חיים
האם בדגתם את האופציה לעבוד אם גז בישול בבלון רב פעמי
בסגנון בלוני ה 5 ק"ג של אמגזית?
האם אפשר להתקין שתי גכירות על מכסה?
בכמה עולה העלות
אני חושב על ה 700 אם שתי כירות ובלון רב פעמי
אשמח לחוות דעתך ותמחור.
תודה
ערן
Printable View
חיים
האם בדגתם את האופציה לעבוד אם גז בישול בבלון רב פעמי
בסגנון בלוני ה 5 ק"ג של אמגזית?
האם אפשר להתקין שתי גכירות על מכסה?
בכמה עולה העלות
אני חושב על ה 700 אם שתי כירות ובלון רב פעמי
אשמח לחוות דעתך ותמחור.
תודה
ערן
אני בהחלט חושב שזו הפכה להיות ערכת בישול ניידת.
מעבר ליכולות שלה, נראה לי שערכת קפה ששוקלת ריקה כ-10ק"ג היא לא דבר כל כך פרקטי לשימוש יומיומי.
דרך אגב, הרעיון של שתי כירות על ארגז גדול הוא מצוין - הוא גם ישים?
גלעד
אין בעיה להכין ערכה כפולה על ארגז גדול. במשך היום יהיה כאן את המחיר שלה.לעניות דעתי ערכה כזו בארגז קטן של 300X400 יכולה בהחלט להיות ערכת קפה מדהימה ,או ערכת בישול מינימלית.
מטבח שדה נייד בארגז במידות 420.700.240 הכולל שתי כירות מוזנות סימולטנית משני בקבוקים תעלה -.1230 שקל +מ.ע.מ .מערכת כזו יכולה להיות מוזנת מכל מיכל גז רצוי ,שכולל מיכלים בייתיים של 12 ק''ג. יש לבצע רק מתאם לצינור הגז שיותאם לראש הבלון הרצוי.
אתמול רכבתי על אופנוע דראג עם מנוע V12 ללא המתקן שמגביל את הרמת הגלגל.
לחלופין התנסתי בהפעלה של מבער לכדור פורח עם להבה בגובה של מטר.
בעברית שיחקתי עם הגזיה (זה אנדרסטיטמנט לקרוא לה ככה) כדי ללמוד איך מפעילים אותה.
יש לי הרגשה שהיא over kill לשימושים שלנו ומיועדת לטפל בסירי ענק (ודרור בדיאטה).
השליטה בלהבה היא בעייתית (או כמו שאישתי אומרת "בזה אני לא נוגעת" הרחיקה את הילדים לטווח ביטחון של מספר מטרים והלכה לקנות גזיה קטנה להכנת קפה).
אני אנסה להפעילה גם היום אבל עצם הצורך בלימוד יחד עם להבות הענק שהיא מייצרת הופך אותה לסוס אציל לא מסורס.
שחר
נ.ב.
1.הקצוות של המכסה מעט חדים, זה בא לידי ביטוי בעיקר בידיות - עדיף לקפל עוד 20 גרם ולקבל שפה חלקה.
2. לטעמי חסרים עוד 3 סנטימטר לערך בגובה כדי שמיכל הגז יוכל להיות מאוכסן בעמידה, כך יותר קל לשלוף אותו מלמעלה ויותר נוח לארגן את הארגז.
שחר , אני מזכיר לך שיש שלושה ווסתי עוצמה .שניים הם ברזים על המיכל והכירה ואחד נמצא על הכירה עצמה קצת אחרי הברז בצורת בורג 6 מ''מ עם קפיץ. סביר להניח שאותו לא כיווננתה והוא מעביר תערובת עשירה מאוד של גז ואוויר. שנה את יחסי ההעברה ותקבל עוצמות רצויות תוך חיסכון בגז. דווח כאן מה הצלחת.
אין צורך בהוספת וסת בין המיכל לכירה?
הברז שעל המיכל משמש לצורך ויסות יציאת הגז הבסיסית והברז שעל הכירה משתמש בחלק הגז הדרוש באותו זמן. הבורג הקפיצי משמש לחלוקה קבועה של יחסי התערובת הרצויה ,שצריכה להיות בתחום הכחול ולא האדום. היום עשינו קפה עם עירא ודורון בדקה וחצי, וזה אומר שאתה צודק לגבי העוצמה האפשרית.
לפי חוות דעת מומחי הפרסום ,תיקרא המערכת ''מטבח שדה צבאי'', על כל המשמעויות המחייבות מאחורי השם.בכדי לעמוד מאחורי ההתחיבות הזו , אנו ניתן אחריות של 10 שנים לבלאי של ארגז הפלדה, ושנתיים למערכת הגז גם בשימוש סמי-צבאי.השרות ינתן אצלנו במפעל כפי שמקובל עלינו מבחינת הגישה ללקוח.אשמח אם תביעו דעתכם על השם שבחרנו.
זה מחייב גם מספר סידורי לכל ארגז
ומספר סידרה לכל גודל .
חיים שרק לא יבואו ממשרד העבודה / תחבורע / בריאות ויבקשו לעשות טסט למטבח
או לרשום אותו ברשיון ;-)
איציק
כל הייצור שלנו עם מספרים קטלוגיים. יש לנו כיום כ-1400 מוצרים שונים על כל חלקיהם כך שזה מחייב סדר ממוחשב.לגבי רשיונות - למוצרים עצמם יש את כל התקינות בארץ ובארה''ב יש לבלוני הגז.לא ניתן להכניס לארץ את המוצרים האלה ללא תקינה.
חיים
שמי הפרטי יצחק כך שאפשר לכתוב בדיחה פה ושם .;-)
איצחק
רכס, עוד טיפה מאמץ, זוג גלגלים, ייצול- וזה יהיה מטבח שדה נגרר...
;) ;) ;)
אסף.
הייתי אצל חיים, קיבלתי הדרכה קצרה איך להפעיל את הכירה והביתה, לנסות לבד.ציטוט:
נכתב במקור על ידי shachar
אחרי ההודעה הזו חשבתי שהנסיון הראשון יהיה מלווה בתמרות אש ועשן לפחות כמו הפעלת בנזינייה בפעם הראשונה ולא כך, שליטה קלה וברורה כל עוד מקיימים את מה שחיים אמר לגבי הפעלה נכונה של הכירה.
אגב חיים,
אני לא חושב שכדאי או נכול לכנות אותה ערכת בישול צבאית-זה יכול לדחות לא מעט אנשים מהמוצר -או לחילופין למשוך קהל אחר לגמרי שהתואר "צבאי" עושה לו משהו אחר.
אוקי...אז מה עם הערכת קפה הקטנה שתוכננה במקור... ? ;-)
אסף - יש ערכה מוכנה כאן - מטר ממני במידות 300X400 ואתה מוזמן לקבל אותה מיד. היא תיכנס גם בפיאט טופולינו.הביצועים שלה - ממש כמו גדולה.
אפשר לראות תמונה של הערכה .סתם כשהיא מונחת על דלת ארגז הטנדר
או מונחת על הרצפה ויש עליה סיר כל שהוא .
לצלם מרחוק כך שאפשר יהיה להתרשם ....
רצוי שיהיה עוד איזה אביזר על ידה כך שניתן לבין מה בדיוק הגודל . ( אולי בלון גז לקנה מידה )
כאלה תמונות כמו שיש בכל עיתון רכב אוסטרלי .
מהתמונות שיש כאן קשה להתרשם התרשמות כללית לשימוש במוצר .
ראיתי את התמונות של רכב שרות של כביש 6
וחשבתי לעצמי ארגז דופן כזה שבחלקו התחתון הפונה כלפי הדלת האחורית של הטנדר ( רק טנדר )
ניתן להתקין לבנות ערכה כזאת .
ואז דלת הטנדר נפתחת
ועוד משיכה והערכבה יוצאת על מגירה בחלקה בתוך הארגז ( הבלון הכלים ) והחלק הנשלף הוא ראש הגז
המשטח עליו מניחים את הסירים
חיים יש תמונות כאלה בכל עיתון שטח מקצועי
זה לא יהיה זול ׁ( אני בטוח ) אבל זה כבר ליגה אחרת
סתם מחשבה שעברה לי בראש לבנות דבר כזה .
איציק
ההצעה שלך ניתנת לביצוע מאוד פשוט בכל טנדר שמורכבים בו סט מגירות. לגבי התמונות אוכל לשלוח לך אותן באי-מייל, היות ויש לי אותן אך אני לא יודע כיצד מוסיפים אותן לאתר.
חיים תודה קיבלתי את התמונות
אני ממשיך לחשוב על דברים כאלה
http://www.pioneercampers.com/?page=prospector2
איציק
איציק, הטריילר שטח ששלחת נראה חבל על הזמן
יש מצב להביא לארץ / לבנות אחד במחיר הגיוני?
איך זה להסחב עם זה בשטח טיול שלם? פעם אחרונה שגררנו איתנו עגלה בטיול היא התפרקה לשניים...
גלעד
פעם ראשונה שראיתי את חנן רץ דבר שהוא לא עשה גם בטירונות צנחנים.
וכל זה באדיבות צינור הגז שהתפוצץ, מזל שזה קרה לאחר כיבוי הלהבה.
אני חושב שצריך ווסת לכירה
ובטוח שצינור הגומי שמיועד לדלק אינו מתאים ללחצים האפשריים.
חיים
רצוי לעשות ריקול לכל הערכות בעיקר סביב הצינור, אני מציע שתבדוק את נושא הלחצים ואולי תגיע גם אתה למסקנה בנושא הווסת.
אגב המיכל הראשון נגמר במהירות אדירה.
שחר
הצינור נרכש אצל ספק הגז שהמליץ עליו בגלל עובי הדופן העבה במיוחד שמתאים לדעתו יותר לעבודה ניידת בשטח לעומת הצינורות היעודיים לגז שנשארים במקומם בבית ומאוד דקים וניתנים לקיפול של 180 מעלות החוסם את המעבר.בינתיים נושא הלחץ הדורש ווסת לא התעורר בשום כירה כולל שלוש כירות שונות שבהם השתמשתי אני. אם זה יופיע פעם ,פעמיים נוספות נבדוק את נושא הווסת לחץ שמוצע על-ידך. לגבי הבלון שהתרוקן מהר ,איני יודע את הסיבה לכך , אך אני נוטל את האחריות עלינו ,ובהזדמנות הראשונה תקבל בלון חדש ללא תשלום. המשך לעקוב אחר התנהגות המוצר לטובת כולנו. חג שמח.
איציק - אשמח אם תכניס את התמונות שקיבלת כאן לשרשור. אני לא יודע לעשות זאת . תודה
התמונות אצלי במחשב בבית נשתדל בערב .
לחץ הגז בצינור קשור קשר ישיר לטמפרטורה למצב הצבירה גז \ נוזל
והחשוב מכל סוג הגז !!
יש הבדל קיצוני בלחץ המתקבל במערכת כל עליה של מעלה יכולה לעלות לחץ בצינור עד לפיצוץ !
אומנם המערכת דומה למערכת ביתית
אבל תנאי השימוש שונים קיצונית .
יש להתיחס למערכות כאלה ( שיש להם צינור גומי ) כאילו בוצעה התקנה של מערכת גז ברכב .
בקישור לאתר האוסטרלי אפשר לראות תמונות שכתוב במפורש סוג הגז .
המערכת תעבוד אותו דבר בכל גז
אבל לחצי העבודה יהיו שונים וקיצונים בשינוי גז ובשינוי טמפרטורה .
נקודה נוספת שיש להקפיד היא להחזיק את בלון הגז בעמידה
גם כאשר המערכת נמצאת במצב הובלה .
איציק
חיים ידידי ורעי,
אני הייתי עד לפיצוץ בצינור,אני בהחלט חש שאם הגזיה הייתה דולקת באותו שלב או מישהו מאיתנו היה בעל נטיה לעישון,היה יכול להיגרם אסון.התשובה שנתת לשחר לא מספקת ואפילו מקוממת אותי כמליץ יושר שלך,אין מקום לתשובה כזו,יש להחזיר את הערכה מיידית לבדוק את הבעיה,מדוע נוצר פיצוץ?יש בעיה בטיחותית קשה ומסוכנת.הצינור המורכב אינו צינור גז ואינו בעל תיקני הולכת גז,אחרת היה בצבע כתום,או שהיה מצויין עליו בצהוב את תכונתיו ומספר התקן.הפיצוץ ארע כשברז הגזייה היה סגור וברז המיכל פתוח,אסור במצב כזה שיארע פיצוץ.כמה לחץ יש במיכל?מהי עמידות הצינור בלחץ?לאיזה לחץ הוא נבדק?.
כל הנושא בעייתי ולא מתאים למוצרים האיכותיים שרכסים מוציאה מתחת לידיה,לא מדובר פה על תקלה שולית,אלא על פיצוץ מסוכן,גז זה לא משחק.חיים אני הייתי מצפה שתעשה הכל על מנת להגיע לערכה של שחר בהקדם ולבצע את הבדיקות הנדרשות.
בכל בלון ביתי יש ווסת לחץ,בכל ערכת מטבח בקראוון שנמכר באירופה יש ווסת לחץ (אצלי באותו יש),לדעתי חובה להתקין ווסת לחץ במערכת ,כזה שלא נותן ללחץ סטאטי להיווצר-במקרה שלנו נבנה לחץ סטאטי בתוך הצינור למרות שלא היתה זרימה,לחץ המיכל הושווה עם לחץ הצינור ונוצר פיצוץ.
דרור הראל
אין כל ספק ,לאחר האירוע הבטיחותי הזה שיש לבדוק עם המומחה שלנו לנושא הגז את ענין הלחצים והצינור. עוד היום אנו נבדוק ונודיע למשתמשים את תוצאות הבדיקה וכל החלטה שתתקבל תבוצע בהקדם ללא תשלום בכל הערכות שנרכשו.כמו כן תיבדק צריכת הגז המופרזת שהתגלו כבר בשלוש ערכות.
לחץ הגז מסוג פרופאן במיכלים הכחולים עומד על מכסימום 20 אטמוספרות.צינורות הגז הטובים הקיימים בארץ מבטיחים 18 אטמוספרות (תוצרת שמר) ואנו ממשיכים לחפש צינור מעל 20 אטמוספרות.לגבי ווסת גז שיפחית את הלחץ ל-10 אטמוספרות ויהיה בגודל סביר לא מצאנו עדיין בשוק אך אנו ממשיכים לחפש מוצר כזה.באם יש למישהו מידע מתאים הוא מתבקש להעביר לנו אותו כאן.לידיעת המשתמשים - הויסות של הגז צריך לגרום ללהבה להיות צמודה לנחיר הפליטה ולא גבוה ממנו ,וזו התוצאה של לחץ נכון ללא בזבוז גז.
הפתרון שמסתמן מבחינה טכנית כרגע ,כולל את שידרוג הערכה על-ידי החלפת הבלון החד-פעמי בבלון רב-פעמי של בוטאן 2.50 ק''ג. לערכה יתווסף ווסת של 100 גרם/סמ''ר והצינור יוחלף לצינור גז 18 אטמוספרות.היות ולחץ הגז במיכל החדש עומד על 3 אטמוספרות בלבד ,נושא הבטיחות ישתפר מאוד.כל רוכשי הערכה יקבלו קריאת ריקול על חשבוננו לאחר שנחליט על התיקון.למען הזהירות שבשימוש עד לתיקון ,יש לסגור את ברז הבלון ראשון לפני הכיבוי ,וזאת לאחר חיזוק הבנדים של צינור הגומי.במהלך הימים הקרובים יתקבל כאן העידכון הטכני. חג שמח.
האם נבדקה האפשרות להשתיל לדופן הפנימית של הארגז ווסת לחץ קונבנציונלי?
אני יודע שהם ניתנים לכיוון,צריך לבדוק שהם יכולים להתמודד עם לחץ של 20 אטמוספירות בכניסה.כדאי גם לשים שסתום אל חוזר.
איתי.
הווסת המוצע הינו של אמגזית והוא בא יחד עם הבלון שלהם כמערכת טכנית אחת. עם קבלתו אנו נמקם אותו במכסה באופן האופטימלי שניתן.לגבי הלחצים - עם החלפת הבלון גם הלחצים יורדים מאוד כך שנפתרות יחד הרבה בעיות.לגבי שסתום אל-חוזר ,הוא לא נהוג להתקנה בגז בייתי - אך נברר את האפשרות של התקנתו ואת עלותו. תודה על ההצעות.