מסקנות, אחת חיובית ואחת שלילית:
החיובית היא שללא ספק, יש צורך בעוד מפגשים אמיתיים, מעבר לאחד וחצי שניים שהיו בכל שנה :grin: מיד אחרי סוכות אפשר לתכנן את המפגש הבא לאזור נובמבר.
השלילית היא שעשינו טעות, מנהלי האתר, בכך שפתחנו את תכנון המפגש לדיון, זה השורה התחתונה. מי שחושב אחרת מוזמן להסביר לי מה בדיוק יצא מזה חוץ מחברים פגועים. היה צריך, כמו בשנים הקודמות, להכריז על תאריך ועל מקום וזהו. לצערי אנחנו מוכיחים את האמירה הישנה על מאה יהודים וכמה דעות יש להם... :(
בואו נסגור - המפגש השנה יהיה ביום חמישי, בחניון הגבס במצפה, מי שיבוא - יבוא, מי שלא מסתדר לו המיקום או התאריך - יהנה בכל מקרה גם במקומות וזמנים אחרים, ואפשר בהחלט לקבוע גם ביום שישי חניון נוסף - רק שכאן בעיית המיקום הופכת להיות לעניות דעתי בעייה מתמטית סבוכה ביותר כך שאני משאיר אותה למומחים אמיתיים...
נמרוד,
מה קפץ עליך ריגשי?
ברוך הוא עורך דין, דרור ברלי מוציא את כל תסכולי הלקוחות שלו, ודרור הראל הוא סתם פליט סודני שתמיד חושב שהכל מגיע לו - אתה מתפלא שהם מתלוננים?
אתה צודק לגבי דבר אחד, היה עדיף לקבוע מקום וזמן, ואח"כ לקבוע מפגש נוסף! ע"מ לענות לצרכים של כל האחרים.
אני מסכים עם ברוך שלא צריך לעשות מזה אידיאולוגיה. אפשר לעשות את זה באזור שמורת פורה, כן, צפונית לב"ש ביום חמישי, ואפשר מדרום לב"ש אחרי רמת חובב בואכה צומת הנגב או צומת משאבים. כך זה מספיק בדרום, אבל מאפשר תוך שעה ורבע לחזור למרכז.
לא ילך טוב? נעשה עוד מפגש השנה ובטוח נתקן לשנה הבאה
יוני5
בוקר טוב!
להרבה אנשים יום חמישי התאים יותר, רבים אחרים העדיפו דווקא יום שישי (וקולם לא נשמע משום מה). זה בסדר וזה בסדר. הכוונות היו טובות.
הטעות הגדולה היתה לפתוח את זה לדיון. ההודעה על המפגש יצאה מספיק מוקדם כדי שאנשים יתארגנו, אבל אנחנו טעינו ופתחנו דלת לויכוחים ולמריבות. התאריך שונה, יש אנשים שנדפקו מזה. עכשיו חבל לשנות שוב ושוב ולשגע את כל העולם. ולכן מפגש ג'יפולוג הרשמי, הראשי, הגדול, יתקיים כמתוכנן בחניון הגבס ביום חמישי 27 לחודש.
אבל גם לאחרים, אלה שתכננו להיפגש בשישי בערב ולטייל למחרת, מגיע להינות.
אז אנחנו מכריזים כאן רשמית: יתקיים מפגש ג'יפולוג נוסף, קטן יותר, גם בשישי בערב!
מכיוון שהשרשור הזה הוכיח שבאמת על כל מאה יהודים יש 500 דעות, אז כדי להימנע מהבלאגן (בכל זאת למדנו משהו ממה שקרה כאן) קבענו מקום מפגש נוסף, והוא בלתי ניתן לשינוי ולא נתון לויכוחים. מי שרוצה - מגיע. לא רבים על זה ולא מתווכחים, כי באמת כבר אין כוח. מי שנפגש בערב הקודם ורוצה להיפגש שוב - בכיף ובשמחה. בואו בהמוניכם.
המקום שנבחר הוא בארות עדה.
מכיוון שהחניון ממוקם בשמורה ומרוחק כ-6 ק"מ מהכביש, תידרשו להגיע לפני שעות החושך. יש לכם מספיק זמן להכין את הג'יפים, לתכנן מסלולים, להיערך ולהתכונן ולצאת מהבית בזמן ולהגיע בזמן. זה הכל. סוף סיפור. בואו ותהנו.
שני החניונים - גבס ועדה מסתדרים יופי אגב למי שמעוניין להגיע לשניהם (כמוני). אפשר לעשות סיבוב מערבי דרך הנקדות המערבי וערוד, או עיקוף עוד יותר גדול ולהגיע מכרכום, או עיקוף קטן יותר במקומות פחות מטויילים... ואפשר סיבוב מזרחי קלאסי של נקרות-דרך הבשמים עד מואה ואז לחזור בנחל עשוש, או פארן, או דרך הר כיפה... בקיצור כל האפשרויות פתוחות.
אז בסוף יש לנו מפגש כפול:
יום חמישי 27/9 בחניון הגבס (סמוך לכביש, אפשר להגיע גם מאוחר)
יום שישי 28/9 בארות עדה ( בתוך שמורה, נא להגיע לפני חשיכה!)
אני מתכנן להגיע לשניהם.
אין כמו פשרה מפא"יניקית... :grin:
בהחלט יובל, ליהודים יש 100 דעות אבל גם דרכים לפתור חילוקי דעות :grin: השרשור הזה ארוך מדי והשיג את מטרתו -
המשך תיאומים וריכוז כל הפרטים החשובים בשרשור החדש:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=168763